Rom

Ikke en drøm alene: et vakkert soverom

Vi, moderne mennesker, er selvsagt bortskjemte skapninger: mat som skal spises godt og klær, for ikke å fryse, har lenge ikke vært av interesse for oss. Vi styres av estetikk, vi har utsøkt smak og mote. Hva kan vi si om et sted å sove? Soverommet er et spesielt tema for en moderne person. Dette er et intimt rom for en eller to personer, et sted for ensomhet og avslapning. Hvordan gjøre det behagelig og vakkert?

Vakre drømmer på en luksuriøs seng

Kanskje den lakoniske utformingen av metallsengen er den perfekte gjennomføringen av soveromsinteriøret? Eller drømmer du om en elegant, stor seng som vil stå sentralt i ditt soverom? Og hvis det er innhyllet i spektakulære sengetøy, vil soverommet ditt selvfølgelig bli et skikkelig høydepunkt på ildstedet.

Originalt design Kreativ løsning for soverommet Mystisk tegning på veggen Luksuriøst hodegjerde Edel aldring av metall Graciøse krøller Seng i metall

Generelt må valg av seng benyttes med alt ansvar, fordi dette er det viktigste elementet i et sovende interiør. En rund seng vil se spektakulær ut i et luksuriøst, romslig rom, og en kompakt funksjonell seng med skuffer og hyller er den optimale løsningen for et lite soverom. For eksempel kan noen modeller enkelt gjøres om til en garderobe, i tillegg utstyrt med mange hyller for bøker og annet tilbehør. I dag har slike innovasjoner en spesiell mekanisme der sengen senkes enkelt og lydløst..

Praktisk, praktisk og funksjonell

Garderobeseng Koselig hjørne Funksjonelt soverom Enestående design enkelhet To i ett Lakonisk moderne Garderobeseng Oppbevaringsplass

Mange modeller er dekorert med en speiloverflate, og dette er et flott alternativ til et vanlig speil. Men husk at den minste dybden på den funksjonelle sengen er 45 cm.

Et godt alternativ for å spare plass på et lite soverom er en køyeseng. Oftest er det en typisk leilighet for et barnerom. Men en slik seng vil se ikke mindre flott ut på et voksen soverom. Bildet nedenfor viser koselige soverom i øko-design, der stilige tresenger i to etasjer passer veldig harmonisk.

Slank design Mer plass til å sove

Og her er et annet eksempel på luksuriøs design, hvor enhver kvinne kan føle seg som en dronning i en køyeleilighet..

Sov som en konge

I et stort soverom vil en podiumformet seng se veldig elegant ut. Kreativt design i etnisk stil med en elegant seng vil nok en gang understreke din utmerkede smak, individualitet og out-of-the-box tenkning.

Etnisk motiv

Podiumseng Bred seng i ledig plass

Stilens orientalske karakter og karakter vil bli understreket av en tatami -seng. En slik seng er en virkelig frelse for de som har problemer med ryggraden, og elskere av en myk seng, selvfølgelig, bør lete etter andre modeller. En viktig fordel med tatami er holdbarheten, og her trenger du ikke spare på materialer: naturlig tre er det beste valget for soverommet ditt.

Øst er en delikat sak Stilig seng i et stilig interiør Tatami

Selvfølgelig er sengen det sentrale elementet på soverommet, men dette betyr ikke at den nødvendigvis må være i midten. Mest sannsynlig er plassen organisert rundt den. Resten følger av den ekstra praktiske belastningen på rommet. Hvis en person i soverommet ikke bare vil hvile, men også jobbe, er det tilrådelig å skille kontorområdet med et stativ eller en skjerm.

Det er flere grunnleggende måter å plassere en seng på et soverom:

Det må huskes at sengelengden skal være en meter mindre enn veggen som den står langs. I dette tilfellet er det ønskelig at det fortsatt er omtrent en meter ekstra plass til gangen og skapet. Forresten, sengen kan ha en uvanlig form – trapezformet, trekantet, rund. Her er for eksempel et av oppsettalternativene for et soverom med en rund seng..

Runde former

Den uvanlige formen på sengen i interiøret må spilles opp. Her utføres denne funksjonen av en avrundet falsk vegg, et rundt teppe og linjer i taket, langs hvilke lamper er plassert..

Veggdekorasjon

Når du velger et materiale og fargeløsninger for å dekorere veggene i et soverom, må det tas to hovedfaktorer:

En person tilbringer mye tid på soverommet, så tapeter av papir, vannbasert maling, tre, naturlige stoffer er de beste løsningene for vegger på soverommet..

Valg av farge er allerede individuelt. For eksempel er nøytralt grønt egnet for personer som jobber fysisk, blått og blått har en beroligende effekt på hissige mennesker og mennesker med psykisk arbeid, gul er en universell farge som gir varme og komfort.

Myk blå for soverom Gule nyanser gir varme og komfort Blå kombinert med lysegul Solens farge Nøytral grønn Grønt er naturens farge Grønt i dekorasjonen av veggene på soverommet

Dessuten avhenger fargevalget lite av den naturlige belysningen i rommet, for soverommet er det «natt» et rom der kunstig belysning spiller hovedrollen.

Spørsmål om stoler

En stol på soverommet er et valgfritt og uavhengig element. En stol er alltid festet til noe, for eksempel hvis det er et toalettbord på soverommet. Og selv da er det mer sannsynlig at han vil ha en liten elegant benk, og ikke en fullverdig stol. Så det viser seg at den eneste sjansen for en stol for lovlig å trenge inn i soverommet er å feste seg til skrivebordet. Og hvis en ikke er gitt på soverommet, så er det heller ikke plass til en stol..

Det er en annen sak om soverommet er romslig og stolene i det fungerer mer som et dekorativt element. Så på bildet nedenfor blir deres lakoniske moderne design i svart og hvitt harmonisk supplert med et fargerikt mønster på veggene og et blått og hvitt fargevalg med en lysegrønn aksent..

Stoler på soverommet: sofistikert design

Kreative og glamorøse, moderne og tradisjonelle, elegante, grasiøse og usedvanlig vakre, de vil bli et luksuriøst tillegg til stilen på soveromsinteriøret.

Gjennomsiktig stol - en original løsning Noter om kreativitet Luksuriøs eleganse Uvanlig lenestol Luksuriøs eleganse Eleganse av former Stol som element i dekor

Rack funksjoner

Du kan få mange fordeler av dette elementet i interiøret på soverommet. En U-formet hylle er vanligvis utstyrt med en vegg i sengen. Det er praktisk å lagre bøker for lesing før du legger deg og andre store ting her..

U-formet stativ Hyller på soverommet: bekvemmelighet, praktisk, funksjonalitet Funksjonelt interiør Elegante hyller Sovehylle - maksimal bekvemmelighet

Hyllene er en ideell løsning for sonering av plassen til et stort soverom, hvorav en del er avsatt til arbeid. Du kan installere et stativ opp til taket, eller du kan gjøre det lavt eller trinnvis, avhengig av hvilket mål du trenger å oppnå – å begrense individuelle soner så mye som mulig eller bare skissere dem i interiøret.

I et lite rom vil hengslede hyller være mer passende, de tar ikke mye plass og lar deg bruke veggplass, som vanligvis ikke er funksjonelt slått.

Lyse hyller - et originalt element Pene hyller på soverommet

Hemmeligheten bak komfort er tekstiler

Selv det mest minimalistiske og urbaniserte soveromsinteriøret er ikke komplett uten tekstiler. Soverommet har i det minste alltid en pute og sengetøy.

Originale puter

Det ideologiske sentrum av soverommet er sengen, så alle tekstilelementer bør være harmonisk kombinert med sengeteppet – dekorative puter, gardiner, tepper og selvfølgelig sengetøy og tepper.

Lyse tekstiler Koselig seng Luksus tekstiler Søtt teppe ved sengen Elegante tekstiler Smakfull enkelhet

Fargeløsninger kan være forskjellige og avhenge av personlige preferanser og stilen på soverommet. Hvitt regnes som universelt, kremete notater vil gi interiøret mykhet, og små lyse innslag, for eksempel fargede dekorative puter, vil gi interiøret en spesiell sjarm..

Et soverom i beige toner er den mest populære trenden innen øko-design. Det er den naturlige fargen på ubehandlet lin, bomull og hampestoffer. Slike møbler, tepper og sengetepper ser bra ut i et land, etno og Provence -stil. Selv om sistnevnte oftere domineres av tekstiler med blomstermønster.

Blomstermotiver i Provence -stil

Bildet viser en harmonisk kombinasjon av blomsterdekorasjon av sengeteppet med gardiner og lenestolstrekk.

Avantgarde-soverommet tar alt. Det kan være gardiner med syrefarger, kontrasterende polstring, puter, en kombinasjon av de mest inkongruøse.

Pastellfarger av blått, syrin, rosa, fersken, sjeldnere grønt er fargene som råder i soverom innredet i romantisk stil, shabby chic og vintage.

Romantisk shabby chic

Ekte ømhet i design

Blant mørke farger er det tillatt å bruke klassisk blått. Denne fargen passer godt til hvitt: sengetepper, tepper med koselige blå nyanser og et hvitt mykt teppe.

Litt lys

Soverombelysning skal være funksjonell og skape en innbydende atmosfære. Det sentrale overlyset kan utelates. Lysekronen på soverommet er mer en levning enn en nødvendighet. Så for eksempel når en person gjør seg klar til sengs, er hun ikke nødvendig når han våkner – også når en kvinne tryller over ansiktet hennes ved sminkebordet, forstyrrer overlyset (bordet er alltid mot veggen, det vil si at lyset er i ryggen, og ansiktet er i skyggen), en bok i sengen med en lysekrone er også upraktisk å lese. Det er mye bedre å sette to små lamper på nattbordet eller fikse en lampe i sengen..

Belysningsdesign - original design Sconces og spotbelysning Kreativ lampe

Overlys kan arrangeres i form av innebygde lamper eller LED-strips. Fra dem kan du lage et originalt lysmønster i taket. Generelle lysbrytere bør plasseres på to steder – nær inngangen og nær sengen..

I tillegg kan du markere hyller og malerier på veggene. Vintage lamper på vinduskarmen ser veldig fine ut. Med gardinvinduene er denne skjønnheten bare synlig fra gaten, men dette forråder en ekte estet i eieren av huset. For de som ikke liker å sove i mørket eller har for vane å stå opp om natten, kan du også bruke nattbordslamper. Det kan være et frittstående lysarmatur eller en vanlig lampe eller lampe med en spesiell dempet belysningsmodus..

Glamourlamper Søte nattlys Originalt lysdesign skaper en mystisk atmosfære Motlys over malerier

De beste variantene «glede»

Hvis alt allerede er bestemt med de generelle punktene på soverommet, er det verdt å ta hensyn til vakre detaljer. Og det er mye å velge mellom. La oss starte fra topp til bunn.

Taket kan dekoreres med stukkstøping. Selvfølgelig, hvis høyden er minst 2,9 m og interiørstilen er passende (klassisisme, barokk, romantikk).

Stukkstøping i taket

I et moderne interiør kan taket dekoreres med vinylklistremerker, originalt tredimensjonalt maleri.

Veggene er tradisjonelt dekorert med malerier, og dyktige kunstneriske slag vil absolutt bli hoveddekorasjonen i soveromsinteriøret..

Kunstmaleri

Nylig er fotopapir populært. Naturalistisk dyreliv, naturskjønne og romantiske hjørner skaper en fredelig stemning. Når du velger et tapet, må du være forsiktig med dynamiske motiver: fossefall, fjellelver, et rastløst hav for et soverom vil ikke fungere.

Noen vil like interiørleker: en snill tilde-dukke, hengende ben fra hyllen eller en dukke-talisman av familielykke, vokte søvnen og kjærligheten til ektefeller i sengen, og noen samler uvanlige dekorative oppbevaringsbokser som vil se ut kunstnerisk ved siden av en stilig minilampe.

Dekorere soverommet Favoritt leker

Takket være antikke møbler kan du lage et originalt preg på utformingen av soverommet. Ofte solid, laget av gode treslag, det holder minnet om generasjoner. Slike møbler kan moderniseres, males eller dekoreres. Dette designet vil appellere til elskere av romantisk stil. I de nå populære stilene shabby chic og vintage kan du ikke klare deg uten dette i det hele tatt..

Elegant antikvitetshandler

Gulvet i et moderne soverom kan være et kunstverk i seg selv. Utrolige 3D optiske illusjoner, glassgulv, utsøkt parkett eller laminat i alle regnbuens farger – alt dette er nå mulig.

Vakre stoler Moderne design Luksuriøs seng Kremtoner i designet Maksimalt lys Lakonisk design Marint tema Delikate nyanser Pastell nyanser Vakre mønstre Bue i dekorasjon Graciøs enkelhet Øko design Utsøkt innredning Mer naturlighet Sandpalett Edel beige Kakaofarge Klassisk Luksus tekstiler