Направи си сам

Есенна ръчна дейност – повече от 80 идеи за посрещане на сезона на цветовете у дома

Харесва ни или не, есента вече е тук и чука на вратите ни. И ако есента беше човек, какъв мислиш, че би бил той? Аз, това ме кара да мисля за очарователно и мистериозно момиче, художник по призвание, което идва да ни даде най -добрия урок по рисуване. Жълта, оранжева и червена сенчеста рокля, разпусната коса, в която са заплетени няколко мъртви листа. Истинско приказно същество! Днес ние поемаме ролята на този, за да ви покажем някои страхотни идеи и прекалено креативни уроци, които ще ви помогнат да внесете духа на есента във вашия дом. Така че останете с нас, за да намерите най -добрите идеи заесенна ръчна дейност.

8o супер креативни идеи за есенни занаяти, които бихте могли да направите сами

какво есенно ръчно занимание с тикви, паднали листа, борови шишарки, стъклени буркани и клонки

Наистина има много лесни проекти, които лесно можете да направите със собствените си ръце, това е сигурно! Но преди да преминем към представянето на най -добрите идеи, искаме да насочим вниманието ви към факта, че малките занаяти са чудесна възможност за възстановяване на определени предмети, които смятате за ненужни. Не знаете какво да правите с празни буркани, събрани от кутиите, които сте купили? Преди всичко, не ги изхвърляйте! Веднага ви даваме супер проста идея за декорация! Напълнете ги с малко паднали листа и добавете лека гирлянда и имате страхотна украса, без да се налага да полагате много усилия. По -долу ще намерите много такива проекти. Така че, без да се замисляме, ще представим повече от 80 идеи, които със сигурност ще ви очароват..

Всичко започва с декориране на входната врата – тиквата е повтарящ се мотив. Ето една чудесна идея за есенно ръчно занимание

идея за деко декориране на врата в жълто с корона от цветни мини тикви и тикви с различни размери по стълбите

Гирлянд от паднали листа и борови шишарки за обличане на есенните му стени

 • 6-10 мъртви листа
 • 5-7 малки борови шишарки
 • низ
 • спрей боя в розово злато или мед
 • ножици

Производство:

 1. Изберете няколко мъртви листа, които са еднакви по форма и размер. Пребоядисайте ги от двете страни с розово злато или медна боя, като същевременно предпазите работната повърхност от стари вестници. Обикновено процесът на сушене на боята не трябва да отнема повече от 30 минути и ви съветваме да го спазвате, преди да продължите с вашия проект „Направи си сам“..
 2. След това поставете падналите листа и борови шишарки върху равна повърхност и ги подредете така, както искате, те да се появят върху вашата гирлянда. За по -добър резултат ви съветваме да редувате мъртви листа и борови шишарки.
 3. Започнете да създавате своя гирлянд, като направите разхлабен възел. След това поставете стъблото на първия лист в него и го стиснете здраво. Продължете, като направите още няколко възела, за да поставите останалата част от есенните декорации. Уверете се, че интервалите между тях са равни!

Закачете се на стената зад бюрото си за малка есенна нотка в спалнята.

© popshopamerica

Есенни занаяти с паднали листа и борови шишарки – символите на сезона

идея за есенно ръчно занимание, гирлянд от листа, пребоядисани в боя с меден цвят и борови шишарки

Есенни свещници с доста шарка от мъртви листа за романтична атмосфера

Необходими материали и инструменти:

 • 3 стъклени буркана
 • стикери за листа от дърво
 • АКРИЛНА боя
 • четка за пяна
 • хартиена чиния
 • Шкурка
 • ножици
 • есенна украса: рафия, паднали листа, борови шишарки, жълъди
 • царевични семена
 • свещи

Производство:

 1. Подгответе материалите си и не забравяйте първо да почистите стъклените си буркани, особено ако са рециклирани. В този случай е необходима кърпа, напоена с алкохол, за да се осигури по -добро сцепление на боята след това.
 2. След това залепете стикерите си върху лицето на стъкления си буркан и ги натиснете, за да ги накарате да залепнат. Пребоядисвайте стъклените буркани с боя. Оставете да изсъхне и повторете операцията веднъж или два пъти за най -добри резултати. Отстранете стикерите и оставете боята да изсъхне добре за една нощ, преди да украсите свещника.
 3. Третирайте повърхността на шкурка, за да придадете на свещниците винтидж, изветрял вид. Завършете с лак, за да защитите повърхността на стъкления буркан.
 4. Напълнете (около 1/4 от съдържанието) с царевица, след което поставете свещите вътре.
 5. Използвайте декорациите, за да украсите допълнително вашия свещник. Запалете свещта и използвайте като централен елемент или декорация за вашата сервираща маса.

Есенни свещници в стъклени буркани. Предложение за ръчна дейност с рециклиране

есенна ръчна дейност, стъклени буркани, пребоядисани с акрилна боя или тебешир с мъртви листа или мотива с букви

© craftcuts

Куха тиква ваза или поставка за свещи за есента или вдъхновения от Хелоуин декор

Необходими материали и инструменти:

 • помарин (миниатюрна тиква)
 • нож за рязане
 • лъжица
 • акрилна боя (лавандула, нежно зелено и тъмно сиво)

Производство:

 1. Начертайте малък кръг около стъблото на вашия помарин, като използвате свещта, за да очертаете. Изрежете около стъблото и отстранете въпросната част. Може да се наложи да разбъркате малко, за да излезе стъблото, и също така да сте наясно, че използването на лъжица за пълнене също може да помогне за тази цел..
 2. С лъжица извадете семената и месото на тиквата. Изплакнете помарина и подсушете с хартиена кърпа.
 3. Нанесете няколко слоя акрилна боя, без да забравяте да изсъхне след всяко ново нанасяне.
 4. Поставете свещ или малка LED лампа.

За да направите ваза с цветя, продължете по същия начин, с изключение на това, че в този случай, вместо да поставим светлина, ние ще се напълним с вода и ще поставим малък букет от свежи или изкуствени цветя вътре.

Издълбаната тиква може да се превърне в страхотен свещник или ваза за цветя

идея за есенно ръчно занимание, мини издълбана тиква, пребоядисана в лилаво с LED светлина

Ето красивия резултат! Есенна DIY, която води до прекрасен сезонен център

есенна украса, за да направите себе си, свещник или тиквена ваза пребоядисани в сив, зелен или лилав цвят

© събиране на красота

Оригинална декорация на вратата – есенен венец от вълнени конци 

Необходими материали и инструменти:

 • изкуствени цветя
 • куп изкуствени житни класове
 • щифтове
 • декоративен венец от флорална пяна

Производство:

 1. Започнете, като увиете прежда около основата от флорална пяна. За по -интересен ефект бихте могли да използвате вълна в два цвята – например жълт и оранжев (и двата са типични есенни цветове).
 2. След това остава само да украсите с изкуствени цветя и други декорации, които сметнете за подходящи. Що се отнася до пшеничните класове, можете или да вмъкнете всеки кичур във вълната, като го прокарате отдолу, или да оформите малък букет, който след това да завържете с вълнен конец за вашия собствен. Що се отнася до цветята, те могат да бъдат вързани с щифт.
 3. И накрая, за да закачите можете да използвате или вълнени конци, или красива панделка за допълнителен чар.

©място на вкуса

Есенен венец в обръч от пяна, украсен с вълна и изкуствени цветя. Предложение за есенна декорация за входната врата

пример за венец от пяна с обръч с декорация от жълта и оранжева вълна, букет от житни класове и есенни цветя

Суспензия с мъртви листа супер красива и лесна за приготвяне

Необходими материали и инструменти: 

 • обръч за бродерия
 • низ
 • ножици
 • пистолет за горещо лепило
 • десетина мъртви листа (поне)
 • десетина цветя (поне)
 • кука за таван
 • дантела, панделка, конец или конец за бродерия

Производство:

 1. Първо вземете обръча си за бродерия и го намажете с лепило. Поставете края на връвта върху него и го закрепете, за да се закрепи.
 2. Започнете да увивате канапа и продължете, докато не го покриете. В края отново закрепете края на конеца си с капка лепило. Имайте предвид също, че вместо низ можете да използвате и панделка или дантела.
 3. След това идва ред на вашата колекция от листа и цветя. Завържете всяко от листата или цветята за панделка, връв, конец за бродерия или какъвто инструмент изберете.
 4. Завържете края на конеца около обръча за бродерия или използвайте пистолета за лепило отново, за да го закрепите.
 5. За да направите куката, вземете две нишки, всяка с около десет сантиметра по -дълга от ширината на обръча. Вържете първата в горната и долната част на двете противоположни страни на обръча. Вържете другия перпендикуляр, винаги от противоположните страни на обръча. Изрежете последната дълга нишка и я завържете през кръстосаните нишки, които минават през обръча. Накрая закачете на куката.

Висяща лампа от паднали листа – есенно ръчно занимание, което ще зареди интериора ви с романтичен есенен дух

каква идея за есенно ръчно занимание, висящо в обръч с паднали листа и цветя, окачени на жици

© ajoyfulriot

Кошница с мъртви листа – оригинална идея за съхранение на вашите борови шишарки 

Необходими материали и инструменти:

 • изкуствени мъртви листа (различни размери)
 • лепилен лак
 • голяма купа или топка
 • четка
 • малка купа

Производство:

 1. Надуйте балона и го поставете в купа, възел надолу. Тук ще завържете падналите си листа. Другата алтернатива е да покриете външната страна на купата със стреч фолио и да залепите листата върху нея.
 2. Изсипете малко лепило-лепило върху чиния и потопете в нея изкуствено листо. С четка разпръснете добре лепилния лак по цялата повърхност от двете страни на листа.
 3. Поставете фолиото върху балона, изгладете и изравнете с четката. Повторете същата операция с други листове, като ги припокривате, докато покрият дъното на балона.
 4. Оставете настрана и оставете да престои поне една нощ. Накрая издухайте балона. Не препоръчваме да го пробиете, в противен случай рискувате да развалите творението си..
 5. Скулптурирайте с ръце, за да придадете красива форма на листата и съхранявайте вашите есенни декоративни парчета вътре.

Кошница с падащи листа – Лесна есенна идея за земно изкуство

идеи за есенни занаяти, кошница в изкуствени мъртви листа в червени, жълти портокали, балон и лак за лепило

©modpodgerocksblog

Буркан, пълен с всякакви есенни аромати … за да се почувствате като есен

Необходими съставки:

нарязани червени ябълки

канелени пръчици

карамфил

розмарин

Подготовка:

Всичко, което прави, е да напълни буркана с всички съставки. Можете също така да започнете с дехидратиране на плодовете. Те ще бъдат чудесен подарък за някой, който обича падането толкова, колкото и вие..

Всички характерни за сезона аромати, опаковани в малък стъклен буркан – есенна ароматерапия

стъклен буркан, пълен с касие с розмарин, ябълка и портокал, розмарин, пръчици канела

Венец от цветни борови шишарки-направете сами есенен декор, който да украси входната ви врата и да даде топло посрещане на сезона

как да направите венец от цветни борови шишарки от жълта, розова, бяла и синя боя върху теленен обръч

Поставка за свещ от изкуствено пшенично ухо … страхотно, не ?!

Направи си сам свещник в малко стъкло, увито с житен косъм и връв със свещ вътре, лесно и бързо есенно DIY

Доста издълбана централна част от тиква, пълна с букет от лилави рози

малка тиквена ваза, пребоядисана в розово и изпълнена с червени рози, есенна декорация за маса, която да направите сами

половин оранжева ваза, издълбана и изпълнена с цветя, есенна декорация за маса, оригинален централен модел за маса

есенни цветове засенчени стъклени буркани с пискюли и декоративен низ деко, есенна маса деко

Тази есен напълнете вазата си с паднали листа и клонки! Ръчните есенни дейности никога не са били толкова лесни за извършване

пример за есенна декорация на маса, централна част в стъклена ваза, пълна с оранжеви, жълти и червени паднали листа с дървени клонки

Направи си сам есенна декорация в паднали листа, вързани на барабан за бродиране на обръч и мини декоративна тиква

Направи си сам ароматна свещ от пчелен восък и пръчици канела

как да направите свещи в дървена чаша с пчелен восък и пръчици канела

бяла декорация на стени, украсена с жълта, оранжева и червена хартия, венец от мъртви листа, лесна ръчна дейност в хартия

как да си направите гирлянд от борови шишарки и дървени мъниста, нанизани на връв, бял декор за стени

гирлянд от мъртви листа, нанизани на въже за украса на прозорец, лесно и бързо есенно DIY

Тиква, украсена с цветни венчелистчета, използвайки техниката декупаж

Ръчна дейност за Хелоуин, рязане на тиква, украсена с венчелистчета от цветя, залепени с лепилен лак

Идея за декорация „направи си сам“ с декорация от цветен балон с мини тиква, есенна украса за Хелоуин

Направи си сам свещници, за да си направиш, мини тиква пребоядисана в синьо със свещ вътре и но в кафява дървена щайга

Персонализирайте чашата си с шаблон за есенен модел

идея как да персонализирате чаша, бяла чаша с модел на мъртви листа със шаблон, ръчна рециклиране

деко в стъклени буркани, пълни с есенни листа, тикви и венец, увити в сива юта и есенни листни модели във филц

идея за есенна детска градина ръчна дейност в тиква пребоядисана в жълто с черна рисунка черти на лицето и жълта шапка, стъпка по стъпка детско майсторство

стъклен свещник, напълнен със семена за кафе и свещ отвътре, няколко свещника в кошница, падащи в центъра

Брилянтна идея за рециклиране на стари кутии винаги с цел да се направи фантастична идея за есенно ръчно занимание

рециклираща консервна кутия, пребоядисана в оранжев тиквен модел с дървено стъбло и изкуствено паднали листа

стена деко хол бяла стена в дървена пръчка и паднали листа с незаличими бели висящи дизайни, декор от дърво, есенни занаяти

пример за ръчна дейност за Хелоуин, тикви, пребоядисани със сиви, бели и въгленовосиви акрилни бои с триъгълници, кръгове и линии

Цветен венец от цветни тапи – друга идея за ръчна дейност с творческо рециклиране

венец от цветни коркови тапи от жълта, оранжева и червена акрилна боя върху картонен обръч, декорация на падаща врата, ръчно рециклиране

декорация на врата във венец от естествени борови шишарки и борови шишарки със златна и сребърна боя и сребърни мъниста, окачваща лента от юта

пример есенна централна маса в издълбана ябълка и трансформирана във ваза с букет от есенни цветя

Ръчна дейност за Хелоуин – тъй като сме склонни да свързваме есента с въпросния празник

как да направите ръчна дейност за Хелоуин с тикви с модел ананас или жак или фенер в рисунки с акрилна боя върху оригинална тиква

лесен самодеен празник за Хелоуин с мини тиква, пребоядисан с черна боя и незаличимо рисуване на черно -бели геометрични шарки

дизайн на тиква с незаличими цветни шарки от мандала златен цвят, мини тикви в центъра в саксия

Супер елегантна декорация за есенна маса в свещ, заобиколена от пръчици канела, лента от юта и лавандула

малък свещник „направи си сам“ в залепени заедно канелени пръчици, лента от юта, стръкове и стръкове лавандула, есенна декорация за маса

персонализирана чаша от златна боя и дантелен модел, за да направите свещник за свещи „Направи си сам“ като есенна украса

лесна ръчна дейност, свещник „Направи си сам“ в очила с дантелени шарки, пребоядисани в златист цвят

есенна централна част в стъклена ваза, пълна с борови шишарки и украсена с връв, есенни цветя

венец от паднали листа във филц с различни цветове, подредени в кръг, DIY fall deco

декоративни стъклени свещници, украсени със златен, сребърен и червен блясък, есенни цветове за декорация

Жълъди – друг символ на сезона. Просто ги пребоядисайте със златна боя и ги сложете в чаша. Ето още една супер проста есенна ръчна дейност

какво да правим с глави, деко жълъди, пребоядисани в златен цвят в черна плоча със златна рамка и борови клонки

деко идея бяло стълбище изкачване с паднали листа, окачени на светъл гирлянд

Деко в паднали листа, пребоядисани в различни цветове и пъстри жълъди, DIY деко, за да си направите есен

Направи си сам в украсен с юта стъклен буркан и светлини вътре. Интересна идея за свещник „Направи си сам“

стъклени буркани, украсени с юта и лек гирлянд върху дървен труп с деко паднали листа, жълъди и топка клонки

лесна идея за декорация с пори, паднали листа, борови шишарки, книга с канелени пръчки, натюрморт

обръч от карти, украсен с имитация на цветни листа от есенни листа, закачалка с цветна лента, сенчест венец с ефект на падане

есенна декорация, създаване в цветни борови шишарки в различни цветове боя и солифлор с червено цвете в реколта тава за сервиране

дървена щайга с пребоядисани стъклени буркани и малки букети от цветя от хортензия върху малък плетен килим

Ето една идея за най -малките, които несъмнено ще се забавляват, създавайки тази сладка бухал в шишарка и филц

есенна дейност в детската градина с борови шишарки, създаване на борови шишарки сови с очи, клюн и филцови крила

създаване на деко ланд арт с мъртви листа, залепени върху лист бяла хартия и очертания

декоративни сенчести борови шишарки в жълт, зелен и син цвят, рециклиране на ленд арт ръчна дейност

идея как да си направите есенно декупаж на стъклен буркан, украсен с жълти, оранжеви и червени опадали листа

есенна свещница в стъклен буркан, украсена с паднали листа със свещ вътре, есенни занаяти

прост стъклен буркан, пълен с жълъди, мини тикви и семена от царевица с проста свещ за поставяне

Камината е украсена с тикви с различни цветове и размери. Супер красиво е, не?!

деко бяла камина, украсена с тикви с различни размери, гирлянд от зелени листа и декоративни свещи

пример за лесна ръчна дейност за Хелоуин, цветни тикви в различни цветове с черна или орнаментна черта на лицето

как да направите гирлянд от вълнена прежда и цветни листа от филц върху щайга от сурова дървесина

есенна детска градина ръчна дейност, рисуване на ланд арт с отпечатъци от паднали листа в рисуване върху дъска

Направи си сам декорация, изработена от дървени дъски с добре дошли есенни букви и есенни цветя, декорация от ябълки и тиква

Мислили ли сте да украсите с кестени? Ето две интересни идеи

есенна дейност в детската градина с кестени, малки кестенови животни и клечки за зъби, хартиени очички

рисунки върху кафяво с незаличим бял и златен флумастер, мандала и племенни шарки рисунка, ръчна дейност за тийнейджъри

венец от борови шишарки, идея какво да правите с борови шишарки, пребоядисани в бяло и залепени върху клонки с декорация от изкуствено паднали листа

венец от сушени във фурната резенчета портокал с розмарин за създаване на есенен венец

идея как да направите гирлянд от цветни филцови листове, нанизани на шнур, за да създадете есенна декорация на прозореца

Ръчно занимание с ролка тоалетна хартия за най -малките – супер хубави лисици

коя детска градина пада активност, например ръчна дейност с ролка тоалетна хартия за създаване на хартиени лисици

ръчна дейност за Хелоуин с рециклирани коркови тапи, оранжев тиквен модел и зелени филцови листа

идея как да направите растение от терариум в цветен пясък, борови шишарки, мини тикви и изкуствено паднали листа, есенна декорация, която да направите сами

малък терариум от тиквени растения със сукуленти вътре върху повърхност от мраморен модел, терариум и декор в центъра

декорация на врата в дървена рамка за сервиране с текст върху фон с рисуване с тебешир и клони от паднали листа наоколо

деко лист от бяла хартия с есенно калиграфско писане и залепен върху него мъртъв лист, ръчна дейност за есента на тийнейджърска тема

Стъклени буркани за свещи, украсени с панделка, връв, изкуствена пеперуда и изкуствени пискюли, романтично есенно деко

различни видове паднали листа от различни дървета върху бели хартии, есенна декорация на стени, стари мебели с дамски дънки деко

кои са най -добрите идеи за есен DIY, венци от листа и клонки, тикви, декоративни тематични аранжировки

деко тиква камина и венец от изкуствени паднали листа във филц, фенери и мини боядисани тикви

плаващо деко деко висящо на стената с окачени паднали листа и борови шишарки деко