Rom

Kjøkkengulv: skjønnhet eller praktisk

Når designere står overfor spørsmålet om å velge et gulvbelegg på kjøkkenet, ofte, ved å neglisjere bekvemmelighet og allsidighet, retter de all oppmerksomhet mot skjønnhet og estetikk, og gjør en av hovedfeilene. Det første du må stole på når du velger et kjøkkengulv, er enkel rengjøring og maksimal motstand mot ulike typer skader..

Det opprinnelige gulvet på kjøkkenet

Tregulv som en hyllest til tradisjonen

Tregulv kan trygt kalles det mest populære i Europa. Du kan vise alle de spesielle, unike egenskapene i uendelig lang tid, men noen av dem er verdt å være spesielt oppmerksom på. For eksempel er det faktum at den komplette miljøvennligheten til dette materialet er viktig, som moderne designere ofte forsømmer. I tillegg vil tregulvet passe perfekt til nesten alle materialer som møblene vil bli laget av..

Kjøkken gulv

Dessverre, der det er fordeler, kan du alltid legge merke til ulemper. Tregulvet har to hovedfeil: prisen og spesiell finurlig omsorg. Trebelegget må regelmessig behandles med fuktavvisende midler og vaskes grundig fra forskjellige flekker som kan etterlate gjenstridige merker på overflaten av platene.

Mørkt tregulv på kjøkkenet

Laminer når alt genialt er enkelt

Hovedverdien av laminatet er den rimelige prisen. Dette belegget kan etterligne ethvert treverk, selv de mest eksotiske, dyre varianter og varer dessuten mye lenger enn tre, og krever mindre vedlikehold. Når du velger et laminat til kjøkkenet, bør du være oppmerksom på at det er mye lettere å rengjøre det, og det lar deg installere et gulvvarmesystem.

Lett laminat

Hovedproblemet som oppstår når du arbeider med laminat har alltid vært dårlig vanntetting. Dette problemet blir heller ikke ansett som håpløst, du trenger bare å velge et spesielt, fuktavvisende laminat, eller sørge for at det ikke kommer væske på dette belegget..

Lyst laminat på kjøkkenet Mørkt laminat på kjøkkenet

Tile løser problemer

Keramiske fliser er blant de beste beleggene for bad og kjøkken på grunn av deres allsidighet og enkle vedlikehold. I dag er det like enkelt å velge riktig flis som å avskall pærer – alle farger og nyanser, forskjellige former og størrelser, og alt dette vil være klart til bruk så snart som mulig. Keramikk kan etterligne hvilken som helst tekstur, fra stoff til stein, og spesielle, matte fliser er ripebestandige.

Gulv fra fliser i forskjellige nyanser

Den eneste, men betydelige ulempen med flisen er dens «kald». Faktisk kan det ganske enkelt være umulig å bruke fliser uten gulvvarme, spesielt når du går rundt i huset med bare føtter..

Flislagt gulv på kjøkkenet

Porselen steintøy – et nytt ord i design

Det er vanskelig å forestille seg at moderne teknologi er i stand til å skape noe så perfekt som porselenstein. Dette materialet absorberer en minimum mengde fuktighet, har en meget høy slag- og ripebestandighet, og dets visuelle egenskaper er helt identiske med vanlige keramiske fliser. Hovedforskjellen er prisforskjellen, men det lønner seg utvilsomt veldig raskt..

Porselen steingods gulv Porselensteinsgulv på kjøkkenet Mørkt porselengulv på kjøkkenet

Miljøvennlig korkgulv

Korkgulv er en interessant kjøkkengulvløsning som er ideell for helsebevisste mennesker. Korkgulvet er 100% miljøvennlig og reduserer også belastningen på ryggraden på grunn av elastisiteten. Korkgulv løser også problemene til mange allergikere på grunn av dets antistatiske egenskaper. Korkgulvet er enkelt å rengjøre, og hvis du dekker det til med en spesiell fuktavvisende løsning, kan du oppnå et uventet hyggelig resultat..

Steingulv

Steinverk på kjøkkengulvet er ikke en populær løsning, men fortjener likevel oppmerksomhet. Oftest bruker designere granitt, sandstein eller kalkstein ved å velge stein. Granitt i seg selv kan kalles et allsidig materiale, fordi det er veldig enkelt å rengjøre, det gir ikke fuktighet og reagerer ikke selv med aggressive rengjøringsmidler. Sandstein og kalkstein er mindre populære på grunn av porøsiteten, noe som gjør dem sårbare for fuktighet og noen typer forurensning, men er fortsatt et utmerket valg for de som bestemmer seg for å bruke steingulv i kjøkkenet. Faktisk kan en steinmosaikk eller et gulv laget av tallerkener i forskjellige farger se veldig originalt ut, og en riktig valgt steinstruktur vil bli et høydepunkt i ethvert interiør. Nylig har mange designere sluttet å perfekt utjevne steinheller og lakkere dem, delvis bevare steinens unike tekstur, noe som gjør interiøret virkelig unikt..

Steingulv Steingulv på kjøkkenet Steingulv på kjøkkenet Kjøkkengulv i mørkt stein Kjøkkengulv i lyst stein

Marmorgulv er luksuriøst

Marmor er et dyrt materiale og ganske vanskelig å behandle, men det oppfyller utvilsomt alle forventninger og brettede midler. Et gulv av dette materialet tiltrekker seg alltid ufrivillig oppmerksomhet, med en spesiell, unik glans og en unik tekstur som er vanskelig å replikere perfekt. Marmorbelegg, både solide og dekorert i form av forskjellige mønstre, ser like flotte ut. Med både vannavvisende og støtsikre egenskaper er marmorgulv faktisk en god løsning for kjøkkenet, men det vil likevel være sårbart for riper uansett. Mange blir også frastøtt av den lange forberedelsestiden til marmorbelegget og vanskelighetene som oppstår under installasjonen. I tillegg trenger marmorgulv regelmessig restaurering, men det har også en mye lengre levetid enn tre- eller flisegulv..

Marmor kjøkkengulv Marmorgulv på kjøkkenet Luksuriøst marmorgulv Dyrt kjøkkengulv i marmor