Rom

Køyeseng i interiøret

Hvis du har to eller flere barn, og barnerommet er ett, og selv om det ikke er forskjellig i et stort område, så er en køyeseng den beste måten å lage soveplasser på. Men dette utrolig praktiske, plassbesparende møbelet slutter ikke der. Vi inviterer deg til å bli kjent med hundrevis av moderne designprosjekter for rom med køyesenger, finne ut kriteriene for valg av materiale og utførelsesmetode, finne inspirasjon til å lage et individuelt design.

Lys køyeseng

Hvit seng på en blå bakgrunn

Køyeseng: utvalgskriterier

Senger i to etasjer brukes hovedsakelig i barnerom der to eller flere barn bor. Det åpenbare behovet for å spare brukbar plass er relevant ikke bare for små barnerom; i mellomstore og store rom prøver foreldre også å la så mye ledig plass som mulig for aktive spill, kreativitet og sport. Men samtidig. En køyeseng bør ikke bare effektivt redde det brukbare området i rommet, men også tjene som et komfortabelt og ergonomisk soveplass for barn.

I hvitt

I pastellfarger

Toetasjes hus

I oliven tone

Snøhvite overflater

Så en køyeseng bør være:

  • laget av kvalitetsmateriale, holdbart og naturlig;
  • ha et produsentsertifikat, som ikke bare angir produktets teknologiske egenskaper, men også maksimal høyde, vekt for barn;
  • modellen skal være praktisk (tross alt, vi snakker om et barnerom, i utgangspunktet), komfortabelt, oppfyller ergonomi -reglene (ikke så mye vil sengen selv være ansvarlig for ortopedi, men basen og madrassen);
  • sengen må være stabil – sjekk den monterte modellen i butikken for rocking, fordi barna vil ordne et ekte møbel for et nytt møbel «kollisjonstest»;
  • sengen bør appellere til barn og tilsvare den valgte dekorasjonsstilen for barnets rom (ofte er disse kriteriene vanskelige å oppfylle, og som et alternativ til ferdige løsninger må foreldre ty til individuell produksjon av en seng i to nivåer );
  • den siste på listen, men en av de første viktigste forholdene – sengen må være trygg (den øvre køya må være utstyrt med beskyttende støtfangere, stigen må ha en skråning og komfortable trinn, det er ønskelig å ha en rekkverk eller håndtak for komfortabel støtte mens du beveger deg mellom sengenivåer).

Mørk konstruksjon

Snøhvite soveplasser

Praktisk side

Møbelkompleks

Nivåoppsett og sengedesign

Når det gjelder produksjon av køyesenger, er det mange alternativer som ikke bare er forskjellige i design, men også i selve prinsippet i designet. Et av de mest populære alternativene for å lage en seng i to nivåer er den klassiske modellen, kjent for de fleste av oss, der soveplasser ligger parallelt med hverandre i den avstanden som er nødvendig for komfortabel plassering. Dette er en universell modifikasjon, der lengden og bredden på køyene, måten stigen er laget på, farger og dekorative elementer kan variere. Men selve prinsippet om sengen forblir uendret..

Tradisjonell modell

Klassisk i lyse farger

Lys design

To nivåer på to sider

Den tradisjonelle modellen av en køyeseng er et allsidig møbel som organisk vil passe inn i ethvert interiør i et barnerom. Hvis vi snakker om den mest allsidige måten å lage en klassisk to-nivås seng på, kan du bruke naturlig tre som materiale, og etterlate et vakkert naturlig tremønster som en farge. Tre kan enkelt kombineres med de fleste nyanser av fargespekteret og gir alltid varme og komfort til det indre av rommet..

Seng i mørkt tre

Treet overalt

Overflater av tre

Lakonisk alternativ

Seng i massivt tre

Symmetrisk layout

Den andre versjonen av den tradisjonelle køyesengen er en snøhvit farge. Dette er en nøytral og samtidig universell design som vil være passende i enhver stilistisk utførelse av interiøret i et barnerom eller et annet rom. En slik seng vil ikke bli en aksent for romdesign, men den vil kunne organisk utfylle det eksisterende miljøet..

Modell i hvitt

Snøhvit bilde

På jenterommet

Hvit køyeseng

Hvite senger med lyse sengetøy

En hvit seng er perfekt for et rom der rollen som et aksentelement er tildelt dekorasjonen av en eller flere overflater. I et rom med lyse, nøytrale vegger kan møbler bli en slik aksent. En lys seng vil ikke bare fortynne fargepaletten i rommet, men også glede babyens øyne, fordi alle barn elsker lysstyrke, de trenger aksentflekker for å fokusere synet.

Lys løsning

I nautisk stil

Lyst barnerom

Lyse fargekombinasjoner

Fargerik design

På barnerommet, hvor to barn bor, er det ofte ikke nok plass, ikke bare for å organisere soveområder, men også for å installere lagringssystemer. Og i rom av mellomstore og store størrelser er det aldri mange skuffer og skap. Derfor velger mange foreldre en køyesengsmodell, hvis nedre køye er utstyrt med skuffer for oppbevaring av sengetøy og annet tilbehør..

Seng med lagringssystemer

Marine stilistikk

I et snøhvit rom

Tradisjonell sengemodell

Lett interiør

Soveplasser og lagringssystemer

Lagringssystemer kan plasseres ikke bare i bunnen av sengen, men også under trinnene, hvis trappen er laget med spenn.

Koselige soveplasser

Bokser under trinnene

Lagringssystemer overalt

Skala design

Skriv tall på stolpene mellom trinnene, og barnet vil ikke bare raskt lære å telle, men vil også huske hvordan man skriver tallene …

Undersøker kontoen

Noen ganger er det mulig å utstyre lagringssystemer og den øvre køyen …

I grønt

I noen tilfeller er det nødvendig å kjøpe en modell av en køyeseng, der det nedre nivået er representert med en dobbeltseng, og det øvre nivået er designet for ett barn. Modellen er ikke den mest kompakte, men en dobbeltseng krever mer brukbar romplass, men i noen tilfeller er det dette arrangementet av soveplasser som er optimalt for en bestemt familie. Den øvre delen i en slik seng kan være parallell med den nedre …

Lys pastelldekorasjon

Dobbeltseng i nedre etasje

Bred baseseng

Snøhvit innredning

Eller vinkelrett på dobbeltsengen …

Vinkelrett arrangement

I mørkeblå

I milde, pastellfarger

Originalt oppsett

Soveplasser i to rader

Hvis det er nok plass i barnehagen, kan sengen suppleres med et lysbilde. I dette tilfellet må en stige for løft til andre etasje være obligatorisk. En vanlig køyeseng blir et lekekompleks.

Glideseng

Soveplass og lekesenter

En seng uten ben er praktisk hvis et lite barn suger på den nedre delen – han har rett og slett ingen steder å falle. Men fra ergonomisk synspunkt er en slik modell uønsket i bruk – jo eldre personen er, desto høyere bør soveplassen være plassert fra gulvet (ideelt sett berører den øvre delen av madrassen knærne til personen som står ved siden av til det).

Seng uten bein

Barneromsdesign

Loftsplass

Det motsatte alternativet for å arrangere soveplasser er hengende senger som ikke har bein, men ligger i en viss avstand fra gulvet. Sett fra rengjøring av lokalene er dette alternativet utrolig praktisk. Men designet krever en pålitelig og sterk festing, noe som betyr tykke vegger uten hull.

Opphengssystem

Hengende senger på kjeder

Suspendert modell

Nedhengt køyesystem

Innebygde senger

Et av alternativene for en hengende seng er forbundet med utførelsen i suspendert tilstand på bare ett nivå – det øvre eller nedre.

Seng på hjul

Den øvre delen av sengen kan festes ikke bare til veggen, men også til taket …

Festing på tau

Snøhvit interiør

Lenkete senger

Oftest er barns køyesenger laget av massivt tre eller MDF, men de kan også inneholde metallelementer. Metallelementer kan være sengerammer, trapper og til og med sider. Som oftest er slike detaljer laget i en kontrastfarge til hele strukturen for å understreke kombinasjonen og til og med fungere som dekorative elementer..

I hvitt

Tre og metall

Med en stige i metall

I mørk forestilling

Storskala konstruksjon

I noen tilfeller passer ferdige løsninger som finnes i møbelbutikker ikke for foreldre. Dette kan skyldes den ikke-standardiserte utformingen av rommet, den opprinnelige arkitekturen i rommet eller kravene til eierne (deres barn) til organisering av soveplasser. Den innebygde køyesengen lar deg effektivt bruke tilgjengelige kvadratmeter. Konstruksjoner som er innebygd i en nisje eller mellom to vegger i et smalt rom er oftest utstyrt ikke bare med soveplasser, men også med lagringssystemer. I noen tilfeller er innebygde modeller et helt kompleks av soveplasser, et arbeidsområde (skrivebord eller datamaskinbord) og lagringssystemer med forskjellige modifikasjoner (ikke bare skuffer under den nedre sengen, men også hyller, hengende skap).

Opplyste senger

Innebygd kompleks

I grått

På hvit bakgrunn

Soveplasser for to

Modell for et romslig rom

Det er viktig for hvert barn å ha sitt eget hjørne av personvern. I beskjedne standardleiligheter er det vanskelig å finne muligheten til å tildele ikke bare et rom, men til og med en sone i et fellesrom for hvert barn. Et soveplass kan bli et slikt hjørne for personvernet. I dette tilfellet er sengen laget i form av et to -etasjers hus – ikke bare soveplasser, men også vegger som omslutter hvert barns personlige rom.

Koselige steder

Klassisk stil

Country stil

Hus senger

Originalt design

Noen ganger, for å skape et privat område for å sove og slappe av, er det nok å utstyre begge nivåene i køyesengen med gardiner. Denne metoden er egnet for innebygde strukturer og modeller med vegger på begge sider..

Gardinsenger

Design for et jenterom

Soveplasser bak gardiner

Behagelig soveplass

Koselig dekorasjon

Alt som omgir barnet blir for ham en metode for å kjenne denne verden. Selv en seng kan ikke bare være et sted å sove og hvile, men også en slags treningsmaskin. Den tematiske utførelsen av dette møbelet vil bidra til å skape en spesiell atmosfære på barnerommet og en grunn til utviklingen av barnets fantasi..

Rustikk dekorasjon

En seng av tømmer og kvister

Tematisk design

Romslig bygning

I de fleste tilfeller er en køyeseng plassert langs en av veggene i rommet, noen ganger i en nisje eller, i tilfelle av et smalt rom, mellom to vegger. Men i et romslig rom kan en høy seng i to nivåer brukes som et soneringselement for å dele rommet inn i funksjonelle segmenter. Med tanke på at det bor minst to barn i rommet, vil det være en utmerket måte å fordele plass på å lage et eget område for hvert av barna..

Seng som reguleringselement

Skilleveggseng

En køyeseng er ikke bare for et barnerom

Modellen av en seng med to køyer plassert i to nivåer kan brukes ikke bare for å organisere et sove- og hvileområde i barnerom. Denne allsidige måten å spare plass på kan brukes i private hjem for å ordne senger på et gjesterom.. «Gjemme seg» to lag med soveplasser kan være i skapet i stuen og åpne etter behov.

Stue med soveplasser

Senger i to etasjer

Ikke bare i barnehagen

En sammenleggbar køyeseng kan brukes til lignende formål. I løpet av dagen kan rommet fungere som stue eller lekerom (seng «skjuler» i skapet), og om natten blir det et soverom.

Sammenleggbar køyeseng