Reis

De mooiste meren van Frankrijk om van uw vakantie te genieten

Omdat ze zo talrijk zijn, bieden de uitgestrekte zoet water, verspreid over het hele land, een ontsnapping aan de hitte op zomerdagen! Daarom presenteren we u de mooiste meren van Frankrijk waar u kunt genieten van hun frisheid. Tal van activiteiten staan ​​tot uw beschikking: zwemmen, vissen, wandelen. U heeft ook de mogelijkheid om te watersporten of te picknicken aan het water. Je hebt keuze te over. Zonder verder oponthoud, hier is de lijst met de mooiste meren van Frankrijk !

Het meer van Annecy – het mooiste zwemmeer

Het meer van Annecy ligt in het hart van de Haute-Savoie en biedt een prachtig uitzicht op de Alpen. Dit gletsjermeer dateert van meer dan 18.000 jaar oud. Het turquoise water vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie voor schilders. De oppervlakte van 27,5 km² trekt steeds meer toeristen en biedt hen een heel scala aan sporten om te beoefenen – boottochten, vissen, waterskiën, zeilen, roeien, zwemmen. Profiteer ook van het ontdekken van de omgeving van het meer en bewonder de rijkdom van de natuur. Het is ongetwijfeld een van de mooiste meren van Frankrijk, zelfs in Europa, met bovendien het zuiverste water ter wereld !

De mooiste meren van Frankrijk – het meer van Annecy

zwemmeer enorme stranden meer van annecy

Het meer van Annecy biedt een prachtig uitzicht op de Alpen

de mooiste meren van frankrijk annecy

Meer van Genève – het grootste meer van Frankrijk

Met zijn 580 km² behoort het meer van Genève tot de grootste meren van Frankrijk. Het heeft ook de reputatie van een van de mooiste meren van Frankrijk. Het is inderdaad een echte benedenzee, gelegen tussen Frankrijk en Zwitserland. De asymmetrie van de oevers geeft het een bijzondere uitstraling. Het meest opmerkelijke is dat de kleur van het water met de tijd en het seizoen verandert van blauw naar leisteen. Het halvemaanvormige meer biedt volop nautische activiteiten. Dus, als je het nog nooit eerder hebt gezien, wacht dan niet langer om te genieten van de prachtige uitzichten die de kusten bieden.

Het grootste meer van Frankrijk, gelegen tussen Frankrijk en Zwitserland

meer in frankrijk en zwitserland meer van genève

Een van de mooiste meren van Frankrijk

grootste meer van frankrijk meer van genève

Gérardmer meer

Het meer van Gérardmer ligt in de Vogezen en heeft een oppervlakte van 1,16 km². Het is bekend dat het een stortplaats is voor wapens en munitie die verloren zijn gegaan of opzettelijk zijn weggegooid tijdens de oorlog. Zwemmen en vissen zijn echter op sommige stranden toegestaan, maar blijven gereguleerd. U kunt ook genieten van de schoonheid van de natuur die de Vogezen u bieden.

De mooiste meren van Frankrijk – het meer van Gérardmer

zomer bergvakantie gérardmer meer

Lac du Bourget – het mooiste bergmeer 

Het grootste meer van gletsjeroorsprong, volledig gelegen in Frankrijk, met name in het Jura-massief, meer dan 20.000 jaar geleden gevormd, Lac du Bourget biedt onvergetelijke uitzichten. U kunt er opmerkelijke flora en fauna bewonderen. Vergeet niet dat zwemmen en vissen daar ook is toegestaan. Daarnaast was het vooral Lac du Bourget dat de inspiratie vormde voor de beroemde verzen van Lamartine. Dus als je de kans hebt, bezoek dan deze natuurlijke pracht.

Geniet van zwemmen en vissen in het Jura-massief

bergmeer uitzicht op het meer van bourget

Lake Serre-Ponçon – het mooiste meer van de Alpen 

Gelegen op de grens van Hautes-Alpes en Alpes-de-Haute-Provence, gaat een van de mooiste meren van Frankrijk voor u open. Het is in feite een kunstmatig meer, ontstaan ​​tijdens de bouw van de stuwdam van Serre-Ponçon in de jaren 60. De grootste troef is het feit dat de kusten zo zijn ontworpen dat bezoekers kunnen baden en zeilen op de meer. Het is ook een van de meest gefotografeerde locaties in het departement. Dit komt door het eilandje waarop de Saint Michel-kapel is gebouwd..

De kapel Saint Michel, omgeven door het water van het meer van Serre-Ponçon

meer in de alpen meer van kas ponçon

Meer van Castillon

Als kunstmatig meer, gecreëerd tijdens de bouw van de Castillon-dam, biedt het gelijknamige meer zwemmen en wandelen rond kleine Provençaalse dorpjes en op de vele kunstmatige stranden.

Lac du Castillon, een van de mooiste kunstmatige meren

zwemmeer lac du castillon

Lake Oô

Een waar wonder, gelegen in het departement Haute-Garonne, opent zich voor uw ogen op een hoogte van 1.507 meter. Het adembenemende uitzicht dankzij de 275 meter hoge waterval is de omweg zeker waard. Het contrast van de groene vallei, waarin het meer is genesteld, en de met sneeuw bedekte toppen van de Pyreneeën betovert elke wandelaar. Aarzel niet om deze schoonheid van de natuur te bezoeken.

Lake Oô met een prachtig uitzicht met zijn 275 m waterval

meer berg met pittoreske waterval lac d oo

Het meer van Aiguebelette – de mooiste Savoie meer

Het meer van Aiguebelette staat bekend om zijn turquoise wateren met temperaturen tot 28°C in de zomer. Dus als u op zoek bent naar een meer waar u kunt zwemmen of genieten van uw favoriete watersporten, dan is dit de plek. Bovendien, als u kiest voor de wandeling, kunt u genieten van ongelooflijke zuiverheid en biodiversiteit.

De turquoise wateren van het meer van Aiguebelette

Savoie meer pittoresk meer van aiguebelette

Meer van Saint-Point

Het is een van de grootste natuurlijke meren van Frankrijk. Gelegen in de Jura, biedt het verkoeling, zwemmen, vissen en zeilen in de zomer. Bedenk dat dit water in de winter verandert in een prachtige natuurijsbaan. Het is dus geen verrassing dat de site het hele jaar door erg levendig is..

De mooiste meren van Frankrijk – Lake Saint-Point

grootste meer van frankrijk lac de saint point

de lac Groen 

Lac Vert, gelegen in de Haute-Savoie, is waarschijnlijk een van de meest raadselachtige meren ter wereld. Het biedt een prachtig uitzicht op de Mont Blanc, terwijl het wordt begrensd door een scherm van groen waaraan het de kleur van het water en dus zijn naam te danken heeft. Wacht niet langer om te genieten van de schoonheid van deze majestueuze site !

Het meest raadselachtige meer – het Groene Meer

Haute savoie uitzicht op het meer van de mont blanc het groene meer