Rom

Kjøkken med et areal på 9 kvm. m – nåværende design 2018

Et kjøkken med et areal på 9 kvadratmeter er den gylne middelveien for de fleste russere som bor i bygårder. I leilighetene i forrige århundre ble det sjelden funnet kjøkkenrom med et areal på mer enn 6,5 kvadratmeter. I moderne boliger med forbedret layout er kjøkkenene stadig mer enn 10 kvadratmeter. m. Designere har lenge bevist at et kjøkken med et gjennomsnittlig areal ikke bare kan være multifunksjonelt og praktisk, men også et vakkert, fasjonabelt og stilig rom. Med et slikt område trenger du ikke å spare hver centimeter brukbar plass, men det er rett og slett ikke rom for feil ved planlegging, valg av husholdningsapparater og organisering av arbeids- og spisestue. Tross alt er kjøkkenet det mest populære stedet i ethvert hjem som trenger en praktisk, ergonomisk, funksjonell og estetisk design. Vi håper at vårt omfattende utvalg av kjøkkenromdesignprosjekter vil hjelpe deg med å lage et drømmende interiør og implementere dine egne designideer basert på de foreslåtte alternativene..

Moderne kjøkkeninnredning

Lett kjøkkeninnredning

Oppsett av et mellomstort kjøkken

Møbler ensemble layout alternativer

Ni kvadratmeter kjøkkenområde kan fordeles på forskjellige måter i rommet til en leilighet eller et hus. Valget av hvordan du skal arrangere lagringssystemer, apparater og arbeidsflater vil avhenge av følgende faktorer:

 • formen på rommet;
 • antall, størrelse og plassering av vindu og døråpninger;
 • plasseringen av kjøkkenet i forhold til andre tilstøtende rom, kjøkkenområdet kan være en del av det kombinerte rommet, stue;
 • passering av kommunikasjonssystemer (ikke i alle tilfeller er det mulig å lovlig flytte en eller annen rørledning);
 • behovet for å utstyre en spiseplass på kjøkkenet;
 • muligheten for å installere en vaskemaskin i et annet rom i boligen.

Kjøkkenøy design

Snøhvite overflater

Originalt interiør

Plasseringen av kjøkkenenheten bestemmer åpenbart i stor grad ikke bare utseendet på rommet, men også dets funksjonalitet, praktisk og ergonomi. Hvis du må bruke mye tid på å arbeide kjøkkenprosesser, men de må fortsette i et komfortabelt og trygt miljø.

Praktisk design

Design av et lite kjøkken

Hjørneoppsett for et mellomstort kjøkken

Det er ikke for ingenting at hjørneoppsettet regnes som det mest allsidige og praktiske. Til den laveste prisen på brukbar kjøkkenplass kan du plassere et tilstrekkelig antall lagringssystemer og arbeidsflater. Den L-formede utformingen er ergonomisk (vi plasserer vasken og ovnen på vinkelrette sider), praktisk sett fra de laveste trafikkostnadene og visuelt attraktive. En annen fordel med hjørneoppsettet er at selv i et lite kjøkken er det nok plass til å installere en liten spisegruppe..

Hjørneoppsett

Hjørneoppsett med øy

Hjørnesett for et smalt kjøkken

Universelt alternativ

Hjørneoppsettet er veldig kompakt. Derfor blir det ofte supplert med en kjøkkenøy – en frittstående enhet som kan tjene som et lagringssystem, et sted for integrering av husholdningsapparater og en vask. Forlengelsen av øyas bordplate gir mulighet for et lite spisestue for korte måltider eller som et permanent spiseområde for to eller tre personer (avhengig av størrelsen på overflaten).

Tradisjonell designL-formet ensemble

Hjørnearrangement av møbler

Treet overalt

Halvøya skiller seg fra kjøkkenøya ved at en av sidene er festet til veggen eller kjøkkenenheten. Halvøya blir en utmerket løsning for små mellomrom som trenger ekstra møbler for å holde kjøkkenet i orden. Det kan også brukes som et lagringssystem, en base for plassering av husholdningsapparater og et sted for korte måltider (i noen tilfeller som et permanent spisesegment).

Blått kjøkken

Peninsula sett

Hjørnemøbler

Kompakt headset

Oppsett i en rad

Avhengig av formen på rommet og plasseringen av inngangen og vinduet, blir en enkel rad (lineær) layout et utmerket alternativ for å arrangere kjøkkenområdet. Dette arrangementet av kjøkkensettet passer for de familiene som er fornøyd med et lite antall lagringssystemer og ikke trenger å integrere et stort antall husholdningsapparater eller kan begrenses til et standard sett med kompakte modeller. Den åpenbare fordelen med arrangementet av møbelensemblet i en rad er kjøkkenets ledige plass for installasjon av et romslig spisebord eller et komfortabelt kjøkkenhjørne.

Enkelt radoppsett

Lineært sett med øy

Lineær layout

Sett og halvøy

I en lineær layout er det vanskelig å oppfylle vilkårene for en ergonomisk plassering «arbeidstrekant». Selv om kjøleskapet er plassert atskilt fra kjøkkenet, viser det seg likevel at vasken og komfyren (komfyren) er plassert i samme rad. Derfor blir det lineære arrangementet ofte supplert med installasjon av en øy eller en halvøy. Oftest er en koketopp integrert i denne modulen, noen ganger en vask (alt avhenger av mulighetene for overføring av kommunikasjonssystemer).

Moderne stil

Glatte blanke fasader

Kjøkken i et privat hus

hvite vegger

Peninsula - spisestue

U-formet utforming av kjøkkensettet

I noen tilfeller er den beste måten å arrangere et kjøkkenensemble et U-formet oppsett. Hvis rommet er veldig langstrakt og det ikke er behov for å installere et spisebord i det, men et stort antall lagringssystemer og husholdningsapparater er nødvendig for å opprettholde orden, vil et U-formet kjøkkensett gi en slik mulighet. I et slikt oppsett er det enkelt å følge regelen «arbeidstrekant», ved å plassere vask, kjøleskap og komfyr (komfyr) på motsatte sider av møbelensemblet.

P-formet layout

Hvite fronter - mørke benkeplater

U-formet layout

U-formet headset

Lette utførelser og fasader

Hvis kjøkkenrommet er rektangulært og enda sterkere langstrakt, vil det neppe være plass til å ta imot spisegruppen etter å ha installert det U-formede kjøkkensettet. Men i rom med en form som er nær et torg, kan du installere en liten øy i midten (den kan også tjene som et sted for korte måltider) eller et spisebord i beskjeden størrelse med små krakker som lett glir under bordplaten.

Kjøkken med hvit design

Originalt design

Mørke benkeplater som aksent

I et lyst kjøkken

Lys design

Parallelt oppsett

Hvis kjøkkenet ditt er et gjennomgangsrom, hvis det har utgang til en balkong eller et panoramavindu, eller bare presenteres i form av et sterkt langstrakt rektangel, kan en parallell utforming av møbelensemblet være den eneste effektive løsningen. Arrangementet av lagringssystemer, husholdningsapparater og arbeidsflater overfor hverandre, i to rader, vil mette kjøkkenet med de nødvendige interiørartiklene og bevare rommets ergonomi. Hvis rommet er veldig langstrakt, vil det mest sannsynlig ikke være mulig å installere en spisegruppe i midten, selv av en kompakt størrelse. Men i et rom hvis form er nær et torg, kan du installere et lite stativ, et bærbart spisebord.

Parallelt oppsett

Takaksent

Oppsett i to rader

Snøhvit glans

Organisering av en spiseplass på kjøkkenet med et areal på 9 kvm

Valget av hvordan du skal organisere spisestuen i kjøkkenområdet vil avhenge av følgende faktorer:

 • antall og alder på familiemedlemmer (for et ektepar vil en bardisk eller en forlengelse av benken på kjøkkenøya være nok; i familier med eldre og små barn er det nødvendig med et fullt spisebord);
 • livsstil (noen lager en halv dag for en stor familie, mens noen spiser hovedsakelig i offentlig catering og bruker kjøkkenet bare til korte måltider);
 • behovet for en ekstra møbelmodul for å integrere et husholdningsapparat eller en vask (en øy eller halvøy kan bli et effektivt spisestue for 2-3 personer);
 • mengden og formen på ledig plass igjen etter installasjonen av kjøkkenenheten.

Peninsula benkeplate som et bord

Lett mynte design

Belysning på kjøkkenet

Øya for måltider

Det er ikke alltid mulig å komfortabelt arrangere en spisegruppe for flere personer innenfor rammen av en kjøkkenplass med et areal på 9 kvadratmeter, ikke til skade for resten av miljøet. Rommet kan være veldig langstrakt, ha to vinduer (dette er et pluss når det gjelder belysning, men et minus fra siden av overskap og den påfølgende mangelen på lagringssystemer), kjøkkenet kan være et gjennomgangsrom eller ha et uregelmessig form med nisjer og avsatser.

Spisestue i metall

Levende planter som en aksent

Fokus på gulv

Snøhvit idyll

Det tradisjonelle alternativet for å organisere et spisesegment er å dekke et bord med stoler for alle familiemedlemmer. Dette alternativet er mulig med en kantet eller lineær utforming av kjøkkensettet. For en stor familie, der det er eldre, små barn, er en spisegruppe nødvendig. Det er best å bruke et spisebord i en rund eller oval gruppe – på denne måten vil det være mulig å plassere maksimalt antall familiemedlemmer på minimum antall kvadratmeter på kjøkkenet.

Komfortabel spisegruppe

Vekt på spisestuen

Liten kjøkkeninnredning

Snøhvit kjøkkeninnredning

Spisegruppe i karnappvindu

Hvis kjøkkenet ikke er nok når det gjelder å mette rommet med lagringssystemer og steder for å bygge i husholdningsapparater, kan bruk av øya hjelpe med dette. Det er logisk at det etter installasjonen av kjøkkenøya ikke er nok plass til spisegruppen. Hvis familien består av to eller tre personer, kan spisestuen organiseres bak bordet på øya, noe som forlenger den for en behagelig plassering av sittende.

Symmetriens rike

Original spisestue

Mørk aksent - kjøkkenøya

Lyst tregulv

Mørke blanke benkeplater

Tradisjonell stil

Et annet alternativ for å lage en spisestue i kjøkkenområdet er å installere et polstret hjørne. Komfortabelt, praktisk, estetisk tiltalende og ganske innenfor makten til et lite kjøkkenrom med et areal på 9 kvm. m. Det er på utformingen av kjøkkenhjørnet som designere oftest fokuserer på, hvis det er en i kjøkkenets indre – det kan være lyse trekk og et bord med et originalt design og omgivelsene (stoler eller krakker)

Kjøkken

Vekt på det myke hjørnet

Fargerikt gulv

Lys polstring av kjøkkenhjørnet

Finisher og farger på et mellomstort kjøkken

Valget av etterbehandlingsmaterialer for et så sært rom som kjøkken må velges basert på følgende funksjoner:

 • høy luftfuktighet;
 • hyppige temperaturfall
 • det er mulig for fettdråper som flyter i luften å legge seg;
 • mekanisk belastning (mest for gulv).

Kjøkken i et stort karnappvindu

Praktisk kjøkkendesign

Lys aksent

Fra denne lille, men viktige kriterielisten, kan vi konkludere med at materialene for etterbehandling av kjøkkenrommet ikke bare må tåle høy luftfuktighet og temperatur, men også må rengjøres med kjemikalier og samtidig ikke miste sitt opprinnelige utseende. Når det gjelder utforming av gulv, må gulvet blant annet tåle fall av skarpe og tunge gjenstander..

Romslig rom

Øy og spisestue

Hvis kjøkkenområdet ditt med et areal på 9 kvadratmeter er en del av et kombinert rom, kan etterbehandling tjene som et element i sonering. Selvfølgelig vil kjøkkensegmentet i stua ha et design som er akseptert i hele rommet, men du kan markere det ved hjelp av taket eller gulvet, aksentdesign på kjøkkenforkleet. Alt avhenger av den valgte stilen og måten vegger, tak og gulv er dekorert på.

Hvis vi snakker om nåværende fargevalg, så anbefaler designere for et mellomstort kjøkken å bruke lyse nyanser for veggdekorasjon. Den klassiske versjonen av taket er snøhvit hvit. Men for gulv kan du bruke mørke, dype farger. Denne ton-i-ton-oppsettet vil bidra til å visuelt øke høyden på rommet. På en lys bakgrunn vil et kjøkkensett i hvilken som helst farge se organisk ut.

Country stil

Original lesning

Hvitt kjøkkeninnredning

Blanke gulvfliser

Hvitt er alltid relevant, enten det er valg av bakgrunn for et kjøkkenrom eller et alternativ for utførelse av kjøkkenfasader. I noen tilfeller må du bruke hvite overflater totalt – kjøkkenet ligger på nordsiden, lyset fra vinduet blokkeres av planter eller bygninger, den uregelmessige formen på rommet med mange nisjer og avsatser, loftsrommet. Hvit farge vil hjelpe ikke bare med å jevne ut arkitektoniske ufullkommenheter, visuelt utvide volumet i rommet, men også gjøre bildet lett, luftig.

Lett kjøkkendesign

Snøhvit bilde

Hvite overflater

Snøhvite glatte fasader

Lys sett

Møbler i hvitt

Grått går ikke av moten. En universell, praktisk, edel, lett kombinert tone kan ikke bare bli et utmerket bakteppe for et kjøkkensett, men også brukes til utførelse av skapfronter. Et grått kjøkken vil ikke se kjedelig ut hvis du legger til et par lyse aksenter. Dette kan være dekorasjonen av et kjøkkenforkle, lyse retter, en duk på spisebordet eller fargerik polstring på stoler (barstoler).

Lyse grå nyanser

Kjøkken i grått

Grå fasader

Original geometri

Alle gråtoner

Kontrasterende kombinasjoner er en populær trend i utformingen av kjøkkenrom. Et mellomstort kjøkken har råd til en kombinasjon av mørke kjøkkenfasader med lys veggdekorasjon. Hvis du bruker en mørk farge til å dekorere den nedre delen av skapene. Og en lys tone er for den øvre, så kan du lage en visuell økning i høyden på rommet. Kontraster hjelper ikke bare med å understreke rommets geometri, til å markere spesielt betydelige segmenter eller interiørartikler, men også til å tilføre dynamikk og til og med drama til bildet av rommet..

Kontrastdesign

Svart og hvitt interiør

Mørke fasader

Kontrastspill

Designere anbefaler «fortynnes» kontrasterende kombinasjoner (veksling av mørke og lyse overflater) i en mellomtone. Oftest fungerer interiørartikler og treoverflater som et mellomledd mellom lys og skygge. Den naturlige varmen i tre øker ikke bare graden av arten av rommets design, men gjør det også koseligere, mer behagelig.

Hvitt, svart og treaktig

Kompakt kjøkken

Romslig kjøkken-spisestue

I mellomstore rom tillater eksperter bruk av fargerike naturlige nyanser. Oliven og pistasjenøtter, mentol og turkis, sand, gull, lyseblå eller kompleks marineblå kan brukes som fargevalg for en aksentvegg, en bakside eller et mønster av brokete porselengulv.

Naturlige nyanser

Bakgrunn for aksentvegg

Motley design av forkleet