Planter

Vinterhage: 100 moderne ideer for å lage et drivhus

Vi prøver alle å skape den mest komfortable, varme og koselige atmosfæren i hjemmet vårt. Og hva kan være bedre enn en helårs sommer i ditt eget drivhus? Hvile omgitt av frodig grønt, eksotiske planter, midt i vinterfrost er drømmen til mange av våre landsmenn. I dag kan du lage din egen vinterhage ikke bare i en privat husholdning, men også i en bolig i en bygård. Selvfølgelig må du gjøre en innsats ikke bare for å lage din egen grønne oase, men også å hele tiden bruke tid på drivhuset for å vedlikeholde plantene og lokalene i riktig stand. Vi tilbyr deg et imponerende utvalg av 100 design for et bredt utvalg av drivhus, og vi håper at de kan inspirere deg til dine egne prestasjoner for å skape et grønt hjørne av avslapning og avslapning..

Vinterhage interiør

Utsikt ovenfra

Opprinnelsen av vinterhager

I disse dager kan disse drivhusene trygt kalles grønne oaser, en konsentrasjon av skjønnhet og harmoni for hvile og avslapning. Men for dette har lokalene med planter kommet langt. Selv i det gamle Roma ble vinterhager født som et fenomen i arkitekturen. Senere, fra sørlige land, som beveget seg vestover, erobret drivhusene bokstavelig talt hele Europa. De mest utbredte frittstående konstruksjonene av glass og tre ble oppnådd i England, i husholdninger til edle og velstående mennesker..

Glass og tre

Klassisk stil

Glassbygning

Eksotiske planter

Det var i England at det skjedde betydelige endringer i selve tilnærmingen til å dyrke planter i spesielle strukturer hele året: metodene for oppvarming av rommet gjennomgikk endringer. Fra de mest primitive tiltakene, da hull ble gravd i bakken og fylt med varmt kull, til utseendet til en spiralskorstein og til slutt et vannvarmesystem. På midten av 1800-tallet begynte vinterhager å dukke opp ikke bare i private boliger, men også i bygninger i flere etasjer..

Stue i drivhuset

Grønne arealer

Originalt design

Drivhus med kurvmøbler

Snøhvit ramme

I Russland dukket den første vinterhagen opp i Spaso-Preobrazhensky Solovetsky-klosteret. De første steinhusene med et varmesystem i landet vårt dukket opp der. Munkene klarte ikke bare å dyrke et stort utvalg av planter under ganske tøffe klimatiske forhold, men også å dyrke grønnsaker i drivhusene sine hele året..

Luksuriøs vinterhage

Liten forlengelse

Kontrastdesign

Beskjeden innstilling

Snøhvit drivhus

På 1800 -tallet, i Russland, fikk vinterhager en alvorlig drivkraft i utviklingen og fordelingen blant kjente adelsmenn. Ikke bare Moskva GUM og Petropavlovsky -passasjen i St. Petersburg var utstyrt med egne drivhus; mange adelige personer i eiendommene deres kunne skaffe seg overbygde hager. Over tid sluttet glassstrukturer å være bare et sted for dyrking av planter, men ble konsentrasjonen av et avslappet tidsfordriv blant adelen. Stuer lå praktisk talt i drivhusene, og det ble tatt imot gjester. Moten for innendørs vinterhager med vakre dekorasjoner tok raskt fart – ikke bare eksotiske planter dukket opp, men også fontener, sangfugler.

Planter er overalt

Omgitt av frodig grønt

Snøhvit bilde

Plantinger på flere nivåer

Koselig hjørne

Grønne på hvit bakgrunn

Med fremkomsten av sovjetmakten opplevde vinterhager som et sted for utsøkt avslapning omgitt av eksotiske planter en alvorlig nedgang. De fleste landsmenn måtte bekymre seg for minst et tak over hodet og en mager mat. I dag er det ingen begrensninger i bygge- og etterbehandlingsmaterialer, systemer for å skape en viss temperatur og luftfuktighet vil bidra til å skape optimale forhold for dyrking av planter av de ønskede variantene. Ved hjelp av moderne teknologi er det mulig å lage et ikke lett praktisk sted for planteavl, men et veldig behagelig rom for hvile og avslapning..

Snøhvit forlengelse

Grønt bilde

Med høyt glasstak

Kuppeltak

Drivhus i huset

Funksjoner ved å lage et drivhus

For en vellykket dyrking av planter er det åpenbart nødvendig å skape og opprettholde visse forhold. Hvis forskjellige kulturer ikke er komfortable i drivhuset, vil hele driften av å bygge, dekorere og vedlikeholde en innendørs grønn hage mislykkes. For at opprettelsen av en vinterhage skal være effektiv, er det nødvendig å oppfylle minst to grunnleggende betingelser:

  • drivhusrommet må ha et høyt nivå av naturlig belysning (det er derfor disse bygningene oftest nesten helt er laget av glass);
  • for en bestemt type plante opprettes og opprettholdes spesielle forhold – det nødvendige nivået av temperatur og fuktighet i luften, rettidig vanning og fôring av grønne områder utføres.

Stue-drivhus

Glass med glassmalerier

Snøhvit interiør

Kontrasterende design

Under glasstaket

Det er tre alternativer for å lage et drivhus i en privat husholdning:

  • drivhuset er designet på byggetrinn og er en integrert del av strukturen;
  • vinterhagen er festet til hovedbygningen etter at byggearbeidet er fullført (det er mulig det har gått mye tid siden byggingen av huset);
  • et drivhus er en frittstående bygning med egne systemer for oppvarming, belysning, ventilasjon og fuktighet.

Drivhus i leiligheten

Snøhvite gulv

Utsikt fra gaten

Drivhusfasade

Vinterhage interiør

Selvfølgelig er det optimale (når det gjelder kostnad og innsats) måten å lage et drivhus på når du designer et hus. I en slik situasjon blir vinterhagen og grunnlaget for den først lagt, all kommunikasjon utføres i fellesskap med hovedbygningen. Men denne metoden for å bygge en bratt hage blir sjelden brukt, på grunn av at eierne på byggetrinn enten ikke planlegger å dyrke planter hele året, eller at dette prosjektet ikke passer inn i det samlede økonomiske estimatet.

Med en vindeltrapp

Ulike plantesorter

Liten innendørs hage

Snøhvit dekorasjon

Drivhus med utgang fra huset

Som oftest, når du bygger et drivhus, følger eierne den andre veien – å feste en glassstruktur til den ferdige bygningen. Denne metoden er relativt økonomisk: veggen i huset fungerer som en av veggene i vinterhagen. Men du vil ikke kunne spare på å legge grunnlaget. Glassstrukturer (selv i de mest beskjedne størrelsene) er bare tilsynelatende luftige, vektløse – glass er et tungt materiale og et fundament eller sokkel er nødvendig «drukne» dypt nok. Størrelsen og dybden på fundamentet vil avhenge av høyden på drivhuset, fordi mange vokser i sin innendørs hage ikke bare lavvoksende planter, men også dvergtrær.

Glassvegger og tak

Klassiske motiver

Glassforlengelse

Med tømmerramme

Vedlegg til hovedbygningen

Den minst brukte metoden er å bygge en egen bygning der planter skal dyrkes og et sted for hvile og avslapning blir arrangert. Upopulariteten til denne metoden forklares av de høye kostnadene, behovet for å bruke det frie området på gården eller landet, samt «å trekke» alle kommunikasjonssystemer i en viss avstand fra hovedbygningen.

Frittstående bygning

Drivhus i glass

Symmetriens rike

Romslig innendørs hage

Storskala konstruksjon

Drivhus som egen bygning

Vinterhage dekorasjonsmetoder

Valget av planter for drivhuset er en individuell beslutning av hver eier. Men når det gjelder organisering av rekreasjonsområder, kan du finne interessante ideer fra kjente designere. Så hva kan organiseres i et drivhus med planter? Den første og mest logiske avgjørelsen som kommer til alle fremtidige og virkelige eiere av vinterhagen er arrangementet av stuen. Hvile, ta imot gjester og bare familiesammenkomster omgitt av frodig grønt er en glede som ikke er tilgjengelig for alle byboere. Dette gjør tiden tilbrakt i en avslappende atmosfære enda mer verdifull..

Moderne stil

Trær og blomster

Lett bilde

Stein og glass

Moderne stil

Hagemøbler ser mest organisk ut i det indre av drivhuset, nemlig kurvprodukter. Lenestoler og sofaer, salongbord og coasters laget av vintreet eller rotting passer utrolig harmonisk inn i atmosfæren nær naturen, og skaper et koselig og behagelig miljø. For å øke komfortnivået i rekreasjonsområdet for drivhusene, er det nok å utstyre kurvmøbler med myke seter, pynteputer.

Med et kuppeltak

Sitteområde med kurvmøbler

Kuppelformet design

Veksthusmøbler

Lyse kurvmøbler

I et romslig drivhus trenger du ikke stoppe ved å installere polstrede møbler og et salongbord for å arrangere et rekreasjonsområde. Fontener og små fossefall (etterligning av vann som faller fra en viss høyde) er passende i et rom bokstavelig talt fylt med grønne områder. Innebygde lamper og båndbelysning av planter og en fontene vil tilføre originalitet til en utsøkt atmosfære.

Drivhus med fontene

Fontene i rekreasjonsområdet

Spisestue med myke stoler

Valg av møbler til drivhuset

Den andre, ikke mindre populære måten å dekorere et drivhus på er å arrangere en spisestue. Ethvert måltid omgitt av frodig grønt blir mer behagelig og velsmakende. Det er nok å finne plass til et lite spisebord og stoler. Avhengig av størrelsen og formen på rommet, kan du bruke et rundt eller ovalt (det mest organiske alternativet for å arrangere en spiseplass), et firkantet eller rektangulært bord. Stoler velges også avhengig av bordmodell. Svært ofte brukes hagemøbler for å utstyre spisestuen..

Elegant spisegruppe

Spisestue i vinterhagen

Innendørs hage spiseplass

Lakonisk design

Spiseplass med runde bord

Spisegruppe laget av tre

I noen tilfeller er det praktisk for eierne å ordne et fullverdig kjøkken i drivhuset med arbeids- og spisestue. Men man må huske på at det må velges planter som er motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer. Kjøkkensegmentet må være utstyrt med en kraftig hette for å redde plantene fra inntrengning av selv de minste fettdråper.

Drivhuskjøkken

Lett bilde av spisestuen i vinterhagen

Stor spisegruppe og arbeidsområde

Selv en veldig beskjeden forlengelse med glassvegger og tak kan gjøres om til en liten grønn oase hvis tilgjengelig plass er riktig fordelt. Plassering av planter i etasjer, installasjon av stativer for små plantinger, opprettelse av såkalte miljøvegger eller «grønne vegger», selv i et lite drivhus vil du finne et sted å installere et rundt bord med et par stoler for å organisere et sted for korte måltider, avslapning og beundring av saftige greener.

Liten vinterhage

Ydmyk drivhus

Mellom to bygninger

Liten innendørs hage

Lite glassvedlegg

Utvendig drivhus

Hvis vi ikke snakker om det indre innholdet i vinterhagen, men dens ytre, må fasaden til drivhuset absolutt være i harmoni med hovedbygningens utseende, uansett om den opprinnelig ble designet, lagt til etter hovedkonstruksjonen, eller er en egen bygning. Oftest har veggene i drivhuset en sokkel, som er lagt ut av murstein eller stein. For bygging av kjelleren brukes skumblokker eller hule typer murstein sjelden – slike strukturer tåler kanskje ikke den store vekten av glassvegger og en kuppel eller et gjennomsiktig tak.

Bygningen fasade utsikt

Harmonisk ensemble

Utsikt over vedlagte drivhus

Glass, tre og metall

Drivhus for et landsted

Harmonisk boraz

Kjelleren, ferdig med stein, ser luksuriøst ut i harmoni med utformingen av hovedbygningen. Glassoverflater gir luftighet til helhetsbildet av hele bygningen. Selv et lite drivhus i dette tilfellet endrer utseendet på fasaden til huset betydelig..

Stein og glass til drivhuset

Organiske kombinasjoner

En lignende situasjon oppstår ved bruk av murstein som bygg eller etterbehandling. Moderne fasadesteiner (designet for å dekorere fasader til hus) kan være teksturert, med fasader, laget i et stort utvalg av farger.

Murstein og glass

Beskjeden glassbygning

Drivhus i et privat hus

Snøhvit glassfasade

Planter i vinter- og sommerhagen

Lite glassdrivhus

Polyeder