Rom

Baderomsdører – dine valgkriterier

Mest sannsynlig er du, leseren, en omhyggelig person og ikke vant til å gjøre alt med det samme, det vil si uten å nøle. Det er ingen små ting for deg – alt som betyr noe. Riktig livsposisjon. Så til spørsmålet om hva dørene på badet skal være, har du nærmet deg riktig. Ved første øyekast virker det enkelt. I virkeligheten er det imidlertid finesser her, uten å vite hvilken, vil du ikke kunne velge og installere den riktige døren til badet. Men ved å lese denne artikkelen, vil du. Så, velg døren.

Dekker døren – alt er i hodet

Først av alt må man ta i betraktning at badet har en særegenhet – høy luftfuktighet. Derfor må døren være fuktbestandig. Ellers vil en slik dør gi deg mye trøbbel med dens deformasjon, utseende og raske forfall. Dette er naturligvis ikke en del av planene dine..

Hva kan gjøre den fukt- og slitesterk? Selvfølgelig, materialet det er laget av. Vel, for å være presis, spiller hovedrollen i dette nummeret ikke så mye av hva døren er laget av som av dekselet. Våre forfedre kjente og brukte det lenge. Men siden det ikke var spesielle materialer på den tiden, ble den enkleste måten å beskytte dører mot fuktighet brukt – maling av dørene. Dette alternativet er fortsatt etterspurt i dag. Det er bra fordi det kan brukes til hvilken som helst dør, selv den mest komplekse strukturen. Dørmaterialet er heller ikke til hinder for dette. For belegg brukes emalje eller lakk. Du kan gjøre begge deler. Det er bare en ulempe med dette alternativet – en dårlig maler. Men denne tingen kan fikses.

Den enkleste måten å beskytte dører mot fuktighet er å male dørene Den enkleste måten å beskytte dører mot fuktighet er å male dørene Den enkleste måten å beskytte dører mot fuktighet er å male dørene

Men fremdriften står ikke stille. I dag har det dukket opp en hel dørindustri som tar hensyn til alle dine ønsker. Under produksjon av dører brukes nye typer belegg, som har sine fordeler og ulemper..

Vurder de vanligste badedørbeleggene:

  • Laminat og laminat (CPL). De er lakkert papir. Den eneste forskjellen mellom dem er at laminat er et bedre materiale enn laminat. Mer motstandsdyktig mot slitasje. En dør dekket med laminat vil ha et stygge utseende etter et års drift, men til en pris er det mer attraktivt, siden det er det billigste av hele prislisten. Men, en billig fisk, men en bitter suppe, som de pleide å si i gamle dager. Fordelen med dører med dette belegget er at fargenyansene alltid er de samme. Dette er veldig praktisk når du bytter ut en skjemmende dør.

Laminatbelegg Laminatbelegg Laminatbelegg

  • PVC og miljøfiner. De er de vanligste typene dekning. De er plastfilmer. Ideell for fuktsikring, slitesterk. PVC har den høyeste slitestyrken blant andre belegg, men på grunn av tilstedeværelsen av klorid i sammensetningen, lav miljøvennlighet, selv om den oppfyller sanitære standarder. Økofiner dukket opp relativt nylig, og takket være de bemerkelsesverdige egenskapene ble den raskt populær. Sammenlignet med PVC har den en høyere miljøvennlighet (inneholder ikke klorid) og attraktivitet. Det er en polypropylenfilm med treimitasjon, ikke bare i struktur, men også i tekstur. Til tross for likheten i navnet, bør du ikke forveksle det med finér.

PVC -belagte dører Dører med en veranda laget av miljøfiner

  • Finér. Det mest miljøvennlige og dyreste belegget. Den er laget av flere tynne lag med tre, og av forskjellige arter. Takket være dette belegget ser døren ut som prototypen, helt laget av massivt tre. Samtidig har den en rekke fordeler: billigere, høyere fuktighet og varmebestandighet, lettere (hul innvendig). I sammenligning med ovennevnte belegg er det imidlertid dårligere enn dem når det gjelder parametere som er kritiske for badet. På grunn av sin høye naturlighet er det det dyreste belegget. Følgelig dekket selve dørene. Og enda en detalj – denne typen dører bør ikke plasseres i området med direkte vanninntrengning. Hvis denne betingelsen ikke kan oppfylles, bør de behandles med en lakk av høy kvalitet..

Finerte dører

Design av baderomsdør – et spørsmål om din smak

Det neste du trenger å vite når du skal velge dør, er designet. Selv om dette i prinsippet mer er et spørsmål om din estetiske smak. Men kunnskap om designet lar deg velge riktig dør for din smak og formål..

La oss bli kjent med noen av dem, de vanligste:

  • Paneldører. De representerer en ramme, lukket på begge sider med MDF -ark. Det indre tomrommet er fylt med bikake fyllstoff (papp eller MDF). Fordelen med denne designen er den lave kostnaden, men ikke på bekostning av kvaliteten. Dører er motstandsdyktige mot deformasjon.

Paneldør på badet Paneldør på badet

  • Paneldører. De har ikke mistet sin popularitet, til tross for at historien deres går flere århundrer tilbake. De består av en ramme, midtblokker (treblokker for avrettingsramme) og paneler satt inn mellom de midterste blokkene. Dører er ganske tunge og dyre enn paneldører, men mer motstandsdyktige mot endringer i fuktighet og temperatur.

Paneldører Paneldører

  • Tzargovye dører. De er to vertikale stenger forbundet med tverrgående stenger-tsarer. Interessant som designelement, på grunn av muligheten for å bruke forskjellige typer skuffer og deres kombinasjoner. Et vanlig alternativ er sidepaneler med glassinnlegg.

Tsargovye dører Tsargovye dører

  • Støpte dører. Består av stort glass, innrammet av støpte stolper. Glass er en triplex og kan ha mange teksturalternativer. Dørene er tunge og har dårlig lydisolasjon. På grunn av designen passer de godt inn i ethvert interiør, noe som gjør dem veldig populære.

Støpte dører Støpte dører Støpte dører

På grunn av dårlig lydisolering er installasjon av støpte dører på badet uønsket. Men hvis du virkelig vil installere dem, kan du begrense glassområdet..

Støpt dør

Franske støpte dører har et interessant utseende.

Franske støpte dører Franske støpte dører

Elskere av eksotiske interiørstiler vil elske asiatiske støpte dører.

Asiatiske støpte dører Asiatiske støpte dører Asiatiske støpte dører

  • Glassdører. Mange mennesker er skeptiske til slike dører, og stoler ikke på påliteligheten. Og forgjeves, fordi spesielt, herdet glass brukes til slike dører. Du kommer ikke til å åpne dem med en hammer. I tillegg til støpte, passer glassdører godt inn i interiøret, og gir badet eleganse og raffinement, og fremhever spesielt dusjkabinettet.

Glassdører på badet Glassdører på badet Glassdører på badet

Døråpningsmetoder. Funksjonalitet kommer først

En viktig ting i det indre av badet er måten å åpne døren på. Hvis du ikke tar hensyn til dette, kan du skape mye ulempe i rommet, gå glipp av muligheten til å gjøre det romslig og komfortabelt. Vi vil snakke om dette videre..

Oftest er svingdører installert på badet. Selve navnet på dørene snakker om måten de åpnes på. Dører av denne typen gjør det mulig å godt isolere den ytre delen av leiligheten fra fuktighet og funksjonell støy, og selve rommet fra farlige trekk. Dette er et viktig pluss med disse dørene. I gamle dager sa de om dette: «Frykt et trekk som ikke vil slukke et lys, men livet vil slukke». Derfor er svingdører de eldste og mest pålitelige..

Svingdører Svingdører

Med tanke på det moderne menneskets ønske om ledig plass, gikk skyvedører, eller med andre ord, romdører inn på arenaen for romdesign. Takket være denne typen dører kan du øke oppholdsrommet i rommet betydelig. De er veldig praktiske og behagelige å bruke. Men det er noen «men». For det første gir de ikke romisolasjon. For det andre begynner mekanismen for bevegelse etter en stund å rasle ikke verre enn dørene til vognrommet. Det kan være en bagatell, men fortsatt ubehagelig. Og for det tredje er romdørene mer som en skjerm, om enn en original. Til alt det ovennevnte kan du legge til en viss kompleksitet i installasjonen, spesielt i veggen.

Skyvedører Skyvedører

Noen ganger brukes et så interessant alternativ for å åpne dører, for eksempel en svingdør, eller på en annen måte – «bok». Det er selvfølgelig originalt, men mer egnet for alle andre rom enn for et bad. Ulempene er de samme som i forrige versjon..

Dører

Endelig

Som du kan se, er valget av døren til badet ikke lett og krever litt kunnskap. Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å bli din egen person i verden av dører. Fra dette øyeblikket av vil du se på dem med et mer meningsfylt utseende og vil ikke falle for alle slags reklame -triks, hvis formål er å feste kunden med en unødvendig ting. Lykke til med baderomsdøren!