Пергола и веранда

Инсталирайте пергола във вашия дом това лято!

Искате да се наслаждавате на вътрешния си двор през цялото лято. За съжаление, в най -слънчевите часове често се превръща във фурна и е невъзможно да се яде или почива в нея, дори и с голям чадър. С горещата вълна на 2019 г. французите преоткриха удоволствието от перголата и много собственици инвестират в този вид работа за лятото на 2020 г..

Защо да инвестирате в пергола ?

Пергола е отворена конструкция, която осигурява сянка на слънчево пространство. Първо, той е по -голям и по -практичен от чадър, защото няма нужда да го съхранявате. След това ви позволява да се наслаждавате на градината си по всяко време на деня, без да рискувате слънчево изгаряне или топлинен удар. Перголата е също толкова изгодна като веранда по отношение на административните формалности, тъй като под 40 м2 не изисква разрешение за строеж. Трябва да направите проста декларация за работа При кмета.

Инвестирайте в пергола – внесете сянка в слънчево пространство

Инсталирайте пергола у дома това лято, къща със зона за отдих

Имайте зона за релакс

Перголата се използва за засенчване на определена област. Така че можем да го използваме по различни начини. Повечето собственици на жилища инсталират такъв, за да настроят градински мебели или открита трапезария. Той е идеален за вечеря с приятели и семейство и релаксиращи вечери през лятото. Родителите на малки деца могат да защитят детска площадка в градината, пясъчник или мини басейн. Освен това, когато искате да създадете зона за сянка в плувен басейн и по този начин да се насладите на плуването си в пълна безопасност, пергола позволява това. И накрая, някои предпочитат да инсталират пейки и шезлонги, за да се насладят надрямка на слънце.

Дрямка на слънце – пергола за зоната за отдих

Добра идея да си починете добре около басейна и да се насладите на сянката на пергола

Какъв тип пергола трябва да изберете ?

The традиционни перголи са изработени от дърво. За засенчване има две решения. Или инсталираме воал с анти UV защита. Или отглеждаме лози върху него създайте естествен нюанс. Това придава средиземноморска нотка на градината. Дървените модели имат по -азиатски и особено японски вид, което позволяваинсталирайте дзен атмосфера във вашата градина. Дървените перголи все още изискват инвестиции в екзотично дърво, което има цена и трябва да се поддържа.

Значението на типа пергола, която ще изберете

За какъв тип пергола трябва да изберете, инсталирайте пергола, за да се наслаждавате на слънцето и да не е твърде горещо

Най -новите модели са изработени от метал. Това е материал, който издържа по -малко, но има предимството, че не изисква почти няма поддръжка освен почистване със сапунена вода от време на време. Можем да инсталираме метална конструкция, върху която ще отглеждаме растения, за да търсим по -естествена хармония. Любителите на много модерен дизайн обаче ще изберат модулни перголи с наклонени ламели или система от завеси и ролетни щори. Това ви позволява да се наслаждавате напълно на терасата си през лятото, без да страдате от жегата, но и през зимата. Моделите с подвижни странични затваряния са много популярни във ветровити райони.

Инсталирайте пергола у дома това лято

Поставете столове и дървена маса, зона за почивка на терасата, поставете пергола

Красива декорация в градината – пергола с лека гирлянда

декорация в градината, инсталирайте пергола, декоративна лека гирлянда и прозрачни завеси