Rom

Bakgrunnsbilde til kjøkkenet: moderne ideer innen interiørdesign

Moderne tapetkolleksjoner er slående i sine forskjellige farger, mønstre og teksturer. For å gjøre det beste valget for kjøkkeninnredningen, må du se på mange alternativer og ta hensyn til noen av nyansene.

92

Tapetvarianter: det riktige valget for kjøkkenet

Til å begynne med, la oss huske hvilke typer tapetprodusenter som tilbyr oss:

 • papir;
 • stoff;
 • naturlig;
 • ikke-vevd;
 • vinyl;
 • glass tapet;
 • væske.

elleve 37 39

38 67 70 73 74

80 86 89

Papirbakgrunnsbilder er de rimeligste, rimeligste, miljøvennlige, men kortvarige og upraktiske. Til dags dato er slike bakgrunnsbilder ikke engang presentert i kataloger på

oboi_dlya_kuxni_034-650x993

Stoff – de inneholder silke, lin eller bomull. Litt sterkere enn papir, men vanskelig å lime inn og upraktisk å vedlikeholde, derfor ikke egnet for kjøkkendekorasjon.

76

91

Naturlig – består av bambusstrimler, flis eller tørkede gressstammer, festet til en stoffbunn med nylontråd eller spesiallim. De er så miljøvennlige som mulig og samler ikke opp smuss og støv. For å bevare den naturlige effekten er dette tapetet ikke farget. Men til tross for alle fordelene, er naturlig tapet ikke det beste alternativet for kjøkkenet, da det umiddelbart absorberer lukt.

6

Varianter av fuktresistent tapet til kjøkkenet

Ikke -vevd tapet – består av akryl og polyester med tillegg av cellulose eller viskose. De er preget av en ganske høy fuktmotstand, elastisk, brannsikker, jevner ut uregelmessigheter. 

7

36 90

81

Vinyl – et polymerbelegg påført en fiberduk eller spesielt teknisk papir. Vinyl er fuktresistent, lett å rengjøre, kan rengjøres med husholdningsprodukter, falmer ikke, derfor er det ideelt for å dekorere kjøkkenvegger. Videre tilbyr moderne produksjon den såkalte “pustende” vinyl tapet som har mikroporer. De gir utmerket luftsirkulasjon, så de er enda mer fuktbestandige enn vanlige vinylmotstykker, noe som eliminerer utseendet av mugg og mugg.

åtte

50

79 93 97 oboi_dlya_kuxni_019-650x641

Glassfiber – tapet for maling, gir en uvanlig lettelse. De er dampsikre og vanntette, holdbare, brannsikre, de ser utrolig stilige ut, men husk at det vil være veldig vanskelig å skille dem fra overflaten på veggene..

ni

Flytende tapet er en kombinasjon av lim, viskose, bomull, cellulose, acetat silketråder, etc. Belegget påføres veggen som gips, som lar deg lage forskjellige mønstre. Disse tapetene har god varme- og lydisolasjon, de er enkle å rengjøre og har et stort utvalg av farger..

ti

Hvert alternativ har sine egne fordeler og ulemper. Velg kjøkkenvask som kan vaskes på kjøkkenet. Det beste vil være vinyl (kompakt vinyl, fiberduk) eller glassfiber. 

17

4 1. 3 16 atten

Farge, mønster, tekstur av tapet for kjøkkenet

I fargeskjemaet på kjøkkenet må mange faktorer tas i betraktning – lysstrømmen, den geometriske formen på rommet, dimensjonene osv. Det er flere viktige kriterier når du skal velge farge for et kjøkken, inkludert tapet:

 • en stor tegning reduserer visuelt rommet, en liten, tvert imot, gjør det mer romslig;

85 oboi_dlya_kuxni_009 oboi_v_kuhne_020

 • vertikale bilder løfter visuelt taket, horisontalt (spesielt striper) – utvider rommet, men reduserer høyden; tapet med geometriske mønstre med kryssende striper og former skaper effekten av romkontinuitet;
 • bakgrunnsbilder med en uttalt tekstur skaper fantastiske effekter på grunn av farge og spill av lys og nyanse;

87 tretti

 • et langt og smalt kjøkken vil bli mer organisk av lyse toner på lange vegger og mørke på korte;
 • et firkantet rom er et allsidig alternativ som lar deg eksperimentere uten noen begrensninger. Men enda mer fordelaktig vil være beslutningen om å lage en aksentvegg;

oboi_dlya_kuxni_016-1

 • når du velger fargen på tapet for kjøkkenet, må du ikke bare ta hensyn til dimensjonene, men også plasseringen av alle vinduer, fordi lysretningen er av stor betydning i interiørdesign.

41

15 78 88

Tapet på et lite kjøkken

På et kompakt kjøkken er lerret med kontrasterende og veldig store trykk eller med vertikale striper kontraindisert. Dette vil bare forverre problemet med mangel på kvadratmeter – rommet vil virke enda mindre. I dette tilfellet vil vanlig tapet i lyse nyanser eller med et lite, knapt merkbart mønster være passende..

82

61 84

Hvis kjøkkenet er kombinert med spisestuen, kan du understreke soneringen med en kontrasterende kombinasjon av tapet, og dermed skille arbeidsområdet fra spisestuen.

Harmonisk kombinasjon av tapeter på kjøkkenet

I moderne interiør er det en klar tendens til å kombinere forskjellige teksturer, teksturer og teknologier. I dette tilfellet blekner den samme typen tapet i bakgrunnen. Men her er det viktig å forstå prinsippet om riktige kombinasjoner, og råd fra profesjonelle dekoratører vil hjelpe..

1 tjue 31 32 35

Regler for kombinasjon av tapet på kjøkkenet:

 • følge et enkelt nivå av pris og kvalitet – du kan ikke kombinere elite og billige alternativer, det ser veldig tvilsomt ut;
 • tapet skal ikke skille seg ut fra kjøkkenets generelle stil;

58 62 63

 • Når du kombinerer, må du huske på at tapetet skal ha omtrent samme tykkelse, ellers vil det være problemer med å skjøte sømmene og velge kantene;
 • når du velger lyse paneler med store tegninger, bør resten av plassen være monokromatisk;

27 71

 • blomsterpynt går godt med treverk og teksturer og geometriske mønstre med abstraksjoner;
 • lyse aksenter ser harmoniske ut på bakgrunn av nøytrale toner;
 • forskjellige teksturer er perfekt kombinert – grov med glatt, blank med matt. Det viktigste er at slike lerreter er i samme priskategori og samme tykkelse..

53 55 59

Ekstra innredning og noen designtriks

I lang tid har soneteknikker og “aksentvegg”. For å justere høyden visuelt, bruker designerne også vertikale striper og mønstre, og endringer i området – horisontalt.

Mottak av symmetri ved påføring av vertikale striper

I midten av rommet limes brede tapestrimler i kontrastfarger på to vegger. Dette balanserer visuelt lengden og bredden på kjøkkenområdet..

64

Mottak av asymmetri

Den ene veggen er limt med en lys stripe i midten, og den motsatte med lignende striper, men forskjellig i bredden. Denne teknikken utvides visuelt og gjør samtidig det avlange kjøkkenet kortere..

54

Illusjoner av konturlinjer

En populær metode er å kombinere standard tapet (og males) med en kant. Typiske kombinasjonsalternativer:

 • stripet tapet med solid bunn;
 • store blomster og monogrammer med en monokromatisk kant;
 • solid eller med en liten topp og stripet bunn;
 • solid topp og tykk bunn med blomstermønster eller annet mønster.

Valget av kombinasjon avhenger av den spesifikke oppgaven – hva som må balanseres med hva.

65 66 60

Aksentvegg

Veggen på kjøkkenet er valgt, som øyet umiddelbart faller på. Den kjennetegnes på en rekke måter – med 3D -tapet, paneler, lyse lerret eller dekorert med ekstra dekorative elementer. Faktisk uttrykker denne teknikken mer den lyse individualiteten til eierne av huset.. 

40 33 23 3

5

42 57 943D tapet på kjøkkenet

Sammen med det vanlige tapetet tilbyr designere en mer interessant 3D -samling. Dette er vakre tegninger og mønstre i stort format som brukes på et mangfoldig grunnlag av lerret med spesiell teknologi. Slike bakgrunnsbilder skaper en tredimensjonal effekt og en følelse av tilstedeværelse i bildet. 3D -illusjon oppnås gjennom linseformet plast (et sett med linser parallelt med hverandre, sylindrisk i form og av forskjellig kaliber). Som regel er bare en aksentvegg dekorert med et slikt tapet..

2 43 44

Fordeler og ulemper med 3D -tapet

Fordelene med 3D fototapet inkluderer selvfølgelig:

 • produksjon på vinyl, ikke-vevd base, syntetiske materialer, etc .;
 • slike lerret blekner ikke, beholder fargen i veldig lang tid;
 • miljøvennlig og helt giftfri-i produksjonen bruker de japanske maling av høy kvalitet;
 • ildfast;
 • praktisk å ta vare på, egner seg lett til husholdningskjemikalier;
 • varig;
 • spektakulær – de har ingen analoger i en så realistisk nedsenking i bildet.

Det er klart at ulempen med slike bakgrunnsbilder er de høye kostnadene, så vel som hensiktsmessigheten bare i store rom..

47 46 45

34

Bakgrunn til kjøkkenet: foto 2017

De følgende bildene viser nyhetene fra 2017 og originale designløsninger for tapeter til kjøkkenet.

26 28 48 49 51 52 56

68 69 72 75

12 fjorten 19 21 22 24 25

77 83 95 96 oboi_dlya_kuxni_033