Rom

Liten stue – romdesign med store muligheter

Den beskjedne størrelsen på stuen er ennå ikke en grunn til å nekte deg selv muligheten til å realisere ideene dine om komfort, kos og elegant utseende av et rom for resten av familien. Selvfølgelig begrenser det lille området i rommet eierne i valg av fargepalett, antall og modeller av møbler, plassering av innredning, men det er mange designteknikker som visuelt kan utvide tilgjengelig plass, skape en illusjon av romsligheten i rommet.

Liten stue

Fra valg av fargevalg til plassering av dekorative elementer, er det en rekke uuttalte regler for arrangering av små rom, rom med asymmetrisk form eller upraktisk layout. Vi håper at eksemplene på designprosjekter for stuer som er presentert nedenfor, laget i forskjellige interiørstiler, vil hjelpe deg med å planlegge en renovering i ditt eget lille rom for resten av hele familien..

Smalt og langt rom

Fargepalett er nøkkelen til suksess i små mellomrom

Vi forstår alle perfekt at lysets fargevalg i rommet visuelt utvider det, skaper en illusjon om at rommet er større enn det egentlig er. Mange stilistiske retninger for innredning av visse lokaler er basert på snøhvit veggdekorasjon og arrangement av rom ved bruk av møbler i naturlige nyanser med bruk av lyst tilbehør som aksenter. Og slike designteknikker er veldig populære, fordi de er det enkleste og mest forståelige alternativet for huseiere for å arrangere et lite rom. Den hvite fargen på stuen gir deg mulighet til å føle en viss frihet når du velger andre interiørartikler – møbler, dekor, belysningsarmaturer, tekstiler. Enhver farge ser flott ut på en hvit bakgrunn, selv nøytrale nyanser får en spesiell sjarm, og du trenger ikke bekymre deg for kombinatorikk.

I det hvite rommet

Hvis taket og veggene i rommet ditt er dekorert med hvitt, og gulvet er i mye mørkere farger, vil slike fargeløsninger visuelt utvide grensene for et lite familierom..

hvite vegger

Lett finish

Snøhvite vegger, mot hvilke møbler i nøytrale nyanser er plassert, kan gi et veldig kjedelig bilde av en stue. Du kan lage aksenter i dekorasjonen ved å bruke interessant tapet med fotoutskrift eller teksturert finish i samme farge for å dekorere en av veggene i rommet. En slik tilnærming vil ikke bryte det generelle fargeskjemaet i rommet, men det vil bringe et interessant og unikt designelement inn i stuen..

Aksentvegg

Å lage en aksentvegg blant de skarpe hvite finishene er et blunk. Selv bruk av lyse, pastellfarger lar deg markere overflaten, trekke oppmerksomheten til møblene (og hva viser det seg å være en sofa), som er på bakgrunnen. For å skape et mer effektivt fokus kan du bruke en kontrast eller lys innredning – et bilde i rammer, et maleri, et panel eller samleobjekter som alle kan se på åpne hyller..

Fokalvegg

Bruk av pastellfarger for å dekorere og innrede en stue kan være et vellykket alternativ til å bruke hvitt for å dekorere de vertikale planene i et rom. Den beige paletten vil skape en varm og innbydende atmosfære. Blågrå toner gir et nøytralt bakteppe for kontrastmøbler og gir rommet en frisk og kul følelse. Lysegrønne, mynte, pistasj og oliven nyanser, sjenerøst fortynnet med en hvit tone, vil skape et avslappende miljø som bidrar til rensing av tanker og følelser, hvile etter en vanskelig dag på jobben..

Pastellpalett

Originalt design

Bruken av varme naturlige toner bidrar til å skape en hyggelig, koselig atmosfære i stua. Dette gjelder spesielt dekorasjonen av rommet, som bruker naturlige materialer, for eksempel treveggpaneler. Denne designen lar deg skape en atmosfære av nærhet til naturen, både i boliger utenfor bygrensen og i byleiligheter..

Naturlige toner og materialer

Kontrasterende kombinasjoner av lyse og mørke toner er et universelt alternativ for å skape et interessant interiør for rom i alle størrelser. Men det er viktig å ta i betraktning at for små rom er det nødvendig å bruke hvit som den dominerende fargen, mellomliggende (en av gråtonene) som en fargeløsning for store gjenstander (sofa eller lenestoler) og svarte toner – for dosert bruk i dekor, tekstiler.

Kontraster

Levende kontraster

Hvis vanlige vegger av en eller annen grunn ikke passer deg, og du bestemmer deg for å bruke tapet med et trykk for å dekorere veggene i et lite rom, så husk at bruk av et stort mønster vil skape effekten av en smalt eske, noe som reduserer en allerede liten rom. En liten tegning vil skape en illusjon av et større rom, det samme gjelder tekstiler som brukes i stua..

Fargerike tekstiler

Bruk horisontale og vertikale striper i dekorasjon for å visuelt utvide plassen i høyde eller bredde som du ønsker. Den samme effekten kan oppnås med stripete trykk på polstrede møbler eller tepper. Men husk at stripene ikke skal være for variert, dette vil påvirke den visuelle oppfatningen av et lite rom..

Striper

Visuell sonering av plass – ergonomisk interiør i fellesrommet

Det skjer ofte at selv i en liten stue må du plassere et annet område, i tillegg til rekreasjonssegmentet. Dette kan være et arbeidsområde, et kreativt hjørne eller en spisestue. Åpenbart er bruk av partisjoner, skjermer og andre innelukkende elementer i et rom med en beskjeden størrelse uakseptabelt, de skjuler alle plassen, roter det opp. For å utføre betinget sonering er det lettest å forestille seg innredningen av et rom innskrevet i en geometrisk figur – en trekant, firkant eller rektangel. Ved å plassere hovedmøblene til et bestemt segment i imaginære hjørner. Du kan oppnå en ergonomisk og rasjonell utforming av selv et lite rom.

Multifunksjonell stue

For eksempel, i en liten stue er toppene i trekanten en sofa (mykt område), en TV (videoområde) og en spisegruppe (spisestue). En tilstrekkelig mengde ledig plass vil forbli i rommet, hvis du ikke bruker overflødige møbler og prøver å begrense deg til veggdekorasjon.

Stue-spisestue

Vår visjon er arrangert på en slik måte at glatte og monokromatiske objekter synes oss større i størrelse enn fargede og teksturerte. Du kan bruke disse illusjonene til visuelt «tilnærminger» eller «distansering» flyene du trenger. Hvis du maler en glatt vegg i en tone, og legger et fly ved siden av det, dekorert, for eksempel i form av murverk, så vil vi oppfatte dem annerledes. Dermed er det mulig ikke bare å sone rommet, men også å rette oppmerksomheten til alle som kommer inn i rommet på gjenstandene vi trenger – møbler, apparater eller dekor..

Kombinasjoner i etterbehandling

Murverk

Bruk asymmetri og uregelmessige former i rommet til din fordel så mye som mulig. Hvis stuen ligger i et loftsrom med tak som har en stor fas, så prøv å plassere sitteplasser og lave lagringssystemer fra stedene med den laveste takhøyden. Hvis rommet på grunn av den opprinnelige utformingen har nisjer og kroker, kan du alltid bygge inn lagringssystemer eller utstyre myke sittegrupper i dem. I dette tilfellet er det bare å henge en vegglampe ved siden av den, og leseplassen er klar..

Asymmetri

Stor takfas

Stue på loftet

En peis i en liten stue er en realitet

De fleste europeiske og amerikanske huseiere kan ikke forestille seg komforten og hyggen i en felles salong uten familiehjerte – en peis. Populariteten til dette møbelet, som ikke bare kan varme opp rommet, bringe et element av naturlig avslapning, men også dekorere utformingen av stuen, vokser blant våre landsmenn. Hvis konstruksjonen av et ildsted i et privat hus ikke forårsaker noen hindringer, bortsett fra ditt ønske og et visst budsjett, vil du sannsynligvis i en byleilighet måtte begrense deg til en elektrisk etterligning av et ildsted eller en falsk peis, hvis formål er begrenset til å tenne lys og aromatiske lamper.

Stue med peis

I hvitt

Original peis

For å utstyre en peis er det nødvendig å tildele ikke så mye plass, i tillegg kan plassen over den brukes til å organisere en TV -sone eller henge et stort speil i en vakker ramme, som i tillegg til hovedformålet, vil visuelt øke omfanget av stuen din.

Grå møbler på hvit bakgrunn

Mantel

Riktig valg av møbler – komfort og rasjonalitet i å arrangere en liten stue

For å få plassen til en liten stue til å virke større og beholde litt plass, er det nødvendig å velge møbler i kompakte størrelser. For øyeblikket er modellutvalget av modulære sofaer og lenestoler som kan transformeres for forskjellige situasjoner veldig bredt. Det er mange små sammenleggbare møbler for salg som kan gi rikelig med sitteplasser i stua for familiemedlemmer og en liten gruppe gjester..

Modulær sofa

Sofaen er en integrert del av stueinteriøret, uansett hvilken stil den er designet i. Valget av et sentralt møbel bør tilnærmes med alt ansvar. Hjørnesofamodeller hjelper deg med å spare plass på stua mens du skaper et romslig sitteområde. De fleste av disse modellene antar muligheten for å brette minst to personer under en køye. Hvis noen av gjestene dine overnattet, trenger du bare å demontere det multifunksjonelle myke møblementet ditt..

Lyse detaljer

Hjørnesofa

Når du velger en sofa til stua, må du prøve å huske ikke bare på kombinasjonen av fargen på møbeltrekkene med innredningen og andre interiørartikler, men også at den vil bli utsatt for ganske aktiv bruk. Det er mange modeller med avtagbare trekk som er enkle å vaske i vaskemaskinen. Du kan også bestille sying av et sofatrekk av et praktisk stoff, hvis modell ikke gir mulighet for fjerning av tekstiler.

I gråtoner

Lys interiør

En skinnsofa er lettest å ta vare på – overflaten er lett å rengjøre. I tillegg elsker mange huseiere skinnpolstrede møbler for den edle og velstående effekten som naturmateriale (eller en vellykket kunstig etterligning av det) bringer til interiøret. Men det er viktig å huske at i varmt vær gir skinnoverflaten ikke nødvendig ventilasjon, og i kaldt vær varmes den ikke opp. I nærvær av tvungen ventilasjon og romoppvarmingssystemer fjernes disse problemene..

Skinn sofa

Sofa med trekk i skinn

Et objekt ser større ut enn det faktisk er når det er omgitt av andre mye mindre elementer. Ved å installere en liten sofa i stuen og omringe den med enda mindre møbler og dekor, klarer vi å lage en optisk illusjon og øke omfanget av ikke bare det sentrale fokuselementet, men også plassen det ligger i.

Kul palett

Alle gråtoner

Innebygde møbler, nemlig lagringssystemer, vil bidra til å spare nyttig plass i en liten stue. Det er ikke nødvendig å snakke om plasseringen av store innebygde garderober, men selv en liten stue kan romme kompakte husker eller skuffer, hyller og hyller. For eksempel kan en vegg med et vindu ikke brukes til å installere store møbler i nærheten av det, plassen rundt det, men plassen rundt vinduet (spesielt under det) kan gis for innebygde lagringssystemer.

Innebygde møbler

Hyller og piano

Det er bevist at objekter som ligger horisontalt av oss oppfattes som kortere enn lignende elementer som har en vertikal posisjon. Hvis du plasserer åpne hyller på veggene, oppfatter blikket dem som objekter av mindre dimensjoner enn de egentlig er. Dette skyldes hastigheten på oppfatningen av informasjon i våre øyne. Dermed kan du plassere mange ting du trenger på åpne hyller i stua, selv om området er veldig lite..

Åpne hyller

Snøhvite hyller

Ved å bruke møbler som kan settes sammen til hverandre i henhold til prinsippet om matryoshka -dukker, kan du spare nyttig stue. For eksempel kan små bordstativer, som også kan fungere som sittegruppe, skyve kompakt under hverandre når du slapper av med familien og blir tatt ut under mottakelsen av gjester..

Møbel-konstruktør

Plassbesparende møbler

I små mellomrom blir bruk av multifunksjonelle møbler spesielt relevant. For eksempel kan en puff-stativ med mykt trekk, men en stiv ramme, både fungere som sittegruppe (for en eller to personer), og spille rollen som et salongbord.

Puff -stativ

Multifunksjonelle møbler

Innebygd bakgrunnsbelysning

Lag riktig belysning og visuelt utvide ditt lille rom

For små mellomrom spiller belysningssystemet en spesielt viktig rolle. Hvis du har mulighet til å øke mengden naturlig lys i den lille stuen din ved å øke størrelsen eller antallet vinduer, bør dette ikke ignoreres. Men oftest (spesielt i rammen av boliger i bygårder) kan problemet med et tilstrekkelig lysnivå bare løses ved hjelp av et kunstig belysningssystem på forskjellige nivåer..

Uvanlig design

Det faktum at stua har en ganske beskjeden størrelse, betyr ikke at en sentral belysningsenhet – en lysekrone – vil være nok til å skape den nødvendige atmosfæren. Hvis rommet ditt er betinget delt inn i soner (arbeidsplass eller spisestue), er det nødvendig å gi hvert funksjonelt segment i stua sitt eget belysningssystem. For et minikontor kan det være en bordlampe eller en vegglampe, for et rekreasjonsområde – en lysekrone og en gulvlampe.

Stue og studie

Belysning

Et innebygd belysningssystem kan gjøre grensene for din lille familiestue uskarpe. Og vi snakker ikke bare om belysningen som er kjent for mange, som gjemmer seg i dypet av nedhengt tak, men også om LED -strips. Transformere utseendet på skapmøbler, strukturelle elementer i et rom eller dekorartikler.

Bakgrunnsbelysning på flere nivåer

Belysning for en liten stue