Planter

Enebær i landskapsdesign: varianter, beliggenhet og omsorgsfunksjoner

Barrtrær og busker kalles med rette et funn i utformingen av personlige og hagetomter. Anleggets upretensiøsitet og holdbarhet gjør at de kan brukes lenge i en rekke sammensetninger. I tillegg pryder den eviggrønne kronen territoriet året rundt, noe som utvilsomt er en av de viktigste fordelene med einer..

Varianter av einer i landskapsdesign

I motsetning til andre planter er einer virkelig allsidig. Det ser flott ut i et stort utvalg av landskapsformater. Derfor brukes den ikke bare som en hekk, men også for å dekorere blomsterbed, plener og til og med for et alpinsklie. Mye avhenger imidlertid av den utvalgte sorten, som hver har sine egne individuelle egenskaper. I dag foreslår vi å snakke om de vanligste av dem, som brukes aktivt i utformingen av territoriet..

Cossack einer er preget av skjellende nåler og en høyde på omtrent 1,5 m. De nedre grenene er ofte nålformede, noe som absolutt tiltrekker seg oppmerksomhet. I utgangspunktet er denne typen valgt for rockeries eller plener, siden den er upretensiøs å ta vare på. I tillegg er den ideell for områder med vanskelig terreng. Siden einer styrker jorda godt i bakker og bakker. De mest populære variantene er “Den blå Donau”, “Arcadia”, “Glauka” og “Hixie”.

Steinebær presenteres utelukkende i en søyle eller konisk form. De brukes aktivt i utformingen av en steinete hage og et alpinsklie. Sorten er best egnet for dette. “Blå pil”, “Moffat Blue” og “Skyrocket”. Samtidig foretrekker denne arten et godt opplyst område og et fjernt sted for grunnvann. Dette er de mest optimale forholdene for god vekst av einer..

På sin side kan kinesisk einer se veldig annerledes ut. Det er hovedsakelig en treplante og høyden er 8-10 meter. Den er preget av skjellende og nålformede nåler med en gylden, gul eller grønn fargetone. Den brukes hovedsakelig til steinhage eller gruppeplantinger. Det er også dvergbusker, hvis høyde nesten ikke når 30 cm. De er mer egnet for plener og blomsterbed. Blant de mest populære variantene av kinesisk einer er det verdt å merke seg “De blå alpene”, “Strickta” og “Olympia”. I utgangspunktet er det bedre å plante dem om våren, siden god belysning og beskyttelse mot trekk er nødvendig for vekst..

Den gjennomsnittlige einen er representert av en viltvoksende busk av stor størrelse. Den er ideell for å dekorere hagestier. Vær oppmerksom på variasjonen “Gammelt gull”, “Mordigan Gold” annen.

Den horisontale einen er en lav, krypende busk. Grenene ser ut til å være presset til bakken, og nålene er ganske korte, syrlige eller flassende. Når det gjelder fargen, kan den være sølvblå, grågrønn, grønn eller blå. Det avhenger av enebærtypen. Buskens høyde er i gjennomsnitt 35-40 cm, og bredden kan nå 2,5 m. I tillegg merker vi at den er frostbestandig og tolererer perfekt både varme og vind. Derfor brukes planten oftest til å designe en økohage eller et alpinsklie. Populære varianter er “Prinsen av Wales”, “Andorra Comacta”, “Lime Glow” og “Blå chip”.

Skalende einer er ideell for urbane miljøer, så den brukes hovedsakelig til plener eller fortauskanter. Varianter “Holger”, “Blå teppe” og “Drømglede” – det mest relevante.

Thuja og einer i landskapsdesign

Når du velger barskogssammensetninger for landskapsdesign, er det ekstremt viktig å gjøre deg så detaljert som mulig kjent med artsmangfoldet. Dette lar deg velge de mest passende plantene som vil se bra ut ved siden av deg. For eksempel ser einen i seg selv attraktiv ut og kan være sentrum for hele sammensetningen. Likevel er thujas ofte ved siden av den. Denne kombinasjonen vil definitivt være en dekorasjon av landskapsdesign i bakgården..

Funksjoner ved beliggenhet og omsorg for einer i landskapsdesign

Før du kjøper enebær for planting, er det veldig viktig å vurdere de første dataene på nettstedet ditt riktig. Først og fremst bør den være romslig og godt opplyst av solen. Dette er en forutsetning, siden planten ellers vil miste alle sine dekorative egenskaper. Det eneste unntaket kan være vanlig einer..

Den neste nyansen er avstanden på minst en halv meter mellom plantene. I dette tilfellet er det nødvendig å velge riktig einer -sort. Fordi hver av dem har en annen størrelse og vekst. Velg det beste alternativet, og først etter det kan du plante det på en viss avstand med andre planter. Dette er veldig viktig, for ellers kan nålene over tid blokkere tilgangen til solstrålene. I tillegg anbefaler eksperter å unngå kombinasjon med lavvoksende planter. Kanskje den mest attraktive einen vil se foran huset eller rundt omkretsen. Det vil si at resultatet blir en hekk.

Merk: en einer skal ikke plantes ved siden av et frukttre. Over tid vil de svekkes, og den karakteristiske rusten kan vises på fruktene..

Og selvfølgelig bør du ta hensyn til fargekombinasjonen. Enebærvarianter er helt forskjellige i farge, alt fra lysegrønt til gråblått. Basert på dette kan du velge et harmonisk fyll for blomsterbedet..

Til tross for enebærens popularitet i landskapsdesign, kan det ikke bare gi fordeler, men også skade. Utvilsomt er mye avhengig av variasjon, beliggenhet og nærhet til andre planter. Studer derfor funksjonene, velg det riktige alternativet for sommerhuset, og så blir einer et av de lyseste, uerstattelige elementene i landskapsdesign.