Rom

Koselig bad i orientalsk stil

Siden antikken, i øst, har det blitt lagt særlig vekt på hygieneprosedyrer. Dette førte til en spesifikk tilnærming til utformingen av lokalene der de tilsvarende hendelsene holdes. Rensing av kroppen ble til en slags ritual som ga opphav til mange tradisjoner..

Stor dekorativ bambus på badet

Landene på hvis nasjonale designtradisjoner moderne orientalsk design er basert, er:

 • Japan;
 • Kina;
 • Egypt;
 • India.

Kontrast på et orientalsk bad Luksuriøst bad i orientalsk stil Keramiske fliser på badet i orientalsk stil

De viktigste trendene og manifestasjonene av orientalsk stil på badet

Mysteriet og særegenheten i rommet som følge av bruk av designløsninger gjør den orientalske designstilen attraktiv for mange. Skjønnheten i hvert eneste element i et slikt bad fanger øyet og får deg til å beundre deg selv. Små dekorasjonsdetaljer kan bli kunstverk og midtpunktet i et rom..

Elegant baderomsinnredning i orientalsk stil Baderomsinnredning i tre i orientalsk stil Mørke farger i baderomsinteriøret

Det viktigste i denne retningen er å organisere plassen ordentlig. Du kan legge til eksotisme ved hjelp av orientalske ornamenter, som kan dekorere ikke bare vegger, men også taket, gulvet, samt rørleggerartikler..

Uvanlig baderomsskål Avgjørende linjer i baderomsdesign Tremøbler i orientalsk stil på badet

For å skape ønsket atmosfære på badet, er det nok å bruke bare noen få stilistiske elementer. Oftest er dette nok til å gi interiøret ønsket stemning..

Original steinskål på badet Baderomsmøbler Snøhvit bad i orientalsk stil Luksuriøst bad Grå nyanser på badet

Varme nyanser tilsvarer den orientalske stilen. Det er bedre å velge naturlige farger som best understreker naturligheten i designet. Metningen deres vil avhenge av kundens ønsker, men noen få lyspunkter vil tilføre badet friskhet og energi. Det kan være saftige nyanser av rødt eller grønt..

Toalettbord på badet Baderomshyller Original servant i orientalsk stil

Kinesisk stil på badet

Hovedtrekk ved det kinesiske badet vil være en kombinasjon av minimalistiske designløsninger i interiøret. Det enkleste er å bruke bilder av kinesiske drager i designet. I tillegg vil lovene om feng shui være relevante her. Røde nyanser vil skape et lakonisk og stramt bilde av rommet. For å gjøre dette er det bedre å kombinere dem med nyanser av gull, grønt, blått, gult. I tillegg vil den klassiske kombinasjonen av svart og hvitt også se harmonisk ut på et slikt bad..

Lyst bad i orientalsk stil Stilisert baderomsskål på badet Store vinduer på badet

Fordelen med et bad i kinesisk stil vil være store vinduer. I deres fravær må du ta vare på lysstyrken til kunstig belysning. Alle typer keramikk, glass og tre regnes som de beste materialene for denne stilen..

Stort badespeil Bad flislagt Dusjrom i orientalsk stil

VVS i et slikt interiør kjennetegnes ved sin enkle form. I dette tilfellet er det nødvendig å velge store produkter. Hvis størrelsen på rommet tillater det, må badekaret installeres på en høyde i midten av rommet. I hjørnene til et slikt rom er dekorative og funksjonelle dekorasjonselementer plassert: skjermer, lagringssystemer, vaskerim, etc..

Baderomsdekorasjon Stilisert ornament på baderomsveggen

Egyptisk stil på badet

Den egyptiske stilen i interiøret er preget av luksus og majestet. Et bad i denne stilen vil se litt eksotisk ut. Hovedfargene i designet er:

 • gul;
 • sand;
 • gull;
 • brun.

Glidende høy på badet Veggpynt på badet Fliser mot tre på badet Servanter i orientalsk stil

I fargeløsninger kan man merke likheten med ørkenen, som er karakteristisk for opprinnelseslandet til slike interiører..

Lysarmaturer på badet i orientalsk stil Uvanlige lamper i nisjer på badet Stilisert bad

Blant de arkitektoniske elementene som vil bidra til å opprettholde det generelle fokuset er:

 • kolonner;
 • fortauskanter;
 • buer.

Svart baderomsskål Mosaikk på veggene i badekaret

Formen på disse strukturene er oftest representert av en papyrusrull. Bilder av katter er også populære og kan brukes på VVS -inventar, møbler og andre overflater. For en fullstendig fordypning i kulturen i det gamle Egypt, er møbelbena laget i form av poter, og figurer av mytologiske karakterer brukes som dekorative elementer. Sivstammen som grunnlag for produksjon av lamper vil være svært relevant..

Kombinert bad i orientalsk stil Originalt dusjrom i orientalsk stil Lagringssystemer på badet

Japansk stil på badet

Kombinasjonen av enkelhet og originalitet i interiøret i japansk stil er fantastisk. Elegansen i rommet, der det ikke er noe overflødig, er skapt av enkle former. Videre er alle møblene ekstremt funksjonelle..

Mørke nyanser på badet Runde speil i baderomsinteriøret

Hvis det er nok plass på badet, kan det tradisjonelle treet ofuro ta sin rettmessige plass i interiøret. Dette badekaret i Hanoki -tre vil bli hovedattraksjonen ikke bare på badet, men i hele leiligheten..

Shoji på badet Koselig bad i orientalsk stil

Store rom i japansk stil er vanligvis delt inn i soner. I henhold til deres funksjonelle formål er det mulig å skille mellom:

 • dusj rom;
 • badeområder;
 • skiftende område.

Dekorative figurer i orientalsk stil Dekorative figurer i orientalsk stil Minimalisme i orientalsk stil

Hvis du vil beholde stilen til minste detalj, vil bruk av shoji – japanske partisjoner med glidefunksjon – bli nødvendig.

Uvanlig vindusbad Metall renner over på badet

Rolige nyanser som brukes i baderomsdesignen vil bidra til å skape en avslappende atmosfære. Etter en hard arbeidsdag vil varmt vann og et beroligende miljø hjelpe deg med å balansere deg selv..

Nærbilde i orientalsk stil Naturlige nyanser i baderomsdekorasjon

Keramiske fliser er den enkleste måten å oppnå forventet effekt. Moderne produksjon lar deg lage, ved hjelp av teksturen på den dekorative overflaten, følelsen av å bruke naturlig bambus, halm eller tre til veggbekledning.

Baderom i gulv Stort badespeil

Paneler på veggene med utsikt over forskjellige steder av interesse eller ganske enkelt nasjonale ornamenter kan også støtte interiørets generelle stemning. Det kan for eksempel være japanske tegn..

Kombinasjonen av grått og sand i baderomsinteriøret

Den baderomsinngangen i japansk stil kan også dekoreres med glidende shoji. I dette tilfellet er det nok bare å observere den generelle formen, mens du oppnår maksimal isolasjon.

Naturlige motiver i baderomsdesign Nyanser av rosa på et orientalsk bad

Belysningen skal være myk og diffust. Det er bedre å bruke enkle former som nyanser: kuler, terninger, etc. Tre og bambus er egnet for dekorasjon av lamper..

Baderomsdekorasjon med tre Bilder av dyr i interiøret i orientalsk stil Dusjrom i orientalsk stil

Originaliteten til den orientalske stilen kan bringe nye nyanser til baderomsinteriøret. Samtidig vil rommets funksjonalitet og det praktiske ikke bli påvirket. Det viktigste når du velger designdetaljer, bør være ønskene og smaken til alle innbyggerne i leiligheten..