פרסיה היא אריסטוקרט ראוותני מדרום אפריקה
פרסיה הפכה לצמח פורח פופולרי נוסף בקרב גננים. היא שייכת לנציגי גזעי הדשא. צמח רב שנתי כזה יאפשר לכם בקלות לתת לאתר או לערוגה קטנה מראה מהמם.
פרסיה לקישוט האתר
הצמח מסווג כצמח נורה ממשפחת האירוסים. פרח זה הוצג מדרום אפריקה, מה שבא לידי ביטוי בתנאים הנדרשים לצמיחתו הבריאה של הפרח..
פרחים קטנים משדרים ניחוח המזכיר חבצלות העמק. לכן פרסיה קיבלה את שמה השני – שושן העמקים..
קשת גווני הפרחים של הצמח רחבה:
- לבן;
- כָּחוֹל;
- צהוב;
- אדום ואחרים.
לעתים קרובות אתה יכול למצוא זנים שבהם יש כתמים של גוונים אחרים על רקע של צבע אחד..
הצמח יכול להגיע לגובה של עד 100 ס”מ. פרחיו כמעט ולא מונחים על הדום. כל זה ממוסגר עלים ארוכים מסוג חגורה. בדרך כלל בצמח בריא, עלים אלה ירוקים בהירים..
בשל שפע השתילים ניתן למצוא פריסיות מפוארות בגינות, גינות ירק, ערוגות פרחים וחלקות אישיות..
בצרפת של המאה ה -19, פרחים אריסטוקרטיים אלה גדלו בבית המשפט. החדרים של אנשים מוערכים מאוד היו מעוטרים בזרי פרחים ריחניים.
עלי הכותרת העדינים, בדומה לחרסינה, מעניקים את המראה המתוחכם הספציפי של הפרזיה. פרח כזה מעניק לקומפוזיציות רוך מיוחד. פרחים יפים קשורים לנוער ורעננות..
בעבר, פרזיות תרמופיליות גדלו רק בחממות ושימשו לחיתוך. זנים מודרניים כבר סובלים לחלוטין מזג אוויר קר ומרגישים נהדר בחוץ. בין זני הפרזיה, רק שלושה מינים מתאימים לגידול באקלים הרוסי..
זנים של פרסיות
אותם זנים המתאימים לגידול באתר כוללים:
- פרסיה ארמסטרונג;
- פרזיה שבורה;
- פריזיה היברידית.
הזן הראשון יכול להגיע לגובה של עד 70 ס”מ. בדרך כלל ניתן לראות פרחים בגוונים אדומים על הפדמון של מגוון זה. התפרחות דומות ללוחות, שבהם יש 3 עד 5 פרחים. הגבעולים של זן זה מסועפים, עליהם גדלים צורה מלבנית.
העלים צומחים ישירות מן קנה השורש. זן זה פורח ממאי עד יוני. ניתן לשקול את אחד הזנים היפים ביותר של מין זה «קַרדִינָל». הפרח קיבל את השם הזה בשל הפרחים האדומים הבהירים שלו..
הפרסיה השבורה אינה עולה על 40 ס”מ גובהה. גבעוליו מובחנים במבנה חינני במיוחד. עליהם אתה יכול לראות תפרחות, שנאספו במברשת, עם פרחים בגוונים צהובים וכתומים..
זן זה מתחיל לפרוח מוקדם יותר מאחרים באפריל. הזנים של זן זה כוללים «Odoratu». צבעם של פרחיו צהוב בוהק ובעל ריח נעים המורגש מיד עם תחילת תקופת הפריחה..
הפרסיה ההיברידית מדגימה שילוב של כל התכונות הטובות ביותר של זנים אחרים. השיח יכול להתרומם עד מטר מהאדמה. התפרחות של זן זה שופעות ובהירות במיוחד. הפרחים בשיחים כאלה גדולים, דבר שאינו אופייני לצמח..
עד 10 פרחים נאספים בדרך כלל בתפרחות. הודות לתכונה זו, הפרסיה ההיברידית נראית מפוארת במהלך תקופת הפריחה. מגוון זה יכול לפרוח עם פרחים בצבעים שונים, מה שמעניק לו מראה יוקרתי..
לקבלת אפקט ללא תחרות, אתה יכול לשתול כמה שיחים בצבעים שונים זה לצד זה. התוצאה תהיה זרי פרחים בהירים שמחייה את עיצוב הנוף..
תכונות נטיעת פרזיה באתר
מכיוון שפריחת הפרזיה תלויה במשטר הטמפרטורה הנכון, יש לבחור נכון את מקום וזמן השתילה. לפני השתילה, יש צורך להכין: הפקעות מונחות בשקית מאווררת ומסודרות במקום חמים מתחת למיכל מים.
לאחר זמן מסוים יופיעו עוברי שורש על הפקעת. המשמעות היא שכבר נוצר פדונקל בפנים. רגע לפני השתילה יש להוריד את טמפרטורת תוכן השורשים ל -12 גרם..
זה יהיה גם שימושי לחטא עם תרופה מהפטרייה. ניתן גם לרסס את חומר השתילה בחומר ממזיקים וממריצי גדילה. זה יזרז את הופעת השורשים. במקרים קיצוניים, אשלגן פרמנגנט יספיק לעיבוד..
האדמה באתר שתילת הפרסיה צריכה להיות סחוטה ומזינה. ההלבשה העליונה מחומוס רקוב שימושית לפרחים אלה. ניתן להוסיף לו מצע דשן מינרלי.
ה- pH של אדמה כזו צריך להיות ניטרלי. לשם כך ניתן להוסיף קמח דולומיט לקרקע..
הזמן הטוב ביותר לשתילת פרסיה הוא אמצע אפריל. כאשר הקרקע מתחממת יתר על המידה, התפרחות מתייבשות בה ומפסיקות לגדול. לכן, חשוב לא לפספס את הזמן שבו הטמפרטורה של שכבת הקרקע העליונה לא עלתה מעל 15 גרם..
פרסיה משגשגת בצורה הטובה ביותר באזורים מוצלים של הגן. זה יהיה שימושי לחתוך את האדמה מתחת לצמח, זה יעזור לשמור על הלחות הדרושה לפרחים. את הנבטים הטריים הראשונים ניתן לראות לאחר שבועיים..
טיפול הפרזיה היעיל ביותר
בדרך כלל תקופת הפריחה של צמח זה מגיעה לחודש וחצי. אם, לאחר חיתוך הפרחים, גם הצמח עצמו גזם, אז הניצנים שנותרו על הגבעולים המשניים עדיין יפרחו, מה שיגדיל מעט את תקופת הפריחה הכוללת.
פרזיה דורשת השקיה מתונה אך תכופה. צריך לשמור על הניצנים מכיוון שהם דקים מאוד ואולי אינם תומכים במשקל הפרחים. לשם כך ניתן להניע יתדות בין הצמחים ולמשוך בחבל..
על מנת להגן על הצמח מפני הופעת קרדית עכביש, כנימות וטפילים אחרים, יש צורך לטפל בפרסיות במי סבון אחת לעונה. ניתן להציל פרח מפני ריקבון בעזרת קרן ותמיסת מנגן..
עשבים שוטים חיוניים גם לצמיחה בריאה של הפרזיה. עדיף להסיר ניצנים דהויים, מכיוון שהם מקלקלים את מראה הצמח. באמצע אוקטובר צריך לחפור את פקעות הפרסיה. במקרה זה, החלק שהיה על פני כדור הארץ מנותק. שורשים קלופים ומיובשים מסודרים ומאוחסנים חמים עד העונה הבאה.
לטיפול בפרסיה יש כמה קשיים ותכונות. אבל צריך רק להתאמץ והגינה תפרח בצבעים שופעים ותתמלא בריח קסום של פרחי אצולה..