Planter

Hortensia i landskapsdesign: typer, varianter og omsorgsfunksjoner

Eiere av landsteder tar i økende grad hensyn til utformingen av stedet. Tross alt er den egnet ikke bare for dyrking av grønnsaker og frukt, men også for å skape et fantastisk sted for avslapning og varme møter med hele familien. I utgangspunktet velges planter avhengig av jordens egenskaper og andre nyanser. Et av de mer populære alternativene er hortensia. Derfor vil vi i dag forstå deres varianter, varianter og omsorgsfunksjoner..

I naturen er det et ganske stort antall typer hortensia, mer enn 70 alternativer. Noen av dem vokser godt på våre breddegrader og er ikke lunefulle i det hele tatt. Andre er ganske lunefulle og vil definitivt ikke overleve den kalde årstiden. De mest populære typene hortensiaer i Russland er:

  • få panikk;
  • storbladet (hage);
  • trelignende.

Panicle hortensia i landskapsdesign

Denne typen hortensia er kanskje den mest populære. Dette er fordi den vokser i en busk og samtidig er stor i størrelse. I det naturlige miljøet kan høyden nå 10 m. I bakgården overstiger bushens størrelse vanligvis ikke 2-2,5 m. Hortensiablomstrer er veldig velduftende og har en pyramideform. Derfor brukes slike busker ofte til å lage en hekk. Kanskje er hovedtrekk ved panicle hortensia det høye vannbehovet. Dessuten kan den vokse selv i sumpete områder. Derfor bør nyansen med vanning definitivt tenkes gjennom før du kjøper. På sin side, når du planter, er det viktig å forberede en grop med sur jord. Vær også oppmerksom på at hortensia er motstandsdyktig mot lave temperaturer..

Hvis det er behov for rosa blomsterstander for en landskapssammensetning, vær oppmerksom på sorten “Pinky Winky”. Spesielt interessant er variasjonen “Grandiflora”. Når blomstringen har blomsterstandene en kremaktig nyanse, som blir hvit over tid. Nærmere høsten vises grønnrøde overløp. Denne sorten ser utrolig vakker ut, noe som gjør den etterspurt..

Storbladet hortensia i landskapsdesign

Den presenterte typen hortensia er preget av store blomsterstand. De kan ha forskjellige nyanser, men de vanligste fargene er rosa, blå og lilla. I høyden kan den vokse opp til 2 m. I tillegg er den svært motstandsdyktig mot lave temperaturer, men krever visse tiltak. I hovedsak, for vintersesongen, blir hortensia transplantert i en stor gryte og plassert på et kjølig sted med en temperatur på ikke høyere enn 7 grader. Dette gjør at hun kan opprettholde et attraktivt utseende. Blomstringsperioden begynner i august og varer til frost.

En av de mest populære variantene av storbladet hortensia kan med rette kalles “Tidlig blå”. Blomstringene er frodige, omfangsrike og ser veldig vakre ut..

Hortensia -tre i landskapsdesign

Kanskje en av de mest populære artene er trehortensia. Hun er ikke for lunefull til å vokse, noe som er hennes største fordel. I tillegg tåler den kaldt nok og blomstrer før frost. Om høsten kan du lage tørre buketter av blomster, som er perfekte for interiør. Denne typen hortensia har sfæriske beige eller hvite blomsterstander. Det er bemerkelsesverdig at det kan være opptil 3 m i høyden, og diameteren på blomsterstandene når ofte 15 cm. Når det gjelder funksjonene, bemerker vi at trehortensia er veldig glad i fuktighet og forskjellig fôring. Det er best hvis stedet for planting er rolig og ligger i delvis skygge. Dette vil gi henne de gunstigste vilkårene for livet..

Trehortensia har mange varianter, men en av de mest populære er definitivt “Annabelle”. Interessant nok lever den godt i alle typer jord, men krever mye fuktighet. Dette vil gi planten lengst mulig blomstringstid i hagen din..

Også på Russlands territorium kan du finne andre typer hortensia. De har visse vekstegenskaper, så de blir valgt litt sjeldnere. Disse inkluderer:

  • hortensia “sargent” best for sørlige gjemmesteder. Moderat vanning og ikke store frost vil være optimalt for henne..
  • eikebladet hortensia vokser som en busk og er ofte opptil 2 m høy. Bladene ligner veldig på et eik. Blomstringene i seg selv er paniske, omtrent 10-30 cm lange. Interessant nok blir hvite blomster lilla over tid..
  • Askesorten elsker fuktighet og tåler kulde godt, men vokser best i varme. Derfor er det hovedsakelig valgt for de sørlige regionene..
  • petioled hortensia er ikke så finurlig å ta vare på. I tillegg tåler den lavere temperaturer godt. Det er interessant at denne typen hortensia kan stige til stor høyde langs støtten. I kalde områder kan lengden på en vinranke være opptil 6m, og i de sørlige områdene opptil 18m.
  • den strålende varianten har ikke for høy frostbestandighet og krever ly.
  • takkete hortensia er mindre fantastisk, og kan også endre farge avhengig av jordens surhet. Den trenger også næringsrik jord og delvis skygge..

Hva er hortensia kombinert i landskapsdesign?

På grunn av sin motstand mot lave temperaturer og upretensiøs omsorg, brukes hortensia ofte som grunnlag for landskapskomposisjoner. Utvilsomt ser selv enkle busker attraktive ut. Men for det meste kombineres de med andre planter. For eksempel kan en rekke hortensiaer brukes til å dekorere en hekk eller hagesti. Roser, georginer, bregner og rhododendron vil også være passende..

På sin side, for å dekorere hagen, kombineres hortensia ofte med liljer, syriner eller mock orange. I landskapssammensetning går det bra med busker. Fordi over tid vil den nedre delen av hortensia bar litt. En luftig barbær vil skjule disse hullene, og dermed gjøre sammensetningen enda mer attraktiv. Panicle hortensia kombineres ofte med selje, bjørk eller lønn..

I landskapsdesign er hortensia ofte sentrum for hele hagesammensetningen. Den brukes ofte til hekker, blomsterbed og dekorasjon nær et lite reservoar..