Rom

Bakgrunn til kjøkkenet – design 2018

Å designe et kjøkken for enhver huseier er like ansvarlig som kostbart. Og det er ikke bare kostnaden for kjøkkenet og husholdningsapparater, men også de betydelige kostnadene ved å fullføre lokalene. Det spesielle mikroklimaet på kjøkkenrommet – høy luftfuktighet, konstante temperaturfall, risiko for mekanisk skade, overflateutbrenthet og konstant forurensning, setter avtrykk på valget av etterbehandlingsmaterialer som ikke er i retning av å redusere kostnadene, dessverre. I tillegg er hele bildet av kjøkkenområdet i stor grad avhengig av utseendet på veggdekorasjonen. Dette betyr at når du velger materialer til dekorasjon, vil det være nødvendig å ta hensyn til en hel rekke kriterier – fra teknologiske egenskaper til estetiske kvaliteter. Vi håper at vårt utvalg av kjøkkeninnredninger, der vi har samlet minst 100 veggdekorasjonsmetoder, vil hjelpe deg med å navigere i det store utvalget av bakgrunnsbilder for kjøkkeninnredning og finne det ideelle alternativet..

Tradisjonelle motiver

Bakgrunn til spisestuen

Vekt på spisesegmentet

Valg av tapet i henhold til tekniske egenskaper

Valget av tapet i moderne dekorasjonsbutikker er utrolig bredt. Hvis du går til en av dem uten foreløpig forberedelse, vil du i tillegg til det fantastiske sortimentet knapt få noe annet. La oss først luke ut alternativene som ikke er egnet for kjøkkenet når det gjelder deres teknologiske egenskaper. Papirbakgrunner tiltrekker kjøpere med sin billighet og et bredt spekter av farger og utskrifter. Men de er absolutt ikke egnet for rom med høy luftfuktighet, ekstreme temperaturer og høy risiko for overflateforurensning. Selv papirtapet med en spesiell impregnering som forhindrer fuktighet, er bare egnet for eiere som ikke ville ha noe imot å lime veggene på kjøkkenet om på 1,5-2 år. Mest sannsynlig vil tegningen falme om 2 år på de stedene der lerretene utsettes for direkte sollys og forskjellen i farge vil være merkbar.

Blomstertrykk til kjøkkenet

Lokal applikasjon av tapet

Sandfarget kjøkken

Mørk aksent i spisestuen

Tapeter av papir med et minimum lag vinyl kan bare brukes hvis veggflatene har en helt glatt og jevn overflate. Slike lerret er ganske tynne og viser noen overflatefeil. Denne designen kan heller ikke kalles holdbar..

Kontrasterende kombinasjoner

Motley tegning

Bakgrunn i lyse farger

Mørkt tapet for lyst kjøkken

Lett design

Ikke bruk tekstil tapet på kjøkkenet. De ser luksuriøse ut, de er preget av høye miljøegenskaper, men det er evnen «puste» blir en av grunnene til å forlate et slikt design – lerretene absorberer perfekt alle luktene. Men hovedårsaken er umuligheten av å rense tekstilstoffet for smuss, ved hjelp av rengjøringsmidler.

Valg av tapet til kjøkkenet

Lyse aksenter

Lakonisk design

Kombinasjon av materialer

Original tegning

Vinyl bakgrunnsbilder er flotte for kjøkken. Sterk og holdbar, motstandsdyktig mot fuktighet, sollys, temperaturendringer og mekanisk belastning (innen rimelighet). Vinyl tapet kan rengjøres med en fuktig svamp. Men blant vinyldukene er det varianter – for kjøkkenet er det nødvendig å velge de tetteste produktene. Det er ikke vanskelig å kontrollere overflaten for tetthet – hvis materialet når det trykkes med en finger, lett bøyes som en svamp, er tettheten ikke høy nok. Bakgrunnsbilder av høyeste kvalitet vurderes «kompakt vinyl».

Country stil

Moderne stil

Hvite og grå kombinasjoner

Hodesett som en fargekontakt

Bakgrunn til et snøhvit kjøkken

Vinyl-bakgrunnsbilder er papir og fiberduk (ikke-vevd). Papirbaserte kluter er billigere, men mindre holdbare og sterke (mye avhengig av vinyllaget på produktet). Vinyltapeter er også delt inn i lerret med mønster og produkter for maling. Du kan male vinyltapeter opptil 5-6 ganger (vanligvis er denne informasjonen angitt på produktets merking). For kjøkkenet er muligheten for å male over flekker eller skade på lerretet et vesentlig argument når du velger et etterbehandlingsmateriale for vegger..

Tapet til kjøkkenet med åpne hyller

Bakgrunn med trykk

Lyse lerret

Pastell nyanser

Fargeløsninger for moderne kjøkkenrom

Selvfølgelig er det en viss måte for fargeløsninger for etterbehandlingsmaterialer. Produsenter bruker originale fargekombinasjoner, komplekse nyanser i nye kolleksjoner, og designere tilbyr flere og flere nye alternativer. Men enhver eier av et kjøkkenrom, når han velger et fargevalg for å dekorere kjøkkenet sitt, starter først og fremst med følgende faktorer:

  • størrelse og form på rommet:
  • nivået av naturlig lys, som avhenger av antall og størrelse på vindusåpninger;
  • plasseringen av kjøkkenet i forhold til kardinalpunktene;
  • fargeløsninger i tilstøtende rom;
  • en palett med kjøkkenfasader og et ønske om å lage en fargeaksent eller et nøytralt bilde av rommet.

Spisestue dekorasjon

Tapet til kjøkkenet med mørke fasader

Design av et lyst og romslig kjøkken

I kjøkkenrommene i små boliger er det nødvendig å bruke en lyspalett til veggdekorasjon for å skape et ikke bare rent og lyst bilde av rommet, men også for å visuelt øke volumet. Hvis rommet er veldig lite, er det tilrådelig å lage fasadene på kjøkkenet i lyse farger. Det er ingen grunn til bekymring for at tapetet i en lys tone raskt vil mislykkes. Ikke-vevde vinylduker kan rengjøres mer enn én gang. I tillegg er fingeravtrykk, støv og tørkede vanndråper på lyse overflater mye mindre merkbare..

Lette overflater

Snøhvit idyll

Interiør i et lyst kjøkken

Bakgrunn i pastellfarger

Symmetriens rike

Den beige paletten er alltid i trend. Først og fremst hjelper det med å skape en varm, koselig atmosfære selv i dårlig opplyste rom på nordsiden av bygningen. De snøhvite fasadene på kjøkkenets ensemble og den beige fargen på finishen er en utmerket allianse som alltid ser harmonisk ut. En like spektakulær versjon av interiøret kan oppnås ved å kombinere lys beige veggdekorasjon (ved å bruke tapet) og et kontrasterende mørkt fargevalg for kjøkkenfasader.

Krøllete beige tapet

Varme farger

Naturlige nyanser

Lys beige tapet

Lys beige design

Bakvindu tapet

Hvis vi snakker om populære utskriftsalternativer for utførelse av kjøkken tapet, går to retninger aldri av moten – geometriske og blomstermønstre. Geometrisk utskrift bidrar mer til å skape en streng, moderne design av kjøkkenrommet …

Bakgrunn med stort mønster

Original spisestue

Fargerik tapet til et stort kjøkken

På et parallelt kjøkken

Blomstertrykket (dominert av blomstermotiver) skaper en lett, munter og jevn festlig atmosfære. Ingen kan kalle et slikt interiør kjedelig..

Tegning av plantetemaer

Blomstertrykk

Fargekombinasjoner

Tapet på spiseplass

Lys fargeskjema

Skandinavisk stil

Nesten alle produsenter av etterbehandlingsmaterialer har en samling produkter som kalles så – «kjøkken tapet». Kravet om lerret som viser tematiske tegninger faller aldri. Retter og interiørartikler, mat og kjøkkenutstyr, malt på tapetet, diversifiserer ikke bare fargepaletten i interiøret, men skaper også en spesiell, koselig atmosfære i rommet, som trygt kan kalles den mest besøkte i ethvert hjem..

Originalt design

Kontrastdesign

Originalt tapet

Ikke mindre populær er tette bakgrunnsbilder som etterligner alle overflater. Det kan være murstein eller mur, treplanker eller bjelker., «betongvegg» eller et fly med effekten av peeling av gips, maling, med vilje eldret overflate.

Original etterligning

Imitert murverk

Bakgrunn

Lett kjøkkeninnredning

Blant de populære utskrifter for tapet som brukes i kjøkkendekorasjon, kan stripete og rutete lerret skiller seg ut. Det er vanskelig å forestille seg noe annet rom der en slik tegning ville se passende, organisk og praktisk ut..

Rutete tapeter

Moderne spisestue

Vertikale striper

Blå finish

Visuell høydeøkning

Aksent på veggdekorasjon

Hvit og svart design

Hvordan bruke tapet på kjøkken med forskjellige modifikasjoner

Det mest åpenbare svaret på dette spørsmålet er å lime over veggene på disse stedene. Der det ikke er kjøkkenforkle. Men ikke alt er så enkelt, og det er alternativer. Den desidert mest populære variasjonen på bruk av tapet på kjøkkenet er utformingen av spisestuen. Overflater rundt spisebordet er ikke utsatt for fuktighet og sterke temperaturekstremer, og de er mindre utsatt for forurensning. Med et ord er det liten trussel mot tapetet i nærheten av spisegruppen. Dekorasjonen i spisestuen kan brukes som en aksent og fremheve dette funksjonelle segmentet, for dette er det ikke nødvendig å velge veldig lyse bakgrunnsbilder eller lerret med et stort, variert mønster, det er nok forskjeller i farge fra hoveddekorasjonen og fargen opplegg av kjøkkenfasader.

Kjøkken-spisestue design

Bakgrunn rundt baren

Etterbehandling av spisesegment

Svart og hvit versjon

Lakonisk utforming av spisestuen

Med kjøkkenkrok

Nylig har fototapeter vært populære for å dekorere spisestuen. Oftest kan du se bildet av landskap på slike lerret. Hva kan være bedre enn et måltid i naturen? Selv om denne naturen etterlignes ved fotoutskrift på tapet, er bildet utrolig realistisk. Resultatet er ikke bare en beroligende atmosfære for måltider, men også den originale utformingen av hele kjøkkenet..

Middagsone

Landskap for kjøkkenet

Kartutskrift for kjøkkenet

Originalt tapet

Lyse tapeter til kjøkkenet

En annen like vanlig måte å kombinere overflater på er å tapetsere hele gjenværende plass til taket over kjøkkenforkleet, uansett hvor bred den er. Videre er en slik kombinasjon også praktisk i tilfelle når den øvre delen er representert med et skap og hvis åpne hyller fungerer som et alternativ. I farge kan utformingen av forkleet og den øvre delen av veggene falle sammen eller fungere som en kontrast, noe som skaper en viss aksent – alt avhenger av det generelle konseptet med kjøkkendesign, fargevalg av fasader og interiørstil design.

Design med retroelementer

Mørk bunn - lys topp

Særpreget interiør

Tapet og åpne hyller

Koselig interiør

Et av alternativene for et slikt design er bruk av tapet for å lime inn veggplass fra den øverste delen av skapene til taket. Som regel fungerer denne smale stripen som en aksentoverflate..

Lys dekorasjon av den øvre delen av veggene

Pastell interiørpalett

Originale aksenter

Kombinert finish

En annen måte å integrere tapet som etterbehandling er å dekorere den øvre delen av veggene over paneler dekorert med veggpaneler, fliser, naturstein eller kunststein, murverk eller malt fôr..

Aksent på mørke overflater

Lyse greener på kjøkkenet

Country stil

Kreative fargeløsninger

Det er mange kjøkkenplasser (vanligvis et lite område) der spiseplassen rett og slett ikke passer eller ikke er nødvendig fordi det er et eget rom for dette, eller det er nok plass i stua til å sette opp en spisegruppe. I dette tilfellet kan du dekorere en vegg som ikke er opptatt av et kjøkken, ved å bruke tapet (oftest i en aksentfarge eller med et mønster). Avhengig av utformingen av møbelensemblet, kan dette enten være en overflate eller to vegger (for eksempel rundt en vindusåpning og en dør til et rom).

Bakgrunn for moderne kjøkken

Uvanlig fotoutskrift

Aksentvegg

Original geometri

Og den siste måten å bruke tapet på kjøkkenområdet er å lime over skap og nisjer med åpne hyller. Selvfølgelig er denne metoden for å dekorere lagringssystemer tilrådelig hvis skapdørene har glassinnsatser og fargen eller tapetutskriften vil være synlig selv med lukkede fasader. Oftest, i dette tilfellet, brukes et aksentduk til dekorasjon. Hvis fasader og veggdekorasjon er nøytrale, lyse, så diversifiserer tegningen i tarmen i lagringssystemer ikke bare fargepaletten i rommet, men øker også graden av det unike i interiøret..

Bakgrunn inne i skapet

Bakgrunn - bakgrunn for åpne hyller

Limer inn skapet

Tapet til overskap

Accent skapdesign