Направи си сам

Лесен урок за шиене – намерете вдъхновение за вашите творения

Шиенето е ръчна дейност, която помага за облекчаване на стреса. Обичам да шия и когато правя декоративен предмет, дреха или аксесоар, се чувствам добре. Това се дължи на удовлетворението, че сам създавам нещо, но и на процеса, който ми помага да се отпусна. Започнах, като вас, с прости проекти. Ето защо, аз взех някои от ранните си проекти в една статия, която ще ви даде хиляди идеи и прости уроци. на лесен урок за шиене и бързото е най -доброто за начинаещи.

Опитът е най -добрият учител. Когато започнете да овладявате шиенето, ще можете да създавате подаръци за цялото семейство. И това ще се случи, когато изпробвате всички наши уроци. Изберете този, който ви се струва най -лесен (направете торбичка от плат или празна джобна кошница), по отношение на реализацията, и която ще намерите за полезна и започнете. Не го оставяйте за друг ден. Намерете под тази страница най -добрите идеи за вашите шивашки творения.

Първата идея за лесен урок за шиене – празна кошница от плат

лесен урок за шиене начинаещ урок за шиене торбичка урок за шиене направете сами

Необходимите материали да направите празна джобна кошница:

 • 2 различни тъкани (изберете плътна тъкан като платно или дънки и плат с готин печат). Възможно е да изберете само една тъкан, а най -добрият вариант в този случай е платното / платното, тъй като ще бъде лесно да се направи проста картина върху този вид тъкан.
 • с желязо
 • щифтове
 • ножици
 • Желязо
 • владетел
 • шевна машина

Ако искате да използвате само един плат, можете да го украсите с щампа, направена от вас. За това ще ви трябва:

 • боя за тъкани (за предпочитане два цвята)
 • кръг от пяна, разрязан на две неправилни половини с различни размери
 • четка за пяна (гъба четка)

Лесен урок за шиене – започнете проекта си, като поставите всички необходими неща върху работната повърхност

Как да направите лесни уроци за шиене

Реализацията на този лесен урок за шиене стъпка по стъпка:

За тези от вас, които са избрали плат за декориране, първата стъпка е да вземете своя плат, четка и боя. Кръгът от пяна ще се използва за направата на шаблона. Но как? С помощта на четката си покрийте кръга на сърцевината от пяна с щедър слой боя за тъкани. Поставете печата върху платното и натиснете здраво, както е показано на изображението по -долу. Покритието на боята няма да бъде равномерно, но това е част от красотата на ръчното щамповане.

Направи си сам печат – готина идея за ръчна дейност, която ще украси твоята празна текстилна торбичка

Урок за шиене pinterest шиене се научете да шиете прост урок празен джоб отпечатан diy лесен урок за шиене

Вземете два правоъгълника от плат 45 × 30 см, както и два правоъгълника от лепило с желязо със същия размер. С ютията фиксирайте стопяемия материал върху тъканите. Сгънете тъканите наполовина (отвътре навън) и оформете джоба. За тези, които са избрали да работят с две различни материи, правим същото и в другия джоб. Следващата стъпка е да закрепите от двете страни на 1 см от ръба и да шиете перпендикулярно на щифтовете. След като бъде сглобен, ще дойдем да изравним ъглите.

Направете вашите проекти за шиене „Направи си сам“ за начинаещи – празният джоб в лесен урок за шиене

Уроци за шиене лесен урок за торбичка лесен урок за шиене

За да продължите с лесния урок за шиене, изгладете ръбовете, за да ги отворите, и оформете триъгълник от около 6 см със затворените 2 ръба отстрани. Закачете и шийте заедно. Изрежете горната част на триъгълника на около 1 инч от ръба. За тези, които са избрали едно парче плат, това е последното шиене и всичко, което трябва да направите, е да сгънете подгъва на джобното си квадратче, както ще видите на снимките по -долу. Ако сте избрали и двата плата, повторете процедурата за всяко парче плат. Обърнете едно от двете парчета. И след това обърнете парчето плат с главата надолу в другата (десните страни заедно) и закрепете докрай, оставяйки отвор от около 3-4 см, който няма да бъде зашит, за да може да обърне тъканите..

За тези, които са избрали две различни материи, тази стъпка ще ви покаже контраста, който играе роля на очарователна декорация

Шиене за манекени Лесен модел за шиене DIY Лесно шиене

Накрая прекарайте двата плата през отвора, който сте оставили, за да поставите кошницата с дясната страна нагоре. След това имате две възможности, или да затворите, като шиете на главния отвор, който сте оставили, или зашийте чак до кошницата. И накрая: върнете горната част на кошницата. Това наистина е лесен урок за шиене, нали?.

И ето резултата, една празна джобна кошница, която сте направили сами. Задоволяващо, нали?

Шиене за манекени Idea празен джоб текстил лесно шиене diy лесно шиене

Празната кошница е много полезна в къщата и може да се използва като място за съхранение в различните помещения

Лесен урок за шиене на блог за шиене корица страхотни идеи готина идея празен джоб текстил

Много просто, много красиво и много модерно, познахте ли? Това е кимоното яке. Как да постигнете това перфектно облекло за плажните си тоалети или дори като модерен акцент на визията си? Ще ви дадем съветите в урока по -долу:

Моделът на кимоно яке, който ни вдъхнови за този урок, беше този

Лесни идеи за шиене за начинаещи Лесен урок за шиене за начинаещи.

The материали, необходими за направата на този лесен урок за шиене и без шеф са:

 • правоъгълник от течна материя по ваш избор (без или със сладък печат), размер: 130 на 140 см
 • дантела за украса на ръкавите
 • щифтове
 • ножици

И проста реализация да направите сами:

За начало сгънете плата наполовина по дължина и маркирайте средата с щифт. От всяка страна на този щифт поставяте още два щифта на 6 см. В долната част на правоъгълника маркирате и центъра. За да създадете отвора на кимоното, изрежете отдолу нагоре, за да срещнете щифтовете в предната част на тъканта. Не режете тъканта отдолу. Това трябва да ви направи триъгълник в основата на кимоното. Както на изображението по -долу.

Все още върху сгънатия наполовина плат, измерете 30 см от папката и маркирайте с щифт. На дъното, като започнете от ръба, отново измервате 30 см и маркирате също. Свързвате двата щифта, като правите лек кръг. Не е задължително да е перфектно, това е кимоно и не се вижда, когато е пришито. За да спестите време, сгънете кимоното наполовина и отрежете втория ръкав, като следвате изрязването на първия. Зашийте до см. Вашето кимоно е готово за носене. Можете да добавите дантела за женствена и романтична страна – по ръкавите и по краищата в долната част.

Кимоното започва да прилича на облекло от висок клас

Лесно шиене за начинаещи лесни идеи за шиене за начинаещи

Първо залепихме обвивка върху целия отвор на кимоното и поставихме дантелата на ръба, закрепете я и я зашийте

Лесен комплект за шиене безплатни шевни модели прекрасна бяла дантела лесен урок за шиене

Само с един шев успяхме да създадем това модерно, изключително красиво и женствено кимоно.

Лесен урок за шиене Безплатни модели за шиене Чудесно яке за кимоно Лесен урок за шиене

Идея с различен тип плат и различен отвор – лесен урок за шиене, за да направите кимоно в 4 прости стъпки

Оригами чанта урок тотализатор чанта урок просто шиене начинаещи идеи кимоно яке втори вариант

Една проста идея за шиене е да направите чаша от плат. Това е предмет, който помага за съхранение в къщата, защото винаги има малки неща, които не знаете къде да поставите. В къщата си я оставих до входната врата и когато се прибера, сложих ключовете си в плоската кошница. Това всъщност улеснява живота ми, защото преди реализацията на този проект „Направи си сам“ никога не знаех къде са ключовете ми..

Изборът на материи е от решаващо значение за направата на красива чаша – прост урок за шиене

Шиене за манекени Шевни чанта Рокля за шиене Просто шиене Плоска кошница Много сладко

Материалите, необходими за реализирането на този лесен урок за шиене:

 • плат по ваш избор
 • допълнителна материя по ваш избор
 • с желязо
 • шевна машина
 • щифтове

Реализацията е много проста:

За да започнете, решете какъв размер искате за вашите уловки (това е името на този тип кошница на английски). Избрали сме три размера: 15, 20 и 25 см. Крайният размер на комплекта трюмове ще бъде приблизително 3-4 см по -малък, за да компенсира надбавките и стените на шева. Изрежете двете си тъкани (основа и горна част) със същия размер в квадрат. Изрежете два квадрата с железен пластир с 1 см по-малък от вашите квадрати от плат. Нанесете интерфейса към задната част на тъканта с ютия.

Поставете квадратчетата от плат, сега слети с лепенката с желязо, с дясната страна заедно. Зашийте по квадратните страни, оставяйки дупка, за да плъзнете надолу. Обърнете тъканта отдясно нагоре през отвора, който сте оставили. Дръжте тъканта така, че да е плоска и ъглите да са остри. Ютията се поставя под ръбовете на отвора, който сте оставили, така че да се подравнят добре със страните и да се изкачат до 0,5 см от ръба. За всеки ъгъл сгънете ъгъла наполовина и зашийте линия, перпендикулярна на ръба, създавайки ъгъл от 45 градуса. Повторете с всички ръбове.

Лесен урок за шиене – правене на чаша от плат стъпка по стъпка

Шиене за манекени празен джоб плоска идея шевни чанта просто и бързо шиене

И ето превъзходния резултат – чаша от плат, много красива като декорация и много полезна за съхранение

Tuto tote bag couture творчески комплект за шиене tuto идея diy реализация

Какво по -лесно може да се постигне от отметка? Ако обичате да четете толкова, колкото и аз, имате толкова голяма нужда да направите отметка. Тъй като днес говорим за плат и шиене, подготвих лесен урок за това как да направите сладък маркер от плат. Това е наистина много просто и дава страхотни резултати. Намерете по -долу инструкциите за този лесен урок за шиене.

Отметка от плат – творческа идея за лесна ръчна дейност с практически резултат

Tuto tote чанта couture творчески комплект за шиене tuto DIY идея готина идея отметка текстил

Това, от което се нуждаете за отметка – две различни тъкани, разтопяващо се свързващо парче и малка панделка

Украсете дома си сами, като използвате лесен урок за шиене с отметки тъкан стъпка по стъпка

На снимката в горната част на този лесен урок за шиене виждате необходимите материали, така че отиваме директно към реализацията. Разтопяващият се интерфейс добавя структура към тъканта. Има една страна, покрита с лепило. Подреждате гърба с дясната страна на тъканта си и с помощта на желязото ги сглобявате. Първо, сглобете интерфейса на гърба на тъканта, който ще използвате за предната част на маркера, като изрежете текстурираната страна на гърба на тъканта. След това вземете лентата си и я сгънете наполовина на гърба (току -що погледнах размера на лентата, но тя беше около 3 инча общо). Вземете сгънатата панделка и я закрепете към горния ръб на дясната страна на тъканта, която ще използвате на гърба на маркера, както видяхте по -горе. Суровите ръбове на лентата трябва да се подравняват с горния ръб на тъканта.

Много простата реализация – как да направите отметка от плат

Маркировка на тъкани стъпка по стъпка лесен урок за шиене за жени, които сами правят дрехи готина рокля

Как да поставите тъкани един върху друг, за да ги слеете правилно заедно

Лесен урок за шиене за жени обличане лесен урок за шиене проста идея за рокля за шиене с кръпка с желязо

Зашийте двата плата заедно с топящата се връзка и лентата в центъра и в средата, както е на снимката, оставяйки ръб от макс. 0,5 см

Лесен урок за шиене на рокли Лесен урок за шиене

И ето резултата от този лесен урок за шиене. Първата ви отметка от плат е готова

Лесен урок за шиене на рокли Лесна идея за урок за шиене, за да го направите сами, отметка textil

Изберете различни тъкани, за да направите сладки отметки, които можете да подарите

Различни отметки от различни тъкани прост подарък, за да си направите сами отметка

Взимаме книгата си, за да отидем на плаж. Ще четем, без да забравяме страницата, благодарение на новата отметка, която създадохме. Но как да се обличаш за плажа. Предлагаме ви лесен урок за шиене, който ще ви помогне да направите сами перфектната плажна рокля.

Красива, лесна за изработка рокля за плаж-намерете лесния за изработване урок за шиене

Безплатен лесен урок за шиене лесен урок за шиене просто създаване на плажна рокля

Материалите:

 • Радиус 2 метра
 • шнур (използвах кабел за макраме)
 • шевна машина
 • ножици
 • желязо

Реализацията на този лесен урок за шиене:

Първата стъпка е да сгънете плата наполовина. Трябва да има 1 ярд от всяка страна на гънката. Използвайки диаграмата на изображението по -долу, изрежете диагонална линия отстрани. Това ще направи мишниците. След като изрежете проймите, пресечете линията на сгъване, за да разделите роклята на 2 части. Поставете десните страни заедно и зашийте страничните шевове. Не забравяйте да не шиете проймите.

Или кройка за ръкави – лесно шиене за начинаещи

Лесен урок за шиене на пола очарователен лесен и бърз урок за шиене

След това ще подгънете дупките за ръцете, за да скриете необработените ръбове. С помощта на ютия натиснете ръба на отворите за рамото. Сгънете отново и натиснете отново с ютията, както е на изображението по -долу:

Урок за начинаещи по шиене, направете го сами

Следващата стъпка е да шиете ръбовете – как да шиете обикновена плажна рокля

Направете чанта от плат лесно diy лесна идея за шиене diy как да направите

Нарежете кабела с дължина 1 метър (взех 3 и ги сплитах заедно). Закрепете предпазен щифт

Урок за шиене pinterest шиене се научете да шиете прост урок

Резултатът е доста удовлетворяващ – оригинална и уникална плажна рокля, която сте направили сами

Уроци за шиене лесен калъф урок шиене урок чанта как да

Създайте рокля за плаж тук! Сега страхотен видео урок от блогърка Girlita

И още една чудесна идея за лесно шиене-рокля „направи си сам“ без модел

Много лесна идея за постигане – намерете във видеото как да направите тази сладка блуза 

Ако сте пробвали уроците в горната част на тази страница, сега сте почти професионалист по шиене. Сега ви даваме идея как да направите красива декоративна калъфка за възглавници. Това е доста просто, но изисква използването на шевна машина, за разлика от други шевове, които сме предложили, които могат да бъдат направени със или без тази машина. Разликата е, че има цип, който трябва да бъде пришит върху тъканта. И това не е лесна задача да се направи на ръка. Възможно е, но никак не е лесно.

Направете си красива калъфка за възглавници – лесен урок за шиене

Уроци по шиене лесен калъф урок шиене урок чанта как да си направите сладък калъф за възглавница

Материалите:

 • плат (достатъчно, за да покрие формата на възглавницата ви)
 • цип (малко по -къс от възглавницата ви, в моя случай с 10 см по -малък)
 • прежда, която върви добре с избраната материя
 • възглавница или вата

Започваме с разрязването на тъканта на 2 парчета със същия размер като възглавницата, която сте избрали 

Уроци за шиене Лесен урок за джобно шиене как да направите прост проект за шиене на възглавница

Формата на възглавницата ми е 45 x 45 см, така че изрязах две квадратчета 45 x 45 см от плат. Следващата стъпка, както ще видите на снимката по -долу, е да маркирате ципа си. Поставете двете си парчета десен страничен плат заедно. Центрирайте и подравнете ципа си по горния ръб и маркирайте къде започва ципът и къде е ципът.

Оставете място за ръбовете – как да шиете калъфка за възглавница

Diy pouch couture idea красива идея за шиене за възглавница за начинаещи

Сега е моментът да шиете вашия плат. За да шиете току -що маркираната страна, започнете с един от ръбовете. Зашийте дължината на разстояние 2 см от ръба. Когато стигнете до маркировката, откъдето започва ципът ви, затегнете обратно, за да го закрепите, след това го забийте, докато стигнете до втория знак, където завършва ципът ви. С ютията нанесете зашити ръбове, така че да станат плоски. Поставете ципа надолу по шева, подреждайки го с маркировките, които сте направили за ципа.

И ето как трябва да изглежда – картина, която да ви помогне да се ориентирате как да шиете ципа

Лесен урок за шиене на блог за шиене на превъзходни идеи възглавница за възглавници

След като сте зашили ципа, изсипвате плата и изрязвате, както е на снимката

Лесно шиене за начинаещи Безплатен урок за шиене Как да шиете цип

Останалите страни на калъфката за възглавници се нуждаят от същите шевове по краищата

Лесен комплект за шиене с безплатни шевни модели с шевна машина

За да имате перфектната калъфка за възглавници, изрежете ъглите, както виждате на изображението по -долу:

Научете се да шиете лесен урок за шиене Урок за шиене

Перфектно. Вече имате прекрасна декоративна калъфка за възглавници, която можете да използвате във вашия дом или апартамент. Но това не е краят на нашата статия, която ви дава хиляди идеи за лесно шиене. Намерете най -лесните шевове, които да направите сами под тази страница. Те дори не се нуждаят от обяснение. Снимките със стъпалата са повече от достатъчни.

Прекрасна идея за създаване на бързо и лесно шиене

Оригами чанта урок tote чанта прост урок шиене начинаещи идеи сън маска

Резултатът е толкова сладък и ще го използвате всяка вечер, когато си лягате

Оригами чанта урок тотализатор прост урок за шиене за начинаещи идеи как да създадете маска за сън

Най -лесното шиене, което сте опитвали – материалите, от които се нуждаете за декоративна калъфка за възглавница

Шиене за манекени Шевни чанта Шевни рокли Прости шевни материали, необходими за лесна калъфка за възглавница

Залепете носа в центъра на торбата и конец за мустаците на вашата декоративна калъфка за възглавница във формата на котка

Шиене за манекени Шевни чанта Рокля за шиене Просто шиене Проста и хубава идея

Проста идея – залепете ушите както на изображението по -долу и изрежете дръжките на чантата

Чанта, трансформирана в декоративна възглавница за котешки модел за лесно шиене

Зашийте горния ръб на калъфката си и вървете, домашният ви декор никога не е бил по -сладък

Tuto tote чанта couture творчески комплект за шиене tuto идея diy

Сладка идея за лесно шиене – възглавничка за щифтове

Tuto tote bag couture творчески комплект за шиене tuto diy проста идея за шиене

Лесният обяснителен урок за шиене – вижте как да направите поничката

Лесен урок за шиене жена лесен урок за шиене красиви творения на понички

Направете сладки малки играчки, ушити сами – видео урок

DIY лесна торбичка – шиене за жени, които обичат модата

Украсете дома си сами, като използвате лесен урок за шиене

Изберете тъканите, които искате за вашата торбичка, и вземете две парчета желязо със същия размер като вашата торбичка

Лесен урок за шиене за жени, за да направите дрехите си хладни за торбички от плат

Залепете парчетата едно върху друго, точно както в първия урок на тази страница

Лесен урок за шиене за жени облечете лесен урок за шиене за прости идеи за рокли, които да създадете сами

За да залепите лепилото за гладене, трябва да използвате ютията

Лесен урок за шиене на рокли Лесна идея за урок за шиене, за да го направите сами, направете торбичка

Зашийте ципа в горната част на вашия плат – идея как на снимката по -долу

Лесен урок за комплект за шиене направете статия сами идея за шиене шийте с машина

Следвайте стъпките, за да направите вашата сладка торбичка – лесен урок за шиене

Лесен урок за шиене безплатен лесен урок за шиене на бебе проста идея за създаване

Винаги шийте обратната страна на вашия плат – готина идея за DIY торбичка

Лесен урок за шиене на пола очарователен лесен и бърз урок за шиене

Урок за шиене за начинаещи Урок за шиене си направете проста торбичка

Направете чанта от плат лесно diy лесна идея за шиене diy как да направите

Друга идея за корица – корицата на корицата на сватбената книга

Урок за шиене pinterest шиене се научете да шиете прост плик плик от корица от книга с урок

Хубава идея за шиене „направи си сам“ – торбичка за подарък с книга в нея

Урок за шиене pinterest шиене се научете да шиете прост урок

Изработване на малки плюшени играчки – Лесен урок за бързо шиене

Шиене за манекени Лесен модел за шиене DIY Лесно шиене на мини джобни играчки

Материалите, необходими за направата на тези сладки джобни играчки

Diy торбичка плюшена играчка идея за шиене красива идея за шиене за начинаещи

Първата стъпка е да нарисувате моделите на вашите плюшени играчки

Лесен урок за шиене в блог за шиене на торбичка, превъзходни идеи за рисуване, които да се превърнат в играчка за подарък

Идея за подарък, за да си направите лесен урок за шиене, шиене на торбичка, превъзходни идеи

Лесен комплект за шиене с безплатни шевни модели прекрасна малка и много сладка звезда

Завършете шева, когато поставите памучна вата в играчката

Научете как да шиете лесен урок за шиене

Сладки термоустойчиви ръкавици за фурна – лесен урок за шиене

Оригами чанта урок tote чанта прост урок шиене начинаещи идеи ръкавица

Лесен урок за шиене и твърде сладък държач за саксии – материалите, от които ще се нуждаете

държач за гърне мем готин творчески DIY идея ръчна дейност кактус държач за саксия

Стъпка по стъпка урок за това как да направите държач във формата на кактус

Шиене за манекени Шевни чанта Рокля за шиене Просто шиене Необходими материали

Модел за шиене на държач за лесна идея за шиене

Торбичка с модел за шиене за лесна идея за шиене на кактус

Лесен урок за шиене на жена Лесен урок за шиене красиви творения топлинна ръкавица за фурна

Украсете дома си сами, като използвате лесни ръководства за шиене в кухнята

 Направете папийонка, така че кучето ви да стане толкова елегантно, колкото това

Лесен урок за шиене за жени, за да си направите дрехи сами за вашето куче

Този урок дори не изисква да шиете, той е по избор, но можете да замените изрезката с шиене

Лесен урок за шиене за жени облечете лесен урок за шиене за лесни идеи за обличане

Лесен урок за шиене на рокля лесна идея за ушиване на шиене, за да си направите сами папионка

Папионка за вашето куче лесен урок за шиене направете статия сами идея за шиене

Безплатен лесен урок за шиене бебе лесен урок за шиене просто създаване на папионка

Лесен урок за шиене безплатен лесен урок за шиене на бебе просто готино създаване

Лесен урок за шиене на пола очарователен лесен и бърз урок за шиене

Обучителна торбичка с уроци за начинаещи, за да се закрепите с ластик

За да завържете папиона към веригата на вашето куче, използвайте ластик, както е на снимката по -долу

Направете папийонка от плат лесна идея за шиене, направи си сам идея как да направите

Чанта за молив много лесна за изработка според партана

Урок за шиене pinterest шиене се научете да шиете прост урок

Бързо и лесно шиене – създайте дамска чанта с помощта на партон по -долу

Уроци за шиене лесен калъф урок шиене урок чанта как да