Rom

Bad kombinert med toalett – designfunksjoner

Uavhengig av hvilke årsaker som fikk deg til å kombinere et bad med toalett eller du mottok et slikt bruksrom i en ferdig form – før du fortsetter med den direkte reparasjonen, må en rekke problemer løses. Avhengig av størrelsen på den kombinerte plassen, må du bestemme minimumssettet for VVS, lagringssystemer og baderomsutstyr. Med tanke på at i de fleste standardleiligheter bygget i forrige århundre, er badet et beskjedent rom, man kan ikke klare seg uten designteknikker for rasjonell fordeling av interiørartikler og visuell ekspansjon av plass. Vi håper at bildene av bad kombinert med toaletter vi har samlet vil hjelpe deg med å bestemme utformingen av et utilitaristisk rom, valg av en fargepalett og måter å visuelt øke plassen..

Moderne baderomsdesign

Bad kombinert med toalett

Funksjoner i utformingen av de kombinerte utilitaristiske lokalene

Når du kobler sammen to små rom (bad og toalett), oppnås alltid et større mellomrom, som har en rekke fordeler:

 • ved å øke området kan du skape et mer ergonomisk, komfortabelt og praktisk miljø;
 • du kan bruke standard, og ikke små modeller av VVS (husholdningsapparater, om nødvendig);
 • tatt i betraktning at veggen som skiller de to rommene fjernes, reduseres reparasjonskostnadene for å fullføre denne overflaten (besparelser kan også ses ved installasjon av bare en dør ved inngangen til det kombinerte rommet);
 • rengjøring i samme rom blir også enklere og raskere (mindre rengjøringskostnader);
 • i et forstørret rom kan du øke nivået på estetikk – «gjemme seg» alle ingeniørsystemer, ordne rørleggerarbeid i henhold til ergonomiske standarder, legg til en vaskemaskin, om nødvendig, ordne lagringssystemer med høy bekvemmelighet, bruk en dobbel vask for å spare tid på å gjøre deg klar om morgenen.

Originalt design

Taupe interiør

Hvit og grå design

Bad i mørke farger

Når du planlegger plasseringen av rørlegger- og lagringssystemer (husholdningsapparater), er det nødvendig å ta hensyn til noen regler, hvis overholdelse av disse vil garantere komforten ved bruk:

 • avstanden foran toalettet bør ikke være mindre enn 50 cm, og omtrent 40 cm på sidene av den sentrale aksen;
 • ledig plass foran dusjen, badekaret og vasken bør ikke være mindre enn 60 cm for enkel bruk;
 • vasken ligger vanligvis i en høyde på 80-85 cm i forhold til gulvbelegget, bredden er regulert i området fra 50 til 65 cm, men for små rom er det mulig å bruke kompakte modeller med en bredde på ca 40 -45 cm og kantede variasjoner av vasken;
 • for å vaske og utføre andre sanitære og hygieniske prosedyrer foran vasken var det praktisk, avstanden fra den til veggen skulle være minst 20 cm;
 • en oppvarmet håndklestativ eller kleshengere må plasseres over badet i en avstand på minst 50 cm;
 • hvis badet ditt har en dobbel servant (to vasker), bør avstanden mellom dem være minst 25 cm (for å spare tid kan du tilbringe morgen eller kveldstrening for to familiemedlemmer samtidig);
 • avstanden mellom doble vaskemaskinblandere varierer fra 80 til 90-100cm.

Lett interiør

Etterbehandling

Lakonisk design

Du kan lage en plan for det kombinerte utilitariske rommet i et spesialprogram – en planlegger (det er nok gratis versjoner på Internett) eller bare tegne på et stykke papir ved hjelp av en skala. I standardleiligheter med små bad er det spesielt viktig ikke bare å velge et effektivt oppsett, men også å holde skalaen riktig, fordi bokstavelig talt hver centimeter av området må kuttes ut..

Kontrasterende kombinasjoner

Bad i nærheten av barnerommet

Uvanlig finish

Hvis det i et privat hus med to eller tre etasjer er planlagt å organisere et bad på hvert nivå, er det mer hensiktsmessig å arrangere utilitaristiske mellomrom over hverandre. Fra et sikkerhetsmessig synspunkt er det ikke tilrådelig å organisere et rom for vannprosedyrer over boarealet.

Overflater av tre

Minimalistisk design

Koselig atmosfære

Hvis badet er mindre enn 3,5 kvm. m, så er det neppe mulig å ordne bad, toalett og vask med oppfyllelse av ergonomiske krav. Den optimale løsningen for små rom ville være å installere en dusjkabinett eller sonere sektoren for vannprosedyrer ved bruk av en glasspartisjon. I dette tilfellet er det viktig at overflaten er gjennomsiktig – så partisjonen «løse opp» i rommet og skjærer det visuelt ikke i biter.

Lyst bad

Dusjrom bak skilleveggen

Lite bad design

Glassoverflater

Bad med dusj

Naturlige nyanserOriginal innredning

Avhengig av formen på rommet, er det mulig å bygge et badekar langs en av de små veggene (vanligvis motsatt døren). I dette tilfellet må du kanskje ofre litt komfort og installere et mindre badekar enn du ønsker. Men det ergonomiske arrangementet til resten av interiørdeltakerne er verdt det..

Mosaikk for aksent

Lakonisk interiør

Fargerikt tilbehør

Innebygd badekar

Bad bak gardinet

Nåværende trender innen baderomsdesign

De fleste av de nåværende ideene for å dekorere et bad kombinert med et toalett er forbundet med å spare brukbar plass, visuelt øke volumet i rommet og skape det mest komfortable interiøret i tilgjengelig plass. Hovedtrenden med moderne stil er privilegiet personlig komfort. Derfor må alle moderne trender føres gjennom prismen til sin egen følelse av praktisk, skjønnhet og funksjonalitet i visse designideer..

Mørk tone for aksent

Ikke-trivielt design

Uvanlig VVS

Orginal geometri

Bruken av hengende toalettskåler og vasker er ikke lenger en nyhet for en russisk leilighet eller privat huseier. Russerne klarte å sette pris på estetikken, funksjonaliteten og rasjonalismen til konsollrørleggerarbeid. Alle kommunikasjonssystemer kan skjules bak installasjonen, slik at bare knapper og VVS -tilbehør står igjen. Hengende VVS -inventar hjelper ikke bare med å spare verdifull plass på badet, men forenkler også rengjøringsprosessen og gir et snev av modernitet til interiøret..

Originale VVS -modeller

Original finish

Suspendert VVS

VVS for konsoll

Estetisk og praktisk

Industrielle motiver er i trend. Bad er intet unntak. Det vil ikke være vanskelig å lage en etterligning av en betongvegg eller murverk ved hjelp av fuktresistente materialer som ikke reagerer på temperaturendringer. Samtidig er det ikke nødvendig å utføre hele interiøret på badet på en industriell måte – integrering av industrielle og loftsmotiver er mulig i moderne stil og andre gafler av stilistiske trender.

Loftstil -motiver

Grå

Flis

Teksturert finish

Innføring av naturlige motiver i moderne designprosjekter er like populær. Disse kan være naturlige materialer (eller deres absolutt identiske kolleger) som en del av dekorasjonen eller utførelsen av møbler, dekorartikler, samt naturlige nyanser i fargepaletten til hele bildet av rommet. Moderne etterbehandlingsmaterialer og råvarer for produksjon av lagringssystemer er ikke redde for høy luftfuktighet, takket være forskjellige impregneringer og beskyttelseslakk. Likevel anbefales det ikke å bruke tre i områder med høyest fuktighet – forkler over badekaret og vasken.

Treet overalt

Naturlige motiver

Integrering av tre

Treflater på badet

Fokus på lagringssystemer

Landelementer

I tillegg til tre og dets analoger, anses bruken av naturstein eller kunststein som populær. I utgangspunktet kan man i moderne designprosjekter finne bruk av kunstige analoger av stein for dekorasjon og utførelse av benkeplater. Utad kan ikke et slikt materiale skilles fra naturlig, men det er lettere å installere og betjene (flisene er lette og trenger ikke å slipes, for eksempel marmor).

Stone look fliser

Etterbehandling

Stein og tre i baderomsdesign

Moderne stil har en tendens til å bruke skandinaviske motiver i utformingen av lokaler til en rekke formål. Bad er intet unntak. Et trekk ved bruk av skandinavisk stilistikk når du lager et interiør er aktiv bruk av hvitt til dekorasjon, integrering av funksjonelle og dekorative gjenstander laget av tre, en kontrasterende mørk vekt på geometrien i et rom eller fremheving av visse viktige sektorer. Selv på badet er det mulig å bruke levende planter som et dekorativt element..

Flis

Kontrastdesign

Skandinaviske notater

Mørke aksenter

Skandinavisk stil

En annen trend i den nye sesongen er bruk av store veggfliser. Hvis ikke så lenge siden, anbefalte de fleste designere å bruke spesielle formler for å beregne den optimale størrelsen på fliser basert på parametrene i rommet, så i dag er det ingen klare oppskrifter. Store fliser er mye enklere og raskere å installere (men det er flere rester, spesielt hvis rommet har en uregelmessig form, forskjellige nisjer og fremspring).

Store fliser

Mørkt baderom

Lyse beige store fliser

Til tross for det ofte svært beskjedne badområdet, kan dette rommet ikke begrenses til bare en taklampe eller innebygd belysning rundt takets omkrets. Et speil over vasken trenger lokal belysning – i dette tilfellet er forskjellige alternativer for belysningsenheter, tape eller innebygd belysning mulig. Hvis det i tillegg til badekaret er installert en hydroboks i et vaskerom, må dette funksjonelle segmentet også belyses – innebygd belysning for en bod med tak eller taklamper for en åpen versjon.

Fokus på belysning

Original bakgrunnsbelysning

Belysning i et romslig bad

Båndbelysning

I tillegg til lyspaletten og bruken av et helt system for belysning av forskjellige overflater, hjelper speil visuelt å øke plassen. Disse kan være store speilpaneler over vasken, dørene til grunne veggskap eller utførelsen av et forkle over vasken. Selv små speilfliser kan bringe originalitet til det indre av badet og «skyv fra hverandre» dens grenser.

Speil på badet

Speilede fasader på lagringssystemer

Speil og glass

Visuell utvidelse av plass

Fargepalett for det kombinerte rommet

Lett bad design vil aldri gå av moten. Og ikke bare fordi små utilitaristiske lokaler ikke kommer noen vei, og parametrene deres må utvides, i det minste visuelt. Lyspaletten bidrar til å skape et lett, friskt og rent bilde av rommet – ideelle romforeninger for vann og sanitet. Men selv i et rom med et veldig beskjedent område kan du ikke klare deg uten aksenter. Bruk lyse eller mørke farger for ytelsen til lagringssystemer, tilbehør, tekstiler til badeprosedyrer. En slik tilnærming og en visuell økning i grensene for rommet vil ikke skade, og fargeaksenten er så nødvendig for øynene våre..

Lett bad design

Lett finish

Lyse aksenter på en hvit bakgrunn

Lys og hvit

Snøhvit finish og brokete gulv

Gray har trending flere sesonger på rad. Allsidigheten til alle gråtoner lar deg lage praktiske, men edle omgivelser. På en grå bakgrunn ser snøhvit VVS bra ut, glansen av kromoverflater på baderomsutstyr kompletterer bildet effektivt. Slik at det indre av det nytteverdige rommet ikke er det også «kul» og harde», eksperter anbefaler integrering av gjenstander laget av tre eller imitasjon av det. Selv et lite lagringssystem eller åpne hyller laget av tre av en varm palett vil forvandle det opprettede bildet, øke graden av fargetemperaturen i interiøret.

Avslutt i grått

Uvanlig baderomsgeometri

Lysende bad

Bad i grått

Forkle i mørk farge

Kontrasterende kombinasjoner er alltid på moten. Selv små rom kan dekoreres med et visst nivå av dynamikk, luksus og modernitet, ved å bruke en kombinasjon av lyse og mørke overflater. Hvis mørke elementer på et lite bad bare understreker visse interiørartikler, skisserer du rommets geometri eller markerer soner, og i romslige rom kan mørke, dype farger også brukes som finish (komplett eller kombinert).

Uvanlig utskrift

Uvanlig aksentvegg

Grafisk design

Mørke og lyse overflater

Hvite og svarte kombinasjoner

Originale fargeløsninger

Ingenting skaper gunstige assosiasjoner i utformingen av et bad som en kombinasjon av snøhvite overflater med alternativer for blått og lyseblått. Vannprosedyrer, kul fargepalett, rent og lyst bilde av rommet – alt dette justerer ikke bare for rensing av kroppen, men også for den emosjonelle tilstanden, avslapning og pasifisering.

Lyseblå overflater

Kul palett

Vekt på utformingen av panelene

Tapet til badet

Den beige paletten er alltid relevant. Hvis du blir slått tilbake av det snøhvite bildet av badet, hvis bruk av blå nyanser, som fører til opprettelsen av et kjølig fargetemperaturmiljø, ikke er din prioritet, er beige perfekt. Pastellfarger eller dyp sjokoladefarge – nesten alle brune nyanser gir varme til atmosfæren i rommet. Hvis du legger til lagringssystemer laget av tre (eller dets analoger) til en slik finish, vil du få en koselig og avslappende atmosfære i rommet..

I beige tone

Lys beige fargevalg

Varm fargepalett

Kombinert finish

Uvanlig etterbehandling av vannbehandlingsområdet

Nøytrale farger

Lyse aksentflater er alltid i trend. Selv på små bad finner du muligheten til å bruke lyse farger for lokale utførelser. Dette kan være en vegg over badekaret eller rundt en vask, et dusjområde eller en vegg med en døråpning. På bakgrunn av en nøytral, lys finish blir ikke engang de lyseste nyanser en aksent, understreker hvite rørleggerarmaturer og blir et utmerket bakteppe for diverse tilbehør.

Gulv aksent

Lyse fliser i et moderne prosjekt

Lyse fargekombinasjoner

Lyse baderomslakker

Lyse tapeter til badet

Farge kan brukes til å visuelt øke parametrene på badet. Men vi snakker ikke om den snøhvite finishen på alle overflater, som sletter grensene for plass. Ved hjelp av vertikale striper (dekorative fliser eller mosaikker) kan du visuelt øke høyden på rommet. En lignende effekt kan oppnås ved å plassere den såkalte grensen over midten av romhøyden, omtrent på nivået med en persons øyne..

Blå aksenter