Rom

Dekorer en gang eller gang med dekorativ stein

Dekorativ stein er mye brukt i interiørdekorasjon. Denne typen dekorasjon har fått særlig popularitet ved bruk av tilleggslokaler, for eksempel ganger og korridorer. De viktigste fordelene med å bruke kunststein, i tillegg til ubestridelige estetiske kvaliteter, er høy slitestyrke og enkelt vedlikehold. Det er i gangene – rom med et høyt forurensningsnivå, at bruk av dekorativ stein som hel eller delvis finish er hensiktsmessig. Selvfølgelig er det ikke en billig nytelse å dekorere en gang eller korridoren etter den ved hjelp av kunststein, men det er en vellykket investering i holdbar renovering og komfortabelt vedlikehold av renslighet og rekkefølge i tilleggsrommene med minst mulig innsats. Bruken av dekorativ stein for etterbehandling av alle overflater på gangen eller gangen er sjelden og er kun tilrådelig i romslige og godt opplyste rom, noe som er ekstremt sjeldent, spesielt innenfor rammen av standard leilighetoppsett. Men den målte bruken av denne typen finish for å markere visse elementer i interiøret kan ikke bare beskytte overflater mot støv, smuss og fuktighet, men også gi bildet av rommet et snev av luksus og eleganse..

Dekorerende elementer med dekorativ stein

Lyse beige stein nyanser

Teksturert kolonnekledning

Fordeler med dekorativ stein som dekorasjon for en gang eller gang

Fordelene ved å bruke dekorativ stein som dekorasjon av tilleggslokaler inkluderer følgende:

 • høy slitestyrke;
 • utmerket ytelse – finishen er ikke redd for eksponering for støv, smuss og fuktighet, tolererer rolig bruk av rengjøringsmidler;
 • utmerkede antibakterielle og smussavvisende egenskaper lar materialene beholde sitt opprinnelige utseende i lang tid;
 • et bredt spekter av farger og teksturløsninger, samt variasjoner i form og størrelse på etterbehandlingsmaterialet, lar deg møte behovene til designere og deres kunder;
 • dekorativ stein er vellykket integrert i nesten enhver interiørstil;
 • materialet er perfekt kombinert med andre typer overflater – fra vanlig tapet til bruk av etterbehandlingspaneler og dekorativt gips;
 • sammenlignet med naturstein, er kunstig materiale lettere, lett festet til overflater laget av forskjellige materialer – fra betong til tre;
 • de ganske høye kostnadene for etterbehandlingsmaterialet kompenseres av muligheten for selvmontering og besparelser på profesjonelle tjenester.

Kunststein i gangen

Etterbehandling av kunststein

Kombinert finish

Variasjoner i utformingen av tilleggsrom

Teknologien for produksjon av dekorativ stein lar deg lage det mest varierte i form, farge og tekstur på produktet. Det er derfor eieren av en liten leilighet eller et romslig privat hus vil kunne finne sin egen versjon av etterbehandling av tilleggslokalene. Allsidigheten til etterbehandlingsmaterialet lar deg lage originale kombinasjoner av overflater, deres farge- og teksturløsninger. Oftest er inngangspartiet et lite rom uten vinduer (i det minste er det slik de fleste ekstra rom i bygårder ser ut). Det er derfor det ikke anbefales å bruke dekorativ stein for etterbehandling av alle overflater. Slik at den lille plassen din ikke blir til «steinpose», det er nødvendig å dosere bruk av kunststein.

Original dekorasjon av korridoren

Gang i lyse farger

Kreativt valg av utførelser

Marmor finish

Oftest brukes etterbehandlingsmateriale til å dekorere følgende interiørelementer:

 • vindu og døråpninger (hvis noen);
 • hjørner åpne for visning;
 • områder rundt viktige elementer i interiøret eller møblene (speil, møbler);
 • nisjer, huler og buer;
 • utformingen av de såkalte kontaktsonene (analogt med forkleet på kjøkkenrommet) – et segment over grunnplaten, enhver sone for interaksjon mellom overflater med smuss og fuktighet fra sålen, steder med et høyt forurensningsnivå;
 • segmenter forbeholdt lagring av yttertøy og fottøy, der smuss og fuktighet er mulig (kleshengere, skohyller, forskjellige stativer og åpne hyller).

Buekledning

Etterbehandling av trapper

Lett stein fra kunstige råvarer

Dekorativ stein er lett å legge på nesten hvilken som helst overflate, til og med preget. Betong, tre, murstein, pussede overflater kan brukes som grunnlag. Den eneste og veldig viktige betingelsen er at basen må være nøye forberedt for påføring av etterbehandlingsmaterialet, etter å ha oppnådd maksimal vedheft.

Stein i lyse farger

Ensfarget finish

Etterbehandling

Alternativer for kunstig stein, form, størrelse og tekstur

Når du velger en dekorativ stein for å vende mot en gang eller korridor, eller rettere sagt, deres deler, vil det være nødvendig å bestemme ikke bare fargepaletten til materialet, men også dens tekstur, størrelse og form på elementene. Det er ingen hemmelighet at lys kunstig stein visuelt vil øke plassen, og mørke nyanser vil forverre bildet av et rom uten vinduer. Derfor anbefales det å bruke kunststein i tilstrekkelig romslige og godt opplyste rom, og da ikke for å fullføre alle overflater, men fremheve spesielt betydelige deler av rommet..

Interiør med steinelementer

Teksturert kledning

Lett steinfinish

Stein og tre - en harmonisk forening

Avhengig av den valgte produksjonsmetoden, skilles følgende typer kunststein:

Belysning av den originale finishen

Design i en lys palett

Ubrukt bruk av stein

Kombinert med en mørk vegg

Innenfor et lite rom på en gang eller gang bør du ikke bruke flere alternativer for kunststein. Oftest foretrekker designere en type eller kombinerer to typer etterbehandlingsmateriale som er like i nyanser eller tekstur, og etterligner murverk. Når det gjelder små mellomrom uten naturlige lyskilder, ville det være ideelt å velge en dekorativ stein i lyse farger med små fremspring i forhold til basen. For å legge til variasjon i fargepaletten og bildet av rommet som helhet, vil det være nok å kombinere kunststein med en annen type etterbehandling av gangen eller korridoroverflatene..

Vekt på steinfinisher

Steinsøyler

Harmonisk forening av etterbehandlingsmaterialer

Når du velger en dekorativ stein for en gang, gang eller plass nær trappene, er det nødvendig å ta hensyn til fargetemperaturen til produktene og deres image når du bruker kunstig belysning. Bare mellomrommene i private hus kan «skryte» tilstedeværelsen av vinduer, og selv da ikke alltid, i leiligheter er det viktig å handle i direkte forbindelse med valg av belysningssystem. Prøv å unngå belysning foran i områder med dekorative steinfinisher. Slik belysning vil oppheve all lettelse av murverket. Det er bedre å forlate den sentrale lysekronen til fordel for flere lamper som er innebygd i taket og veggen, jevnt fordelt langs gangen, korridoren eller et annet tilleggsrom.

Belysningssystem i korridorer

Lys teksturert finish

Belyste nisjer og skap

Spektakulær bakgrunnsbelysning

Ved å bruke dekorativ stein av samme nyanse, men i forskjellige størrelser, kan du lage originale, attraktive komposisjoner. Samtidig brukes finkornet materiale best i aktive soner, og for større elementer forlater du etterbehandling av mellomrom rundt døråpninger, synlige hjørner og gulvlister. Ved å variere størrelsen på etterbehandlingselementene, er det mulig å finere selv geometrisk komplekse områder – nisjer, buer, forskjellige fordypninger.

Kombinert veggdekorasjon

Avsluttende aksentelementer

Uvanlig formvalg

Kunststein som gulvbelegg i gangen og andre tilleggslokaler

Ulike typer fliser som etterligner naturstein som et ganggulv er en vellykket investering i et langsiktig prosjekt som ikke vil utgjøre noen problemer for eierne når det gjelder vedlikehold og rengjøring av lokalene. Et pålitelig, praktisk og holdbart belegg med høy slitestyrke, utmerkede antibakterielle egenskaper, og som samtidig har et attraktivt utseende – hva annet er nødvendig for et vaskerom?

Gulv

Originalt gulv

Lett gulv

Selvfølgelig vil gulv med fliser som etterligner stein koste eierne mer enn å installere laminat eller linoleum. Arbeidskostnadene må også tas i betraktning (i motsetning til laminat og linoleum, som kan legges på egen hånd uten store anstrengelser, kreves visse ferdigheter for å installere fliser). Men utseendet og teknologiske kvaliteter til gulvbelegget dannet med kunststeinfliser er på det høyeste nivået..

Steingulv

Praktisk gulv

Store gulvfliser

Etterbehandling av gulv i gangen

For små ganger vil gulvfliser som etterligner en bestemt type marmor være et utmerket valg. Lyse veined overflater vil tilføre et snev av luksus og adel til selv det mest vanlige interiøret. Et slikt gulvbelegg er enkelt å kombinere med dekorative innsatser og hele sammensetninger av elementer presentert i et annet fargevalg..

Lett marmor for korridor

Sandy beige

Dekorativt element på gulvet

Lyspalett for gangdekorasjonHvis du trenger å visuelt øke høyden på gangen eller gangen, er det best å bruke gulvfliser i mørke nyanser sammen med lys veggdekorasjon. Imitasjon av granitt, grafitt og andre mørke steintyper vil dekorere et rom laget i både tradisjonelle og moderne stilarter..

Mørkt gulv

Visuell økning i høyden på rommet