Planter

Hosta: frodig grønt teppe på stedet

Enhver hagegrund vil få et helt fantastisk utseende hvis du dekorerer den med friske grønne hostablad. Dette er en spektakulær prydplante relatert til rhizom.

Green bush vert

Verter i blomsterbedet

Avhengig av sorten, er hoveddekorasjonen av hosta – bladene – forskjellige i form, nyanse og mønster. Fordelene med denne planten inkluderer:

Blad av verten med kant

Ferske bush -verter

Disse plantene er urteaktige stamfrie arter. Gruppeplantinger, dekorert med hosta, ser spesielt attraktivt ut. Enkeltlandinger fra verter vil også se spektakulære ut i form av kantstein eller på plener.

Hosta med mønster på bladene

Gul kant på bladene

Funksjoner og typer verter

Hosta kom til oss fra Japan, Korea og Kina. Ifølge forskjellige kilder har blomsten fra 20 til 70 arter. Denne planten kan bli funnet under navnet funksjon. I tillegg kalles den også plantain lilje på grunn av dens ytre likhet med den nevnte planten..

Nyanser av gult og grønt på hostablader

Spiky hosta blader

Hosta -bladene når en lengde på opptil 40 cm. Den minste av dem vokser bare opptil 5 cm. I tillegg er de forskjellige i tekstur og nyanser.

En variert kombinasjon av blomster på bladene på hostaen

Vertsspesifikk sortering

Hostaen er av største betydning som et grunndekslingsanlegg. En busk kan vokse og ta en hel kvadratmeter plass. Blomsten vokser opp til 80 cm. Om ønskelig kan du finne varianter som når opptil to meter. Det er også små varianter som ikke overstiger 5 cm i høyden..

Frodig bush hosta

Gule blader hosta

Hosta blomstrer med uvanlige blomster på høye stammer. Nyanser kan være fra hvitt til lilla og rosa. Hosta -plantasjen ser spesielt imponerende ut midt på sommeren under masseblomstring..

Gule blader på hostabusken

Plantasjeverter

De mest populære variantene inkluderer:

  • hosta hvitkantet;
  • verten er oppblåst;
  • Aurea-Macculata;
  • vert høyt;
  • hosta dekorative;
  • hosta er hybrid;
  • liten vert;
  • hosta ovoid;
  • Koke Hosta;
  • Siebold og andre.

Hosta i blomst

Uvanlig mønster på hostablad

Hosta hvitgrense vokser vanligvis mellomstor. Peduncles når 30 cm i høyden. Bladene er stort sett mørkegrønne. De grenser til en hvit stripe langs kanten. Løs blomsterstand har en racemoseform med blomster som er jevnt fordelt.

Mørk kant på hosta blader

Vert for hagen

Den oppblåste hostaen ble født i Nordøst -Korea. Bladene er hjerteformede. De er korte, spisse og mørkegrønne i fargen. Størrelsen på slike blader når 25 cm i diameter..

Lyse kombinasjoner av grønt på bladene

Kombinasjonen av grønne nyanser på hosta blader

Store stengler av denne arten vokser opp til 120 cm og har ikke blader på dem. En slik hosta blomstrer med syrinhengende blomster. Blant variantene kan du finne andre nyanser..

Hosta grønne blader på plenen

Stor plantasjevert

Aurea-Maculata-sorten har gulhvite eller lilla blomsterstand. Bladene på denne planten er spesifikke – de er bølgete. Den hjerteformede formen gir variasjonen en spesiell sjarm. Fargen på bladene er ujevn, den kombinerer nyanser av grønt og gult.

Lysegul kant på bladene

Små buskverter

En høy vert kom til oss fra Japan. Denne hosta-arten er preget av lange petiolate blader. Langstrakte hjerteformede blader har betydelig styrke. Skinnende mørkegrønne blader er plantens dekorasjon. Blei lilla blomster vises på en bladløs peduncle om sommeren.

Blomstrende verter

Lysegrønt på bladene på hostaen

Prinsipper for effektiv vertsomsorg

Et viktig tema for voksende verter vil være valg av jord. Til tross for anleggets upretensiøsitet, må det tas i betraktning at humusløg vil være det mest gunstige miljøet for en blomsters komfort..

Beskjedne buskverter for hagen

Hvite blomster er vertskap

Dette valget vil gi planten tilstrekkelig fuktighet uten å samle vann. Dette er viktig ettersom hosta ikke liker fuktighet og overflødig vann..

Arrangement av verter på et blomsterbed

Blomsterbed med verter

For å skape de nødvendige forholdene, kan du berike den fattige torv-podzoliske jorda med humus og sand. Det vil også være nyttig å bruke mineralgjødsel for å stimulere plantevekst og utvikling..

Ulike varianter av blomster i blomsterbedet

Langstrakte hostablad

Frøplanter kan kjøpes fra en rekke spesialforretninger. Det ser vanligvis ut som en bar rot som er pakket og dekket med torv. Det er farlig å anskaffe en plante i en gryte, siden det er nesten umulig å kontrollere tilstedeværelsen av jordstengler.

Hosta -sort med langstrakte blader

Kontrastfargekombinasjon på bladene

Før planting må den ervervede roten rengjøres for smuss og inspiseres. Råtnende steder bør fjernes umiddelbart. Hvis jordstenglene ble anskaffet midt på våren, kan de plantes i åpen mark. Hvis du på et annet tidspunkt bør ordne materialet for lagring.

Gul stripe på vertens blader

Avrundede hostablad

Når du velger et sted for planting, må du huske på at i den lyse solen vil vertene ikke blomstre så sterkt, og bladene vil endre fargen til en svakere. Det er bedre å gi planten en lys skygge, slik at planten i varme timer ikke lider av overoppheting..

Unge bush -verter

Små buskverter

Jo lettere bladene på hosta er, desto mer lys trenger den. Sollys er spesielt viktig for planter med hvite bladkanter. Varianter med gule blader i denne forbindelse er de mest allsidige og tilpasser seg alle forhold..

Ung hosta -plante

Hosta for dekorering av innmarken

Blå verter krever de mest skyggelagte områdene. Først da vil bladene avsløre all sin skjønnhet. Bare et par timers solskinn om dagen er nok for slike varianter. Det skal huskes at busker vokser saktere i tett skygge..

Mange forskjellige bush -verter

Hosta i sammensetning med andre planter

Forberedelse til planting består i å grave et hull til en dybde av lengden på en spade. Fruktbar jord og ammoniumnitrat tilsettes denne gropen. Det er også nyttig å tilsette kaliumsulfat og superfosfat.

Lys vert i blomsterbedet

Blomstrende hosta med hvite blomster

Det er bedre å ta vare på drenering av småstein og vannavløp på forhånd. Det skal ikke være tomrom under rotstokken. Jorden helles på toppen av den og komprimeres. Etter det må den nyplantede hosta vannes rikelig. Det vil være nyttig å mulch en ung plante.

Langstrakte blader på hostabusken

Hostabusk med langstrakte blader

Blant de svorne fiender er verter alle slags snegler og snegler. De angriper planten spesielt aktivt i vått vær. Disse skadedyrene spiser plantens blader og ødelegger håpløst utseendet..

Skinnende hosta blader

Hosta i et blomsterarrangement

Verter liker ikke å bli forstyrret, og transplantasjonen kan skade dem. Imidlertid bør plantasjen plantes minst hvert femte år. Det er bedre å gjøre dette tidlig på våren eller de siste sommerdagene..

Hosta i landskapsdesign

Vert for dekorering av tomten

Topp dressing er veldig nyttig for enhver plante. For verter er en infusjon av mullein i forholdet 1 til 10 med vann egnet som gjødsel. Du kan også tilsette ammoniumnitrat, superfosfat og svovelsyre kalium der..

Vert for landskapsarbeid

Dekorativ vert for hagen

Den mest passende fôringsplanen reduseres til tre ganger i vekstsesongen. Alle disse prosedyrene, inkludert mulching, må utføres i moderate mengder, siden overflødig gjødsel forårsaker brannskader på planten, mulching kan forårsake debatt og rotrot.

Variegated blader av verter

Graciøse stilker på verten

I hagen kan verten brukes på mange måter. Landskapsdesignere elsker å bruke busker som bakdeksel. Planten ser også spektakulær ut som en grense langs stiene i hagen.

Hosta buskteppe

Frodige busker av verter

Du kan også bruke verter til å grense til en dam, blomsterbed eller plen. Voksende verter i potter, du kan bruke dem til å dekorere balkonger, terrasser og terrasser..

Hvitgrønne hostablad

Uvanlig Hosta Leaf

De uvanlige kombinasjonene av de skinnende hostabladene med bladene til andre planter gir fantastiske kombinasjoner. En slik hage vil alltid tiltrekke seg oppmerksomheten til gjestene og vekke deres beundring..