Rom

Grønn stue: Innredningsalternativer og regler for kombinasjon av nyanser

Mange moderne husmødre mottar svært vellykket gjester på kjøkkenet, spesielt hvis dette rommet er romslig nok og vakkert innredet. Men hvis vi snakker om et stort selskap eller æresgjester, så er bordet vanligvis lagt i stua i dette tilfellet. På samme tid, til tross for det entydige navnet på dette rommet, som direkte snakker om formålet, blir dette boarealet i virkeligheten også aktivt brukt av alle familiemedlemmer. Derfor, når du lager et interiør, er det viktig å ta hensyn til allsidigheten i stua og prøve å lage en universell design der det ikke bare vil være hyggelig å kommunisere med gjester, men også tilbringe tid med husstandsmedlemmer, se på TV eller bare lese en bok..

Fra psykologisk synspunkt vil den ideelle løsningen i dette tilfellet være grønn, som ikke bare ser vakker ut, men også lindrer, lindrer tretthet, ikke deprimerer og er bra for øynene. I tillegg gjør han hele designet mer livlig og positivt på samme tid. Vi vil fortelle deg hvordan du korrekt plasserer aksenter og harmonisk introduserer en mangefasettert grønn nyanse i interiøret i stuen..

Grønn stue – fordeler og ulemper

Til tross for at grønt brukes med forsiktighet i utformingen av stuen av en eller annen grunn, ser enhver demonstrasjon av det veldig harmonisk ut i interiøret. Imidlertid, som alle andre nyanser, har grønt sine egne fordeler og ulemper som du absolutt bør være oppmerksom på. Så de positive egenskapene til den grønne fargepaletten inkluderer dens gunstige effekt på det menneskelige nervesystemet og evnen til å nøytralisere angst og spenning, spesielt når det gjelder dype nyanser..

Grønt lindrer tretthet og beroliger, noe som direkte styrker forholdet mellom familiemedlemmer. Du vil for alltid glemme humørsvingninger og ønsket om å komme i konflikt. Og viktigst av alt, grønt ser flott ut i utformingen av en stue i alle størrelser..

Når det gjelder palettens mangler, her bør det bemerkes litt overdreven avslapning, noe som i noen tilfeller til og med kan føre til apati, derfor bør lysere eller kontrasterende aksenter brukes i interiøret for å unngå slike nyanser..

Et annet lite hyggelig faktum er den negative effekten av farge på den fysiske og psykologiske påvirkningen av mennesker med lidelser i nervesystemet, nemlig et overskudd av grønt kan føre til tap av energi. På slutten av egenskapene til det grønne området, bør man også ta hensyn til det faktum at til tross for at grønt har vist seg godt i mange stilløsninger, er det fortsatt ikke egnet for moderne interiørvarianter. I dette tilfellet anbefales det å fortynne grunnfargen med forskjellige fargetilsetninger..

Velge en palett

Hvis du anser manglene i den grønne paletten som en bagatell, og bestemt har bestemt deg for å dekorere stuen i slike toner, foreslår vi at du blir mer detaljert kjent med påvirkningen av forskjellige nyanser av spekteret på underbevisstheten til en person, som et resultat av at det vil være mye lettere for deg å ta et valg og på forhånd forutse alt det prosessen med å registrere nyansene. For å skape en fredelig atmosfære anbefaler psykologer å bruke urteskygger i designet..

Smaragd og mynte vil være den perfekte løsningen som en stimulerende faktor.

Varmen kommer fra stua med oliven eller salvie notater.

Mørke greener regnes som et tegn på respektabilitet..

Apple og pistasjenyanser kombinerer notater av avslapning og friskhet på samme tid.

For små rom vil lyse grønne nyanser som visuelt utvider plassen være en ideell løsning..

Og slike på samme tid vil strenge, rike og mettede toner som furuåler, mørk turkis eller smaragd være den ideelle løsningen for å skape et interiør i store stuer..

Harmonisk kombinasjon med andre farger

Som vi allerede har sagt, for å skape fullstendig harmoni, bør den viktigste grønne fargen i stuedesignet absolutt suppleres og fortynnes med andre farger, og de mest akseptable variasjonene i dette tilfellet er klassisk hvit, grå, gul, blå, beige eller brun. På samme tid kan tilhørende nyanser brukes i alle deres manifestasjoner..

Tandemet med grønt og hvitt passer perfekt inn i moderne interiørdesign med metalliske eller skinnende overflater, eller er en god idé for et retro -rom i vintage -stil. Hovedregelen er at vi spiller i halvtoner, og da blir stua fylt med luft og blir det «puste».

I eksemplet med en kombinasjon av grønt og gult anbefales det å bruke en mer falmet komplementær nyanse. Moderasjon og tilbakeholdenhet i dette tilfellet er nøkkelen til suksess..

En like attraktiv og forsiktig kombinasjon er blått og grønt. Lyseblå eller minimal bruk av rik og dyp blå, i denne situasjonen, er det mest relevante alternativet..

I en kombinasjon av grønt og grått, i de fleste forslag, er grønt kombinert med lysegrå nyanser som balanserer lysstyrken til hovedfargen, noe som resulterer i at den grågrønne tandem ser original, edel og behersket ut..

Innredning i beige og grønne toner kan fortjent kalles grensen for pasifisering. Beige ser ikke like kategorisk ut som hvitt, og supplerer det grønne området med noter av varme. Derfor vil den generelle energien til en slik stue samtidig se ganske rolig ut, men uten effekt. «sovne».

Når det gjelder selskapet med brunt og grønt, snakker denne kombinasjonen for seg selv. Denne ideen vil sikkert appellere til fans av miljøretning og gir mange muligheter for eksperimentering. Samtidig anbefaler designere i ethvert eksempel å bruke lyse og kontrasterende aksenter, samt å kombinere nyanser til du finner den perfekte løsningen som dekker dine behov..

Grønn stue: stilløsninger

For å begrense sirkelen med alle mulige alternativer for fargekombinasjoner av den grønne paletten med andre nyanser så mye som mulig, anbefaler designere først og fremst å stole på den valgte stilen. Klassisk interiør er preget av en edel kombinasjon av grønt med en glans av gull og sølv. I skandinavisk stil kan du trygt kombinere grønt, beige, grått og hvitt.

En dempet nyanse av grønt eller mynte i et selskap med hvitt eller beige er relevant for «rustikk» og romantisk provence. For landdekorasjon, i dette tilfellet, brukes brun. Ulike kombinasjoner av kaffe og gråtoner i takt med mørkegrønne toner er karakteristiske for stueinnredningen i engelsk stil..

Middelhavsretningen favoriserer lyse greener og aqua. En stue i orientalsk stil vil se veldig harmonisk ut med jade eller olivengrønn.

Etter vår mening trenger Ecostyle ingen kommentarer i det hele tatt. Samtidig kan bruken av grønne farger manifestere seg i interiør, veggdekorasjon, nyanser av møbler eller tilbehør..

Som vi allerede sa, vil stueinteriøret, laget i grønne toner, selv om det ikke er megapopulært, aldri se trist ut, fordi alle slags grønne variasjoner alltid ser friske og oppdaterte ut, selv om vi snakker om hvitere, dype nyanser. Og viktigst av alt, det spiller ingen rolle hvordan greenen skal implementeres. Gardiner, veggfarge, elegant teppe, polstring med lenestol, grønne puter på sofaen, innramming av malerier eller arrangerte blomsterpotter – dette er stilig, fasjonabelt og sinnsykt vakkert!