Mode & Lifestyle

Steven Spielberg en Quibi verenigen zich om de nachten te achtervolgen

Als Steven Spielberg zijn ontgoocheling niet verbergt over de nieuwe vormen van cinematografische consumptie die streamingplatforms zijn en voor wie films alleen hun plaats in de bioscoop zouden moeten vinden, heeft hij toch de creatie aangekondigd van een nieuw origineel programma in samenwerking met het nieuwe Quibi-platform.

Steven Spielberg werkt samen met Quibi om korte horrorserie te maken

zwart-witfoto van Steven Spielberg bundelt krachten om een ​​horrorserie in kort formaat te produceren voor het Quibi-streamingplatform, alleen 's nachts uitgezonden

Dit nieuwe concept van de meester van de entertainmentcinema, genaamd After Dark, onderscheidt zich door verschillende aspecten, waaronder dat het alleen ‘s nachts wordt uitgezonden. Samengesteld uit verschillende korte afleveringen van maximaal 10 minuten, past het formaat zich dus aan aan de omroep Quibi, een afkorting voor Quick Bites of Small Bites, gemaakt door voormalig Disney-manager Jeffrey Katzenberg en bedoeld om alleen korte inhoud aan te bieden. “Steven Spielberg arriveerde en vertelde ons: ik wil een heel eng verhaal maken”, verklaarde de baas van Quibi om het ontstaan ​​van het project samen te vatten..

“Steven Spielberg kwam binnen en zei: ik wil een heel eng verhaal maken” Jeffrey Katzenberg, CEO van Quibi en mede-oprichter van DreamWorks-studio’s

Steven Spielberg heeft Quibi en zijn CEO Jeffrey Katzenberg, zijn partner in DreamWorks, gekozen om zijn nieuwe horror-miniserieproject uit te zenden dat alleen 's nachts op smartphones en tablets zal worden uitgezonden.

Het idee dat door Steven Spielberg is ontwikkeld en vervolgens op het platform is ingediend, is dat van een programma dat is verdeeld in mini-afleveringen met als thema horror en dat alleen ‘s nachts wordt uitgezonden, op telefoons of tablets. Om dit te doen, moest Quibi een beroep doen op de vindingrijkheid van zijn programmeurs en technici om de uitzending van elk deel van de serie te synchroniseren met de klok van de smartphones van zijn gebruikers en toekomstige kijkers, en zo de cycli van zonsondergang, zon en maan aan te houden. Alleen ‘s nachts beschikbaar, elke aflevering wordt gedeactiveerd met de komst van de dageraad.

After Dark, een nachthorrorserie die in 2021 beschikbaar is op Quibi

After Dark, de toekomstige serie van Steven Spielberg, verdeeld in zeer korte afleveringen, zal alleen beschikbaar zijn voor nachtelijke uitzending op Quibi

Deze toekomstige serie met een origineel concept, geschreven en geregisseerd door onder meer de regisseur van Dents de la Mer of Jurassic Park, zou in april 2020 het daglicht moeten zien, of liever ‘s nachts, in de VS, dan in de rest van de world. in 2021. Een project dat daarom deel zal uitmaken van de ambitieuze Quibi-reeks die nog moet komen, bestaande uit vele andere alternatieve titels in kort formaat, waaronder 26 vlaggenschipprogramma’s, voor een totaal van 125 aangeboden per week.

Meg Whitman en Jeffrey Katzenberg, makers van Quibi

Meg Whitman en Jeffrey Katzenberg, makers van Quibi, willen een revolutie teweegbrengen in de uitzending en een derde generatie filmische verhalen creëren

Quibi, dat zojuist $ 1 miljard aan investeringen heeft opgehaald van verschillende spelers in de filmindustrie, speelt de kaart van grote namen als Spielberg, Soderbergh of Guillermo del Toro om een ​​plaats te vinden in de nieuwe competitieve wereld van de cinema. aldus de “derde generatie van cinematografische verhalen” worden volgens de makers, na traditionele film en televisie.