начин на живот

Различни методи за възстановяване на здравето и благополучието у дома чрез спорт

Пандемията и специалните условия, в които вече живеем повече от година, поставиха всички нас в състояние на безделие, липса на движение, а напоследък и наддаване на тегло. Последици, които неизбежно водят до промени в нашата физика, нашето благосъстояние и здраве, но и в самочувствието. Следователно необходимостта да се грижим за тялото и ума си става много забележима за повечето от нас. И за да подобри качеството на живот, спортът се доказва като един от най -добрите ни съюзници. Ето защо днес решихме да ви предоставим добра доза вдъхновение, мотивация и идеи за избор на подходящ спортен метод за възстановяване на здравето и благополучието у дома. Готови ли сте да повишите морала и енергията си? Да тръгваме !

Намерете благополучие и здраве благодарение на спорта у дома

домашно спортно оборудване за упражнения бутилка за вода постелка за йога спортно облекло жена

Ползите от спорта за здравето и ума ни

Вече е добре известно и научно доказано, че спортът е добър не само за тялото ни, но и за ума ни. Според няколко проучвания спортните дейности като цяло допринасят за подобряване на здравето – физическо и психическо. Нека да видим кратък преглед на положителните ефекти на спорта върху тялото ни:

  • чувствайте се по -енергични;
  • спи по -добре през нощта;
  • бъдете по -целенасочени и продуктивни;
  • борба с депресията, стреса и тревожността;
  • печалба в сила, скорост и гъвкавост;
  • имат по -добри рефлекси;
  • поддържат добра форма и здраве;
  • подобряват белодробната функция, работата на сърцето и издръжливостта, като същевременно намаляват риска от заболявания на начина на живот;
  • стимулират когнитивните функции и паметта;
  • приемете физиката си и възвърнете самочувствието и много други.

Спортната дейност има много ползи за нашето физическо и психическо здраве

ползите от спортните домашни упражнения психическо и физическо здраве благополучие дейност

Упражнявайте се у дома, самостоятелно или със съдействието на спортен треньор

Предизвикателството да останете мотивирани, когато тренирате у дома

Много често, въпреки че осъзнаваме положителното въздействие на физическата активност върху нашето здраве и благосъстояние, не успяваме да останем последователни в дългосрочните си тренировки. Загуба на мотивация, скука, липса на знания и в резултат на задоволителни резултати … За да възприемем по -здравословен начин на живот, очевидно е важно да намерим дейност, която да отговаря на нашата личност, и да имаме партньор, който да ни помогне да не загубим мотивацията си. Мисия, която се оказва доста трудна, особено ако спортувате у дома. И все пак, напоследък това е най -често срещаният сценарий с оглед на конкретната ситуация.

Как да останете мотивирани, когато тренирате у дома ?

предимства правене на спортни упражнения домашни аксесоари за тренировка йога постелка подложка бутилка вода

Потърсете съдействието на спортен треньор

За да се насърчат все повече хора да подобрят живота си чрез създаване на ефективни и полезни спортни съчетания, сектор на дейност в момента процъфтява. Говорим по -специално за спортния коучинг и практиката да поверите обучението си в ръцете на професионалист, който ни води в нашето спортно приключение..

Намерете спортен треньор, за да подобрите безопасно представянето си

домашна тренировка спортна сесия със спортни треньорски упражнения за учител по йога

Каква е неговата роля в нашата спортна прогресия ?

Благодарение на опита и задълбочените познания на вашия треньор, имате възможност да постигнете целите си в добра атмосфера и при пълна безопасност. Като цяло избраният специалист ни помага да разработим програма, адаптирана към нашите цели и в съответствие с нашата морфология. Той може да променя нашите упражнения, за да оптимизира нашия опит; настройте специално създадени сесии, така че да напредваме в добра атмосфера и без наранявания.

Освен това вашият треньор ще бъде фигурата, която ви тласка да излезете от зоната си на комфорт, докато се забавлявате и по този начин да постигнете целите си без натиск. Искате ли да се впуснете в такова спортно предизвикателство, но не знаете къде да намерите треньор, който отговаря на вашите изисквания? Посетете уебсайта на Coach Hunter за намерете личен треньор, какъвто и да е любимият ви вид спорт.

Променете начина си на живот по здравословен и позитивен начин, докато се забавлявате

домашна тренировка комплект за йога постелка спортни клинове култура топ йога спортен треньор

Различните методи за възстановяване на здравето и благополучието у дома чрез спорт

Има множество спортни дейности, които ни позволяват да възстановим здравето и благосъстоянието дори в рамките на собствения си дом. Изборът на вид спорт обаче най -често е продиктуван от основната цел, която има. Сред най -популярните цели можем да посочим: отслабване или наддаване на тегло; фитнес; изграждане на мускули; подобрена издръжливост и гъвкавост; самозащита; медитация и релаксация; борба с болки в гърба и др. За да ви ориентираме по -добре при избора ви, предлагаме да разгледате заедно най -подходящите спортни алтернативи според вашите нужди..

Изберете между различните методи, за да се движите повече и да укрепите тялото си

домашни спортни методи спортни коучинг домашни упражнения гъвкавост изграждане на мускули

Фитнес упражнения

Желанието да свалите няколко излишни килограма, да натрупате мускули или просто да влезете във форма е една от най -популярните причини да се занимавате със спорт. Ако това е вашият случай, тогава ще трябва да се съсредоточите върху упражнения от кардио тип, HIIT, укрепване на мускулите, сесии с плосък корем и корем, кръстосани тренировки и т.н. В допълнение към спорта, за да се получат очакваните резултати, може да се наложи и промяна на хранителните, хидратиращите и навиците и съня ви..

Много възможности за обучение за изграждане на мускули и сваляне на излишни килограми

физически тренировки упражнения изграждане на мускули техники за отслабване кардио хиит

Йога и релаксация: за повишаване на морала и поддържане на баланс

Предизвикателствата, с които се сблъскваме всеки ден, особено в това време на несигурност, допринасят значително за увеличаването на стреса и тревожността при всички. Знанието как да успокоите ума си, да възстановите контрола върху емоциите си, да се свържете с душата си, се превръща в съществен фактор за способността да водите здравословен живот и да запазите благосъстоянието си. В този смисъл дисциплините като йога или пилатес разчитат на баланса между тялото и ума. Различните упражнения за мобилизация и разтягане, дихателни и визуализационни техники ви позволяват да се свържете отново с тялото си, да отпуснете мускулите и да освободите напрежението.

Възстановете контрола над себе си и се свържете с душата си чрез йога техники

вид спорт психично здраве дихателна техника баланс баланс йога сесия с треньор

Освобождаване от интензивна физическа активност

Ако алтернативата за забавяне не ви звучи привлекателна, друг ефективен начин да се справите със стреса е да се занимавате с по -напрегната дейност. Спортовете като френски бокс, танци, кросфит или дори улична тренировка имат много ползи за здравето и благосъстоянието. Изпуснете парата, освободете се от стреса и негативизма, пуснете се … Всичко това е лесно да се направи благодарение на различни спортни техники и забавни упражнения.

Изберете забавно освобождаване чрез интензивна физическа активност

пуснете пара спорт танц кросфит кардио анти стрес упражнения спорт треньор френски бокс възвръщане на здраве и благополучие