Направи си сам

Как да си направим ловец на мечти в допълнение към 70 идеи „направи си сам“, които са лесни като пай

Символичен обект, заобиколен от воал на мистерия, Ловецът на мечти е напуснал индийския типис, за да намери своето място в ежедневието на съвременния човек днес. Украса за вашата спалня, всекидневна или дори татуирана върху кожата, ловецът на мечти продължава да ни очарова и ние не само естествената му красота го обожаваме. Скокът в непознатото, идеята да внесем нотка на магия в прозаичния живот също ни кара да се влюбим в него. И тъй като много хора се чудят как сами да направят ловец на мечти, днес ние ще им помогнем, като отговорим на този въпрос.

Искате ли да знаете как да направите ловца на мечти – разгледайте нашите уроци, за да разберете

как да си направим ловец на мечти, пример за декорация четири обръча, декорация от перли и пера, момиче в черна рокля

Ловецът на мечти – история и символика

Но преди да преминем към представянето на нашите уроци, бихме искали да отговорим на няколко основни въпроса. По -специално, какво е ловец на мечти, какъв е неговият произход, защо да имаме такъв в домовете си … В действителност класическият ловец на сънища се състои от три основни елемента – пръстенът, платното и малките декорации. Но първоначално, за разлика от днес, той беше направен изцяло от естествени материали. Всъщност коренните жители на Северна Америка са първите, които са го използвали. За тях това беше един вид амулет, който трябваше да предпазва съня на бебетата от лоши сънища и духове. Това наистина е ролята на телената мрежа.

Легендата разказва, че през нощта, когато спите, тази мрежа като паяжина пропуска хубавите сънища и улавя кошмари в мрежата си. Индианците вярвали, че сутринта, при изгрев слънце, уловените кошмари ще бъдат изгорени от първите слънчеви лъчи. И тъй като този тип истории не пропуска да съблазни съвременния човек, последният е омагьосан от възможността да има предмет, който да му осигури спокоен сън.

Как да си направим ловец на мечти? Това е доста лесно, но първо трябва да знаете естеството и историята на обекта

как да си направим ловец на мечти, кафяв кръг, бяла мрежа, сини и черни декоративни мъниста, декоративни пера в синьо и лилаво, горски фон, индийска палатка

Да, след тази завладяваща история, ние толкова много обичаме ловеца на мечти, но изчакайте … притеснени ли сте да знаете как да го направите? Така че, вече няма анекдоти. Нека да стигнем до същината на въпроса, като представим нашите много прости уроци за създаване на улов на мечти в две стъпки, три движения. Запретвайте ръкави и късмет!

Започнете нашите уроци – разберете как да направите ловец на мечти с естествени или синтетични материали

дървен кръг за лов на сънища с мрежи от тъкани нишки, лесна ръчна дейност за възрастни

Барабан за бродиране и ловец на мечти – супер лесен за употреба урок

Техниката на тъкане на платното изглежда ли ви твърде сложна или бихте искали да изберете по -елегантен дизайн? Урокът, представен по -долу, е решението, което търсите. Мрежата може да бъде заменена от салфетка, която ще даде по -изискана страна на вашето творение. Ето как се прави …

Необходими материали:

 • салфетка
 • обръч за бродерия от дърво
 • кълбо прежда
 • пистолет за горещо лепило
 • дървени или пластмасови мъниста
 • панделка
 • пера

Първа идея как да направите ловец на мечти в дантела за вашия бохемски шикозен декор

идея как да си направите ловец на мечти, необходими материали, салфетка, дървен кръг с навита вълна, цветни пера, дървени мъниста

Реализация стъпка по стъпка:

Първото нещо, което трябва да направите, е да разкопчаете барабана, за да изолирате кръга вътре. Около последното трябва след това да увиете вълна, така че да покриете нейната цялост. За да улесните и резултатът да бъде по -естетичен, можете да разделите кръга на четири секции. Именно около тях ще трябва да увиете вълната, като внимавате да я завържете добре в началото и в края на всяка стъпка.

Първа стъпка: кръгнете кръга на Ловеца на мечти с вълнени нишки

урок за улавяне на мечти първа стъпка, увиване на вълна около дървен обръч, обръчи за бродерия, тийнейджърска дейност

След това вземете салфетката, която трябва да центрирате върху барабана и фиксирайте с лепило. Сега завъртете обръча за бродерия с главата надолу и прекарайте конец от прежда през салфетката и след това около обръча, за да се закрепите по -добре и да придадете на вашето творение по -полиран вид..

Втора стъпка – залепете салфетката върху нея

урок за улавяне на мечти дървен кръг със сива вълна, увита наоколо, бяла салфетка, оригинална декорация за стена

И накрая, идва ред на декорирането на вашия ловец на мечти. Изрежете парчета плат от около 60 см и прикрепете мънистата и перата към тях. Прекарайте лентите през салфетката и обръча за бродерия и залепете, ако е необходимо. Накрая завържете конец отгоре, за да можете да закачите своя уловник на мечти на стената и ето го! Сладки сънища.

Трета стъпка – направете декорацията за вашия ръчно изработен ловец на мечти

как да украсите ловец на мечти, кръг, увит във вълна с бяла салфетка, деко парчета вълна, плат и дървени мъниста

И ето резултата от този великолепен урок за улавяне на мечти

пример урок за ловец на сънища, бяла салфетка, декорация от парчета дантела и бели и зелени пера

Направете ловец на мечти като никой друг – естетическа идея за вашата декорация на стена

Ето още един урок, предназначен за тези, които се страхуват да извършат тъкането на тъканта. Представяме ви чудесна алтернатива на традиционния ловец на мечти

Необходими материали:

 • метален обръч
 • най -голямото момче
 • ножици или пистолет за лепило
 • креп хартия
 • игла и конец
 • клони

Реализация стъпка по стъпка:

Първото нещо, което трябва да направите, е да украсите кръга си. Без задължително да е необходима, тази стъпка несъмнено ще даде на твоето творение известна изненада. За тази цел можете например да увиете вълна в нея. И ако последното може да бъде с различни цветове, ще бъде още по -добре! Омбре ефектът ще придаде на обръча ви игрив характер. И накрая, не се притеснявайте много за крайния възел, защото той ще бъде маскиран от декоративната ресни, която ще бъде направена в следващата стъпка.

Така стигаме до втората стъпка, по време на която ще направите декорацията на своя лов на мечти. Цветните бретончета, които виждате по -долу, са направени от вълнени конци с различни цветове и бели дантелени ленти. За да направите първите, трябва само да изрежете достатъчно дълги ленти и след това да ги завържете в главата на чучулига. Можете да се присъедините към две или повече нишки за по -обемист ефект. След това прикрепете дантелата към пръстена с помощта на лепило. И накрая, не забравяйте да подрежете краищата на бретон, така че дължината им да е равна.

След това се изрязват два клона, за да имитират рога на елен. Можете също така да ги увиете във вълна, но оставяйки ги такива, каквито са, ще придадете автентичен естествен щрих на вашето творение. Но сега как да поправим тези клонове? За да направите това по -лесно, препоръчваме да използвате парчета картон, тел и горещо лепило. От естетическа страна, няма нужда да се притеснявате, защото най -накрая ще го завършите с флорална декорация.

И накрая, що се отнася до флоралната декорация, можете да използвате изкуствени цветя добре, но все пак можете сами да направите цветя от тънка хартия. На тези, които биха избрали това второ решение, предлагаме няколко красиви идеи за цветя, които да направите сами. И ето, вашият ловец на мечти е готов, закачете го на бяла стена, за да възстановите интереса към него.

Индийска декорация на стени за ловец на мечти, като никоя друга

прост урок за ловец на сънища, без тъкане, кръг, увит във вълна, ресни от вълна и дантела, еленови рога в клони, декоративни цветя

Как да направите ловец на мечти, без да тъчете платно – ето един красив проект

кръг за ловец на мечти, увит в цветни вълнени конци, парчета вълна и плат, клони на дървета и цветя в салфетка, декорация на стени в хола

Традиционният ловец на мечти – как да тъчете мрежата от нишки

Следващият урок, който ще ви представим, е посветен на създаването на ловец на мечти, както всички го знаят. Това означава, че най -накрая ще ви дадем съвети как да направите тъкането на платното толкова емблематично и важно за производството на този символичен предмет.

Необходими материали:

 • дървен обръч
 • велурен или кожен шнур
 • восъчен шнур
 • пера
 • декоративни мъниста
 • дантели и панделки
 • лепило или пистолет за лепило

Реализация стъпка по стъпка:

Първо прикрепете кожения шнур към обръча с помощта на лепило и започнете да го обвивате, така че да е напълно покрит. Можете също да използвате вълнен или восъчен шнур, за да направите това, но имайте предвид, че това ще отнеме повече време. В края завържете края на шнура с лепило и отново, не се притеснявайте, ако фугата не е перфектна, защото след това ще бъде маскирана от декорациите.

Дървен кръг за лов на мечти, увит в кожена връв – първа стъпка в урока за направата на традиционен ловец на мечти

обръч за ловец на мечти в дървен барабан за бродерия, увит в кожен конец, урок за първа стъпка

Сега преминаваме към най -важната част, която очаквате с нетърпение – тъкането на мрежата. Първо завържете края на восъчния шнур към обръча и оформете стегнат възел. Второ, трябва да вземете кабела, за да го прекарате отпред, след това зад пръстена, за да го извадите накрая отново отпред, така че да образува контур. Повтаряте тази операция по целия кръг. След това продължавате по същия начин, но прекарвате нишката пред и зад нишката, изтъкана преди, и така нататък. Винаги внимавайте да затегнете конеца. По време на тъкането можете да вмъкнете няколко мъниста. Направете краен възел и вече имате своята мрежа от нишки.

Следващата стъпка е да украсите своя ловец на мечти. Вземете няколко парчета восъчен шнур и вкарайте малки мъниста в тях, като правите възел под всяко от тях, така че да могат да се поберат върху шнура. Завържете нишките на кабела към дъното на ловеца на сънища. За елегантен допир прикрепете и ленти от бяла дантела и слонова кост с помощта на лепило. Ето го, всичко, което трябва да направите, е да прикрепите нишка в горната част, за да можете да закачите ловеца на мечти и да се възхитите на красивия резултат.

Ръчно изработен ловец на сънища – техника за тъкане на мрежата

пример урок за улавяне на сънища, обръч, увит в кожена връв с мрежа от восъчна връв, тъкане на платно и декорация

Ето видео, което също ще ви помогне да постигнете перфектно тъкане

Ловец на мечти за деца, изработен от най -малките

Напоследък искахме да ви представим подходящ проект за най -малките. Това е прост ловец на мечти, който да направите от хартиена чиния. Въпросният проект е супер прост и креативен и ще позволи на децата да научат повече за културата на коренните американци..

Необходими материали:

 • хартиена чиния
 • синя боя
 • перфоратор
 • малки цветни мъниста
 • декоративни пера
 • низ

Реализация стъпка по стъпка:

Започваме тук, като изрязваме централната част на плочата, оставяйки само ръба на плочата. След това го пребоядисайте със синя боя и го оставете да изсъхне. Сега вземете своя перфоратор, за да направите дупки във вътрешната част на обръча, както и в долната външна част на последния. Тъкането на мрежата тук става чрез преминаване на низ през противоположни дупки, докато не получите мрежата, видяна на снимката по -долу. По време на тъкането можете да вмъкнете няколко мъниста, като същевременно се уверите, че образувате възли в конеца от всяка страна на мъниста, така че да остане здраво на мястото си..

За декорация просто нанижете мъниста върху конец и завършете с цветни пера. След това прикрепете малките декорации, като фиксирате краищата на украсените нишки към дупките, образувани в долната част, и ето го.

Идея как да направите ловец на мечти на дете върху хартиена чиния – урок за най -малките

модел ловец на мечти дете в хартиена чиния, пребоядисана в синьо с мрежа от бели конци, декорация от цветни мъниста и пера

Още една чудесна идея да направите очарователен бохемски шик ловец на мечти

оригинална декорация на стена в спалнята, как да направите ловец на мечти в бохемски шик, салфетка, централна дантела, дантели и тъкани читове, сладко куче

кръг за ловец на мечти златист цвят, украсен с бели конци и дървени мъниста в края, декорация на стена в хола

ръчно изработена декорация на къща за ловец на сънища, обръч, увит в тъкани, ленти от сиви парчета плат, дървен клон, мрежа, флорална декорация

Супер елегантна декорация на стени от ловец на мечти, украсена с растителност

ръчно изработен ловец на мечти за сватба, бродерия, която съдържа бяла дантела, парчета вълна, зелени клони и бяла роза

идея да се направи ловец на мечти, малък кръг, увит в бежова материя, украса от бежови мъниста и кафяви пера

Индийски модел на ловец на сънища в обръч и център, украсен с оранжево и бяло цвете, кафяви пера

ръчно изработен ловец на сънища, кръг и бяла мрежа, кафяви пера и малки дървени мъниста, декорация на стени в спалнята

Клонката – кръг за естествен ловец на мечти

оригинален декор за спалня с ловец на мечти, изработен от дървен кръг и тънък клон с парчета дантела, салфетка и пера, бяла мрежа

идея как да украсите бяла стена, барабанен обръч за бродерия, декорация от златни листа, бели, сини и бежови парчета дантела

пример за декорация на стена в хола в традиционен уловник на сънища, племенен улов на мечти в парчета плат и улов на бяло пера

Ловецът на мечти – превъзходно предложение за сватба и декорация на спалня

бохемски сватбен декор с гигантски бял ловец на сънища с капки от бяла панделка и бели ресни с помпони

направете ловец на мечти в обикновен кръг, пера, парчета вълна и клон в центъра, оригинална декорация за стена в хола

как да направите декоративен ловец на мечти във венец от дървени клони, бяла мрежа, декорация от цветни цветя и пера

краен резултат ловец на мечти в гнезда на клони, украсени с малки цветя, пера и клон със зелени листа

Как да си направим ловец на мечти еднорог – супер оригинална идея

детски модел за улов на мечти, еднорог, парчета вълна и розова панделка, изкуствени цветя и декорация от златен рог

пример за кръг за ловец на сънища от дървени клони, цветна мрежа, декорация от малки мъниста и пера

кръг от бежови клони, бял дантелен център с падащи зелени клони, племенна декорация на стени

украса за цветна стена, направете ловец на мечти във венец от цветни цветя с бяла мрежа и парчета вълна и цветни мъниста

Гигантски ловец на мечти, който да покани бохемския дух във вашия дом

как да си направим ловец на мечти, бяло платно, розови пера и перли и морски раковини, женствен бохо шик декор

гигантски ловец на мечти в бяла салфетка, декорация от изкуствени цветя, морски раковини, оригинална сватбена украса

направете ловец на мечти два кръга, увити в розов, черно -бял плат, перо и мрежа деко

вътрешна украса на автомобил с индийски ловец на мечти, три кръга, мрежа, черни перли, бели пера

гигантски модел на ловец на мечти, обръч за плевня и четири малки, украса от черно и кафяво пера, сини перли

направете ловец на мечти в бял обръч, бяла дантелена мрежа, ресни от дантелени парчета и бели помпони

Кръг за ловец на сънища от дървени клонки – бракът на индийския дух и духа на природата

модел за улавяне на сънища, изработен от кръгове от кафяви дървени клони, декорация от кафяви и сини пера и мъниста

оригинален пример за ловец на мечти, дървен обръч, сини и лилави пера, бяло платно, лилави и сини перлиидея за дървен обръч, платно и червени пера, изработка на оригинален монохромен ловец на мечти, ръчна дейност за възрастни

оригинални индийски обръчи за ловец на мечти с различни размери черен цвят, синя мрежа, малки декоративни пера, снежен фон

направете ловец на мечти, голям кръг с малки черни кръгове и мрежа, украса от черни пера

Ловец на детски мечти … защото е толкова просто, че дори най -малките биха могли да го направят

лесен модел на дете ловец на мечти, дървен барабан за бродиране с жълти конци, кръстосани като мрежа и декорация от пера и малки цветни мъниста

декорация за сватба или рожден ден с гигантски ловец на сънища в барабан за бродерия, бяла мрежа, цветни ресни с помпони

гигантски ловец на сънища с три черни кръга с различни размери, черни перли, черно -сини и кафяво -бели пера

направете ловец на мечти в кръг с конец или салфетка, декорация от пера и ресни с помпони

ловец на мечти, който прави салфетка в средата, цветни парчета дантела, силуети на хартиени облаци, декор за бебешка стая

как да си направим ловец на мечти, пример за ловци на мечти в розово, лилаво, синьо и зелено с бежова декорация от пера

малък оранжев ловец на мечти с черна перлена украса, кафяви и оранжеви пера и жълти цветя се смилат

Интересно изработен ловец на мечти с паунови пера като декорация

направете ловец на мечти в дървен обръч, черни мъниста, паунови пера, кожена връв, декорация на стени

прост индийски ловец на сънища в синьо, сини пера, декорация от черна перла, лесна ръчна дейност за възрастни

направете оригинален ловец на мечти с обръч и розово платно, розови перли, цветни пера, оригинална декорация

кръг за ловец на мечти в естествен клон, салфетка в центъра, бели и бежови нишки, сиви пера

направете ловец на мечти с интегрирани черни обръчи, черно платно, кафяви и черни пера, фон на есенните листа

Направете ловец на мечти, за да украсите интериора си … защо не. Особено ако искате да добавите ориенталска бохемска нотка към вашия декор

декорация на стена за спалня, гигантски ловец на сънища, направен с четири обръча с различни размери, кафяви пера, спално бельо и бохемски шик

направете ловец на мечти за декорация на стена, обръч и бяла мрежа с декорация от дантелени ленти, вълнени и бели ресни с помпони

оригинална идея за декорация на табла, клон от дърво и ловец на мечти, няколко бели улова

пример за декориране на стена в спалня, сиво легло, спално бельо, сиво, розово и бяло, скандинавско нощно шкафче, ръчно изработен ловец на мечти със златни, кафяви и бежови панделки

Как да си направим ловец на мечти – бебешко мобилно, за да добави уникален щрих към декорацията на спалнята

Ръчно изработен бебешки мобилен телефон в индийски стил на ловец на мечти, дървен кръг с кръстосани розови нишки и декоративни пера

Ръчно изработен ловец на мечти за вашата сватба – много елегантна декорация

външна горска декорация, ловец на мечти традиционно производство с обръчи в естествени клони, парчета дантела, пера, бяла мрежа

сватбен деко в бохемски шик стил, с гигантски висящ дантелен ловец на сънища, бели столове, декорация от зелена растителност

оригинална сватбена украса в обръч, увит в ленти от розов и бял плат, бяла мрежа и декорация на цветя

Как да направите сами ловец на мечти като декорация за екстериора на вашата сватба

направете бохемски ловец на мечти за сватба в бяла салфетка, обръч, украсен с парчета дантела

Индийски ловец на мечти в обръч с дантелена салфетка, парчета дантела и цветна украса

шокираща бохо идея за сватбена декорация в гигантски барабан за бродиране на мечти и бели и розови салфетки

как да си направим традиционен ловец на мечти и ловец на мечти с бродерия, бели пера и черни пера, перла

И в крайна сметка имаме няколко страхотни идеи как да направим обикновен улов на мечти за деца

урок ловец на мечти дете в пребоядисани сладоледени пръчици с цветни конци, перли и помпони с ресни

пример за ловец на мечти на дете в дървен обръч, цветни помпони, малки фигурки от цветна хартия, декорация на детска стая

Как да накараме ловец на мечти да посрещне пролетта

ръчна пролетна дейност, ловец на мечти с бял салфетник, капки от бяла и розова лента и декоративни розови изкуствени цветя