Rom

Bad 2016 – velge et moderne design

Badet er rommet hvor morgenen til hvert familiemedlem begynner. Og her, hver kveld, slapper vi av og gjør oss klare til sengs. Derfor må badet oppfylle alle våre krav til komfort, funksjonalitet og estetikk. Men tross alt vil enhver huseier at utilitaristiske lokaler ikke bare skal være komfortable og praktiske, men også fasjonable og vakre. Mote påvirker alle sfærer i livet vårt, og arrangementet av funksjonelle rom er intet unntak – nye bygg- og etterbehandlingsmaterialer dukker opp, rørleggerprodusenter slipper nye kolleksjoner, og designere tilbyr friske fargeløsninger.

Moderne baderomsdesign

Originalt design

Den moderne stilen på baderomsdesign er utrolig demokratisk – hver huseier kan velge et design som han liker. Og likevel, i nåværende designprosjekter, er generelle trender synlige:

  • streber etter minimalisme og enkelhet – strenge og lakoniske former har nesten fullstendig erstattet innredningen;
  • originale løsninger i utformingen av utilitaristiske lokaler – store mellomrom tillater plassering av rørleggerarmaturer ikke i nærheten av veggene, noe som gir rom for fantasi;
  • bruk av en hvit-grå-svart fargepalett, bruk av naturlige mønstre-etterligning av tre, marmor og andre naturstein;
  • ikke-standardiserte løsninger innen baderomsutstyr-strebe etter høyteknologisk stil;
  • unngå sentrert belysning, aktiv bruk av bakgrunnsbelysning, belysningsarmaturer på forskjellige nivåer.

I en lys palett

Uvanlig løsning

Fargeskjemaet på det moderne badet

Å bruke hvitt til å dekorere badet ditt vil aldri gå av moten. Mange huseiere drømmer om å ha et rent, lett og noen ganger til og med sterilt bilde av et bruksrom. Snøhvit veggdekorasjon, lett VVS og bare mindre avvik fra monokromatisk farge som lyse aksenter av tekstiler eller til og med innendørs planter.

Lys palett

Snøhvit bad

Snøhvit finish

Men i det siste har designere en tendens til å bruke kontrasterende kombinasjoner for å maksimere flukten fra mulige assosiasjoner til operilitets sterilitet, noe som er mulig når man ser på et bad med en helt hvit finish..

Kontrasterende kombinasjoner

Hvit og svart design

Kontrastinteriør

Bruken av svart -hvite kombinasjoner i design av moderne interiør er mainstream i den nye sesongen. «Hvit topp svart bunn» – den klassiske designteknikken for å øke plassen i høyden fungerer bra i utilitaristiske rom. For å fortynne de kontrasterende, svart -hvite møblene på badet, er overflater av tre eller imitasjon av det perfekte. Naturlige elementer er i stand til å balansere fargetemperaturen i rommet, noe som gir litt varme og komfort til den kule paletten..

Hvit topp svart bunn

Hvit og svart utvidelse av rommet

Hvit VVS på svart bakgrunn

På bakgrunn av en mørk finish ser snøhvit VVS spesielt imponerende ut. Tydelighet av former og linjer, strenghet og lakonisme er grunnlaget for begrepet moderne design.

Bad med mørke vegger

Aksentvegg

Et annet alternativ for hvite og svarte farger på badet er bruk av svart VVS -inventar, plassert på en hvit bakgrunn av overflatebehandlinger.

Svart VVS

En mørk tone kan være tilstede i det indre av badet på en veldig målt måte, for eksempel i form av dørdekorasjon eller innvendig skillevegg, farge på lysarmaturer og til og med tekstiler.

Bad på soverommet bak en skillevegg

Grå er den mest nøytrale fargen som er tilgjengelig. Hvis du vil lage et baderomsinteriør som vil være relevant i mange år, ikke vil irritere noen i husstanden og vil bli en utmerket bakgrunn for originalt rørleggerarbeid – velg en kombinasjon av forskjellige gråtoner med hvitt.

Hvit og grå palett

Kombinasjonen av hvitt med en mørk smaragdton kan ikke bare forvandle badet ditt, men bringe design til et helt annet nivå. Luksus og komfort, praktisk og nåde – i dette designet er alt underlagt skapelsen av en komfortabel og estetisk atmosfære i et rom for vannbehandlinger..

Hvit med mørk smaragd

Bruken av lyse aksenter på et skarpt hvitt bad skaper et utrolig sterkt inntrykk. Kombinasjonen av hvite og gule farger bidrar til å øke optimismen blant eierne av en leilighet eller et privat hus, øke stemningen og forbedre det generelle velværet.

Hvitt og gult interiør

Varme, naturlige nyanser vil aldri gå av moten. For mange huseiere er badet ikke bare et symbol på renslighet og frihet, men også et sted å slappe av. Og ingenting hjelper til med å slappe av kroppen mer enn diskrete, naturlige nyanser, svakt lys (som enkelt kan justeres) og vannprosedyrer i et praktisk og behagelig miljø..

Naturlige toner

Avslappende palett

Fine fargekombinasjoner

Dekorer et vaskerom med moderne materialer

Uansett hvor mange år historien til interiørdesign går tilbake, vil kledning med keramiske og steinfliser være det mest populære alternativet for etterbehandling av rom med høy luftfuktighet og ekstreme temperaturer. Keramiske fliser er et pålitelig, holdbart og praktisk materiale for overflatebehandling. Du trenger bare å bruke penger på reparasjoner en gang og nyte komforten og brukervennligheten og vedlikeholdet i mange år. Det er mange alternativer for farge- og teksturløsninger for keramiske fliser – selv den mest kresne kjøperen vil kunne finne materialet sitt. Vurder noen moderne samlinger av etterbehandling fliser.

Kombinert finish

Romslig bad med funksjonelle områder

Metalliske fliser med en slitt effekt er en flott mulighet til å lage eksklusive finisher. Kombinasjonen av sjokolade og mursteinrøde nyanser skaper en utrolig effekt – overflaten ser fløyelsaktig ut, men forblir samtidig motstandsdyktig mot fuktighet og høye temperaturer.

Originale fliser

Store fliser «under jorden» ofte brukt i moderne designprosjekter. For vegger velges lyse farger, for gulv – fliser i store størrelser og et par toner mørkere. Dette designet bidrar til å visuelt utvide plassen..

Flis

En original måte å dekorere vegger på ved å legge ut fliser «fiskebein» bidrar til å gjøre baderomsdesignet unikt. Selv de mest nøytrale kombinasjonene, for eksempel bruk av grå og hvite farger, ser ikke-trivielle og friske ut..

Legge fliser

Kombinere overflatebehandlinger

I mange moderne baddesignprosjekter er det en kombinasjon av overflater. Og det handler ikke bare om å avsløre veggene med keramiske fliser, men også å bruke en spenningsstruktur for etterbehandling av taket – forskjellige etterbehandlingsmaterialer kombineres på en overflate. For eksempel kan store fliser brukes til veggbekledning, og kantene på rommet kan være laget av mosaikk eller keramikk som er mindre enn grunnmaterialet. Det er logisk at fargen på etterbehandlingsmaterialene samtidig vil være annerledes, men forbli innenfor rammen av den naturlige paletten..

Kombinerte overflater

Bruk av forskjellige etterbehandlingsmaterialer

For bad av beskjeden størrelse er bruk av hvitt i dekorasjon alltid relevant. Et interessant alternativ kan være en kombinasjon av snøhvit maling og etterbehandling med keramiske fliser i dusjområdet. Sekskantede fliser med lappemønster kan ikke bare diversifisere paletten i rommet, men også bringe et positivt element til badets karakter..

Etterbehandling for små mellomrom

Lappetepper

Hvis badekaret ditt ikke er plassert mot veggen i ditt utilitaristiske rom, og fôret på forkleet på dette stedet er valgfritt, kan du bruke følgende designteknikk for etterbehandling – dekorere veggene med fuktresistent maling i vanlig lys versjon, og bruk keramiske fliser eller porselenstein med variert trykk på gulvene.

Hvite vegger, fargerikt gulv

Skreddersydde kledningsløsninger

Bruken av keramiske fliser som etterligner tre er en trend som har kommet til moderne designprosjekter fra miljøvennlig stil. Naturlig varme fyller det utilitaristiske rommet og skaper et originalt og unikt bilde. I kombinasjon med snøhvite sanitetsartikler ser naturlige trefarger spesielt uttrykksfulle og spektakulære ut.

Fliser i treeffekt

Øko-stil på et moderne bad

Bruk av fuktresistent dekorativt gips er en sjelden designteknikk for å dekorere et bad. Den resulterende overflaten kan se ut som betong, som om den er eldret etter mange års bruk. Kombinert med moderne sanitærutstyr og det mest progressive badetilbehøret, ser finishen uttrykksfull ut, og gir rommet både brutalitet og elegant..

Original finish for betong

For ikke så lenge siden ville bruken av treoverflater på badet ha lovet designfeil om noen år og renovering. Men moderne antiseptiske løsninger og beskyttelseslakk tillater bruk av naturlige materialer selv i områder med høy luftfuktighet..

Treflater og belysning

Tre i moderne design

Naturlige materialer og nyanser

Bruken av naturstein for kledning av et utilitaristisk rom er ikke en billig nytelse. Men for øyeblikket på markedet for etterbehandlingsmaterialer er det et helt lag med produkter som effektivt etterligner naturlige råvarer. Kunstig stein ser nesten ikke til å skille fra naturlig, men samtidig er den blottet for den største ulempen – stor vekt, for ikke å snakke om kostnaden for naturlige råvarer.

Etterbehandling med naturstein

Spektakulær imitasjon av naturstein

Smelsteinsgulv på badet er ikke bare en praktisk, visuelt attraktiv, original og miljøvennlig kledningsform, men også en utmerket mulighet til å holde deg i god form. Når du tråkker på den ujevne overflaten på et slikt gulv, har du en massasjeeffekt på fotsålene og gir energi til ulike områder av kroppen din. Et slikt badinteriør vil ikke bare være estetisk, men også originalt, unikt og vil tjene deg i mange år..

Pebble gulv - et høydepunkt i designet

Murverk i interiøret vil være relevant ikke bare for loftsstilen. Ved første øyekast gir en grov murvegg et snev av brutalitet til baderomsdesignet. Faktisk er mursteinoverflaten og sømmene behandlet med alle slags antiseptika og beskyttende spray. I kombinasjon med snøhvite og steinoverflater ser mursteinfinish, eller rettere sagt fraværet, veldig imponerende ut.

Murvegg på badet

Manglende dekorasjon på badet

Preget dekorativt gips eller flytende tapet er et mulig alternativ for å dekorere vegger i et område med minst fuktighet. Denne finishen er egnet for bad eller bad med dusj, flislagt med keramiske eller steinfliser, mosaikk..

Relegert bad

Original rørleggerarbeid er et høydepunkt i interiøret

Uvanlig formede badekar er sesongens hit. Det er nok originale modeller i stort salg – fra runde til trapesformede, ovale og firkantede. Avhengig av størrelsen på rommet, dine preferanser og interiørstilen, kan du velge et badekar med en uvanlig form og jevn farge..

Originalt bad

Badekar er det sentrale elementet i interiøret

På et romslig bad er det ikke nødvendig å bruke et standard rektangulært badekar – romsligheten lar deg bruke fantasien din og gjøre dette elementet til VVS til det ubetingede fokuspunktet i rommet for vannprosedyrer. Et stort snøhvit rundt eller ovalt badekar vil se luksuriøst ut mot en mørk bakgrunn av gulv.

Rundt bad i et luksuriøst rom

Loftstue

Den vanlige konstruksjonen av en jazzi av den moderne huseieren er allerede overraskende, og produsenter prøver å gi sine produkter så mange innebygde funksjoner som mulig. Hydromassasje og regnbyger, stigende terapeutiske dusjer eller diffuserende dyser – mulighetene for moderne VVS og tilbehør er uendelige. Et ekte spa i ditt eget hjem er ikke en drøm, men en realitet for den moderne huseieren.

Multifunksjonelt badekar

Moderne og luksuriøst design

En rund eller oval formet vask er ofte funnet i moderne designprosjekter for vannbehandlingsrom. For å forsterke effekten av tilstedeværelsen av det originale VVS, er den snøhvite bollen satt mot bakgrunnen til en mørk benkeplate laget av stein eller annet materiale..

Vaskeskål på en mørk bakgrunn

Landelementer i moderne design

En stasjonær vask, som er en stor eske plassert på gulvet, vil se bra ut i et romslig bruksrom. Og det symmetriske arrangementet av et par slike vasker med speil over dem vil skape et klassisk preg i moderne design..

Uvanlige par skall

For et bad med en uvanlig form og spesiell VVS er nødvendig. De avrundede, glatte overflatene i det utilitaristiske rommet gjenspeiles i de originale modellene av rørleggerarmaturer. Eggeskall og ovale bad er mer enn passende i et slikt rom..

Rundt bad

Minimalismens og høyteknologiske stils innflytelse på utformingen av moderne baderomsdesign gjenspeiles i bruken av streng geometri. Det resulterende interiøret med firkantede sanitærutstyr og lagringssystemer gir inntrykk av et utrolig ryddig og lakonisk rom..

Firkanter er overalt

Bad + badstue

I moderne private hus av by- og forstadstype, så vel som i leiligheter med forbedret layout, er det nok plass til å plassere, i tillegg til standardbadet, en liten hjemmebadstue. Faktisk kreves et veldig lite, isolert rom for å utstyre et damprom. Det praktiske med plasseringen av damprommet i baderommet eller i umiddelbar nærhet av det er at du vil ha en dusj og alt tilbehør til spa -prosedyrer, som de sier, for hånden.

Uvanlig bad-badstue

Damprom på badet

Bad med badstue - original design

Damprom på et romslig bad