Planter

Fantastisk ageratum: plantepleie

I slekten Aster er en annen populær plante for landskapsdesign agertum. Denne blomsten vokser i Øst -India, så vel som i Sentral- og Nord -Amerika..

Frodig ageratum

Oversettelse av navnet fra latin høres ut som «tidløs». Dette skyldes det faktum at blomstene vil forbli friske i lang tid etter kutting. Det andre navnet på planten «langblomstret». Den spredte seg i Europa på 1800 -tallet..

Store blomsterstander av ageratum

Lilla blomsterstand av ageratum

Fluffete pom-poms av blomster utgjør blomsterstander i forskjellige blå nyanser. I dag er det mer enn 60 varianter av denne blomsten. Blant dem er den mest populære den lille busken, som ovale, diamantformede eller trekantede blader vokser på. Fargen og de er lysegrønne, og kantene er hakkete.

Ageratum bukett

Lys syrin ageratum

Arrangementet av de øvre bladene er alternativt, mens de midterste og nedre er motsatte. Selve busken består av mange pubescent stilker rettet vertikalt. De vokser vanligvis opp til 60 cm i høyden..

Ageratum i en stor komposisjon

Ageratum i

Små blomster har en velduftende aroma. Blomsterstandene når opptil en og en halv centimeter i diameter. De ser ut som tette corymbs. I tillegg til blå nyanser kan du finne lilla, rosa og hvite blomster.

Lys blomstring av ageratum

Ageratum i landskapsdesign

Achene – plantens frukt – har en langstrakt pentahedral form. Det er omtrent syv tusen frø per gram achene. De kan lagres i opptil 4 år i lang tid..

Thickets of ageratum

Ageratum er preget av termofilisitet, derfor vokser den under årlige kalde klimatiske forhold. I landskapsdesign brukes ageratum oftest for teppekomposisjoner..

Lyse blomsterstander mot en bakgrunn av grønt løvverk

Tette blomsterstander av ageratum

I kombinasjon med denne planten ser snapdragons, calendula, ringblomster og andre ettårige flotte ut..

Lilla busker av ageratum

Ageratum hvite busker

Populære varianter av ageratum

Blant de mest kjente og ofte brukte varianter av ageratum er:

 • «Alba»
 • «Azur Pearl»
 • «Faye Pink»
 • «Blå Mink»
 • Blå bukett
 • Variasjonsgruppe «Hawaii»
 • «Bayern»

Ageratum i gruppesammensetning

Ageratum i hagen

White ageratum er preget av tette blomsterstander. Sammenlignet med det, har blå ageratum større blomsterstand.. «Faye Pink» har en mørk rosa farge. Blomstringene til denne sorten er løse og har en diameter på opptil 5 cm. Buskens høyde når 30 cm.

Lyse blomster av ageratum i et blomsterbed

Rikelig blomstring av ageratum

«Blå Mink» preget av en syrinfarge på en blå bakgrunn. Store blader vokser på stilkene, og buskens høyde når 30 cm. «Blå bukett» vokser opp til 45 cm i høyden. Den har en uvanlig dyp blå nyanse.

Ageratum i en gryte

Varianter «Hawaii» kan ha lilla eller hvite blomster. Alle varianter i denne kategorien er dverg og når bare 18 cm. «Bayern» vokser opp til 30 cm. I dette tilfellet kan blomsterstandene ha to farger fra lyseblå til hvit.

Ageratum blomsterstand

Bright Ageratum Bush

Planting ageratum

Det er flere måter å reprodusere ageratum på. Det vanligste er å fjerne planter fra frø. Andre halvdel av mars er best egnet for dette..

Glatte rader med blomstrende ageratum

Kombinasjon av hvitt og blått ageratum

En sammensetning av humus, torv, sand i like deler legges i en spesiell boks. Frøene helles i denne blandingen og dekkes med et tynt lag av samme sammensetning. Alt dette er dekket ovenfra med en glassplate. Alternativt kan du bruke en film.

Ageratum blå busk

Ageratum for landskapsforbedring

Først holdes et slikt drivhus på et sted der temperaturen ikke faller under 15 grader. hver dag må du løfte glasset og lufte boksene. Når overflaten tørker, bør den sprayes med vann..

Frodig bukett av ageratum

Mørk syrin ageratum

De første skuddene vises vanligvis etter to uker. Så snart de vises, kan dekselet fjernes fra esken..

Delikate syrinblomster av ageratum

Fluffy blomsterstander av ageratum

Når de første bladene vises på plantene, bør de plasseres mer romslig. Denne transplantasjonen bør utføres to ganger. Den andre gangen skal hver spire flyttes til et eget glass eller en gryte.

Hvite ageratum -busker i et blomsterbed

Hvit ageratum i en gryte

Sørg for å holde jorden fuktig og luften rundt plantene tørr. Det er bedre å vanne plantene om morgenen. Før planting må plantene flyttes til friluft på omtrent 14 dager. Dermed vil akklimatisering finne sted..

Delikat ageratum i blomsterbedet

Lyse lilla ageratum blomster

Planting i jorda kan bare utføres når den siste frosten har passert. Landingsstedet må beskyttes mot vinden. Strålende belysning fra solen er velkommen, ettersom i skyggen blir ageratum til lange skudd som ikke vil blomstre.

Ageratum på plantasjen

Det er viktig at jorda er godt drenert. En lett og ikke-sur jord bør mate buskene godt. Uansett er ageratum upretensiøst og vil lett tolerere noen avvik fra anbefalinger.

Ageratum blomsterbed kant

Hver spire plasseres i et eget hull, som hver ligger i en avstand på 15 cm fra den forrige. De første blomstene skal vises om to måneder.

Stor Ageratum Blomstring

Enkel Ageratum Care

Stell av denne planten er standard:

 • vanning;
 • løsne;
 • luke;
 • fôring.

Frøplante ageratum

Vanning av ageratum skal være rikelig, men forsiktig. For mye væske unngås best. I vanningsprosessen kan løsningen og ugresset utføres. Å fjerne ugress er avgjørende for å dyrke en sunn plante..

Ageratum blomsterstand nærbilde

Mineralgjødsel brukes til å mate planten. Et alternativ vil være humiske formuleringer. Du kan også bruke mullein. Fjern fersk gjødsel fra listen over egnet gjødsel. For ageratum er det ødeleggende.

Levende utvalg av ageratum i blomsterbedet

En overfødt plante vil ikke blomstre voldsomt. Bare frodig grønt kan oppnås fra ham. Visne blomsterstander må fjernes i tide. Med vanlig beskjæring vil ageratum blomster være frodige og levende. Ved beskjæring bør bare noen få internoder være igjen på stammen.

Begynnelsen på blomstrende ageratum

For å bevare de vakreste prøvene kan du transplantere dem i potter og ta dem med inn i huset eller på verandaen under frosten. Etter at de har dekorert plenen, kan de fortsatt tjene til å forskjønne interiøret..

Frøplanter av ageratum i bakken

Ageratum er en utmerket plante for å holde den i et blomsterbed eller i et hus. Med riktig og rettidig omsorg vil lyse busker dekorere ethvert område.