Rom

Design av en leilighet i et panelhus

Det er ikke så lett å designe en leilighet i et panelhus. Dette er slitsomt, men i prinsippet en interessant jobb. Hovedproblemet ligger i det faktum at et panelhus er en struktur som er satt sammen av identiske blokker. For å gjøre det tydeligere, tenk deg et hus laget av fyrstikkesker, prinsippet er det samme – blokker av samme størrelse er stablet oppå hverandre. Selvfølgelig, når det gjelder byggeprosessen, er det praktisk og arbeidet utføres raskere. Men rommene er små, smale og har en upraktisk layout – det er bare ett vindu på slutten. Det er grunnleggende vanskelig å endre noe med antagelsen om at nesten alle vegger er bærende eller monolitiske. Dette er spesifisiteten til blokkbygninger. Derfor bør designet være basert på visuelle effekter..

Design av en leilighet i et panelhus

Det er mange måter å visuelt utvide og endre plass, her er noen av dem:

Farge

Endeveggene kan være lysere enn sideveggene. Det samme kan gjøres med gardiner – velg et rikere utvalg for dem enn tapet.

Møbler

Ved hjelp av riktig arrangement kan du gjøre rommet mer romslig, nemlig plassere massive møbler nærmere endeveggen. Og også ved å plassere speil, kan du skape effekten av volumetrisk plass..

Sonering

Du kan lage tverrgående sonering, da blir rommet, delt i deler, mer komfortabelt og romslig. Alt dette kan oppnås med høye hyller, vertikale hyller og skap. Pallen tilhører også soneringseffekten – dette er uvanlig, vakkert og vil også bidra til å øke plassen..

Arch

Forutsatt at veggen ikke kan rives, men du virkelig vil kombinere rommene, for eksempel kjøkkenet og stuen eller toalettet og badekaret, kan du bruke bueteknikken. Det vil si at i stedet for døren som forbinder rommene, lager du en bue. Så du vil oppnå ønsket resultat, samtidig som du holder den bærende veggen, og det ser veldig vakkert ut..

Det mest interessante er at, avhengig av eiernes preferanser og smak, kan du enten bruke én metode, eller to, tre og til og med alle fire. Det viktigste er å tenke nøye på forhånd hvor, hva og hvordan skal være.

Soneeffekt

Et fullveggvindu er uvanlig, friskt og veldig vakkert

Helt veggvindu

Stilorientering

Så vi har allerede funnet ut den første fasen av å dekorere en leilighet i et panelhus, noe som bidro til å visuelt utvide plassen. Det neste trinnet er å bygge et stilfokus. Vi kan definitivt si at en slik leilighet vil se bra ut i minimalistisk stil. Det er denne stilen som vil bidra til å beholde den lille mengden plass som er mer eller mindre ledig. Hvis du ønsker det, kan du selvfølgelig bruke høyteknologisk, landlig eller etnisk stil, men det er den minimalistiske kortheten som vil skape en følelse av komfort og orden. Dette innebærer fravær av unødvendige detaljer som roter opp i rommet. Og i rom av beskjeden størrelse er dette slett ikke akseptabelt..

Minimalisme og ingenting mer Den mest vellykkede stilen her er minimalisme.

For å plassere alle nødvendige dekorartikler, hvis det er et slikt ønske, eller bare små gjenstander, kan du lage nisjer og hyller innebygd i veggen. Det vil ikke ta opp plass og vil ikke se klumpete ut..

Innebygde nisjer

Å lage en romslig stue av det som er

Vanligvis i slike leiligheter, hvis det er en stue, er den liten og smal. Og her vil jeg gjerne plassere en komfortabel sofa og et bord for å ta imot gjester eller ha et hyggelig tidsfordriv med familien. Og for at dette rommet i det minste på en eller annen måte skal stemme overens med formålet, kan du bruke teknikken til å kombinere rom. Avhengig av hvilket rom som blir et gjesterom, og hvilket som er ved siden av, kan det kombineres enten med kjøkken eller soverom..

Det vanligste alternativet er å kombinere med kjøkkenet. Regulering kan være med skillevegger eller riktig plasserte møbler. Uansett får du et helhetlig og ganske romslig rom. Her vil det også være aktuelt å markere områdene med farge. Og du kan også bruke tak i flere plan og spotter..

  • Praktisk og praktisk

    Stue kombinert med kjøkken

  • Å spare plass kan være vakkert

    Stue kombinert med kjøkken

ForrigeNeste12

I forhold til soverommet kan du også bruke skillevegger eller skjermer, eller bare henge gardiner rundt sengens omkrets..

Stue og soverom Soverom adskilt av gardiner

Eller generelt sett ikke adskilt av noe annet enn møbler, sofaens bakside kan allerede bli en slags skillevegg.

Baksiden av sofaen er allerede en skillevegg Soneinndeling med sofa

Det er bedre å velge fargeskjemaet i stuen i nøytrale eller lyse farger, spesielt siden dette er en leilighet i et panelhus, som ikke er forskjellig i plass. Derfor vil lyse nyanser bidra til å visuelt øke plassen..

Lys stue Stueinteriør i lyse farger

Panel soverom

Når det gjelder dekorasjon av soverom, er hovedproblemet plasseringen av sengen. Siden alle andre attributter kan gjøres enten i en kompakt versjon eller innebygd, men sengen ikke kan gjøres mindre enn nødvendig. Derfor er det flere alternativer for plassering. Den første er en sammenleggbar sofa, som er en type sofa som kan brettes ut som en dobbeltseng. Det vil si at når den monteres, tar den ikke mye plass, men når den demonteres, er den et ganske romslig og praktisk alternativ..

Sofa – transformator har lenge etablert seg som komfortabel og veldig funksjonell

Sofa - transformator

Det andre alternativet er en seng innebygd i en nisje. En spesiell nisje er laget i veggen, som sengen settes sammen om morgenen og lukkes med dører. Ganske praktisk, siden det ikke tar plass i rommet i det hele tatt, er det bare et spørsmål om folding og utfoldelse. Men dette er alt egnet for par som ønsker å sove på dobbeltsenger, og slik at begge ektefellene ikke er mot veggen. Siden hvis du legger sengen i hjørnet mot veggen, vil det også spare plass betydelig. Og for ungkarer eller slanke ektefeller kan en og en halv seng eller sofa fortsatt være egnet.

Seng for to En og en halv seng Enkeltseng Seng for tynn

For oppbevaring av ting, i stedet for store garderober – hvis det ikke er plass til dem – er nattbord, hengeskap, innebygde nisjer og så videre perfekt. Det anbefales å bruke tilgjengelig plass, for eksempel under et vindu, i nærheten av et vindu og over det. Den nedre delen kan tjene som et bord, det vil si at i stedet for en vinduskarme kan det være skap på sidene nedenfor. Og gjør plassen nær og over vinduet for nisjer og lagre forskjellige ting der. Dermed kan du få plass til de nødvendige tingene uten å overbelaste plassen..

Noen ganger må du bruke den maksimalt brukbare plassen

Vindusnisjer

Kjøkken eller kjøkkenkrok …

Kjøkken i panelhus er ikke romslige, så alle mulige skritt må tas for å skape komfort. Siden kjøkkenets beskjedne størrelse ikke tillater samtidig å ha et godt arbeidsområde, kjøleskap og et komfortabelt spisebord.

Så som alltid er det flere alternativer. Det beste er forbindelsen mellom kjøkkenet og stua. Selvfølgelig, hvis veggen mellom dem ikke er bærende og den kan rives. Hvis dette er tilfellet, får du et ganske romslig rom, der et komfortabelt arbeidsområde, et kjøleskap, et godt spisebord (allerede på stueområdet) og andre enheter for et hyggelig tidsfordriv kan passe. Spisebordet kan forresten fungere som en skillevegg og skille kjøkkenet fra stua..

Tabell som soneringseffekt

Men! Ikke alltid heldig og veggen er ikke bærende. Hvis den ikke kan berøres, kan du gjøre en åpning med en bue i stedet for en dør – dette er veldig vakkert – og sette et bord på hjul mellom dem, det vil si at du kan spise i ett eller annet rom, bare ved å flytte bord. Dermed kan kjøleskapet forbli på kjøkkenet, noe som gjør livet lettere for husmødre, og arbeidsområdet vil ikke redusere i stor grad..

Hvis et lite kjøkken ikke kan kobles til noe, kan du ty til triks, for eksempel et uttrekkbart eller sammenleggbart bord. Det vil si at bordet kan bygges inn i veggen eller ligge på det. Det viser seg at når han ikke trengs, eksisterer han ganske enkelt ikke. Og så kan du snakke om et godt arbeidsområde. Men for å passe kjøleskapet kan du bruke veggskap. Selvfølgelig er de allerede på hvert kjøkken, men her foreslås det å gjøre dem grunne og veldig høye, til og med opp til taket. Helt øverst, lagre det som er veldig sjelden brukt. Dermed blir de nedre skapene mye mindre, og det er mulig å plassere et kjøleskap.

Høye skap

Fargepaletten, som i alle andre rom, skal være lys hvis det er et ønske om å visuelt øke plassen.

Bad og toalett

Badet og toalettet har naturligvis heller ikke nok plass. Derfor vil den mest rasjonelle løsningen være å kombinere disse to rommene. Deretter kan det passe en vaskemaskin og et komfortabelt badekar eller dusj, og alle andre nødvendige egenskaper. Visuelle forbedringsteknikker inkluderer lyse toner, speil, matte fliser og spotlights for behagelig diffust lys..

Barnerom

På barnerommet, som på ingen andre steder, merkes det mangel på plass akutt. Det er barna som trenger et sted å leke, løpe og så videre. Derfor er det nødvendig å spare plass så mye som mulig. For eksempel kan du sette en loftseng, som vil ta plassen til vinduskarmen, og under den vil den være utstyrt med et arbeidsområde eller lagringsplass. Det må huskes at hvis sengen er så nær vinduet, bør sistnevnte være så tett som mulig, slik at trekket ikke skader barnets helse. Innebygde nisjer vil også være tilrådelig her, for ikke å rote opp plassen med skap eller skap..

Så i vår tid er det mange triks, triks og enheter for å gjøre enda en liten leilighet i et panelhus behagelig, romslig og vakker. Alt som kreves er å nærme seg prosessen med sjel og tålmodighet. Tenk selv på alt nøye.

Panelskjøkken med spotlights Koselig stue Mørke møbler på lys bakgrunn øker plassen Lyse farger gjør at rommet lever Mørke toner for en solid atmosfære Gang og kjøkken Kreativt soverom Godt gjennomtenkt design er halve kampen Jo større vindu, desto mer romslig blir rommet. Austerity og soliditet Kompetent layout Riktig innredning er også viktig