начин на живот

3 екологични жеста, които лесно можете да приложите в ежедневието си

При ускорен ритъм на живот изглежда, че ние по-често избираме да се съсредоточим върху нашите малки ежедневни грижи и вместо това да пренебрегваме глобалните проблеми. И все пак те са тук и стават все по -забележими. Нарушена природа и намалени реколти, замърсен въздух и повишени респираторни заболявания … Не е толкова трудно да осъзнаем, че всеки малък жест оставя своя отпечатък … На околната среда, на човечеството и на нас самите. Така че защо да не опитате да подобрите ситуацията? Приемането на по -екологичен начин на живот би било в полза на планетата, но и на нашите бъдещи поколения. Това интересна ли ви е темата? О Споделяме с вас нашите предложения за екологични жестове, които да приемате лесно.

Дори и най -малките жестове оставят своя отпечатък на планетата

екологичен съвет за начина на живот ежедневни екологични действия опазване замърсяването на природата

Намалете консумацията на енергия и отпадъците

Прекомерното потребление на енергия и отпадъците е начело в класацията на факторите, които оказват голямо влияние върху околната среда. Използването на изкопаеми горива по -специално води до нарушаване на климата и множество други негативни последици. Тук е необходимостта от развитие сектора на възобновяемата енергия. Обикновеният човек от своя страна също може да предприеме няколко прости стъпки, за да подобри ситуацията. Представяме ви кратък списък от възможни решения:

  • благоприятни LED крушки
  • изключете светлината в незаети места
  • по отношение на отоплението, изберете една степен по -малко
  • възползвайте се от еко програми за перални машини и др..

Приемете по -отговорен режим на консумация на енергия и намалете отпадъците

сектор на възобновяемата енергия екологичен жест разход на енергия разход

Изберете екологични продукти

В днешно време повечето домакински продукти съдържат много вредни химикали. За щастие има възможност да се изберат екологични алтернативи на базата на естествени съставки. По този въпрос можете например да си осигурите зелени почистващи продукти, прибори от естествени влакна (вместо да използвате пластмасови модели), органична козметика и в твърда версия без опаковки и т.н. Съзнателната мода, закупуването на рециклируеми дрехи и особено устойчивостта към бързата мода е друг начин за опазване на околната среда.

Предпочитайте екологичните продукти на базата на биоразградими съставки и без опаковка

екологични домакински продукти органична козметика съзнателен моден жест на планетата

Рециклирайте и дайте нов живот на излезлите от употреба продукти

Само защото вече не използвате елемент, това не означава, че той трябва незабавно да се окаже в кошчето. Напротив. Благодарение на многото проекти „направи си сам“ и „отклоняване“, ние лесно можем да превърнем потенциалния отпадък във впечатляващ декоративен предмет. Стари гуми, кутии, пластмасови бутилки, парчета плат … Има почти безкрайни предмети, на които може да се вдъхне нов живот. В допълнение, това е екологичен, бюджетен и много забавен жест за цялото семейство..

Вземете навика да отвличате предмети и да им вдъхвате нов живот

нулеви отпадъци обекти отклоняване проекти за рециклиране буркан стъкло във ваза жест опазване на природата екологични жестове