Rom

Kjøleskap i interiøret i et moderne kjøkken

Ingen moderne kjøkken kan tenkes uten kjøleskap. Produsenter tilbyr flere og flere teknologiske, multifunksjonelle varianter av dette husholdningsapparatet med et stort utvalg av design. Men i dag står eieren av en leilighet eller et privat hus overfor oppgaven med å skaffe seg ikke bare et optimalt kjøleskap når det gjelder parametere og et sett med alternativer, men også dens effektive og harmoniske implementering i det indre av kjøkkenrommet. Gitt det brede spekteret av farger, design og interiør, kan valget ikke være raskt. Vi håper at nyttige råd om valg og illustrerende eksempler på integrering av et stort utvalg av kjøleskap i kjøkkenets indre i vårt store utvalg av designprosjekter vil hjelpe deg med å bestemme deg for kjøpet av dette viktige husholdningsapparatet..

Kjøleskap i utformingen av et lite kjøkken

Anbefalinger for valg av kjøleskap

Bare ved første øyekast kan det virke som om valget av kjøleskap for kjøkkenet er en enkel sak. Du trenger bare å velge en enhet som er passende i størrelse og oppfyller kjøperens kostnadskrav. Men ikke alt er så enkelt. Det er nødvendig å velge et kjøleskap på en slik måte at det passer ergonomisk inn i det indre av rommet, matcher kjøkkenets design og, viktigst av alt, er praktisk og praktisk å bruke og har det nødvendige settet med funksjoner..

På et snøhvit kjøkken

Glans i rustfritt stål

Parallelt oppsett

På et romslig kjøkken

Vi gjør deg oppmerksom på en liste over krav til et moderne kjøleskap for det riktige valget:

1.Husholdningsapparatets dimensjoner

Å velge et kjøleskap er åpenbart nødvendig basert på størrelsen på kjøkkenområdet og antall familiemedlemmer. Hvis kjøkkenet ditt har et stort område, vil det ikke være noen problemer med å velge kjøleskap, men for små rom må hver centimeter tas i betraktning – det er ingen vits i å kjøpe et stort apparat for en liten familie.

Innebygd kjøleskap

Blant de hvite fasadene

Kjøleskap ved inngangen

Lett bilde av kjøkkenet

Vanligvis har standard kjøkken et areal på ikke mer enn 8-10 kvadratmeter. For et slikt rom vil det beste alternativet være et kjøleskap med grunnparametere 60×60 cm. For små rom tilbyr produsenter kompakte modeller med grunnparametere 45×60 cm.

Kjøleskap i retrostil

Blant de mørke fasadene på garderober

Kjøleskapet er ute

Innebygde hvitevarer

2.Apparatets høyde

Ideelt sett er høyden på kjøleskapet bestemt av nivået på møbelsettet. Men en slik korrespondanse er ikke alltid mulig. En uskreven regel sier at kjøleskapet ikke skal være høyere enn 1,5 m, slik at det er praktisk for alle familiemedlemmer.

Bak lyse fasader

Snøhvit kjøkkendesign

Snøhvit møbelsett

På hvit bakgrunn

Hvis husholdningsapparatet er for lavt, må du bøye deg hele tiden. Den høye modellen er også upraktisk å bruke – det er vanskelig å nå de øvre hyllene. Det beste alternativet er et bredt og ikke veldig høyt husholdningsapparat. Men når det gjelder et lite kjøkken – på et bredt salg kan du finne modeller på størrelse med en kjøkkenkomfyr.

Øyoppsett

Romslig kjøleskap

Mot hvite overflater

Kjøleskap plassering

3.Kjøleskap volum

Ofte forsømmer kjøpere dette kriteriet, men valget av kjøleskap etter volum påvirkes av antall familiemedlemmer, hyppigheten av matlaging og størrelsen på matvarer som dekker familiens behov. De mest populære er modeller med en europeisk volumstandard på 250-300 liter..

Omgitt av naturlig trekorn

Rustfrie overflater

Kjøleskap med glassdør

Blanke overflater

4.Antall kameraer

Et kjøleskap med flere kamre er avgjørende for de som trenger å kunne kjøle eller fryse ned mat ved forskjellige temperaturer. For eksempel avkjøles kjøtt og fisk ved en temperatur, og urter eller bær på en annen. For tiden er det kjøpere som er fornøyd med kjøleskap med ett rom. De mest populære er to -kammers modeller – med mulighet for kjøling og frysing.

To dørs kjøleskap

Innebygde hvitevarer

Innebygde hvitevarer

Glitter på bakgrunnen av hvite, matte fasader

Nylig har etterspørselen etter kjøleskap med tre rom med null og lavere temperaturregimer vokst. I slike husholdningsapparater beholder produkter sin friskhet lenger, fordi hver type har sitt eget temperaturregime for kjøling eller frysing. Grønt, frukt og grønnsaker etter en ukes lagring ser ut som om de bare var plukket fra hagen.

For et kjøkken med høyt tak

Stort husholdningsapparat

Gjennomsiktige dører

Glansen i det romslige kjøleskapet

Frysekamre kan lagre bær, urter, grønnsaker og frukt og bevare vitaminene. Temperaturen i slike kamre er angitt med stjerner – jo flere stjerner, jo lengre tid kan maten lagres. Under regimets betingelser «tørr friskhet» (fra -3 til 0 grader) med et fuktighetsinnhold på 50%, kan ferskt kjøtt og fisk beholde sine ernæringsmessige egenskaper i opptil en uke. Hvis modusen er angitt «våt friskhet» (fra +0,5 til +3 grader) og luftfuktighet på 90% frukt og grønnsaker er i stand til å opprettholde sin friskhet tre ganger mer enn den vanlige modusen i kjøleskapet i standard kjøleskapsmodeller.

Glassdør

Med isfremstillingsfunksjon

Lavt og bredt kjøleskap

På et lite kjøkken

5.Avrimingsmetode

For at kjøleskapet skal gjøre en utmerket jobb med å avkjøle mat. Men samtidig brukte den ikke mye energi, det er nødvendig å velge modeller med moduser «frostfri» eller «med frostfrie vegger». Slike enheter har en selvavrimingsfunksjon. Du trenger bare å koble enheten fra strømnettet en gang i året og tine den helt for å vaske alle overflater..

Romslige husholdningsapparater

Oppsett av et lite kjøkken

Kjøleskap ved inngangen til kjøkkenet

Kjøleskap i eske

6.Støynivå for en fungerende enhet

Støynivået fra kjøleskapet avhenger helt av kvaliteten på produksjonen av kompressoren. I sin tur påvirker denne faktoren levetiden til hele enheten. Det optimale kompressorstøynivået anses å være i området fra 21 til 55 dB. Eksperter anbefaler å kjøpe tokompressormodeller – lasten er fordelt på to (eller flere) kamre. Termoelektriske og absorpsjonsenheter (uten kompressorer) fungerer også stille. Men slike moduler produseres bare i kompakte størrelser (på grunn av særegenhetene til kjølesystemet).

Originalt oppsett

Omgitt av treoverflater

Innebygd kjøleskap

Lys kjøkkenplass

7.Fyller kjøleskapet

Med tanke på modellen av kjøleskapet du liker, vær oppmerksom på hyllene i kjøleskapet. Produsenter tilbyr oss monolitiske produkter fra:

  • plast;
  • metall;
  • glass.

Eksperter anbefaler å kjøpe hyller i form av rister – luft inne i kjølekammeret sirkulerer fritt gjennom dem, og dette har en effekt på å opprettholde friskheten til produktene.

Moderne modell

Skjult kjøleskap

I pastellfarger

Retro modell

åtte.Antibakterielt belegg

De fleste moderne kjøleskapsmodeller har et indre hulrom med et spesielt, antibakterielt belegg laget av uorganisk sølv. Ubehagelig lukt i kjøleskapet hører fortiden til. Det finnes også varianter av det viktigste husholdningsapparatet på kjøkkenet, utstyrt med antibakterielle kullfiltre..

På et lyst kjøkken

Speilflater

Kombinasjon av materialer

Snøhvit interiør

ni.Strømforbruk

Å spare energi er ikke en fasjonabel trend, men en nødvendighet i dag. Det handler ikke bare om strømregninger, men om hele energisituasjonen på planeten vår. Modeller merket A regnes som de mest økonomiske når det gjelder strømforbruk, etterfulgt av B og C.

Kombinasjon av farger og materialer

På bakgrunn av mørke fasader

Beleilig plass

Mørkt møbelsett

ti.Kjøleskap design

Åpenbart er ikke bare de tekniske egenskapene og dimensjonene til kjøleskapsmodellen valgkriteriene. Måten enheten utføres på, dens farge og stilistiske løsning vil påvirke oppfatningen av hele bildet av kjøkkenrommet. I tillegg er det viktig at kjøleskapet kan serveres «trofast» så lenge som mulig. Og dette påvirkes blant annet av metoden for å lage belegget på rammen. Produsenter tilbyr oss tre alternativer for et slikt belegg:

  • fra hellet glass (ingen fingeravtrykk gjenstår);
  • laget av rustfritt stål;
  • overflater behandlet med maling og emalje.

Moderne stil

Bak de mørke fasadene av møbler

Kontrastdesign

Lette overflater er overalt

Kjøleskapdesign og plassering i kjøkkeninnredningen

Fargeløsning

En av de mest populære fargeløsningene for ytelsen til et slikt husholdningsapparat som et kjøleskap er snøhvite overflater. Det er ikke overraskende at flertallet av russerne velger den tradisjonelle versjonen av fargepaletten – en slik enhet passer organisk inn i ethvert interiørdesign, dekorert i enhver stilistisk retning. Men et slikt kjøleskap vil ikke bli aksent i bildet av rommet (et unntak kan bare være hvis alle andre overflater på kjøkkenet er laget i en mørk eller lys farge, men dette alternativet er ekstremt sjeldent).

I hvitt

Original modell

Tradisjonelle farger

Snøhvit kjøleskap

Modeller i rustfritt stål er like populære. Et slikt kjøleskap kan enkelt kombineres med ytelsen til andre kjøkkenapparater (stekeovn, hette, komfyr, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin). Det ser organisk ut i enhver form for moderne design av kjøkkenrom..

Fokus på husholdningsapparater

Stort kjøleskap

Tradisjonell stil

Design i mørke farger

Hvis du vil gjøre kjøleskapet til et aksentelement i kjøkkeninnredningen, velger du en lys, mettet farge på apparatbelegget. En lignende effekt kan oppnås ved å installere et svart kjøleskap i et lyst kjøkken (men det er viktig å forstå og være forberedt på at alle utskrifter vil være synlige på overflaten til en slik enhet).

Lys aksent i interiøret

Kjøleskap som aksent

Lys design av kjøleskapet

I mørk forestilling

Svart blank kjøleskap

Men i noen tilfeller spiller fargen på kjøleskapet ingen rolle. Vi snakker om å forkledde et husholdningsapparat bak fasadene på et lagringssystem. Oftest brukes denne designteknikken når du lager klassisk kjøkkeninnredning. For at utseendet på et klassisk kjøkken skal være i nærheten av kanonene i denne stilen, er det bedre å gjemme moderne husholdningsapparater bak fasadene på skap som svarer til utformingen av møbelsettet …

Klassisk stil

Kjøleskap bak en klassisk fasade

Men selv i moderne varianter av utformingen av kjøkkenrommet, kan du finne bruken av denne designteknikken. Kjøleskap «skjuler» bak glatte (eller bare ingen dekor) fasader med moderne møbler, som ideelt sett passer inn i helhetsbildet av interiøret.

Bak hvite blanke fasader

Kjøleskap forkledning

Kjøleskap

Stort snøhvit kjøleskap

Hvitt kjøkken med belysning

Det andre alternativet, der fargen på overflaten på kjøleskapet ikke egentlig spiller noen rolle, er forbundet med bruk av svarte magnetiske tavler, hvor du kan skrive ned oppskrifter, produktlister eller bare legge igjen meldinger til husstandsmedlemmer.

Med magnetiske plater

Sted for meldinger

Plassering av kjøleskapet på kjøkkenet

Hvis kjøkkenområdet har et mellomstort og stort område, vil det ikke være noen problemer med kjøleskapets plassering – du kan velge det optimale stedet for bekvemmeligheten av arbeidsprosesser (ikke langt fra vasken og skjæreflatene). I dette tilfellet kan hele Feng Shui -regelen observeres – ikke å ha «kald kilde» i umiddelbar nærhet til «brannkilde» – komfyr eller koketopp. På et romslig kjøkken kan du til og med installere to kjøleskap med forskjellige moduser (inkludert en vinkjøler), og plassere dem symmetrisk for å skape et harmonisk interiørmiljø.

Bak glassdører

Symmetrisk innredning

Ikke-trivielt design

To kjøleskap for et stort kjøkken

Men hva er den beste måten å installere et kjøleskap på et lite eller til og med lite kjøkken? Eksperter anbefaler å velge ett av to alternativer: det første skyldes at kjøleskapet opptar et av de frie hjørnene i rommet, det andre – husholdningsapparatet er installert ved døren. Det hele avhenger av størrelsen på rommet, plasseringen av vindu og døråpninger (og i noen tilfeller på antallet, fordi rommet kan gå gjennom), tilstedeværelsen av fremspring og nisjer (for eksempel tilstedeværelsen av en søppelbøtte).

Kjøleskap i hjørnet av kjøkkenet

I døråpningen

Kontrastinteriør

Plasseringen av kjøleskapet ved inngangen til kjøkkenplassen kan i noen tilfeller kreve at du blir kvitt dørene eller flytter døråpningen. Men dette vil være små ofre for muligheten for å installere et kjøleskap i et lite kjøkken, fordi det vil være mye vanskeligere å passe denne enheten inn i et annet rom (i noen tilfeller må eierne installere den i gangen)..

Sparer plass

Innebygde elementer

Lyse kjøkkenmøbler

Ergonomisk utforming

Oftest foreslår designere å legge inn et kjøleskap i rammen av et kjøkkenmøbelsett. Dermed vil denne enheten ikke slå ut det generelle bildet, og tiltrekke seg overdreven oppmerksomhet. I tillegg kan en eske laget for et kjøleskap suppleres med en hylle for installasjon av en mikrobølgeovn eller andre husholdningsapparater eller lagringssystem. Og et ekstra skap på kjøkkenet gjør aldri vondt.

Moderne stil

I harmoni med kjøkkenet

Øymat

Harmonisk ensemble

Hvis kjøkkenområdet er en del av et romslig rom som kombinerer flere funksjonelle segmenter, er det fornuftig å vurdere muligheten for å legge kjøleskapet inn i rammen av den innvendige skilleveggen.

Kjøleskap i moderne kjøkkendesign