Rom

Hjørnekjøkkenoppsett – design 2018

Renovering av kjøkkenrommene er alltid en snublestein for eiere av både små leiligheter og romslige private hus. For mange interiørelementer må tas i betraktning, det er mange dilemmaer å løse og planlegge hele reparasjonsforløpet på stadiet med å skisse bildet av rommet. Men i de fleste tilfeller må alle disse avgjørelsene tas for et veldig beskjedent rom, ofte med kompleks geometri og «opprinnelig» plassering av kommunikasjonssystemer. Uansett er en av de viktigste avgjørelsene valg av utforming av kjøkkenenheten. Faktisk er ikke bare innredningen til kjøkkenområdet, men også funksjonaliteten, brukervennligheten til alle komponentene og kjøkkenets utseende i stor grad avhengig av hvordan lagringssystemer, arbeidsflater og innebygde husholdningsapparater er plassert. Vi gjør deg oppmerksom på et utvalg designprosjekter for kjøkkenlokaler, der hjørneoppsettet til møbelensemblet ble brukt, som det mest allsidige og praktiske.

Hjørneoppsett av møbelsettet

Hjørnemøblerensemble

Hjørnekjøkken i mørke farger

Funksjoner i hjørneoppsettet til kjøkkenets ensemble

Det er ikke for ingenting at vinkelen på kjøkkenet er så populær. Det har en rekke fordeler:

  • kantet layout er egnet for nesten alle rom i form, av hvilken som helst størrelse;
  • sidene på hjørnesettet kan ha forskjellige lengder, avhengig av kjøkkenplassens parametere;
  • med et vinklet arrangement av møbelensemblet, er det mulig å integrere maksimalt antall lagringssystemer på minimumsarealet på det brukbare kjøkkenområdet;
  • i den L-formede oppsettet er det lett å innskrive toppen av den såkalte «arbeidstrekant» – vask, komfyr (komfyr) og kjøleskap
  • selv i et mellomstort kjøkken, etter å ha installert et hjørnemøbelensemble, er det nok plass til å ta imot en spisegruppe, en kjøkkenøy eller en halvøy som kan fungere som et sted for måltider.

Hjørnemøbler

Snøhvite fasader

Hjørnested

På bakgrunn av et lyst forkle

Kontrasthodesett

L-formet layout på kjøkken i forskjellige former og størrelser

En av de viktigste fordelene med det vinklede oppsettet til møbelensemblet er at det organisk kan passe inn i et rom av hvilken som helst form og størrelse – du trenger bare å bestemme lengden på sidene på headsettet – om det vil være en komposisjon i form av et brev «G» eller et hjørne med like linjesegmenter. På kjøkkenene i standardleiligheter, med et areal på ikke mer enn 6,5 kvm. m, som regel er settet plassert med langsiden langs veggen med kommunikasjon (komfyr, varmtvannsbereder, vask), kortsiden støter vanligvis på døråpningen. Denne ordningen tillater ikke bare å plassere et tilstrekkelig antall lagringssystemer og bygge inn husholdningsapparater, men også la det være plass til å installere en liten spisegruppe eller bardisk..

I pastellfarger

Hjørnesammensetning

Lyseblått headset

Lett kjøkkendesign

Oppsett etter brev

Hvis et av hjørnene på kjøkkenet består av vindusåpninger (dette alternativet er mer vanlig i private hus, sjeldnere i leiligheter med et nytt oppsett), så var det mest logisk å plassere en vask i denne sonen. Å vaske seg ved vinduet er drømmen til mange husmødre. Vanlige kjøkkenprosesser er mye mer behagelige å utføre, og har muligheten til å beundre den vakre utsikten fra vinduet. Og nivået av naturlig lys i dette tilfellet er maksimalt, noe som ikke kan annet enn å ha en gunstig effekt på kvaliteten på oppvask og utførelse av andre arbeidsprosesser..

Hjørnepynt

Hjørne fra vinduer

Hjørnesett og øy

Vask ved vinduet

Oppvask ved vinduet

Tre og stein til kjøkkenet

Men selv i en kjøkkenplass uten vinduer kan en vask plasseres effektivt i hjørnet av rommet. Fordelen med hjørneområdet er at det har nok plass selv for en dobbel vask. Enhver forbedring av viktige funksjonelle segmenter i kjøkkenmiljøet fører ikke bare til å spare tid og krefter, men også til glede av rutinemessige arbeidsprosesser..

Vask i hjørnet av kjøkkenet

Kjøkken med mørke fasader

Hjørnesett med glatte fasader

Organisering av spisestue på kjøkkenet med hjørnesett

Som nevnt ovenfor lar kjøkkenets ensformede utforming deg legge igjen en tilstrekkelig mengde brukbar kjøkkenplass for installasjon av en spisegruppe. Men det vil avhenge av størrelsen og formen på rommet – om det vil være et romslig spisebord med komfortable stoler eller en liten konsoll som er festet til veggen og lar bare to familiemedlemmer nyte et måltid. Størrelsen og modifiseringen av selve spisegruppen vil også avhenge av plasseringen (og antallet) av vindu og døråpninger..

Snøhvite overflater

Originalt design

Oppsett for et romslig kjøkken

Hodesett i lyse farger

I utenlandske kjøkkenprosjekter er bruk av en kjøkkenøy utrolig populær. Våre landsmenn slutter seg også til denne trenden og opplever personlig fordelene ved å bruke en frittstående modul, som kan tjene som et ekstra lagringssystem, et sted for integrering av husholdningsapparater, installasjon av vask, kokeplate. Men i forbindelse med temaet vårt, interesserer kjøkkenøya oss først og fremst som en modul for å organisere et sted for måltider. For disse formålene kan benken på kjøkkenøya forlenges både på den ene siden (seter for to familiemedlemmer) og på hjørnet av modulen (3-4 personer kan sitte, avhengig av størrelsen på benkeplaten).

Fasader i tre

Stor kjøkkenøy

Kjøkken i gråtoner

Opprinnelig øy

Lakoniske fargeløsninger

Mørk bunn, lys topp

Spisestue - kjøkkenøya

En annen måte å organisere måltidet på er å bruke benkeplaten på halvøya. I motsetning til øya er det ikke en absolutt frittstående modul og er festet på den ene siden til veggen eller kjøkkenet. For rom med et lite område (der det ikke er nok brukbar plass til en kjøkkenøy eller en fullverdig spisegruppe), kan halvøya være en utmerket måte å introdusere flere lagringssystemer og arrangere et spisesegment for to eller tre familiemedlemmer.

Hjørneoppsett med halvøy

Møbelsett med en halvøy

Halvøya er et sted for korte måltider

Kompakt layout

Kontrasterende kombinasjoner

Peninsula - bardisk

For russerne er den vanligste måten å organisere et spiseområde på å sette opp bord og stoler til måltider. Dessverre har ikke alle russiske leiligheter nok plass til å ta imot en fullverdig spisegruppe. Men den vinklede utformingen av møbelensemblet bidrar til å spare brukbar plass i små rom, uten betydelige tap i antall lagringssystemer og innebygde husholdningsapparater.

Originalt spisebord

Design av spisebord

Tradisjonell forestilling

Kjøkkenfronter – faktiske ideer fra 2017

Til enhver tid ble eierne av leiligheter og hus som planlegger renovering i kjøkkenrommene betinget delt inn i de som til tross for alle nyvinninger foretrekker de tidløse klassikerne og de som liker moderne designideer. Moderne stilistikk streber etter minimalisme samtidig som prinsippene for personlig komfort bevares. Møbler i en moderne stil ser enkle og konsise ut, men samtidig er de utrolig funksjonelle, praktiske og enkle å bruke. I dette tilfellet trenger ikke fasadene å være helt glatte, blottet for innredning og synlige beslag. Moderne hodesett kan for eksempel være en kombinasjon av glatte fronter i den øvre delen av ensemblet og skapdører utstyrt med håndtak i nedre del.

Moderne stil

Lakonisk design

Snøhvit idyll

Moderne kjøkkendesign

Glatte fasader av et lakonisk headset

Klassiske fasader gjennomgår også endringer til fordel for et forenklet utseende og enkel produksjon og videre drift. Komplekse utskjæringer eller utsmykkede beslag er ikke lenger synlige selv i klassiske kjøkkendesignprosjekter, de ble erstattet av interiør i nyklassisk stil, med tradisjoner, men tilpasset moderne virkelighet.

Tradisjonell design

Nyklassisk stil

Klassiske fasader

Klassisk mat

En av de vanskeligste, fra et synspunkt for effektiv bruk, er stedet for ethvert rom hjørnet. I en så funksjonelt lastet kjøkkenplass blir rasjonell drift av hjørnesonene en snublestein. Faktisk har kjøkkenfasiliteter i de fleste tilfeller ikke et tilstrekkelig areal, og for å spare brukbar plass beholdes kontoen med centimeter. Heldigvis har moderne møbelprodusenter funnet mange måter å designe lagringssystemer på den mest rasjonelle måten, praktisk i drift og rengjøring..

Hyller i hjørneskap

Organisering av lagringssystemer i hjørnet

Ikke-standard løsning

Uvanlig løsning

Dekorasjon av hjørneområdet

Et av alternativene for fasaden til hjørnelagringssystemet er skuffer, hvis kledning etterligner hjørnet. Denne tilnærmingen tillater ikke bare å bevare bildet av et hjørnesett, men også å ikke bruke en ekstra centimeter ledig plass på kjøkkenet. For lagringssystemer medfører dette et lite tap når det gjelder kapasitet..

Hjørnefasader

Skuffefronter

Skuffer

Utsikt ovenfra

Lette hjørnefasader

I trendy grå

Radial henrettelse er mindre vanlig. «hjørne» fasader på den nedre delen av kjøkkensettet. Halvsirkelformede fasader er vanskeligere å produsere, noe som betyr dyrere. Men det originale utseendet og den sikre ytelsen utgjør de høye kostnadene.

Hjørnegarderobe i halvsirkel

Radiale fasader

Buede former

Glatte linjer

En annen effektiv måte å designe et hjørneskap på er å designe det i form av en femkant. I dette tilfellet blir en liten del av hjørnet av den ytre delen av headsettet avskåret, området på kjøkkenet som gjenstår for installasjon av spisegruppen og fri bevegelse er redusert, men ikke kritisk. Men utførelsen av selve fasaden er ikke noe komplisert og vil ikke koste mye mer enn produksjon av andre elementer i lagringssystemer.

Femkantet skap

Vekt på det øvre nivået

Pentagonformet garderobe

Det opprinnelige hjørnet på kjøkkenet

Hvis hjørnet av et møbelsett består av to lagringssystemer, blir brukervennligheten til slike skap problematisk. Tross alt vil innholdet i slike lagringssystemer være plassert ganske dypt i hjørnet av rommet. For å lette bruken av hjørneskap, har møbelprodusenter kommet med mange alternativer for utrulling og svingbare hyller. Avhengig av hvilket format kjøkkenutstyret skal lagres i skap, kan du velge forskjellige alternativer

Smarte lagringssystemer

Utrullbare hyller

Oppbevaring i hjørneskap

Praktisk oppbevaring

Optimal bruk av lagringssystemer

Sett ovenfra på hjørneskapet

I noen tilfeller kan det være berettiget å legge inn en komfyr eller et sett med komfyr og ovn i hjørnet av et møbelsett. Selv om det vil kreve mer brukbar plass i hjørneområdet. I svært langstrakte kjøkkenrom eller gjennomkjøringsområder er det ofte ingen annen måte å organisere et ergonomisk arrangement på «arbeidstrekant», en av de betingede hjørnene er platen.

Komfyr i hjørnet av kjøkkenet

Innebygd komfyr og avtrekkshette

Ikke-trivielt hjørnedesign

Imponerende plate i hjørnet av rommet

I noen tilfeller vil det være tilrådelig å bruke et hjørneskap (for hele høyden på møbelsettet) for effektivt å bruke hjørnet av rommet. Men denne ordningen med lagringssystemer er egnet for mellomstore til store kjøkken. Da vil ikke avbruddet på benkeplatene for installasjon av et romslig blyanthus være kritisk og lett «trimmet» området som gjenstår etter installasjonen av headsettet vil være tilstrekkelig til å installere en spisegruppe, øy eller halvøy med bordplate til måltider.

Skap-pantry

Hjørneskap-penalhus

Hvite fronter, svarte benkeplater

Uvanlig hjørngarderobe

Innebygd hjørnegarderobe

Både i ferdige møbelløsninger for kjøkkenet og i skreddersydde hodesett, kan du se følgende alternativ for organisering av lagringssystemer i hjørnet av kjøkkenet. Det er ikke mellomrom mellom de øvre og nedre nivåene av skap, det er opptatt av skuffer eller svingdører i et lagringssystem, oftest laget i form av en femkant (sjeldnere har slike skap en halvcirkelformet fasade).

Country stil

Uvanlig farge på fasader

Ulike fasader

I lysegrå toner

Treversjon

Hvis vi snakker om organisering av lagringssystemer i hjørnet av kjøkkenet på den øvre delen, er den enkleste og samtidig originale utførelsesmåten å henge åpne hyller. Disse hyllene er laget i et hjørnedesign og lar deg effektivt bruke et vanskelig område av rommet. I tillegg tillater åpne hyller «fortynnes» soliditet i den øvre delen av kjøkkenskap, gi variasjon i utformingen av fasadene på møbelsettet.

Hyller som et alternativ til toppsjiktet

Åpne hyller

Uvanlig sammensetning av hyller

Varmt kjøkken

Stripete fasader

Originalt kjøkkeninnredning