Planter

Freesia er en flamboyant aristokrat fra Sør -Afrika

Freesia har blitt en annen populær blomstrende plante blant gartnere. Hun tilhører representanter for gresskledde raser. En slik flerårig plante lar deg enkelt gi et nettsted eller et lite blomsterbed et fantastisk utseende.

Lys bukett med freesier

Lyst blomsterensemble med freesier

Freesia for å dekorere stedet

Planten er klassifisert som en løkplante fra irisfamilien. Denne blomsten ble introdusert fra Sør -Afrika, noe som gjenspeiles i forholdene som kreves for en sunn vekst av blomsten..

Varm rosa freesia blomst

Freesia -knopper i en bukett

Små blomster utstråler en duft som minner om liljekonvaljer. Derfor fikk freesia sitt andre navn – Cape liljekonvall..

Bukett med rosa freesier

Kvist av freesia med blomster

Spekteret av nyanser av blomster av planten er bredt:

  • Hvit;
  • blå;
  • gul;
  • rød og andre.

Delikat hvit freesia

Snøhvite freesiablomster

Du kan ofte finne varianter der det er flekker av andre nyanser mot bakgrunnen av en farge..

Opprinnelige sammensetning med freesias

Planten kan bli opptil 100 cm høy. Blomstene er knapt plassert på stammen. Alt dette er innrammet av lange blader av beltetype. Vanligvis i en sunn plante er disse bladene lysegrønne..

Blomstrende freesia blomster

På grunn av overflod av frøplanter, kan praktfulle freesier finnes i hager, grønnsakshager, blomsterbed og personlige tomter..

Bukett med flerfargede freesier

I Frankrike fra 1800 -tallet ble disse aristokratiske blomstene dyrket ved hoffet. Kamrene til høyt respekterte personer var dekorert med duftende buketter.

Blomstrende lilla freesia

Delikat syrin freesia

De delikate kronbladene, som ligner på porselen, gir det spesifikke sofistikerte utseendet til freesia. En slik blomst gir komposisjonene en spesiell ømhet. Vakre blomster er forbundet med ungdom og friskhet..

Blomstrende freesia

Tidligere ble termofile freesier dyrket bare i drivhus og brukt til kutting. Moderne varianter tåler allerede perfekt kaldt vær og føles godt utendørs. Blant variantene av freesia er bare tre arter egnet for dyrking i det russiske klimaet..

Lyse freesia blomster

Hvit freesia på en grønn gren

Varianter av freesier

De varianter som er egnet for dyrking på stedet inkluderer:

  • freesia Armstrong;
  • ødelagt freesia;
  • freesia hybrid.

Fargede overløp av forskjellige freesia

Motley bukett freesier

Den første sorten kan bli opptil 70 cm høy. Vanligvis kan blomster med røde nyanser ses på peduncle av denne sorten. Blomstringene ligner panikler, der det er fra 3 til 5 blomster. Stilkene av denne sorten er forgrenede, store blader med en avlang form vokser på dem.

Fantastisk bilde av hvite freesier

Blad vokser direkte fra rhizomet. Denne sorten blomstrer fra mai til juni. En av de vakreste variantene av denne arten kan vurderes «Kardinal». Blomsten fikk dette navnet på grunn av sine lyse røde blomster..

Saftig nyanse av freesia

Ødelagt freesia overstiger ikke 40 cm i høyden. Stenglene preges av en spesielt grasiøs struktur. På dem kan du se blomsterstander, samlet i en børste, med blomster av gule og oransje nyanser..

Lyse kontraster i en bukett freesier

Lys syrin på freesia -kronblad

Denne sorten begynner å blomstre tidligere enn andre i april. Varianter av denne sorten inkluderer «Odoratu». Blomstene er lyse gule i fargen og har en behagelig duft som kjennes så snart blomstringsperioden begynner..

Delikate freesia -grener i en vase

Hybride freesia demonstrerer en kombinasjon av alle de beste egenskapene til andre varianter. Busken kan stige opp til en meter fra bakken. Blomstringene til denne sorten er spesielt frodige og lyse. Blomstene på slike busker er store, noe som ikke er typisk for en plante..

Lysegul freesia

Fresia kronblad av porselen

Opptil 10 blomster samles vanligvis i blomsterstander. Takket være denne funksjonen ser hybrid freesia luksuriøs ut i blomstringsperioden. Denne sorten kan blomstre med blomster i forskjellige farger, noe som gir den et luksuriøst utseende..

Graciøs freesia -gren

Bukett med snøhvite freesier

For en enestående effekt kan du plante flere busker i forskjellige farger side om side. Resultatet blir lyse buketter som gir liv i landskapsdesignet..

Bryllup bukett av fresia

Freesias i en bryllupsbukett

Funksjoner ved å plante freesia på stedet

Siden blomstringen av freesia avhenger av riktig temperaturregime, er det nødvendig å velge sted og tidspunkt for plantingen. Før planting er det nødvendig å forberede: knollene legges i en ventilert pose og plasseres på et varmt sted under en beholder med vann.

Bryllupsbukett supplert med freesier

Delikate freesia -kronblad

Etter en viss tid vil rotembryoer vises på knollen. Dette betyr at en peduncle allerede har sin opprinnelse. Rett før planting bør temperaturen på innholdet i røttene reduseres til 12 gram..

Dyp freesia farge

Kvist av hvite freesia blomster

Det vil også være nyttig å desinfisere med et stoff fra soppen. Du kan også sprøyte plantematerialet med et stoff fra skadedyr og vekststimulerende midler. Dette vil fremskynde fremveksten av røtter. I ekstreme tilfeller vil kaliumpermanganat være nok til behandling..

Freesier i potter

Farget freesia i en gryte

Jorda på stedet for freesia-plantingen bør være godt drenert og næringsrik. Toppdressing fra råtten humus er nyttig for disse blomstene. Du kan legge et mineralgjødselsubstrat til det.

Frodig blomst av hvit freesia

Delikat bukett med freesier

PH i en slik jord bør være nøytral. For å oppnå dette kan dolomittmel tilsettes til bakken..

Sammensetning med freesier på en mugge

Den beste tiden å plante freesia er midten av april. Når jorden overopphetes, tørker blomsterstandene ut i den og slutter å vokse. Derfor er det viktig å ikke gå glipp av tiden da temperaturen på det øvre jordlaget ikke steg over 15 gram..

Freesia i sammensetning med andre blomster

Kombinasjoner av freesia med andre farger

Freesia trives best i skyggefulle områder av hagen. Det vil være nyttig å mulch bakken under planten, dette vil bidra til å holde fuktigheten nødvendig for blomstene. De første friske spirene kan sees etter 2 uker..

Bukett med freesier og andre blomster

Buketter dekorert med freesia

Den mest effektive freesia -omsorgen

Vanligvis når blomstringsperioden til denne planten halvannen måned. Hvis planten etter å ha kuttet blomstene også beskjæres, blomstrer knoppene som er igjen på de sekundære stilkene, noe som vil øke den totale blomstringsperioden litt.

Boligdekorasjon med en bukett freesier

Rød freesia

Freesia krever moderat, men hyppig vanning. Knoppene må opprettholdes da de er veldig tynne og kanskje ikke støtter vekten av blomstene. For å gjøre dette kan du kjøre pinner mellom plantene og trekke i tauet..

Oransje og gul freesia

Lyse gule freesia blomster

For å beskytte planten mot edderkoppmidd, bladlus og andre parasitter, er det nødvendig å behandle freesier med såpevann en gang i sesongen. En blomst kan reddes fra råte ved hjelp av et fundament og en manganløsning..

Gren av delikat freesia

En grasiøs bukett freesier

Luking er også avgjørende for sunn vekst av freesia. Det er bedre å fjerne falmede knopper, da de ødelegger plantens utseende. I midten av oktober må freesia-knollene graves opp. I dette tilfellet blir delen som var på jordoverflaten kuttet av. Skallede og tørkede røtter sorteres ut og lagres varme til neste sesong.

Lilla og oransje freesier

En rekke freesia -farger

Freesia omsorg har noen vanskeligheter og funksjoner. Men man må bare gjøre en viss innsats, og hagen vil blomstre med frodige farger og bli fylt med den magiske duften av aristokratiske blomster..