Rom

Kjøkkendesign i et privat hus – interiør 2019

Å ordne et kjøkken i et privat hus er like viktig som det er hyggelig. Tross alt kan du ikke spare hver centimeter, velge husholdningsapparater med den nødvendige konfigurasjonen og størrelsen, og ikke være begrenset når du velger en fargepalett for utførelsen av finishen og fasadene på kjøkkensettet. Med et ord kan du få alle dine designdrømmer til å gå i oppfyllelse og skape et virkelig behagelig, koselig, multifunksjonelt og vakkert rom for å utføre kjøkkenprosesser, spise og muligens motta spesielt nære gjester. Kjøkkenrom i private leiligheter er nesten alltid større enn sine kolleger, omgitt av små mellomrom i standardleiligheter. Det er ikke nødvendig å snakke om små boliger. Men store muligheter er også et stort ansvar. Det er viktig ikke «sprut» egne designideer og ambisjoner, ikke miste grunnlaget for konseptet med kjøkkendesign på et relativt stort område, i jakten på originalitet – ikke glem praktisk, funksjonalitet og ergonomi i rommiljøet, som må utføre en stor antall alternativer. Vi håper at vårt store utvalg av kjøkkenromdesignprosjekter vil hjelpe deg med å finne inspirasjon til å dekorere ditt eget drømmekjøkken..

Moderne kjøkkeninnredning

Kjøkken i et privat hus

Funksjoner på kjøkkenet i et privat hus

I ethvert hjem er kjøkkenet hjertet og ildstedet, det er et multifunksjonelt rom der ikke bare deilige retter tilberedes og relaterte arbeidsprosesser utføres, men hele familien samles til felles måltider. Kjøkkenrommet i et privat hus har sine egne egenskaper:

  • som regel er et kjøkken i en privat leilighet mye større enn et kjøkken i en standard leilighet;
  • oftest har kjøkkenet ikke ett, men to eller flere vinduer (dimensjonene deres kan avvike fra standardstørrelsene som er vedtatt ved bygging av bygårder);
  • formen på selve rommet kan være ikke -standard, så plasseringen av arbeidsområdet kan variere, i tillegg kan du bruke flere interiørelementer – en peis, et kjøkkenhjørne med forskjellige modifikasjoner (hvis det er nisjer eller et karnappvindu i rommet) og til og med en arbeidsplass;
  • kommunikasjonssystemer kan legges etter eget skjønn, hvis dette ikke er i strid med sikkerhetsreglene;
  • vanligvis på kjøkkenet til et privat hus er det ikke bare et arbeidsområde, men også et fullverdig spisesegment som kan motta ikke bare familiemedlemmer, men også gjester i huset.

Lett design

Design for et romslig kjøkken

I et lyst og romslig kjøkken

Oppsett for et romslig kjøkken i en privat husholdning

Det er åpenbart at bildet av kjøkkenrommet, dets innredning, i stor grad avhenger av plasseringen av lagringssystemer, innebygde husholdningsapparater og arbeidsflater. I et stort kjøkkenrom er det praktisk talt ingen begrensninger for valg av kjøkkeninnredning. Men et romslig kjøkken kan også ha en kompleks form, være et gjennomgangsrom eller være en del av en stue – alle disse nyansene setter preg av valg av metode for å fullføre møbelensemblet. La oss se nærmere på alternativene for å organisere arbeidsprosesser på kjøkkenet ved hjelp av romslige lagringssystemer, praktisk plassering av arbeidsflater og ergonomisk utforming av husholdningsapparater.

Lyseblått kjøkken

Levende fargekombinasjoner

Snøhvite overflater

Hjørneoppsett med kjøkkenøy eller halvøy

Det er ikke uten grunn at vinkelsettet på kjøkkenet er ansett som det mest allsidige alternativet for arrangement av møbler og innebygde husholdningsapparater. Denne oppsettet lar deg bruke minst mulig brukbar plass med maksimalt antall lagringssystemer. I tillegg er det praktisk å plassere hjørnene til den såkalte «arbeidstrekant» – kjøleskap, vask og komfyr (komfyr). Hjørneoppsettet er egnet for kjøkkenrom av enhver form, med et hvilket som helst antall og størrelser på vinduer og døråpninger. Fordelen er også den store mengden ledig plass som er igjen etter installasjonen av det L-formede møbelensemblet. Dette stedet brukes vanligvis til å huse en kjøkkenøy eller halvøy. Men på et stort kjøkken kan du ikke bare være begrenset til en frittstående modul, som lar deg øke antall lagringssystemer og bli et sted for korte måltider, men også installere en fullverdig spisegruppe-et stort bord og komfortable stoler for alle familiemedlemmer.

Hjørneoppsett for et lite kjøkken

Hjørneoppsett

L-formet headset med øy

Hjørnemøblerensemble

Romslig og stilig kjøkken

Lineær utforming av kjøkkensettet, supplert med en øy eller spisegruppe

Den lineære utformingen forutsetter plasseringen i en rad av alle lagringssystemer og innebygde husholdningsapparater. Denne metoden for å organisere arbeidsområdet er egnet for rom der det er nødvendig å la så mye brukbar plass som mulig for å organisere et stort spisesegment. Eller det er mer praktisk for vertinnen (eieren) å bruke en kjøkkenøy med integrerte husholdningsapparater, kanskje til og med en vask, som arbeidsbase. På samme tid kan spisestuen organiseres der, bak kjøkkenbenken (et alternativ for ektepar eller familier med ett barn) eller presenteres som en fullverdig spisegruppe med et stort bord og komfortable stoler (en variasjon for store familier).

Lineær layout

Ett radoppsett

Kombinert plass

Lineært kjøkkensett

Lys grå design

Lakonisk designalternativ

En layout på en rad er egnet hvis kjøkkenrommet i ditt private hus har et beskjedent område. For eksempel, for et ektepar eller en familie som sjelden spiser hjemme, vil et lite kjøkkenoppsett som ligger lineært langs en av veggene på kjøkkenet og øya eller halvøya, som også fungerer som spisestue, være tilstrekkelig..

Design for et lite kjøkken

Mellomstor kjøkkeninnredning

Naturlige nyanser

På et kjøkken med to øyer

U-formet layout for kjøkkenet

Oppsett av kjøkkenets ensemble i form av et brev «NS» det er tilrådelig hvis du trenger å bruke et stort antall lagringssystemer for å organisere et ryddig system på kjøkkenet. Denne oppsettsmetoden er også egnet for kjøkken der det er nødvendig å plassere et stort antall husholdningsapparater – i tillegg til en standard komfyr (kokeplate) med hette og kjøleskap, må du integrere en ovn, en oppvaskmaskin, en mikrobølgeovn, vinkjøleskap og mye mer. På et romslig kjøkken med et slikt oppsett er det nok ledig plass i midten av rommet for å installere en kjøkkenøy eller et spisebord med de nødvendige egenskapene..

U-formet layout

P-formet layout

Mørk bunn - lys topp

U-formet headset

Møbelensemble med bokstaven P

Et stort antall lagringssystemer

Parallell utforming av kjøkkenets ensemble

For et gjennomgangsrom, et kjøkken med tilgang til bakgården eller et stort panoramavindu, vil den optimale plasseringen av kjøkkenet med husholdningsapparater være langs to frie parallelle vegger. På det smale og lange kjøkkenet i en liten bolig ville det absolutt ikke være plass til et spisebord. Og på det romslige kjøkkenet i en privat husholdning vil det mest sannsynlig være mulig å komplimentere ensemblet med et kjøkkenbord eller en øy, som også kan tjene som en bordplate for å holde måltider. Et parallelt oppsett kan også brukes på et kjøkken med et vanlig vindu, under hvilket det er en radiator, og inngangen ligger i midten av veggen overfor.

Parallelt oppsett

To-raders oppsett

For et lite kjøkken

Parallell oppstilling av lagringssystemer

Den nåværende fargepaletten for kjøkkenet i et privat hus

Hvis designerne enstemmig anbefaler å bruke en usedvanlig lys fargepalett for et lite kjøkken i en liten (og standard) leilighet, så er det praktisk talt ingen begrensninger på det romslige kjøkkenet i et privat hus. Og likevel må noen av nyansene tas i betraktning når du tar fargebeslutninger:

  • plassering av rommet i forhold til kardinalpunktene (for sørsiden kan du bruke et kult fargevalg, for nordsiden er det bedre å holde seg på varme nyanser);
  • antall vinduer og nivået av naturlig beskyttelse (lyset fra vinduet kan blokkeres av trær og busker, forskjellige bygninger, elementer av landskapsdesign);
  • fargedesign av tilstøtende rom og ønsket om å markere kjøkkenrommet ved hjelp av farger eller la det oppløse seg i det generelle bildet av hjemmet.

Originalt fargevalg

Romslig kjøkken-spisestue

Fokuser på kjøkkenøya

Grå fasader

Selv i romslige rom kan du oftest finne en lys dekorasjonspalett blant moderne designprosjekter. For det første vil den hvite fargen aldri miste sin popularitet, designet i lyse farger vil være relevant i mange år. For det andre, for mange av oss, er det lyspaletten som er knyttet til et rent og komfortabelt rom der mat til hele familien skal tilberedes. Hvem ville nekte et lyst, krystallklart bilde av et kjøkken som virker enda større enn det er på det helt hvite, takket være de snøhvite overflatene? I tillegg er en lys utforming av kjøkkenfasader å foretrekke hvis du planlegger å henge den øvre delen av skapene under selve taket. Møbler i hvit farge vil se lysere ut uten å belaste bildet med monumentalitet. Snøhvite nyanser er perfekte for enhver stilistisk retning – fra klassisk til moderne stil.

Lett kjøkkeninnredning

Snøhvit bilde

Hvite glatte fasader

Lys som en aksent

Koselig interiør

Hvitt kjøkken

Eksperter anbefaler å ikke fokusere på hvitt når du dekorerer rom som egentlig ikke trenger en visuell økning. Du risikerer å lage et helt kjølig rom med en ubehagelig atmosfære sett fra fremkalte følelser. Bruk treoverflater for å heve fargetemperaturen i rommet. Tre kan brukes som gulvmateriale, til benkeplater, innredning av spisestue eller aksent på en kjøkkenøy.

Moderne kjøkkendesign

Mørkt gulv, hvite vegger

Aksent tre

Takaksent

Aksent på treoverflater

På et romslig kjøkken kan du trygt bruke kontrasterende kombinasjoner. Det er ikke bare vekslingen mellom lyse og mørke overflater som er populær denne sesongen. Og mer komplekse kombinasjoner ved bruk av mellomliggende fargevariasjoner. For eksempel er den mørke skyggen av wenge på kjøkkenfasadene ved siden av de snøhvite overflatene i romdekorasjonen og benkeplater av tre, husholdningsartikler til møblene til spisegruppen. Resultatet er et dynamisk, klart bilde fra synspunktet på oppfatningen av objektets geometri. Men samtidig gir tre varme til dette interiøret i kjøkkenrommet, som er ganske kult i fargetemperaturen, balanserer rommets karakter og skaper en balanse.

Kontrastdesign

Mørk sjokoladefarge

Kontrast kjøkken design

Skiftende lyse og mørke overflater

Hvitt, svart og treaktig

Som i forrige sesong er grå og mange av dens nyanser fortsatt relevante og alternativer for utførelse av et moderne interiør. Kjøkkenet er intet unntak. Nøytral, universell, edel – hvilke epiter bruker designere for grå. Gråtoner passer virkelig inn i ethvert design, fra klassisk til avantgarde. Du trenger bare å velge et organisk akkompagnement for dem – mørke flekker for å understreke formen, lyse farger for å gi lysheten til bildet av rommet og treoverflater for å bringe varmen til rommets karakter..

Originale fasader

Edelgrå

Lyse grå nyanser

Grått møbelsett

Sølvpalett

Alle gråtoner

Lysegrått møbelensemble

I et romslig og lyst rom på kjøkkenet kan du bruke den vanskelige lokale integrasjonen av mørkfargede interiørartikler og utføre fasadene på kjøkkenet i din favoritt mørke tone. Matt eller glanset kjøkkenfasader i en mørk farge ser luksuriøse, edle ut, og hever ikke bare statusen til møbelsettet, men også hele plassen. Glansen av forkromede elementer i husholdningsapparater og ekstra møbler på en mørk bakgrunn ser spesielt imponerende ut. Ikke mindre effekt kan oppnås ved å fortynne mørke overflater med lyse benkeplater, elementer i rustfritt stål. Bruk metallisert mosaikk eller keramiske fliser til å dekorere kjøkkenets bakside.

Mørkt kjøkken

Mørke fasader

Wenge -farge til kjøkkenet

Mørkt kjøkkensett

Svart glans

På kjøkkenet til et privat hus har du råd til lysstyrke. Designere anbefaler å bruke ett møbel som aksent (skjenk, kjøkkenøy, bardisk eller stoler ved spisebordet) eller en overflate – dette kan være en hel vegg eller en del av den, for eksempel å dekorere et forkle. På bakgrunn av et nøytralt rom vil selv ikke den lyseste nyansen se spektakulær ut, tiltrekke seg oppmerksomhet og skape en rekke farger i interiøret, noe som øker graden av unikhet.

Lys vegg som aksent

Fokus på avtrekkshette

Lys veggdekorasjon

Lys veggdekorasjon

I hvilken stil kan du ordne kjøkkenet til en privat husholdning

I motsetning til standardleiligheter, som er beskjedne i størrelse, kan kjøkken i et privat hus utformes i enhver stilistisk retning. Alt avhenger av ytelsesstilen du velger for hele huset. Enig i at det vil være rart hvis alle rommene i en privat husholdning er innredet i klassisk stil, og kjøkkenet er utført i en moderne stil eller høyteknologisk. Og likevel er noen avvik fra det generelle konseptet mulig, gitt rommets multifunksjonalitet og dets spesielle mikroklima (valg av materialer for etterbehandling av overflater og utførelse av fasader på et møbelsett vil bli påvirket av temperaturforskjeller og høy luftfuktighet, og den konstante risikoen for mekanisk belastning).

Strenge former og linjer

Farge og lys

Originale kombinasjoner

Treet på hvit bakgrunn

Hvis kjøkkenet er en del av et kombinert rom der spisestuen og stuen ligger, vil dens stilistiske utførelse være fullstendig underordnet det generelle konseptet med utformingen av hele rommet. I dette tilfellet må utførelsesstilen til kjøkkenfasadene på headsettet og øya (halvøya), valg av møbler for spisegruppen, etterbehandling av alle overflater og valg av dekorative elementer stemme overens med utformingen av andre funksjonelle områder. Det er mulig å markere kjøkkensegmentet ved hjelp av farge eller tekstur, men stilistisk bør kjøkkenets design opprettholdes i den generelle interiørstilen.

Kjøkken-studio i et privat hus

Kjøkkenområde i et kombinert rom

Kjøkken i moderne stil Er en blanding av minimalisme og hi-tech, som ikke er fremmed for dekorasjon og streber etter maksimal komfort. I motsetning til «ren» minimalisme, moderne stil, som også streber etter maksimal funksjonalitet, pålegger ikke et tabu om bruk av innredning, hvis dets tilstedeværelse er berettiget funksjonelt. Originale lamper, et uvanlig utvalg av møbeltrekk for spisestoler, lyse retter, originalt kjøkkenutstyr – du kan dekorere rommet med ganske praktiske interiørartikler. Men samtidig er strategien for kjøkkendesign i en moderne stil alltid basert på praktisk, funksjonalitet, ergonomi og komfort i det skapte miljøet..

Lakonisk design

Moderne stil

Glatte bakbelyste fasader

Kjøkken med utgang til gårdsplassen

Snøhvit lakonisme

En av variantene av moderne stilistikk er stilen moderne. For å si det enkelt, bruker denne stilen alle de mest progressive innovasjonene innen interiørdesign, men på grunnlag av opprinnelig ferdige lokaler. I moderne tid kan banebrytende teknologi og møbler kombineres med takets klassiske design – ved hjelp av stukklister og en luksuriøs lysekrone med mange dekorative elementer. Murverk kan ligge ved siden av et speil i en gammel forgylt ramme eller vegger i form av lysestaker, en designerstol eller en gulvlampe. Men med alt dette ser møblene moderne, praktiske, komfortable og funksjonelle ut..

Moderne kjøkken

Uvanlig tilnærming

Praktisk og kortfattet

Ikke-trivielt design

En annen underart av moderne stil er øko-stil. Navnet taler for seg selv – stilens hovedfokus er fokus på miljøvennlighet, bruk av naturlige motiver i alt – valg av materialer for etterbehandling og utførelse av møbler, fargepalett og dekorative elementer. Trebjelker i taket (heldigvis er høyt tak på kjøkkenet i et privat hus i stand til å motstå dette), bevisst rå interiørelementer, hamp i stedet for coasters og avføring, levende planter som dekor. Tydeligvis, i et slikt miljø, føler de fleste av oss oss komfortable og koselige..

Øko-stil kjøkken

Treet overalt

Øko-stil

Klassikere er alltid på moten. Den tradisjonelle forestillingen ble opprettet for å bevare og hedre familiefundamentene i mange år. Designere anbefaler å bruke motiver nyklassikere for de som ønsker å se kjøkkenet sitt som luksuriøst, komfortabelt og funksjonelt på samme tid. En effektiv kombinasjon av klassiske motiver og moderne teknologi, metoder for organisering av lagring og arrangement av arbeidsflater, fører til opprettelsen av et interiør der alle er komfortable og komfortable. Men samtidig ser kjøkkenet elegant, stilig ut, og til tross for de sofistikerte husholdningsapparater, er det klassisk luksuriøst..

Tradisjonell stil

Klassisk versjon

Tradisjonelle motiver

Snøhvit klassiker

Kjøkken i stil Provencec er et vellykket valg av designkonsept for å skape et koselig, komfortabelt og samtidig multifunksjonelt rom. Provence er best egnet for kjøkkenrommet i et privat hus (ikke nødvendigvis et landsted). Noen nyanser av landlige liv, harmonisk sammenflettet med moderne husholdningsapparater, er i stand til å skape et virkelig unikt interiør. Provence elsker romslige og lyse rom, men i et lite kjøkken kan du organisere et autentisk design med et snev av fransk land. Overfloden av lyse overflater, bruk av antikke interiørartikler (eller kunstig eldre), obligatorisk tekstildekorasjon, slitasje og sprekker, antikke retter og husholdningsartikler laget for hånd – alle disse motivene fremhever effektivt stilen blant andre landstrender på måtene å dekorere et kjøkkenrom.

Provence for kjøkkenet i et privat hus

Original tolkning av Provence

Snøhvit land

Bruk stilmotiver loft i lokalene til et privat hus er det mulig selv om bygningen din aldri har vært industri, lager eller verksted. Det er nok å ha et romslig kjøkken med store vinduer og stor takhøyde for å integrere loftkonseptet (delvis eller helt) når du lager et originalt kjøkkendesign. Bruk åpen kommunikasjon – rør for ventilasjon, oppvarming, gassrørledninger og til og med elektriske ledninger. Lag en aksentvegg ved hjelp av murverk (ekte eller imitasjon), slik at det ser ut som det er rått. Du kan bruke benkeplater i rustfritt stål, en massiv og kraftig hette, et stort bord og stoler med bevisst grov behandling.

Loftstil -motiver

Elementer i loftstil

Originalt kjøkkendesign