Rom

Fasjonable baderomsfliser 2016

Keramiske fliser er en av de mest populære baderomsinnredningene. I flere tiår har huseiere rundt om i verden valgt å beskytte baderomsflatene med dette praktiske og visuelt tiltalende materialet. Og det er ikke overraskende at produsenter hvert år prøver å presentere nye samlinger av keramiske fliser i alle slags former, størrelser, farger og teksturer for stort salg. Vårt globale utvalg av moderne baderom og toalettdesign vil illustrere de mange bruksområdene for fliser i vaskerom..

Moderne baderom

Bad med original geometri

Velge baderomsfliser

Hvorfor fliser?

For hvert rom med sine spesielle funksjoner og atmosfære er en viss type overflatebehandling egnet, og på badet, med høy luftfuktighet og konstante temperaturendringer, er det vanskelig å finne et alternativ som er bedre enn keramikk.

Bad i gråtoner

Lyst bad

Blant de mange fordelene med dette etterbehandlingsmaterialet er følgende:

 • høy fuktmotstand – du kan være sikker på pålitelig beskyttelse av badets overflater mot fuktighet (hvis alle fliseleddene er forseglet, truer ikke risikoen for å oversvømme naboene dine nedenfra);
 • motstand mot ekstreme temperaturer (på grunn av fremstillingsmetoden for keramiske råvarer kan ferdige produkter tåle høye temperaturer, det er mange typer fliser som tåler frost, men denne egenskapen er ikke viktig for innredning av lokaler);
 • flisene er enkle å rengjøre – du kan bruke kjemiske rengjøringsmidler, utseendet på kledningen din vil ikke endre seg;
 • i tørr tilstand er keramikk ikke en leder av elektrisk strøm, noe som er viktig for utilitaristiske lokaler;
 • høy hardhet av materialet karakteriserer det som en holdbar og pålitelig type kalvingsråstoff;
 • fliser er et brannsikkert materiale, det kan ikke brenne eller ulme og støtter ikke selv forbrenning;
 • keramikk har høy varmeledningsevne – dette er både et pluss og et minus av materialet. Arrangering av varme gulv gjøres best med et keramisk belegg. Men hvis oppvarmingen er veldig sterk, vil gulvene med keramisk kledning være varme;
 • kledning med keramiske fliser er i stand til å skjule feil i baderomsoverflater;
 • fliser er en relativt billig måte å dekorere et bad på når det gjelder pris-kvalitet-holdbarhet.

Originaltrykk på badet

Romslig bad

Men som alle andre materialer har keramiske fliser sine ulemper:

 • materialet er ganske skjørt, dvs. kan dele seg fra støt eller falle fra en skarp, tung gjenstand;
 • det er vanskelig å installere fliser på egen hånd uten visse ferdigheter og spesielle skjæreverktøy, noe som betyr at kledning med fliser medfører ekstra kostnader for tjenestene til en spesialist.
 • prosessen med å legge keramiske fliser er ganske rotete og krever mye forberedelse, inkludert kjøp av ekstra materialer.

Vaskerom med stort bad

Hvit og grå design

Velge en flis for moderne design

Planlegging av oppussing av bad kan starte i dagdrømmene dine. På et ark eller i et spesielt dataprogram for valg av fargepalett og størrelser på etterbehandlingsprodukter. Eller kanskje vil materialvalget dukke opp foran deg allerede i butikken foran vitriner med de nyeste samlingene av keramiske fliser. Utvilsomt er hovedfaktorene som påvirker valget av fliser for eierne av leiligheter og private hus varens farge, form og pris. Men før vi kjøper flisene du liker, la oss finne ut litt teknisk informasjon om kvaliteten på råvarer..

Kombinert kledning

Bad med to servanter

Hvor holdbar, praktisk, estetisk og praktisk finishen på badet ditt vil være, avhenger ikke bare av dyktigheten til spesialistene som utfører installasjonen, men også av kvaliteten på produktene. Derfor er det viktig å inspisere alle varene før du kjøper, sørge for at alt materialet tilhører samme batch (fargen på råvarene kan variere i forskjellige samlinger og til og med leveranser av samme modell), sjekk produktene for feil , fordi returnere varene ved å signere for mottak, vil det være ekstremt vanskelig.

Hvit og mørk smaragdfarge

Klassisk bad

Fliser på gulv skal ha en tykkelse på 9 mm eller mer, og for vegger – 7 mm eller mer. Du kan sikkert forutsi på forhånd hvor ofte vaskerommet skal rengjøres og om det skal brukes rengjøringsmidler. Faktum er at materialets motstand mot alkalier og syrer hovedsakelig bestemmes av dets porøsitet. Hvis kjemikalier brukes aktivt i rommet, er det bedre å foretrekke fliser med lavest porøsitet..

Moderne interiør

Design av et romslig utilitaristisk rom

Etter å ha beregnet antall fliser du trenger for baderomsbekledning, husk å legge til 10% på lager – ved brudd eller kutting av fliser. Det vil ikke være lett å finne fliser med nøyaktig samme nyanse, hvis du ikke har nok materiale. Antall fliser øker hvis du bruker materiale med et stort mønster eller legger produkter diagonalt. Mange nettsteder som selger keramiske fliser har en kalkulator for å beregne nødvendig mengde materiale, men det er bedre å kopiere dataene som er innhentet i butikken og på egen hånd for ikke å stå igjen uten en manglende flis og ikke betale for ekstra materiale.

Kontrastinteriør

Bad i lys grå

Fargepalett på badet

Etter at alle de tekniske nyansene i etterbehandlingsmaterialet er igjen, kan du gå videre til det mest interessante og samtidig ansvarlige – valget av en nyanse for den fremtidige badekledningen. Designere ser ikke bort fra interiøret i utilitaristiske lokaler, og det er visse trender i valg av fargeløsninger. Kjærlighet til hvitt i et vannbehandlingsrom kan betraktes som tidløst og fasjonabelt – et snøhvitt bilde er alltid relevant. Men hvordan kan det være «fortynnes» – vi får se nå.

Snøhvit bad

Lappet keramikk

Forklepynt på badet

Kontrastinteriør eller hvit og svart moderne design

«Mørk bunn, hvit topp» – den ideelle fargebruk for å visuelt utvide plassen. Men en slik designteknikk bringer ikke bare en visuell utvidelse av grensene for rommet, men også en klar struktur, geometrisk design. Derfor er det viktig at alle overflater på badet er jevnt, ellers vil feil i de arkitektoniske elementene i rommet være iøynefallende..

Hvit topp svart bunn

Lyst bad

Kontrastdesign

Svart -hvitt bad

Kontrasterende kombinasjoner

I svart og hvitt

Hvite vegger, mørkt gulv

Svart -hvite kombinasjoner gir alltid dynamikk, moderne ånd og rigoritet til interiøret. Selv for små til mellomstore bad kan du velge kombinasjon og dosering av hver av kontrastfargene for å skape en virkelig original, men praktisk design..

Original kombinatorikk

Mørk dusjkabinett

Originalt design

Svart og hvitt humør

Hvitt og svart bad

Mørke interiørelementer

Badet, i det indre som hovedsakelig er svart, ser moderne, dynamisk og strengt ut. Selvfølgelig krever omsorg for svarte overflater mer tid og krefter, fordi selv spor av rent vanndråper er perfekt synlige mot en mørk bakgrunn, men det originale bildet av badet er verdt det..

Svarte overflater

Sort og hvit baderomsdekorasjon

Hvit og grå baderomspalett

Bruken av en hvit og grå palett er utrolig populær i dag. Dette fargevalget vil appellere til de fleste huseiere og vil være et flott bakteppe for alle rørlegger- og baderomsutstyr. Men den resulterende hvitgrå paletten er for kul, den skaper bildet av et rent rom. For å øke fargetemperaturen i et utilitaristisk rom, er elementer laget av tre eller deres spektakulære imitasjon perfekte. Disse kan være benkeplater rundt vasker eller møbler – lagringssystemer.

I hvite og grå toner

Alle gråtoner

Overflater av tre

Hvitt, grått og treaktig

Edelgrå

Moderne flisekolleksjon Bad med panoramavinduer

Mørkegrå fliser med snøhvit fugemasse ser luksuriøse ut. Det er denne overgangen fra hvite vegger til mørke gulv som skaper en harmonisk og balansert design for et moderne bad..

Mørke fliser, hvit fugemasse

Bad med store vinduer

Hvite vegger, grått gulv

Grå og hvit kombinasjon

For et virkelig romslig bad trenger du mange keramiske fliser. For å spare familiebudsjettet kan du bruke følgende designteknikk – for å dekorere de såkalte forkleene med keramikk. Bare steder med høyest fuktighetsnivå er utsatt for kledning – plassen nær badekaret, over vasken og dusjkabinen (hvis noen).

Forkle i keramisk flis

Dekorer et romslig bad

Hver huseier vet at lyse farger kan gjøre underverker for små mellomrom. Dette gjelder spesielt vanskelige små rom og rom med kompleks arkitektur, som ligger på loft eller tidligere loftsrom, der symmetrien brytes og takene har store fasinger..

Ferdig med et lite bad

Hvit design

Lett palett med finish

Mørkegrå, hvit og sitrongul ser sammen utrolig harmonisk, moderne og praktisk ut på samme tid. Selv i et lite rom, dette «Treenigheten» i stand til å skape en harmonisk forening.

Hvit, grå og gul

Lys aksent

Naturlige nyanser er alltid på moten

Et bad er et sted hvor vi ikke bare vil utføre vannprosedyrer, men også å slappe av, hvile eller lade opp, rense ikke bare kroppen, men også tankene våre. Derfor integreres den naturlige fargepaletten i lyse farger perfekt i moderne interiør. Pastellfarger, alle nyanser av beige og sand, lysegrønn og oker – for etterbehandling av et bad, hvis atmosfære vil sette deg opp for avslapning og ro, er det bedre å ikke komme med.

Bad i pastellfarger

Naturlige nyanser

Bad i beige toner

Lys beige palett

Sand nyanser

Bad med badstue

En lys okerfarge med sennepsfarge ser luksuriøs ut på et stort bad. Innebygd belysning bidrar til å forsterke effekten av den opprettede varme atmosfæren.

Lyst okerbad

Legg til lysstyrke i moderne design

For mange huseiere er vannprosedyrer ikke forbundet med et kveldsbad, som gjør deg klar til å forberede en flette, men med et morgentoalett. En morgendusj på badet med lyse aksenter i dekorasjonen vil hjelpe deg med å få livskraft, føle deg i god form og lade batteriene for hele dagen. Og det mest oppkvikkende, lyse, smittsomme og til og med dødelige er rødt. Bruk den gjerne som en fargeaccent hvis du vil skape en atmosfære på badet som lader optimistisk og oppfordrer til handling..

Lyst trykkdesign

Det er bedre å bruke den røde fargen i dosering. Det går bra med snøhvite overflater. Samtidig kan en rød flis avvike fra hvit i både tekstur og størrelse. Det er mange alternativer for å lage en original, lys og positiv design.

Forfriskende dusjdesign

Selv en helt grå baderomspalett kan tas til et nytt lysstyrke ved å integrere en fargerik nyanse for for eksempel kledning av et dusjrom, eller etterbehandling av et forkle over vasker.

En lys aksent på et grått bad

Hvilken farge forbinder vi med vannprosedyrer, med havoverflaten, med renhet og friskhet? Alle nyanser av blått, selvfølgelig. En lyseblå, fyldig tone som delvis baderomsfinish, flott for «fortynning» den snøhvite paletten i et utilitaristisk rom.

Blå som en aksent

Bad i blå toner

Stort trykk på keramiske fliser er mindre og mindre vanlig i moderne designprosjekter, men selv om det er tilstede, men i lyse former, fargerike farger. Blomstertrykk gir alltid friskhet til det indre av rommet.

Blomstertrykk

Et kalejdoskop av former og størrelser

Dannelsen av bildet på badet skyldes først og fremst fargepaletten, men formen og størrelsen på etterbehandlingsmaterialet påvirker også vår oppfatning av interiøret i et utilitaristisk rom. For eksempel, for et lite bad, er det bedre å ikke bruke store fliser. Kombinere fliser i forskjellige former og størrelser, avhengig av installasjonsmetoden, vil visuelt utvide plassen – horisontale striper vil øke arealet i rommet, og vertikale striper vil hjelpe taket til å se høyere ut.

Horisontale innlegg

Originalt valg av størrelse

I moderne baderomsdesignprosjekter kan du i økende grad se bruken av store fliser til kledning, både vegger og gulv. Store fliser ser bra ut i ganske romslige nytteområder.

Fliser i stor størrelse Etterbehandling med store fliser

Vendt mot store fliser

Loftstue

Flis «under jorden» stor størrelse blir stadig mer funnet i moderne designprosjekter. Installasjon av fliser i henhold til prinsippet om murverk vil aldri gå av moten, og du kan være sikker på at det indre av rommet ditt for vannprosedyrer vil være relevant i mange år fremover.

I gråtoner

Store fliser

Mosaic er et allsidig etterbehandlingsmateriale for overflater med komplekse geometrier – glatte former, kurver, nisjer og komplekse geometriske former kan nås med denne mindre versjonen av keramiske fliser. For tiden presenteres mosaikker av forskjellige former, størrelser på elementer og selvfølgelig farger i form av ferdige blokker, som regel i firkantet form. Slik emballasje forenkler installasjonsprosessen sterkt, og likevel anbefales det å ikke stole på dine egne ferdigheter, men å gi muligheten til å fullføre arbeidet til fagfolk. Spesielt hvis overflatene som skal belegges er geometrisk komplekse.

Mosaikkdekorasjon

Snøhvit mosaikk

Bad med sofistikert arkitektur

Ved hjelp av mosaikkfliser kan overflater av hvilken som helst form flislegges, halvcirkler ved bunnen av vasken vil bli fokuspunktene i baderomsdesignen hvis du velger fargerike nyanser for dem..

Lys mosaikk

Et lite bad ser originalt ut, flislagt med firkantede fliser av samme størrelse på gulv og vegger. Den kontrasterende kombinasjonen av den hvite overflaten til produktene og den mørke fugemassen til fliseleddene gir designen originalitet.

Hvite fliser, mørk fugemasse

Vi kombinerer fliser i forskjellige former og modeller

Bruken av kombinerte innsatser, plassert vertikalt i forhold til hovedmaterialet, lar deg visuelt øke høyden på rommet. For ikke å snakke om det faktum at en slik kombinatorikk gir fargevariasjon til utformingen av et utilitaristisk rom..

Vertikale innlegg

Fargeoppsett

En lignende effekt, men bred, kan oppnås ved å bruke mørke innlegg på en hvit bakgrunn, plassert horisontalt.

Kontraststriper

Bruken av teksturerte fliser som en aksent for å vende mot en av veggene eller deler av den gir alltid et element av nyhet og originalitet til designet. Avhengig av hvor preget de keramiske flisene er, er det nødvendig å velge et design for et stort eller mellomstort rom. På et lite bad er det bedre ikke «spise» nyttig plass på grunn av konvekse overflater.

Teksturerte fliser som en aksent

Präglet flis

Flis «under jorden» for badekledning – en klassiker av sjangeren, som alltid er i trend. Den kan ha forskjellige former, presentert i en blank eller matt finish, for ikke å snakke om fargepalettens rikdom. Og likevel, lenge har konseptet med baderomsdesign eksistert, det mest populære er alternativet med snøhvite fliser. «under jorden» med hvit eller kontrasterende mørk fugemasse. Kombinasjonen av hvite fliser med en variert innredning, som inneholder en annen hovedfarge på finishen, tillot å skape et harmonisk og utadrettet interessant bilde av badet..

Hvite fliser

Kombinasjon av overflater

Følgende baddesignprosjekt bruker fliser. «under jorden», tenkte fliser og mosaikk i form av honningkaker. På samme tid ser ikke interiøret variert eller eklektisk ut. Faktum er at alle typer fasader i dette rommet har samme farge og teksturløsning..

Fliser i forskjellige former

Keramiske fliser – mester i etterligning

Keramiske fliser er allment tilgjengelig i alle farger. Det er utallige alternativer for ornamenter, mønstre og teksturer på flisene. Men det er ikke bare derfor huseiere og designere rundt om i verden elsker keramikk. Evnen til å etterligne forskjellige overflater, materialer, inkludert naturlige, er en unik og veldig interessant evne til fliser. Tre og stein, med metallisk glans og stoffeffekt – det er mange etterligningsmuligheter. Kostnaden for produkter vil selvfølgelig også avhenge av kvaliteten på de simulerte overflatene..

Original etterligning

Mørke møbler

Lite baderom

Bad med murvegg Originalt interiør

Ikke alle huseiere er økonomisk i stand til å lage steinfliser til baderomsoverflater. Men mye flere kunder har råd til å bruke keramisk imitasjon. Det originale naturlige mønsteret av steinoverflater gir et snev av luksus og eleganse til det indre av rommet for vannbehandlinger.

Imitasjon av naturstein

Fargerikt interiør

Imitasjon av naturlige råvarer

Mørk marmorbekledning

For et bad, som om det er hugget ut av en stor stein, er det nødvendig med en passende setting. En flis som etterligner naturstein med all sin grovhet og naturlige tekstur, vil være en utmerket bakgrunn for et uvanlig VVS -stykke. Omsorg for et slikt etterbehandlingsmateriale er absolutt vanskeligere og krever mer tid og ressurser, men det utmerkede og unike utseendet til et utilitaristisk rom er verdt det..

Naturlig design

Kombinere fliser som etterligner forskjellige typer steinoverflater skaper en original, men elegant baderomsdesign. Luksusen ved tilstedeværelsen av naturlig materiale (eller egoet til en vellykket etterligning) forvandler hele bildet av et utilitaristisk rom.

Kombinere steinoverflater

Originale etterbehandlingsløsninger

Fliser som etterligner treoverflater vil skape en utrolig varm og koselig badestemning. Selv i kjøligere vær vil rommet føles varmt og behagelig. På bakgrunn av et tremønster ser snøhvit VVS uttrykksfull, spektakulær ut.

Varm fargepalett

Den originale visuelle effekten er skapt av fliser med metalliske inneslutninger. Skrap i form av pussede overflater ser uvanlige ut, og skaper et unikt interiør for et rom for vannprosedyrer.

Original tekstur