Rom

Belysning på badet

I utformingen av et slikt multifunksjonelt rom som et bad er hvert element, hver deltaker i interiøret viktig. Organiseringen av belysningssystemet er ikke den siste på listen over nødvendige ting å gjøre når du skal renovere dette bruksrommet. Avhengig av størrelsen på rommet, fordelingen av funksjonelle segmenter, den valgte fargepaletten i interiøret og mange andre kriterier, kan du velge mange alternativer for å kombinere forskjellige lysarmaturer. Enten det er innfelte lamper, vegger, små lysekroner eller luksuriøse pendellamper med mange dekorative elementer – hvilken vil du velge? Vi vil prøve å hjelpe deg med å velge et belysningssystem ved å bruke eksempelet på design av badprosjekter fra vårt omfattende utvalg av bilder.

Luksuriøst baderom

Belysning på badet

Kriterier for valg av baderomsinnredning

Det spesielle mikroklimaet i rommet for vann og sanitærhygieniske prosedyrer pålegger visse kriterier for valg av belysningsenheter for det. Høy luftfuktighet og temperatursvingninger påvirker alle overflater. Men samtidig kan vi snakke helt definitivt – belysningen på badet skal være mer intens og omfattende enn i alle andre rom i boligen. Selv på et lite bad er det umulig å gjøre med bare en taklampe eller et par vegger i speilområdet – en systematisk tilnærming er nødvendig.

Lakonisk design

Belyste badespeil

Symmetrisk innredning

Snøhvite overflater

Moderne stil

Kombinasjonen av høy luftfuktighet og elektrisitet har alvorlige konsekvenser hvis den blir misbrukt. For å sikre et høyt nivå av elektrisk sikkerhet på badet, er det nødvendig å ta hensyn til merkingen av alle lysarmaturer. Det første tallet i merkingen indikerer motstand mot støv, det andre mot fuktighet. For husholdningsbruk må det andre sifferet være større enn det første (ved markering fra 1 til 4 anbefales det å velge det største sifferet).

På et bad med to vasker

Original lysekrone

Ikke-trivielt design

Design i sjokolade toner

Tradisjonell stil

Selvfølgelig må de valgte belysningsapparater, i tillegg til deres teknologiske kvaliteter, også tilsvare det indre av badet – stilistisk design, fargepalett, romstørrelse. Og viktigst av alt, den kjøpte armaturen i komplekset må gi det nødvendige belysningsnivået i rommet..

Belysning

Bad inventar

Lite bad design

Vegglamper

På en mørk bakgrunn

Avhengig av hvilket funksjonelt segment belysningsarmaturen er plassert i, bør det ganske enkelt gi belysning (rundt omkretsen av rommet eller visse områder, møbler eller rørleggerartikler), generell diffust belysning (for avslapning i badekaret, hydroboksen eller dusjkabinen) eller pek på å gi maksimal belysning (i speilområdet for sminke, lage en frisyre eller andre prosedyrer).

Romslig baderomsbelysning

Lett bilde

Moderne stil

Kombinert bad

Nyklassiker på badet

Så følgende faktorer vil påvirke valget av baderomsarmaturer:

  • romdimensjoner og takhøyde;
  • antall og plassering av funksjonelle områder (et kombinert bad eller bad, men som ikke bare inneholder et badekar og en vask, men også en dusj eller hjemmestudio, hydroboks);
  • tilstedeværelsen av en naturlig lyskilde (i private hus er et bad med vindu ikke uvanlig);
  • lysstyrkenes effekt kan velges med muligheten til å justere (enheten kan utstyres med en fjernkontroll eller en konvensjonell lampe, i stedet for en bryter, er utstyrt med en dimmer);
  • valget av belysningsenheter påvirkes av fargepaletten i interiøret (for lyse, snøhvite overflater som perfekt reflekterer lys, trenger du lavere strømlamper enn for å dekorere et bad i mørke farger);
  • antall speilflater påvirker også valget av kraften til belysningsarmaturene;
  • Hvis lamper med dekorative hengende elementer velges, er det nødvendig å ta hensyn til lys og skygge fra slike dekorasjoner på rommets overflater (den mest upassende enheten fra dette synspunktet er med en glassmaleri).

Varm fargepalett

Øko-stil på badet

Tradisjonelle motiver

Kombinasjon av lamper

Original sone belysning

Kombinasjonsalternativer for armaturer i forskjellige modifikasjoner

Bare ved første øyekast kan det virke som om det ikke er mange alternativer for valg av lamper på badet – anheng eller innebygde lysarmaturer. Faktisk er det mange måter å kombinere lamper – moderne produsenter tilbyr oss et bredt utvalg av belysningsenheter når det gjelder kraft, metoder for festing til overflater, design, form og størrelse, materialer som brukes, for ikke å snakke om et bredt spekter av stilistiske variasjoner.

Taklampe

Varme nyanser

Moderne løsninger

Naturlige nyanser

Belysning for et stort rom

På baderom innredet i en moderne stil, høyteknologisk og til og med minimalisme, kan du ofte finne bruk av stripebelysning på forskjellige overflater. LED -strips er plassert rundt omkretsen av taket, gulvet, rundt speil, i bunnen av vasker eller lagringssystemer som er plassert under. Bakgrunnsbelysningen kan brukes til å markere visse funksjonelle segmenter og individuelle elementer i interiøret, visuelt endre bildet av rommet – for å øke volumet, takhøyden.

Uvanlig bakgrunnsbelysning

Innebygd bakgrunnsbelysning

Mørkt interiør

I pastellfarger

Lakonisk interiør

I noen tilfeller blir det tilrådelig å bruke farget bakgrunnsbelysning (ofte med muligheten til å justere endringen i nyanser). I et slikt bad, i tillegg til vann og sanitære og hygieniske prosedyrer, mottar eierne fordelene ved å bruke fargeterapi (kromoterapi) – hver nyanse er ansvarlig for en viss følelsesmessig tilstand – avslapning, tone, kraft, optimistisk humør, generell gunstig bakgrunn.

Farget bakgrunnsbelysning

Fargeterapi på badet

Moderne bad

Mørke overflater

Kreativ design

Variasjon i farge

Innfelte armaturer er en populær måte å skape belysning på et moderne bad. Praktisk «skjult» belysningsarmaturer ved at den minste delen av hele armaturet er utsatt for fuktighet. Innebygde lamper kan enkelt monteres i takkonstruksjoner, for å lage forskjellige nisjer fra fuktresistente gipsplater og andre moderne materialer.

Innebygde lys

Hvite overflater

Snøhvit bilde

Belysning av funksjonelle områder

Lokal og diffus belysning

Et av de viktigste punktene for å skape det nødvendige belysningsnivået på badet er belysningen av speilene over vasken av høy kvalitet. Den vanligste måten å belyse dette funksjonsområdet på er å bruke vegger av forskjellige modifikasjoner. Her er vegglamper med en tettsittende passform til overflaten, et stort område med nyanser, et intenst, men ikke blendende lysnivå.

Lys på sidene av speilene

Vertikale nyanser

Frisk og lett design

Kontrasterende kombinasjoner

Praktiske løsninger

En like populær bruk av vegglamper er plasseringen av belysningsarmaturene over speilene. For disse formålene, bruk lange lampemodeller eller plattformer med to, tre eller til og med fire nyanser..

Kontrastinteriør

Lyst bad

Lyst tre

Svart og hvitt design

Symmetrisk interiør

Et annet alternativ for belysning av speil er anhengsmodeller. Armaturene er festet til taket og henger over speilet på et nivå som vil være optimalt for maksimal belysning av speiloverflaten. Dette alternativet er praktisk for de som ikke ønsker å bore hull i speilene som tar opp hele overflaten over vasken..

Hengende lamper

Vakre nyanser

På bakgrunn av en murvegg

Alternerende mørke overflater

En praktisk tilnærming

Lett interiør

Ved hjelp av moderne verktøy vil det ikke være vanskelig å montere vegger direkte på speiloverflaten. Denne måten å dekorere dette funksjonelle området på er spesielt relevant for små mellomrom der hele plassen over vasken er opptatt av et speil. På salg er det både ferdige kombinasjoner av et speil med en lampe, samt mulige alternativer for kombinasjon. Hvis det er nødvendig å bore hull i speiloverflaten, er det bedre å overlate denne installasjonen av lysarmaturer til spesialister..

Armaturer og speil

Mørke fasader

Eklektisk design

I sandfarger

Lys på en speilflate

Praktisk og konsist

Det finnes mange modeller av speil med innebygd belysning. I tillegg til det opprinnelige utseendet, lar denne kombinasjonen av et speil og en lampe deg sminke, style håret og utføre andre prosedyrer på et høyt lysnivå..

Originale speil

Opplyst speil

Uvanlig speil

Design for et romslig bad

En vakker og til og med luksuriøs lysekrone på badet er ikke en myte, men en veldig sannsynlig virkelighet. Hvis badet er representert med et ganske romslig rom med høyt tak, så hvorfor ikke legge litt luksus til interiøret ved å bruke en vakker lysekronemodell med mange dekorative elementer? Videre kan du finne en belysningsenhet som er egnet for fuktighetsbestandigheten i serien av hengende lysekroner i klassisk og barokk stil..

Vakker lysekrone på badet

Lamper som dekor

Lysekrone for høyt tak

Uvanlige armaturmodeller

Snøhvite fasader og VVS

Designer lamper

Tydeligvis kan alle belysningsenheter, i tillegg til å utføre sine grunnleggende funksjoner, også spille rollen som dekorative elementer. Dekorere interiøret, bringe originalitet til baderomsdesignen ved bruk av ikke-trivielle farger, teksturløsninger, valg av materiale eller modifikasjon av enheten-ikke bare designermodeller, men også masseproduserte belysningsenheter kan takle denne oppgaven.

Kreative modeller

Original forestilling

Platonger over speilet

Uvanlig utførelse av lysekronen

Designløsninger

Moderne, miljøvennlig eller landlig stil kan effektivt fremheves av lamper laget i form av gatelamper. Slike veggmonterte apparater gir originalitet selv til det mest vanlige interiøret, for ikke å snakke om hovedfunksjonene-belysning av rommet i høy kvalitet.

Et originalt valg av armaturer

Lamper som lykter

Uvanlig design av et utilitaristisk rom

Ikke-trivielt valg av armaturer

Nøyaktig

Og til slutt

Når vi lager et badinteriør, bruker vi mye tid på å velge en fargepalett, praktiske og estetiske etterbehandlingsmaterialer og valg av sanitærutstyr som oppfyller alle våre krav. Lagringssystemer, tekstiler og til og med dekorative elementer – mange interiørartikler er nøye utvalgt ved å veilede en hel liste med kriterier. Men all denne innsatsen vil være bortkastet hvis det er organisert utilstrekkelig kraftig eller feil distribuert belysning i baderomsinteriøret. Dette punktet er spesielt viktig for romslige utilitaristiske lokaler med flere funksjonelle segmenter, kompleks fargepalett eller ikke-standard arkitektur..

Naturlig fargepalett

Spotlights

Bad med forfengelighet

Kontrast bad design

Moderne baderomsdesign

Med mørkt dusjområde