начин на живот

Как да се отървете от хранителните молци? Решения за изкореняване на тези насекоми от вашите шкафове

Отваряте шкафа и хранителните молци отлитат? Не изпадайте в паника ! Съставихме ръководство, пълно със съвети как да се отървете от хранителните молци. Така че, не отлагайте четенето на следните редове, за да се справите с тази задача..

Как да разберете дали имате молци ?

Чудите се откъде идват тези летящи насекоми? Провизии, които носите у дома. Те се канят в дома ви през прозорец или полуотворена врата. Водени от миризмата, те се настаняват в кухнята.

Първите признаци, че кухнята ви е заразена с хранителни акари, са ларви и пашкули. Ако забележите такива, изхвърлете отворената храна в кошчето. Ако се съмнявате, можете да поставите зърнените храни, които току -що сте купили, в буркан. Затворете го с капака и го разклатете, ако забележите някакви нишки в буркана, зърнените храни са заразени. Така че дойде моментът да се направи следващата стъпка.

Проверете храната си, преди да я приберете в шкафа

бабин лек за молци в ориз

Как да се отървете от хранителните молци ?

Знайте преди всичко, че хранителните молци са пеперуди с бежови крила и както подсказва името им, те се заселват в провизии. Брашното, оризът, овесените ядки и тестените изделия са техните любими.

 • Първото нещо, което трябва да направите, след като сте забелязали наличието на хранителни молци във вашия шкаф, е да изхвърлите всякакви картонени опаковки или отворени торби в района, нахлули от молците. Но бъдете внимателни, не отваряйте опаковката, защото молците ще отлетят. Затова първо поставете продуктите във фризера, за да изчезнат бъговете. След няколко часа можете да изхвърлите храната в кошчето.
 • След това внимателно огледайте всички шкафове, където съхранявате хранителни стоки..
 • Почисти. Белият оцет и марсилският сапун са най -добрите ви съюзници в борбата с молците. Не забравяйте да почистите и върховете на шкафовете, тъй като може да има ларви.
 • След цялостно почистване не забравяйте да съхранявате цялата храна в стъклени буркани или кутии с херметически затварящи се капачки, за да предотвратите повторно нахлуване..
 • След това редовно почиствайте шкафовете и работните плотове. Никакви трохи не трябва да лежат наоколо, за да не привлекат отново тези същества.
 • Не забравяйте винаги да проверявате храната, която купувате, тъй като тя може вече да съдържа молци или ларви. Затова се пазете от търговските опаковки.

Цялостното почистване е от съществено значение, за да се отървете от хранителните молци

съвети как да се отървете от хранителните ръкавици

Какво плаши молците ?

Не се обезсърчавайте, ако кухнята ви е препълнена с тези същества. Има цяла гама от бабини средства, които са много ефективни. В допълнение, някои репеленти за хранителни молци са много добри репеленти срещу насекоми като цяло. Ако искате, можете да изберете и инсектициди, но имайте предвид, че те съдържат вещества, които могат да бъдат вредни за хората..

Естествено средство против хранителни молци

 • Добрите стари етерични масла идват, за да предпазят хранителните молци от шкафовете ви. Маслата от лавандула, мащерка, евкалипт, карамфил, мента, лимонена трева, лаврово масло не само ще се отърват от насекомите, но и ще парфюмират шкафовете ви. Накиснете няколко памучни тампона в любимото си масло и се насладете на неговия отблъскващ ефект.
 • Можете също така да нарежете лимон или портокал и да набодете в него няколко скилидки. Те също могат просто да бъдат разпръснати из шкафове и рафтове..
 • Помислете също за разпръскване на дафинови листа със сос, зърна черен пипер, пръчици канела, парчета кедрово дърво, скилидки чесън или индийско орехче.
 • Пръскайте шкафовете и рафтовете си с бял оцет като профилактика веднъж или два пъти месечно.

Етеричните масла са много ефективни срещу насекоми

как да разберете дали имате молци и как да ги изплашите

Капан за хранителни молци

На пазара има много алтернативи за отблъскване на молци, от които можете да избирате. Не забравяйте, че можете сами да направите капан за хранителни молци. Ето вариантите на капаните, които предлагаме:

Помислете за създаване на вашата екологична система у дома. Ако шкафовете ви са нападнати от хранителни акари, вземете си трихограма. Те всъщност са невидими насекоми, които се хранят само с яйцата на молци. Освен това, след като са премахнали генерирането на летящи буболечки, бактериите трихограма изчезват. Препоръчително е да използвате дифузорите на тези насекоми в продължение на 8 седмици.

Капан за домашни хранителни молци

Съставки:

 • ябълков оцет
 • няколко капки течност за миене на съдове
 • 1 купа или чаша

Подготовка:

 • Изсипете ябълковия оцет в купата / чашата.
 • Добавете течност за миене на съдове.
 • Поставете купата / чашата в заразения шкаф.
 • Оставете капана да действа една седмица.
 • След като насекомите бъдат изкоренени, почистете.
 • Изхвърлете заразената храна в кошчето.
 • Изпразнете шкафа и почистете старателно с бял оцет или сапун от Марсилия.

Хранителен молец – опасност

Не се притеснявайте, ако откриете молци, техните пашкули или ларви. Те не представляват никаква опасност за човешкото здраве. Препоръчва се обаче да се изхвърлят всички заразени храни по хигиенни причини.

Как да се отървете от хранителните молци

съвети как да се отървете от хранителните молци

Какво привлича хранителните молци ?

Тези същества са привлечени от храни като зърнени храни, брашно, ориз, но също така и от захар, шоколад, бисквити и сушени плодове. Всъщност именно ларвите на хранителните молци трябва да се хранят с тези продукти. Имайте предвид обаче, че органичните храни, които не съдържат пестициди, са най -привлекателни за молците. Освен това, ако купувате храна на едро, отделете време да я проверите, тъй като това е един от начините тези пеперуди да дойдат у вас..

Храни, които привличат най -много молци, са овесени ядки, брашно, ориз, тестени изделия

хранителен молец опасност сушени плодове бобови култури овесени ядки

Затворете провизиите в буркани, за да не привличате хранителни молци

хранителни продукти против молци поставете в буркани

Как да се отървете от хранителните молци

естествена храна против молци, за да ги изплаши

как да се отървете от хранителните молци за постоянно

Съвети как да се отървете от хранителните молци

молци храна какво да правя молец в зърна

молец в къщата какво да правя

домашен капан за хранителни молци, за да се отървете от него

Направете свой собствен капан за хранителни молци

да се отървете от молци борба с насекомите