Mode & Lifestyle

The Irishman van M. Scorsese wordt gepresenteerd op het BFI London Film Festival

Terwijl Martin Scorsese’s nieuwe film The Irishman over twee weken in première gaat op het New York Film Festival, kan het ook het BFI London festival afsluiten, dat loopt van 2 tot 13 oktober. De iconische regisseur, die zei “extreem vereerd (en) erg blij te zijn om The Irishman naar Londen te brengen”, evenals de vijfsterrencast-sterren Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci zouden dus aanwezig moeten zijn in de Britse hoofdstad voor de eerste stappen in Europa van deze langverwachte thriller.

Martin Scorsese’s The Irishman gaat op 13 oktober in première op het BFI London Film Festival

Martin Scorsese's The Irishman moet als preview worden gepresenteerd aan het einde van het BFi fil festival in Londen

De negende productie van Martin Scorsese, The Irishman, verkent de achtertuin van de maffia en haar banden met de politiek, een onderwerp dat de regisseur van Goodfellas dierbaar is. Aangepast van Charles Brandt’s boek “I Heard You Paint Houses” door Scorsese en Gang Of New York scenarist Steve Zaillian, volgen we de memoires van Frank Sheeran bekend als “The Irishman”, WO II-veteraan die moordenaar werd om te beloven en mogelijk gekoppeld aan de grote onopgeloste mysterie van de verdwijning van vakbondsman en maffia Jimmy Hoffa in 1975. “Dit project heeft vele jaren geduurd. Robert de Niro en ik begonnen er lang geleden over te praten, maar we wilden het goed doen, zodat het past bij onze levensfasen”, aldus Martin Scorsese..

Martin Scorsese voegde zich bij het dreamteam van films in het genre in The Irishman

The Irishman with Al Pacino, de Niro of Joe Pesci sluit het BFI London filmfestival af

The Irishman, geproduceerd door Netflix, leidde tot discussie over zijn plaats op het filmfestival van Cannes, totdat vertragingen bij het filmen en monteren een einde maakten aan de vraag. Met een budget van 160 miljoen dollar ging de productie van de film in 2017 van start, terwijl het idee voor het project in 2008 in ontwikkeling was. Pas toen het streamingplatform de grootste investering uit zijn geschiedenis deed, zag Al Pacino eindelijk in de rol van Jimmy Hoff en Robert de Niro in Franck Sheeran alias The Irishman, vergezeld door de trouwe Joe Pesci, alle drie gerijpt in make-up.

“Robert de Niro en ik wilden deze film in ons eigen tempo maken” Martin Scorsese

Geproduceerd door Netflix en geregisseerd door Martin Scorsese, zal The Irishman zijn Europese première beleven op het BFI-festival in Londen

Er is nog geen officiële releasedatum aangekondigd door Netflix

Martin Scorsese's The Irishman en zijn droomcast worden op 13 oktober vertoond op het London BFI Festival