Подаръци

Как да опаковаме подарък – 100+ урока и идеи за създаване на прекрасно опаковане за Коледа и всеки друг повод

Всяка година с наближаването на Коледа винаги е една и съща история … Куп подаръци за опаковане и идея как да се справим. Скочът, който полепва по пръстите, смачканата хартия и огромното количество материал, изхабен, за да създаде нашия малък „шедьовър“, лошо направен и лишен от всякакъв естетизъм. Това е караница и все пак полагаме усилия! Но не се паникьосвайте, защото Archzine.fr ви идва на помощ с много идеи и няколко урока за лесно опаковане на подарък. Защото вместо да се ядосвате и да се разплаквате, е по -добре да се насладите на това супер творческо и забавно занимание.

Как да опаковаме подарък? Цветна и радостна идея

Коледен подарък опаковъчна хартия син цвят и цветни шарки снежинки, пакет във формата на куб и цилиндър и синя, розова и жълта панделка

Има два важни аспекта, които трябва да имате предвид, когато се впуснете в изкуството на опаковането на подаръци. На първо място и разбира се – самата опаковка с две основни съображения, които са формата и размера на вашия подарък. В зависимост от тях ще изберете различна техника на опаковане. По -късно в нашата статия ще представим някои уроци и идеи, които ви дават съвети за опаковане на подаръци от различни видове. Като цяло обаче бихме избрали малка картонена кутия за малки подаръци, традиционната техника за опаковане на подаръци с форма на куб и опаковка с форма на бонбони за кръгли или цилиндрични подаръци. В противен случай винаги можете да изберете обикновена чанта с тематични шарки или хубаво декорирана крафт чанта, в която можете да поставите почти всичко..

Много елегантен пример за опаковане на подарък в бяла роза и злато. Чудесна идея за тези, които търсят естетически ефект

как да опаковаме подарък, няколко идеи за опаковане в бяло, розово, сьомга и злато, лък с флорални панделки, перли, златни листа, декоративно дървено писмо

След като опаковането приключи, разбира се има декоративна работа, която е също толкова важна, колкото и изработката на самия плик. Там възможностите са наистина безкрайни. От класически панделкови лъкове, до блясък, помпони и декоративни лепила до завършване с естествени декорации, като цветя и зеленина. Но в действителност има много повече … всичко ще зависи от вашите лични естетически предпочитания. Ако не сте любители на блестящите декорации, можете дори да увиете подаръка в крафт хартия или други подобни, да залепите върху него тематична снимка и да завършите с низ. Ето как продължихме да създаваме тази красива опаковка, която виждате на снимката по -долу.

Ето как да опаковате подарък по лесния начин. Крафт хартия и зимна пейзажна снимка за вашите коледни подаръци

как да опаковаме подарък, пакети, увити в сива и крафт хартия, декорация от черно -бели снимки, зимни пейзажи и черно -бял низ

Но без повече шум, нека да започнем с търсенето на идеи. С коледното парти, чукащо на вратата, ще ви изненадаме с много тематични предложения, но знайте, че ще намерите и подходящи идеи за всеки друг повод. Добро четене и гледане!

Класическа опаковка – как да го направите? 

Разбира се, ще започнем с идеята за класическа опаковка, подходяща за квадратни и правоъгълни подаръчни кутии. Въпреки че това е може би най -популярният начин за създаване на опаковки, опитите за това доста често се провалят. За да ви помогнем, ще ви дадем малко обобщение на тази техника и ще ви я представим стъпка по стъпка..

Първата стъпка е да се уверите, че размерите на хартията съвпадат с тези на вашата кутия. За да направите това, разстелете хартията и центрирайте кутията върху нея. Най -отгоре и отдолу трябва да се осигури изпъкнало парче хартия, чиито размери са приблизително тези на ръба на кутията, която трябва да бъде увита. Що се отнася до лявата и дясната страна, които ще преминат през подаръка, трябва да се уверите, че те са достатъчно дълги, за да покрият подаръка и в крайна сметка да се припокрият в центъра. Изрежете излишната хартия, ако е необходимо и сте готови да преминете към следващата част, която е самата опаковка.

Съвети за опаковане на подарък – традиционната техника. Много е важно да имате хартия с правилния размер

как да опаковате подарък, класическа идея, изрежете хартията, за да пасне на размерите на кутията

Сега трябва да сгънете страничните страни на хартията, за да увиете целостта на кутията. След това поставете самозалепваща лента, за да сглобите двете страни и тогава идва ред на най -сложната част … Сега трябва да сгънете излишната хартия отгоре и отдолу, като започнете, като избутате двата ръба настрани към центъра. Ще забележите, че по този начин създаваме две клапи с триъгълна форма. Накрая ги поставете и в центъра и ги закрепете с ленти от лепяща лента. Ето, това е всичко, което е необходимо!

Урок за пакети с подаръци, който ще ви превърне в професионалисти. Ето как да процедирам …

как да увиете подарък, класическа техника, сгъване на червена хартия, за да увиете кутия с форма на куб

Миниатюрна подаръчна кутия, изработена от рециклирана ролка тоалетна хартия 

Представяме на вашето внимание супер прост проект за малка кутия за подаръци, който можете да използвате, за да увиете бижута, пари, червило, бонбони и т.н. Като цяло кутията е подходяща за всичко, което не е твърде обемисто. Най -добрата новина е, че дори няма да се нуждаете от лепило, ножици и обикновено всякакви други инструменти „направи си сам“, за да направиш самата кутия. Всичко, от което се нуждаете, е ролка рециклирана тоалетна хартия и двете ви ръце ще свършат останалото. Разбира се, кутията трябва да бъде декорирана за по -естетичен характер. Има много начини да направите това! Или с обикновен възел на панделка, или чрез щамповане на ролката, или дори като я покриете с подходяща опаковъчна хартия за случая.

Хубава и много лесна за изработка кутия за тоалетна хартия. Опаковане на подаръци за малки предмети

как да увиете подарък, пример за малки кутии за подаръци в рециклирана тоалетна хартия, украсена с панделка и лък

Но как точно да го направим? Първо, трябва да смачкате рулото с ръце, така че да се сплеска. След това вземете едната от двете страни на ролката тоалетна хартия и сгънете краищата й навътре, за да затворите ролката. След това вкарайте изненадата през отвора на противоположната страна и затворете по същия начин. След това можете да добавите например декоративна лента или лента. Тъй като представеният по -долу урок е вдъхновен от Коледа, ние, разбира се, избрахме декорация с модел снежинка. Завършете с ленено, конопено или кожено връвче, което освен че играе декоративна роля, ще поддържа плътно затворената ви малка кутия..

Стъпките за направата на малък подаръчен пакет в ролка тоалетна хартия

прост урок за подаръчен пакет в рециклирана тоалетна хартия, натрошете ролката и сгънете краищата навътре, за да създадете малка кутия

Проста украса от панделка и кожена нишка за вашия малък подаръчен пакет

сгънете краищата и залепете декоративната панделка, проста идея за урок за подаръчен пакет в ролка от рециклирана тоалетна хартия

Интересен и супер прост урок за опаковане на кръгъл подарък в плат 

Друг много лесен начин да опаковате подарък е да го увиете в плат. Това е лесна техника за пай, която е много подходяща за подаръци с кръгла форма и всеки друг подарък с малко по -специфични размери. Този начин на опаковане на подарък представлява японско наследство, известно като фурошики. Да … японците знаят много!

Всичко, от което се нуждаете, е квадрат от плат, кръгла кутия и малко панделка, за да закрепите и украсите опаковката. Всичко, което трябва да направите, е да поставите кутията в центъра на квадрат от плат, след което да завържете противоположните върхове на правоъгълника от плат към горната част на кутията. Затегнете златна лента и ето…. Толкова е просто.

Подаръчна кутия от квадратна тъкан, обвързана със златна панделка

Урок за пакет за подарък по японска техника фурошики, увийте кръгъл подарък в квадрат от плат, като завържете краищата

Крайният резултат – все пак твърде лесна техника за опаковане на подарък

увийте кръгъл подарък, краен резултат, кръгла кутия, увита в многоцветен плат, стегнат със златна панделка

Кутия във формата на пирамида за вашите малки подаръци

Продължаваме със сладко предложение за опаковане – много готин урок, който ще ви покаже съветите за направата на сладка малка кутия с форма на пирамида. За да го направите, просто трябва да отпечатате този шаблон и да следвате нашите инструкции. Първо изрежете отпечатания шаблон и маркирайте линиите на сгъване, като прокарате върха на ножицата по тях. Пробийте малки дупки с перфоратор в горната част на всеки триъгълник. Сгънете и сглобете всичко, като прокарате лента през отворите, пробити в горната част на пирамидата. Накрая завържете възел и вашите готини кутии за подаръци са готови за употреба.

Урок за подаръчен пакет с форма на пирамида – реализация стъпка по стъпка

урок за подаръчен пакет, малка кутия с пирамидална форма, шаблон за печат и трансформиране в опаковка със сгъване, японско оригами

урок за подаръчен пакет, малки цветни хартиени кутии с формата на пирамида, които са затворени с панделка за малки подаръци

Просто, но доста опаковане на подаръци в стил бонбони

Ето накрая последен урок, който ще ви позволи да опаковате подарък под формата на цилиндър. Тук говорим за техника, подобна на тази, използвана за опаковане на бонбони. Нищо сложно. Всичко, което трябва да направите, е да осигурите достатъчно хартия, така че да може да увие около вашия цилиндричен подарък и да остави страни, стърчащи отгоре и отдолу. Накрая завъртете стърчащите краища на хартията и ги закрепете с панделка, която ще държи опаковката заедно и ще придаде на бонбона вид, за който вече говорихме. Децата ще харесат такъв тип опаковка!

Направете опаковка за подаръци в стил бонбони – най -добрият начин да опаковате цилиндричен подарък

модел на подаръчен пакет в розова креп хартия, която обгръща кутия с форма на цилиндър, в стил бонбони, златна оранжерия

Видеоклипът от готин блогър, който ще завърши темата. Ето четири класически урока за опаковане на подаръци

проста и естетична опаковка за подаръци, опаковка за подаръци в розово, бяло и синьо с флорални шарки, украса от бяла и червена панделка

Начертайте сами шаблони, за да персонализирате коледната си опаковъчна хартия

оригинален модел за опаковане на подаръци, бяла хартия и крафт хартия с нотки на боя, син помпон и декоративна пеперуда

оригинално опаковане на подаръци в бяла хартия и крафт хартия, украсена с малки камъни и цветни мъниста

малка чанта в червено и бяло с рудолф на елените, оригинална идея за опаковане на подаръци за малки предмети

Син помпон за украса на подаръчен пакет с цветни малки точки. Идея за опаковане на подарък за рожден ден

оригинално опаковане на подаръци, бяла хартия с пъстри точки, сини помпони и бяла вълнена връв, етикет за подарък за сладолед

как да опаковаме подарък, оригинална бяла опаковъчна хартия за подаръци с мотив за коледен xo xo, вързана около нея червена и бяла връв, сърце от червен плат

пример оригинално опаковане на подаръци в розово с черна котешка шарка и жълта, розова или синя вълнена връв, бонбони във формата на сърце

Как да нарисувате модел на панделка с маркер, за да персонализирате коледната си опаковъчна хартия

направете сами подаръчен пакет, идея за подарък, опакована в черна, бяла и крафт хартия с модел на панделка, нарисуван в бял или черен филц

как да направите подаръчна опаковка от бяла хартия с пъстър модел на дъгата и декорация pom pom в червено, синьо и бяло

Кутия за опаковане на подаръци с животински мотив, за да изненадате децата си на Коледа

пример за картонена кутия за подаръци от животно, лисица, елен, заек, пингвин и бухал, оригинална детска опаковка

подаръчна кутия, увита в розова хартия с черни точки, камбанки, бял помпон, име, изписано на зарове и зелена нишка

опаковка за подаръци от крафт хартия с лилава панделка, снежна колба от бяла хартия и червена мрежа

Опаковане на подаръци за бутилка – за пореден път японската техника ни идва на помощ

оригинален подаръчен пакет, идея как да увиете бутилка в квадрат от шал, японска техника

Коледен пакет с подаръци, идея за малки кутии от крафт хартия, украсени с лека гирлянда в черно -бял шнур с шарена цветна светлина

пример за опаковане на кръгъл подарък с форма на бонбони, бяла хартия с рудолф еленски модел, черен низ, скандинавски стил

Идея да направите подаръчен пакет с декорация с блестящи шарки

подаръчна кутия в синьо и черно с бели полка, пъстри блестящи шарки, ленти, балон и здравей, оригинална идея

пример за картонена кутия за подарък, увита в синьо -бяла ивица подаръчна хартия и букет цветя

бяла подаръчна кутия със силуетни рисунки от черни ели зелени клони от и ленен канап, камбани и златна панделка

идея как просто да направите подаръчен пакет, червена кутия, украсена с лепяща лента с червен и зелен блясък

пример за пакет за коледен подарък, краен резултат кутия, увита в хартиена руфа и лента от конфети и блясък

Идея как да направите опаковъчна кутия за подаръци с помощта на техниката оригами

пример за урок за подаръчен пакет, техника на сгъване на оригами, за да направите подаръчна кутия в червена и бяла хартия

втора стъпка от урока за оригами пакет за създаване на червено -бяла хартиена кутия, просто сгъване, японска техника

краен резултат урок за подаръчен пакет, кутия за оригами, японска лесна техника на сгъване за създаване на опаковане на подаръци

Проста крафт чанта, украсена с рециклирани материали, включително лента от флорална тъкан и копчета с различни размери

крафт чанта, украсена с лента плат с флорален принт и копчета в различни цветове, проста идея за опаковане

превъзходна идея за картонена подаръчна кутия с бяла опаковка с черни очертани квадратчета и цвете във венчелистчета от папуа дърво и тел като стъбло

Направете крафт чанта, без да шиете – просто ви трябва специална лента от плат

идея за урок за подаръчен пакет, малка чанта от червен и бял плат, техника без шиене

идея за картонена кутия за подарък, украсена с цветни хартиени ленти и свежи цветя на капака

Идея да направите пакет за коледни подаръци от крафт хартия, украсена с бор, камбана и две панделки 

подаръчна кутия за Коледа в крафт хартия, борова клонка, зелена панделка, бяла дантелена панделка и камбани

Коледен подаръчен пакет, кутия, увита в крафт хартия с декорация от червени, бели и зелени ленти от лента уаши, борова шишарка, украшение и коледен етикет

пример за бяла подаръчна кутия с нотки на синя, жълта и оранжева акрилна боя и декорация с помпони

Оригинална идея за опаковане на подарък. Картонени кутии с декорация на панделка от креп хартия и щипки за линии, с красиви фигурки

пример за кутия за коледни подаръци в цилиндричен крафт картон, декорация с панделка, щипки за дрехи, украсени с коледна фигурка, коледно дърво, снежен човек, сърна

как да направите подаръчен пакет в цветна хартия за опаковане на подаръци с флорални шарки, пискюли с ресни

идея за опаковане в крафт чанта със силует рудолф на елените и възел от въже, шишарка

Урок за това как сами да направите възел с панделка. Опаковане на подаръци в зелен цвят

урок за подаръчен пакет, идея как да завържете панделка с панделка отгоре, корицата на зелена кутия, стъпка по стъпка

опаковка за подаръци, идея за кутии, увити в крафт хартия с декорация в червени и бели нишки, цветен модел и думата щастлив

подаръчна кутия в крафт хартия с етикети за подаръци, зелени клони и естествен памук, класическа идея за опаковане

как да увиете малка торбичка за подаръци в крафт хартия с вълна и фина билкова нишка като зелена цветна украса

Очарователният модел на северния елен на Рудолф за украса на вашата коледна опаковъчна хартия

опаковка за подаръци, примерно коледно опаковане с крафт хартия и рудолф еленски модел, нарисуван с червен помпон като нос

ленти от цветна хартия и пефроратрис за създаване на различни шарки, как да опаковате подарък по оригинален начин

оригинална опаковка за подаръци със златни блестящи ленти и синя лента washi лента

идея как да увиете гурме подарък, кръгла картонена кутия с панделка на капака и бонбони в нея

Увита в хартия и дантела за нотка на елегантност. Ето как да опаковате подарък със стил

урок за подаръчен пакет, кутия, увита в лилава хартия и украсена с лилава дантела отгоре, жълта панделка като декорация

опаковъчна кутия за подаръци в опаковани крафт хартиени кутии, украсени с модели на животни, лъвове, слонове, котки и малки

направете кутия за подарък от крафт хартия, украсена с ленти с помпони и малки парчета цветна креп хартия

как да направите подаръчен пакет, идея за опаковане на кутии от крафт хартия и декорация на цветя и връв, етикет за подарък

Идея за пакет за коледни подаръци в крафт хартия със зелени шарки на коледно дърво, червена панделка и зелени клони

бяла коледна подаръчна хартия с черни щрихи и черна хартия със зелени елхи, ленени връви и дървени филии с празнична украса

Опаковане на подаръци с рециклирани материали. Ленти от юта, цветна хартия и копчета с различни размери

exempla оригинално опаковане на подаръци с рециклирани материали, ленти от юта и копчета с различен цвят и размер, прости панделки

обикновен пакет за коледни подаръци в розово с кожен модел елха, украсен със залепени златни линии

опаковка за подаръци, проста идея за сива хартия и пластмасова опаковка с цветни конфети и блестящи ивици отдолу

Коледна торба за подарък, пълна с хартиена хартия, идея как да опаковате прост технически подарък

опаковане на подаръци в мръснобяла материя и зелени борови клони, проста идея за декорация в стил кънтри стил

Кутия за яйца, превърната в оригинална опаковка за подаръци. Прекрасна идея как да предлагате макарони и всякакви деликатеси

кутия за опаковане на вода, примерна кутия за яйца с макарони вътре, украсена със синя панделка на капака

картонена подаръчна кутия, увита с крафт хартия, вестник и плат, естествена украса от клони с мъртви листа и цветя

опаковка за подаръци в сив плик, борови шишарки в стил сняг, украсени с бяла боя, канапен канап

бял коледен подаръчен пакет с шарки от силуети на черно дърво, черно -бял низ и етикет за подарък във формата на коледно дърво

Естествена украса за Коледа – идея как да създадете красива опаковка, без да прекалявате

как да се опакова, идея за бяла кутия с черни петна, канапен канап, шишарка и зелена борова клонка

как да опаковате, идея за кутия, украсена с черно -бяла хартия от шеврон и цветни ресни с помпони

опаковъчен подарък от крафт хартия и декорация от червени и бели сламки, сглобени във формата на звезда

как да си направим пакет за деца, сива хартиена опаковка с хартиена мишка модел оригинална идея

Коледна подаръчна кутия, увита в бяла хартия, зелени клони и етикет от крафт хартия като декорация

как да опаковам, идея за кутия за подарък, увита с черна хартия, бяла връв и клонче, бял етикет

Декориране на лента washi – супер лесен и евтин начин да направите персонализиран подаръчен пакет

идея какво да правите с маскираща лента, украса за подаръци от лепилни триъгълници, изрязани от уаши лента, за да украсите подаръчна опаковка

Коледна подаръчна кутия, увита в бяла хартия с декорация на триъгълници и ленти от лента washi, панделка и малки коледни топки

как да увиете кръгъл подарък в обикновена хартия с канапен канап за връзване, единична опаковка

сива опаковъчна хартия за коледни подаръци с фризов модел от снежинки, лилава панделка и венец от блестящи лилави клони

как да опаковам, идея за малка кутия със златни точки и зелена, синя и жълта панделка, оригинална идея за опаковане на малки предмети

Декорация от свежи цветя за вашия подаръчен пакет. Друга елегантна идея за декор, която може да се използва за създаване на сватбен подарък

крафт хартия за подаръци, украсена с бял шнур, сушени резенчета портокал и канела, проста и оригинална идея

коледен подарък от крафт хартия с украса с венец от зелени клони и червено -бял низ

направете кутия за подарък от крафт хартия с декорация от сини кутии за мъфини и сноп от червено -бял шнур

занаятчийска чанта и картонена подаръчна кутия, увити в крафт хартия, цветна вратовръзка с ефект на акварел и лента за боядисване

кутия за опаковане на подаръци за Коледа в крафт хартия и цветни картонени коледни елхи с преминала червена панделка

пример за опаковане на коледни подаръци, хартия за музикални ноти, вързопи, вързани с връв и украса на камбани и етикет за подарък

как да си направите подаръчна опаковка от бяла хартия, украсена с малки цветни коледни топки върху черно -бяла връв

Пръснете пакет боя, за да го украсите. Творческа идея за опаковане

урок за подаръци в крафт хартия, напръскана с бяла боя и черен низ, зелени клони до нея

кутия за опаковане на подаръци в крафт хартия със силуети на коледни елхи детска рисунка и сини помпони

как да си направим подаръчна опаковка от крафт хартия с еленчетата рудолф, червен нос, очи и хартиени рога

Коледна подаръчна кутия от крафт хартия с миниатюрни дървета от дървени клонки и вълна

крафт чанта като опаковка за подаръци, с декорация от канела, борови клонки и джинджифилов коледен сладкиш

Защо имате нужда от подаръчен пакет, когато можете да украсите самия подарък с няколко красиви декорации

как да се опакова, проста идея за опаковане на свещи, червена панделка и канела, проста идея за подарък за Коледа

Коледна подаръчна кутия в крафт хартия и венец от клони с проста идея за декорация на подарък, канапен канап

оригинална идея за опаковане на подаръци в крафт чанта, украсена с бял хартиен покрив, детска рисунка, бонбони и бонбони

цветни хартиени триъгълници върху бяла хартиена опаковка, лепяща лента, декоративна опаковка за подаръци

опаковка за подаръци в хартия с различни шарки с борови клонки, парчета тусу и естествени декорации от растения и цветя

модел подаръчна опаковка от крафт хартия с рудолф еленски модел, силуети и бяла, жълта и зелена украса от низ

пример за опаковане на подарък с опаковъчна хартия с диня, пица, звезди и модел сладолед