Rom

Design av en moderne studie eller hjemmekontor

Mange av oss har et uttrykk «hjemmekontor» Foreninger oppstår ufrivillig med et luksuriøst rom dekorert med dyre tresorter, luksuriøse møbler – nødvendigvis et stort skrivebord og en lenestol med skinnmøbler, tunge blendingsgardiner med dekor og tykke tepper, bokhyller med glassdører, bak hvilke ryggene til samlerobjekter bøker skryter. Et moderne hjemmekontor krever ofte ikke et eget rom, store skrivebord er ikke lenger nødvendig, dagens gadgets er plassert på små bordplater. Men selv det mest beskjedne arbeidsområdet trenger en anstendig design. Uansett hvor mye tid du bruker på en datamaskin eller et skrivebord, må dette funksjonelle segmentet oppfylle kravene til ergonomi, praktisk og estetikk. Vi har utarbeidet 100 bilder av virkelige designprosjekter for hjemmekontorer (arbeidsområder), dekorert på en rekke forskjellige måter. Vi håper du kan bli inspirert til å skape den perfekte arbeidsplassen i ditt eget hjem..

Hjemmekontor interiør

Skap i stua

Lyst og romslig arbeidsområde

Hjemmekontor i eget rom

Hvis du har muligheten til å utstyre et hjemmekontor i et eget rom (gratulerer), er det ganske enkelt umulig å ikke bruke det. Mange eiere av leiligheter og private hus jobber hjemmefra i disse dager. Fordelene ved å utføre arbeidsaktiviteter innenfor rammen av ditt eget hjem er åpenbare – det mest komfortable miljøet, fraværet av behovet for å komme til arbeidsplassen med offentlig transport, og mye mer. Men det er også ulemper med et hjemmekontor – ofte ignorerer husholdninger behovet for personvern og distraherer fra jobben. Derfor er det så viktig for frilansere å organisere en komfortabel, praktisk og funksjonell arbeidsplass i sitt eget hjem med maksimal personvern..

Optimal bruk av plass

Originalt design

Miniskap

Studer nær soverommet

På en snøhvit bakgrunn

For å skape ikke bare en komfortabel og funksjonell, men også en utadrettet attraktiv, organisk utforming av et hjemmekontor, må følgende kriterier tas i betraktning:

  • størrelsen og formen på rommet (oftest er den mest beskjedne størrelsen valgt på kontoret, som kan ha en uregelmessig geometrisk form, som ligger på loftet eller loftet, har en stor fasning i taket);
  • antall og størrelse på vindu og døråpninger (rommet kan gå gjennom);
  • hjemmekontorets formål er dens funksjonelle bakgrunn (aksjemeglerens kontor vil variere i design fra verkstedet til en syerske eller musiker);
  • plassering av rommet i forhold til kardinalpunktene (påvirker nivået av belysning av rommet, noe som betyr – valg av farger for interiørdekorasjon);
  • stilistisk design av en leilighet eller et hus;
  • eiernes preferanser i valg av stil, fargepalett og andre designløsninger.

Original dekorasjon

Minimumskostnader

I pastellfarger

Innendørs med kompleks geometri

Pop art -stil

Smalt og langt skap

I tillegg til kriteriene ovenfor for valg av design for et hjemmekontor, er det viktig å vurdere dine egne forventninger til interiørets natur som kontoret bør ha. Skulle arbeidsplassen være avslappende og beroligende eller oppkvikkende? Inspirere til kreativitet eller mobilisere alle tilgjengelige reserver for aktivt arbeid? Uansett er det viktig å bestemme seg for det grunnleggende designkonseptet, nyansene kan modifiseres ved hjelp av hjelpeelementer og dekor.

Hvit for små mellomrom

Lakonisk bilde

Arbeidsplass ved vinduet

Kontrasterende kombinasjoner

Lett bilde

Skandinavisk stil

Skapet i en moderne stil er lakonisk og funksjonelt, hevet til det absolutte. Et rolig og jevnt, til en viss grad minimalistisk miljø bidrar til stemningen for arbeidsprosessen. I et rom innredet med bare de nødvendige møblene, nesten helt blottet for innredning, er alt underordnet ett mål – å maksimere arbeidsstemningen. Strenge former og enkle løsninger er til stede både i dekorasjonen av lokalene og i møblene. Det eneste du har råd til «frihet» – fargevalg og mulige lyse aksenter.

Lyse fasader

På et snøhvit kontor

Snøhvit idyll

Strenge former og linjer

Komfortabel minimalisme

Men selv på et moderne hjemmekontor kan du integrere elementer i de beste tradisjonene for engelsk kontorinteriør. Dette kan først og fremst gjøres ved å velge et design for lagringssystemer. Bokhyller og hyller i klassisk stil matcher perfekt med bord og lenestoler i moderne stil.

Elementer av nyklassikere

Skap i sjokolade toner

Hvilket materiale forbinder du med interiøret på hjemmekontoret ditt? Nesten alle svarer entydig på dette spørsmålet – et tre. Etterbehandling og møbler, dekor og tilleggselementer – dyre tresorter har alltid vært hoveddekorasjonen av kontorer, en refleksjon av statusen til selve boligen og eierne. For et moderne hjemmekontor brukes tre (eller dets spektakulære imitasjon) ikke mindre aktivt. Bare i stedet for luksuriøs utskjæring og massive møbler, fungerer tre som et materiale for utførelse av enkle og konsise løsninger i dekorasjon og innredning av skapet med møbler.

Treet overalt

Overflater av tre

Skap med bokhylle

Treverk

Trepanel

I et moderne hjemmekontor er det viktigste et høyt lysnivå. Selv et lite rom må ha et vindu. Hvis du trenger å jobbe hjemmefra fra morgen til kveld, må du gi alle alternativene for belysning av rommet. Lett, gjennomskinnelig tyll på vinduene (eller i en ånd av moderne stil og uten gardiner i det hele tatt), i nærheten som det er et skrivebord. Hvis du er høyrehendt, er det nødvendig at lyset faller på arbeidsflaten fra venstre side. Men du må også tenke på kunstig belysning – en sentral lysekrone eller innebygde lamper i taket og en bordlampe eller vegglampe i nærheten av arbeidsplassen.

Skap-verksted

Originale designløsninger

Hjørne bordplate

I et romslig rom

Ved panoramavinduet

For å øke belysningen på et hjemmekontor, anbefaler eksperter å bruke lyse overflater til innredning. Snøhvite fly vil ikke bare bidra til å skape et lett og lett bilde av ofte små mellomrom, men også visuelt øke volumet i rommet..

I et snøhvit rom

Varme farger

Uvanlige løsninger

I et eget rom

Snøhvit murstein til kontoret

Colorists anbefaler å bruke nøytrale fargevalg for kontoret for å skape en atmosfære som ikke distraherer fra det viktigste – arbeidsflyten. Men for de fleste eierne av leiligheter og hus virker denne tilnærmingen kjedelig, inexpressiv. For å legge til en aksent i det rolige, pastellinteriøret på kontoret, er det nok å henge et fargerikt bilde på veggen eller kjøpe en lys lenestol. Aksentelementer vil ikke distrahere deg under arbeidet, men vil skape en viss karakter av hele interiørbildet..

Lys aksent

Lyspunkter i design

Stol aksent

Fargerikt sted

I klassiske engelske klasserom brukes blå ofte. Bruken av forskjellige nyanser av denne fargen er ikke fremmed for moderne stil. Det er bare nødvendig å ta i betraktning at en kul palett bare vises i rom på sørsiden av bygninger og fylt med sollys. Ulike blå nyanser kan brukes til å dekorere overflaten over arbeidsbordet – de vil passe perfekt til utførelsen av møbler med et naturlig naturlig mønster. En kontrasteffekt kan oppnås ved å bruke de kule blå nyanser som bakgrunn for snøhvite møbler..

På en blå bakgrunn

Blå panel

Intens blå-grå farge

Bruk av blått

Lys design

Blå og hvit design

Skap for to

Selv for 15-20 år siden var det ekstremt problematisk å organisere to fullverdige arbeidsplasser i en standard leilighet. Selv små skrivebord eller datamaskinbord tok mye brukbar plass. Men det er nødvendig å ikke glemme lagringssystemer og følge ergonomiske regler, slik at arbeidsprosessen ikke bare er produktiv, men også trygg for helsen (for øyeblikket og i fremtiden). Hos oss er det mye mindre plass som trengs for å utstyre to arbeidsplasser – det er nok å feste en bordplate på veggen (fravær av ben vil hjelpe når du plasserer to personer bak arbeidsflaten) og installere et par stoler. For moderne datamaskiner eller bærbare datamaskiner (nettbrett) er en smal arbeidskonsoll tilstrekkelig.

Arbeidskonsoll for to

Opprinnelig arbeidsplass

I et snøhvit rom

Kontor for to arbeidsplasser

En annen mulighet for å organisere en arbeidsflate for to er bruk av et hjørneoppsett. Med denne ordningen vil to sittende personer praktisk talt være ryggen til hverandre, og vil ikke forstyrre arbeidsprosesser. Et hjørne av et rom mislykkes ofte for å få mest mulig ut av det. For å gjøre dette kan du henge åpne hyller eller små moduler med dører over arbeidskonsollen på en kantet måte..

Hjørneløsning

Effektiv bruk av plass

Hjørneoppsett

Vi organiserer en arbeidsplass i rom med forskjellige funksjonelle formål

Stue

Oftest er det i moderne boliger ingen mulighet for å tildele et eget rom for å arrangere et hjemmekontor. Og eierne må løse et vanskelig dilemma om tildeling av et funksjonelt segment i et bestemt rom i en leilighet eller et privat hus. Som regel er stuen det største rommet i boligen, det er i den du må utstyre arbeidsplassen. Fordelen med et moderne hjemmekontor er at tre brett er nok til å organisere det – det ene kan brukes som en bordplate, festet til veggen, fra de to andre er det fasjonabelt å lage hyller.

Arbeidsstasjon med tre brett

På bakgrunn av en murvegg

Snøhvit minimalisme

Hvite møbler på brun bakgrunn

Studer i stua

Designet på arbeidsplassen, som ligger i stuen, er helt underordnet fargen og stilistiske løsninger på dette rommet. Hvis stuen er innredet kortfattet og enkelt, bør dekorasjon ikke brukes på kontorområdet. Som regel er det ikke vanlig i slike rom at arbeidsområdet tilordner rollen som en aksent, oftest utføres skrivebordet, stolen og lagringssystemene i det generelle fargeskjemaet i rommet og skiller seg ikke ut i bilde av stua..

Hvit og grå design

Arbeidsplass i stua

I et rom med stor takhøyde

Original finish

En av designteknikkene for å organisere en arbeidsplass i et fellesrom kan kalles «skap i skapet». Arbeidsplassen ligger bokstavelig talt bak hengslede eller skyvbare skapdører. Denne tilnærmingen bidrar til å organisere en utelukkende levende atmosfære under mottakelse av gjester. Men om nødvendig (vanligvis for de som ikke bruker kontoret som sitt viktigste arbeidssted), kan skapet bli et hjemmekontor.

Skap i skapet

Arbeidsplass i skapet

Soverom

Et annet fellesrom med tanke på å tilrettelegge for en arbeidsplass er et soverom. Svært ofte er det i dette bortgjemte rommet eierne arrangerer et lite hjemmekontor. Samtidig brukes ofte skrive- eller datamaskinbord som toalettbord. Allsidigheten til arbeidssegmentet vil bidra til å tilby de enkleste møbelløsningene – en konsollplate eller et kompakt skrivebord og lagringssystemer i form av åpne hyller.

Lys design

Fargerik design

Soverom med arbeidsområde

På et klassisk eller nyklassisk soverom og på arbeidsplassen brukes tradisjonelle møbler. Et skrivebord og en lenestol eller stol med rygg kan utstyres med bøyde ben, dekorative elementer i form av en utskjæring. Polstring av lenestol eller stol kan også ha «klassisk» retningsbestemthet – et dyrt stoff, som også brukes til drapering av et vindu eller polstring av et hodegjerde.

Tradisjonell stil

Nyklassiker på soverommet

Kjøkken og spisestue

I studioleiligheter eller boliger hvor kjøkken og spisestue (noen ganger stue) er kombinert til ett stort rom. Som regel er det ikke vanskelig å organisere en arbeidsplass i et slikt rom. I matlagingsområdet er det oftest ikke nok plass, men i segmentet av måltider er det ikke vanskelig å finne et sted for montering av en bordplate og installering av en lenestol eller stol med rygg. Kjøkkenområdet i det kombinerte rommet skal åpenbart være utstyrt med en kraftig og så stille som mulig hette, for ikke bare å takle rengjøring av luften i fellesrommet fra forbrenningsprodukter, men også for å forstyrre fremmede lyder til eierne som befinner seg i arbeidssegmentet.

På et snøhvit kjøkken

Arbeidsbord ved vinduet

Hjemmekontor på kjøkkenet

Arbeidsplass på kjøkkenet

Skap på kjøkken-spisestue

Balkong eller loggia

I standard og små leiligheter mangler eierne alltid ledig plass. Behovet for å utvide mulighetene for sitt eget hjem presser eierne av leiligheter med et beskjedent område til å utstyre slike tilleggslokaler som balkonger og loggier. En innglasset og isolert balkong, som nødvendig kommunikasjon er utført til, kan bli et utmerket hjemmekontor. Som regel kan balkonger og loggier ikke skryte av et stort område, men selv disse kvadratmeterne er nok til å organisere et komfortabelt arbeidsområde. Den største fordelen med denne metoden for å organisere arbeidsplassen er dens isolasjon (hvis balkongen eller loggiaen ikke er koblet til rommet).

Arbeidsplass på loggia

Miniskap på balkongen

Innebygde overflater

Skap på balkongen

Hjelpelokaler

Kompaktheten til moderne møbelløsninger for å organisere en arbeidsplass lar deg lage miniskap bokstavelig talt i enhver krok eller nisje i en leilighet eller et privat hus. Selv den mest geometrisk utfordrende delen av hjemmet ditt kan være et flott hjemmekontor, bare takket være en innebygd eller vegghengt benkeplate og en komfortabel stol. Ideelt sett bør en slik arbeidsplass være i nærheten av et vindu. Men det er ikke alltid mulig å oppfylle denne betingelsen. Uansett – en bordlampe eller vegglampe over arbeidsflaten er et must.

Kompakt arbeidsplass

Skap nær gangen

Skap i skapet

Minikontor hjemme

Eiere av to-etasjers private hus og duplexleiligheter bruker ofte plassen under trappen for å organisere arbeidsplassen sin. Fra belysningens synspunkt er et slikt ekstrarom ikke det beste alternativet for å arrangere et hjemmekontor, fordi hele belastningen faller på belysningsenhetene (effektnivået skal være høyt nok). Men i de fleste tilfeller bruker huseierne slike tiltak av fortvilelse – det er rett og slett ingen andre steder å utstyre et hjemmekontor. Vi gjør deg oppmerksom på flere designprosjekter av kontorer, utstyrt under trappen eller i nærheten av den.

I plassen under trappen

Kreativ design

Verksted under trappene

Maksimal bruk av plass

Kontor under trappen

For å organisere et hjemmekontor, kan du bruke det øvre nivået i to-etasjers leiligheter. I to-etasjers hus kan det være ledig plass i trappen i andre etasje for å organisere et kontor. Avhengig av størrelsen på dette funksjonelle området, kan ikke bare et skrivebord med lenestol og oppbevaringssystem plasseres på det øvre nivået, men også en liten sofa for avslapning eller en lenestol med en gulvlampe for å ordne et lesehjørne.

På den øvre delen

Skap med polstrede møbler

I andre etasje

Kontor med et behagelig miljø

Lett utformede bokhyller