עץ מוברש – פרט פנים מרהיב
הברשת עץ היא אחת הדרכים לקישוט חומרים טבעיים שניתן להשתמש בהם בייצור מגוון רחב של פריטי פנים וחומרים לקישוט. שיטת עיבוד זו מבוססת על השימוש בהבדל בצפיפות שכבות העץ. אם מסתכלים על חתך העץ, טבעות הגידול יהיו גלויות לחלוטין בדיוק בשל ההבדל בצפיפות השכבות. סיבים בעלי תכונות פיזיות שונות יוצרים דפוס אינדיבידואלי ייחודי שניתן להשתמש בו ביעילות ליצירת משטחים דקורטיביים (אך פונקציונליים). אלה יכולים להיות רהיטים, חומרי גימור או פשוט אלמנטים דקורטיביים שנועדו לקשט את הפנים..
עץ מיושן – טרנד העיצוב המודרני
בעיצוב פנים מודרני, משטחי עץ מוברש משמשים בכל מקום, בחדרים עם מגוון רחב של פונקציונליות. זו טרנד לא פשוט של העונה הנוכחית, היא דרך פופולרית ליצור פתרונות עיצוב במשך מספר שנים. ברור שאופנת העץ המיושן באופן מלאכותי לא תעבור בעתיד הקרוב – תוכל להשתמש בבטחה בטכניקה זו כדי לקשט את ביתך ולהיות בטוח ברלוונטיות של העיצוב שנוצר.
השלכת מתבצעת על ידי הסרת שכבות העץ הרכות, ולאחר מכן ייחשפו השכבות הצפופות יותר, המציגות דפוס טבעי יפהפה, משטח מובלט. בדרך כלל, הסרת שכבות רכות מתרחשת באופן טבעי לאורך זמן. במסגרת בית המלאכה לנגרות ניתן להאיץ תהליך זה ולהזדקן את העץ ויזואלית לקבלת משטח מרקם..
ניתן להאיץ את תהליך הזדקנות העץ עם מיני עץ רך וקשה כאחד. התנאי היחיד הוא נוכחות של שכבות מוגדרות בבירור עם הרכב רך וקשה, מרקם ברור. למיני העץ הבאים יש תכונות כאלה:
- אורן;
- אַלוֹן;
- לֶגֶשׁ;
- אֵפֶר;
- אגוז;
- וונגה (מיני עץ אפריקאי כהה).
לאותם סוגים של עץ שאין טעם לנסות לצחצח בגלל היעדר מובן מאליו «שכבות» (ההבדלים בין שכבה רכה וקשה, חוסר מבנה סיבים עדינים) כוללים:
- דובדבן;
- לִבנֶה;
- אַלְמוֹן;
- אֶדֶר;
- טִיק;
- אַשׁוּר.
בהתחשב בעובדה שעץ טבעי מתאים באופן מושלם כמעט לכל כיוון סגנוני בעיצוב פנים, עץ מושלך משמש באופן פעיל הן לגימור משטח והן לייצור רהיטים ופריטי תפאורה. חיפוי רצפה, לוחות קיר ותקרה, ריהוט מסגרות, חזיתות מערכות אחסון – קשה לרשום את כל תחומי היישום של עץ מיושן באופן מלאכותי.
תהליך צחצוח ביתי
שיטת הצחצוח היא אחת הדרכים הקלות ביותר להזדקנות עץ בבית. ניתן להוסיף מרקם למשטח עץ עם כמות מינימלית של ציוד, כלים ואביזרים. היתרון בשיטה הוא גם בכך שהיא כרוכה בשימוש בעבודת כפיים בלבד..
אז, תזדקק ל:
- מברשות מתכת בעלות קשיחות משתנה (להסרה גסה של שכבה רכה מפני השטח של חומר עץ);
- נייר זכוכית עם רמות חצץ שונות (יהיה צורך בשחיקה גסה וליטוש סופי;
- כתם עץ כדי להעניק לעץ אפקט דקורטיבי מרבי;
- לכה בגימור משטח.
כל המכשירים הללו נחוצים לעבודה ידנית בלבד ליצירת משטח עץ מוברש. מתן מרקם לעץ, ניתן לפשט את ההזדקנות החזותית שלו על ידי מיכון קל. ניתן להשתמש במקדחה במהירות מתכווננת ומכונת הברשה מיוחדת. עבור מכונות כאלה, יהיה עליך לרכוש סט מברשות משלושה סוגים:
- מַתֶכֶת;
- פולימר עם שוחקים;
- ססאל (שעיר).
לייצור משטח קטן עשוי עץ בעל אפקט מרקם, אין טעם לרכוש את כל המכשירים הללו. אבל אם עץ מוברש משמש באופן פעיל בעיצוב הבית שלך, אז ההוצאות יהיו מוצדקות. אחרי הכל, לאחר רצף פעולות מסוים, אתה יכול להשיג לא רק ייצור מהיר, אלא גם איכותי של עץ מוברש..
אלגוריתם הפעולות בעת צחצוח עץ
השימוש במברשת לעיבוד עץ דקורטיבי מאפשר לך לשנות את המרקם והצבע של מגוון רחב של מיני עץ. אז בואו נתחיל:
1.תחילה יש להרטיב את העץ הדרוש לך על מנת להימנע מהתפשטות אבק עץ. הטיפול הראשון מתבצע עם מברשת מתכת, הנבחרת על פי צפיפות העץ. מַתַכתִי «villi» מברשות צריכות להסיר בהצלחה את שכבת העץ הרכה מבלי לפגוע בשכבות הקשות. תְנוּעָה «זיפים» צריך להיות בכיוון הדגן, בחר את העוצמה והלחץ על סמך היעילות של גירוד השכבה הרכה. בעבודה ידנית אין בעיות בבחירת עוצמת הפעולות הרצויה ורמת הלחץ, אך עליך להתאמץ רבות. בעזרת מכונת כתיבה מכנית יהיה צורך לבחור את רמת הסיבוב של המברשת לכל מוצר, אך התהליך עצמו מהיר ויעיל להפליא..
2.לאחר מכן, עליך לשנות את הזרבובית למברשת פולימר עם שוחק. בעזרת מכשיר זה תוכלו לבצע את הטחינה העיקרית של המשטח, הסרת חספוס ושאריות אפשריות של סיבי עץ שנותרו מהשלב הקודם של העיבוד. לאחר הסרת כל המיותר, יש צורך להעריך את איכות העבודה שבוצעה. אם החריצים אינם בולטים מספיק, טפל שוב במשטח (סוגי עץ שונים בדרכים שונות «לְהִתְנַהֵג» בשלב זה של צחצוח). בשלב זה של העבודה, אתה יכול להוסיף דקורטיביות לריק – באמצעות אזמל, ליצור שקעים של צורה שרירותית, במקומות שונים (לשיקול דעתך, הכל תלוי בתוצאה הרצויה). לחריצים אלה ניתן לתת את המראה הטבעי ביותר (כאילו העץ עצמו התיישן עם הזמן) לאחר טחינה גסה.
3.השלב הבא הוא הליטוש האחרון עם מברשת שיער (מצורף). מכשיר זה יעזור לתת למשטח מראה סיים לא נוח, אך אסתטיקה של מוצר מלוטש בעל מרקם בולט. אם אתה עובד ביד, השתמש בנייר הזכוכית המשובח ביותר (המשטח יהיה מלוטש לחלוטין).
4.לאחר מכן מגיע תהליך הכנת המוצר לצביעה ולכה. יש לנקות ולייבש היטב את המשטח. בהתאם לעיצוב האלמנטים שנבחר שיכיל עץ מוברש, אתה יכול לבחור את סוג הציפוי למשטח המרקם:
- הַכתָמָה;
- הַזהָבָה;
- טפיחות;
- מריחת לכה שקופה בלבד.
השימוש בכתם עשוי לאפשר לך ליצור שינוי ויזואלי מהיר באסתטיקה של העץ – בשל היווצרות דפוס מנוגד על ההקלה הטבעית של העץ. על מנת שאזורים עם שכבות רכות (הסופגים במהירות את ההרכב) יתכהו והאזורים הצפופים יותר יישארו בהירים, יש למרוח את הכתם במהירות, בשפע ולהסיר מיידית שאריות. עיבוד משטח המרקם עם צבע מוזהב נראה מרשים להפליא – על רקע הצבע הטבעי של העץ, הוא חודר לשקעים ומיקרו -סדקים, ויוצר זוהר מקורי ואצילי של המוצר כולו..
5.לאחר סיום כל עבודת הצביעה או הלכה, יש ללטש שוב את המשטח (לאחר ייבוש מלא) כדי להיפטר מהחספוס שהתעורר במהלך הצביעה. לאחר ייבוש מלא ניתן לכה את פני השטח. אם אנחנו מדברים על יצירת חומר גימור לריצוף, יש צורך להשתמש בלכה פרקט מיוחדת, המאפשרת להאריך את חיי השירות של הריצוף שנוצר..
ניתן להשיג אפקט יפה עם דפוס עץ מובהק מבלי להכתים אותו על ידי ירי המשטח בעזרת מכה. יהיה צורך לשייף את חומר העבודה, שנורה מעט בעזרת מכה, ולאחר ניקוי וייבוש יהיה צורך לכה את המשטח לסיום.
ולסיכום
אחד היתרונות העיקריים של הברשת עץ הוא היכולת ליצור פריטי פנים וחומרי גימור בלעדיים בבית. היכולת להתיישן ויזואלית מעץ ללא הוצאות מיותרות ולהשתמש במשטח מרקם יעיל ליצירת ציפויים, רהיטים או תפאורה בכוחות עצמה, דוחפת בעלי דירות או בתים פרטיים רבים לניסויים שונים באזור זה. פתרונות מקוריים למוצרי מרקם להכתמה, טפיחה, הזהבה וכסף, מאפשרים לך ליצור עיצוב יצירתי של חדרים עם מגוון רחב של עומסים פונקציונליים. אחרי הכל, עץ טבעי רלוונטי בכל עת, בכל כיוון סגנוני של עיצוב פנים. להלן מספר דוגמאות לשימוש בעץ מיושן לריצוף …
לוחות קיר לגימור יעיל של כל משטחי המבטא או רק …
חומר גימור לקישוט התקרה …
סינר המטבח המקורי …
קורות תקרה, עמודים ותקרות, רצועות, קיבועים, מעקות ומדרגות מדרגות ואלמנטים מבניים אחרים של הפנים …
יריעות פנים לדלת …
חזיתות מערכת אחסון …
משטחי אי מטבח, שולחנות אוכל ושולחנות
פריטי ריהוט – מיטות, כסאות, שולחנות, שרפרפים, סטנדים, כונניות, ספסלים ועוד …