начин на живот

Как да изберете най -добрия клас йога за вас

Уелнес и здравеопазването са съвременни мании, които заемат специално място в нашия динамичен и нестабилен свят. В тази технологична и сложна ера често се налага да излезем от рутината и да открием нашето естествено състояние, мир и вътрешна мъдрост. Ето защо ние се обръщаме все повече към духовни практики от Изток. Вече не е тайна, че йога е абсолютният фаворит сред практиките, които ангажират тялото и ума, за да постигнат по -хармонично състояние на съзнанието. Но знаем ли кой клас йога да изберем, за да извлечем максимална полза от него? Това, което трябва да знаете, е, че наистина има много стилове на йога и те са много различни един от друг. Йога винаги се практикува с уважение към себе си и тялото си. Помага ни да открием радостта от това да бъдем себе си, силата на релаксация, ефекта на фокуса и добрия хумор върху живота ни и решенията, които вземаме. Той пречиства сетивата и ни освобождава от излишъка на мислите и емоциите ни.

Намерете най -добрия клас по йога за вашата индивидуална конституция

уроци по йога, медитация и спорт, практикуване на йога под залязващото слънце

Йога е древна практика, която винаги е била ориентирана към обединението на тялото и ума. Ако преди сте пробвали час по йога и не сте почувствали удовлетворението, отговорът може да се крие в различните стилови методи или в необходимостта от индивидуален подход. Каквато и да е мотивацията ви да практикувате йога – изграждане на тялото или овладяване на ума, трябва да намерите практиката, която е подходяща за вас. Не се колебайте винаги да търсите и поставяте под въпрос различните възможности за осигуряване на оптимално обучение и в съответствие с вашата индивидуална конституция. Тук ви предлагаме сайт, който може да ви бъде много полезен, за да намерите най -добрия клас йога за вас.. StarOfService е международна платформа, специализирана в намирането на най -добрите професионалисти от различни области. Ако търсите водопроводчик, спортен треньор или фотограф за вашата сватба, винаги можете да се обърнете към тях. Те ще намерят най -добрата услуга за вас въз основа на кратък въпросник за вашите очаквания и интереси. В момента StarOfService е много популярен във Франция и Германия.

Оставете се да се ръководите от интуицията си и намерете класа по йога, който ви подхожда

йога клас, бяла йога екипировка, физическа и духовна практика, правене на йога на плажа

Какви стилове йога можете да изберете днес? Ето най -популярните практики:

  • Хатха йога – Това е най -често практикуваният на Запад стил, наречен класическа йога. Научаваме се да използваме физическото тяло като инструмент за въздействие върху състоянието на съзнанието. Сричката Ha означава Слънцето и е свързана с мъжкия принцип – ян, докато сричката Tha означава Луната и символизира женския принцип – ин. Целта на Хатха йога е хармонизирането на двата полярности. Практиката се основава на система от пози, които мобилизират активната енергия и силата на тялото заедно с капацитета за почивка и релаксация. След физическите упражнения има естествено усещане за хармония и мир, докато тялото е пълно с енергия.
  • Ащанга йога – Това е по -интензивна физическа практика, с която човек може да развие сила и издръжливост. Позите се променят много бързо и нямаме време за почивка между тях. Изпълняват се статични асани, които се характеризират с по -голямо напрежение в мускулите. Позите се практикуват с пробудено съзнание и добър контрол на дишането. Отличителен белег на тази йога е дишането на Ujjayi, което се извършва с помощта на мускулите на гърлото. Жизнената енергия е съзнателно насочена чрез използването на трите енергийни ключа – трите бандхи. Погледът е фиксиран в точка на концентрация.
  • Виняса йога или Виняса поток йога – Тук позите са свързани заедно с голяма плавност и са синхронизирани с дъха. Този вид йога ни кани към по -голяма свобода на движение и повишена гъвкавост. Той има детоксикиращ ефект, тъй като е по -динамичен и ни кара да изразходваме енергия. Тя има за цел не само да развие физическа гъвкавост, но и да овладее емоционалната адаптация..
  • Ин йога – бавна йога, която работи върху ставите и напрегнатите. Позите се задържат по -дълго – около три и пет минути. Практиката включва дълбока концентрация и изследване на вътрешния свят. Оставайки в една и съща поза за няколко минути, вие влизате в медитативно състояние и се опитвате да наблюдавате емоциите си, без да ги осъждате. Можем да се възползваме от този момент на вътрешно спокойствие, за да се обвържем със силата на намерението и да се съсредоточим върху определени положителни утвърждения..
  • Кундалини йога – Много динамична йога, която има за цел да събуди жизнената енергия, наречена Кундалини. Това става чрез повтарящи се движения и чрез дълбоко дишане, синхронизирано с движенията. Кундалини йога съчетава физическата практика с духовните аспекти на йога. Дишането, мантрите и медитациите са важни компоненти на практиката. Упражненията са лесни за всяко ниво и водят до по -добро овладяване на съзнанието. Целта е да достигнете максималния си потенциал.

Най -добрият клас по йога е този, който ви прави щастливи тук и сега

йога клас, йога разтягане на пода, практикуване на класическа йога

Физическата сила отразява концентрацията и психическото равновесие

клас по йога, поза на врана, изпълнена от жена, сила и спокойствие

Йога поза, която мобилизира силата, баланса и грацията на тялото

час по йога, балансирана поза, извайвайте тялото си с физически упражнения