Planter

Blomsterbeddronning: floribunda rose

Den lyse og varierte floribunda -rosen ble avlet på begynnelsen av 1900 -tallet. Hun erobret ikke blomsterdyrkernes hjerter umiddelbart. Ifølge noen rapporter ble denne sorten avlet ved å krysse en terose med en blomst av polyanthus..

Rosa prakt rose floribunda

Fantastiske rosenbusker

Navnet på planten oversettes bokstavelig talt som «voldsomt», som best beskriver utseendet til selve blomsten. Plantens blomstringstrinn stopper nesten ikke. I tillegg kommer en fantastisk aroma fra denne perioden i løpet av denne perioden..

Kombinasjonen av to nyanser i en rose

Floribunda rosegrense

Blomsterstandene er preget av variasjon. De kan være frotté, halvdoble eller vanlige. Planten har også mange varianter. Hver av dem er preget av sin egen farge, størrelse og andre funksjoner..

Floribunda oransje roser

Vakre nyanser av roser

En slik plante vil se attraktiv ut langs stiene i hagen, både på bakgrunn av en grønn plen og ved siden av andre lyse blomster. Busker kan brukes til å lage kantstein eller små hekker. Mange beundrere av denne arten holder roser som stueplanter..

Rosenbusker av en frodig rose

Delikate rosa roseblomster

Spesifikke trekk ved anlegget

Når den krysses, har den resulterende blomsten, ifølge mange gartnere, innsett de fleste av de beste egenskapene til sine forfedre. Planten er i stand til å motstå sopp godt, tåler lett frost, blomstrer kontinuerlig og gir en fantastisk dekorativ effekt.

Hvit-oransje roser

Floribunda oransje roser

Slike ytre kvaliteter er gitt av funksjonen at en enkelt blomstring av planten nesten ikke er karakteristisk. På buskene blir blomsterstandene oftest samlet i buketter med store lyse blomster.

Lys nyanse av floribunda rose

Nyanser av oransje på roseblomster

Hver blomst kan nå opptil 7 cm i diameter. Det er varianter som når opptil 10 cm. Den delikate aromaen av planten dukket opp i hybridiseringsprosessen og ble dens karakteristiske trekk..

Lyse floribunda roseblomster

Et bredt spekter av buskstørrelser lar deg bruke planten til landskapsdesign. Dette faktum gjør det mye lettere for designere å lage unike hager..

Ulike roser i ett blomsterbed

Floribunda steg blant frodig grønt

De minste dvergvarianter kan være opptil 30 cm høye, men de høye variantene kan nå 1 m i høyden.

Fargerik blomsterkant

Variert blomstring av roser

Variasjon av moderne floribunda rosesorter

Det store utvalget av varianter av denne rosen gjorde den til en hyppig gjest i blomsteroppdretternes hager og blomsterbed. Vanligvis kommer valget ned på sorten som kombinerer ytre kvaliteter med upretensiøsitet..

Rosa roser

Delikat roseblomst

Listen over de mest populære inkluderer:

  • Lilly Marlene;
  • Galaxy;
  • Niccolo Poganini;
  • Georgette;
  • Diadem;
  • Nicole;
  • Samba;
  • Sjokkerende blå;
  • Benita og andre.

Lys gul rose

Kombinasjon av farger i en blomst

Lilli Marleen er preget av en lys rød rund blomst. Blomster er vanligvis mellomstore. Vi kan si at denne variasjonen gir eierne minst mulig trøbbel. Høyden på denne sorten når 75 cm.

Floribunda steg i gruppesammensetning

Fantastisk rosefarge

Galaxy -sorten har en uvanlig egenskap – den er i stand til å endre farger i et bredt spekter gjennom hele blomstringen. Maksimal høyde på buskene overstiger ikke 80 cm. Planten av denne sorten vokser viltvoksende og har store blader. Galaxy er i stand til uavhengig effektivt å motstå et stort antall sykdommer.

Pastellfarger av rosefloribunda

Blodrøde floribunda roser

Rang «perfekt rose» tildelt sorten Niccolo Paganini. Rikelig blomsterstand kan bestå av 12 saftige røde blomster. Kronbladene har en delikat fløyeloverflate. Høyden på en slik busk når 80 cm, mens busken er ganske kompakt med tett løvverk. Denne sorten, som den forrige, viser enorm motstand i kampen mot sykdommer..

Lyse røde blomsterblomstrer

Delikate rosa kronblad

Georgette -sorten tilhører høye busker og når 1 m i høyden. Det ser viltvoksende ut og er dekorert med lyse rosa blomster. En gul kjerne kan sees inne i hver blomst..

En variert kombinasjon av nyanser på rosenblad

Delikat hvit rose

I de siste blomstringstrinnene kan kronbladene ha en blek lilla nyanse. Sorten er kjent som den mest blomstrende og hardføre blant lignende varianter. Denne sorten ser bra ut i gruppeplantinger, selv om den også er veldig god som standardavling..

Åpning hvit rose

Hvit floribunda roseblomst

Delikat rosa blomst av Diadem -sorten har en behagelig delikat aroma. Graciøse blomster i mengden 7-10 stykker utgjør vakre buketter som kan dekorere enhver hage. De største representantene for denne sorten når 90 cm i høyden. De ser bra ut i forgrunnen i gruppeplantinger..

Frodig rosebusk

Rosa kuleformet blomst

Hver av artene i forskjellige tidsperioder ble tildelt priser på alle slags spesialiserte utstillinger.

Hvite blomsterstander av floribunda rose

Mange kronblad på en roseblomst

Funksjoner ved å plante floribunda roser

Denne typen roser plantes som vanlig om våren og høsten. Det beste stedet for dette vil være den solfylte delen av hagen, der det er størst beskyttelse mot vinden..

Friske blomster på rosenbusker

Åpnet rød roseblomst

I tung og leirjord bør kompost og sand tilsettes før planting. I jord med et betydelig sandinnhold er det nok å tilsette humus og litt leire.

Farget lek på rosenblad

For å plante en busk er groper med en diameter på 40 cm og med samme dybde egnet. Vann helles i den og en ås med jord og humus tilsettes.

Store blomster av roser

For at landingen med størst sannsynlighet skal bli kronet med suksess, er det nødvendig i 30 minutter. Legg plantens røtter i næringsvæsken.

Frodig rosebukett

Hvite og rosa roseblader

Inokuleringsstedet skal være 2 cm over bakkenivå. På samme tid drysses røttene forsiktig med jord og mulkes med torv og humus..

Rosa blomstrende rose floribunda

lyse oransje floribunda roser

Standard omsorg for denne typen roser

Generelt er floribunda rosenbusker enkle å vedlikeholde. Om vinteren kan planten tåle frost, andre ganger – skadedyr og sykdommer..

Floribunda rose i rosa farge

Lilla roser

Regelmessig løsning og mulking vil gi tilgang til buskens røtter med alle nødvendige næringsstoffer i tilstrekkelige mengder.

Lilla nyanse av rosenblad

Lilac roser floribunda

Beskjæring er et viktig skritt i rosenpleieprosessen. Denne prosedyren må utføres to ganger i sesongen om våren og sommeren. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot prosedyren om våren..

Busker av syrinroser

Lys rød rose kant

På dette tidspunktet får planten den nødvendige formen, og skuddene kuttes umiddelbart med 15 cm. Dette gjøres etter overvintring eller etter planting av busker.

Frodig blomstring av røde roser

Sommerbeskjæring er designet for å forlenge blomstringstiden. Beskjæring om høsten er utelukket, da dette kan forårsake uopprettelig skade på planten før overvintring. De plantene som ikke utvikler seg godt, bør beskjæres hardere enn andre..

Bukett med rosa roser

Floribunda roseblomst i løvverk

Før du dekker rosenbusker for vinteren, må du fjerne uåpnede knopper, skudd, tørre blomster og blader. Du må også spraye planten med Bordeaux -sammensetning. Det resulterende søppel må brennes..

Oransje-gule roseblomster

Oransje og gule farger på rosenblad

For å hjelpe planten å overvintre, må du dekke bunnen av buskene med jord og torv til et nivå på opptil 25 cm. Du kan også bruke kobbersulfat til behandling.

Kombinasjonen av gult og oransje i en blomst

Delikate nyanser på rosenbusken

Vanning er veldig viktig for enhver plante. Hver rosebusk trenger vann. Minst én bøtte må helles under en plante..

Bukett med rosa blomsterstander

Lyse skarlagenrøde roseblomster

Mangelen på vanning fremgår av knusing av blomster, opphør av veksten av skudd og blader. Det er bedre å helle vann om kvelden for å minimere fordampning..

Variert kombinasjon på rosenblad

Lyse kombinasjoner på rosenblad

Roser blir matet om sommeren. På vekststadiet er det nødvendig å utføre to gjødslinger med nitrogengjødsel og mulleinløsning. Den siste fôringen utføres i slutten av august. For dette er det bedre å bruke kalium-fosfor gjødsel..

Floribunda roseknopper i full blomst

Befruktningsprosessen begynner med dannelse av spor rundt busken og søl dem med vann. Etter det påføres flytende gjødsel og søles igjen med vann. Deretter må alt dette dekkes med jord..

Strømmende linjer med rosenblad

Frodige roseblomster

Slik at buskens krone senere utvikler seg jevnt, dannes en busk med unge planter. For å gjøre dette, klem planten på nivået med det fjerde bladet. Dermed utvikler busken seg jevnt og proporsjonalt..

Rik rose blomst

Uvanlig rosefarge

Etter den første blomstringen anbefaler eksperter å fjerne visne blomster. Kuttet skal gjøres på en tilstrekkelig utviklet knopp, omtrent over det tredje bladet..

Hvite roser med et gult hjerte

Blomstrende hvit rose

Små skudd skiller seg fra dyrkede planter ved overflod av torner. Tilstedeværelsen av slik gjengroing kan svekke hovedanlegget, så det må fjernes i tide. Utviklingen av en slik vekst blir lettere av dårlig komprimert jord under planting av en busk.

Hvite kronblad av en grasiøs rose

Den originale fargen på floribunda -rosen

Til tross for den enkle omsorgen krever floribunda -rosen tilstrekkelig oppmerksomhet, som den senere vil belønne eieren sin med frodig og lang blomstring..