Rom

Matt kjøkken: et snev av konservatisme

Mange, når de designer et kjøkken, står helt fra begynnelsen av med et ganske vanskelig, men veldig viktig valg – hva skal være det ideelle kjøkkenet, glanset eller matt? Utvilsomt ser et glanset kjøkken alltid mer presentabelt og elegant ut, men mange blir frastøtt av upraktiskheten til slike overflater. Eventuelle spor og riper gaper på glansen som et stigma, og et slikt kjøkken krever flere ganger mer omsorg. Matte overflater er mye mer praktiske og praktiske, de er enkle å rengjøre og vanskeligere å ødelegge, men for å skape et virkelig originalt, ikke bare komfortabelt, men også iøynefallende matt kjøkken, må alle detaljene være nøye gjennomtenkt og mye tid og krefter må investeres i arbeidet..

Dyrt matt kjøkken

Matt kjøkken, alt «per» og «imot»

Hvorfor er mange mer og mer tilbøyelige til å velge matte overflater? Først av alt er det enkelt å rengjøre dem. Selv på en mørk, matt overflate vil ikke spor av svette håndflater av barn, flekker fra vaskemiddel eller bare skitt være like merkbare som på en skinnende glans. Det eneste som kan forårsake problemer ved rengjøring av denne typen kjøkken er fettspor, men hvis du ikke utsetter rengjøringen og ikke venter på at fettet skal bli en del av benken, kan du glemme denne ulempen..

Glans er utvilsomt en strålende refleksjon av vertinnenes evne til å holde huset rent, men enhver, selv den minste ripe, kan ødelegge hele kjøkkenets utseende. Matte overflater er beskyttet mot denne typen overdrev, defekter på dem er mindre merkbare.

Oftest oppstår problemer fra evnen til matte overflater til visuelt å redusere plassen, noe som helt kan ødelegge kjøkkenets utseende i små mellomrom. I tillegg, når du velger et matt kjøkken, spilles en viktig rolle av hvilke toner det fremtidige fargeskjemaet vil stole på – mørkt eller lyst.

Matt metallisk kjøkken

Store mellomrom

Kjøkkenet, som ofte er hjemmets hjerte, må planlegges perfekt. Mange eiere av store, romslige kjøkken, som har kjøpt de siste tekniske innovasjonene og ordnet kjøkkenmøbler, står overfor problemet med overflødig plass. Å oppbevare småting på sokkler gjør det vanskelig å bli kvitt denne følelsen, og statuen mellom komfyren og kjøleskapet vil se latterlig ut. Matte overflater vil være en reell redning for mennesker som står overfor lignende problemer, fordi mørke (ikke nødvendigvis svarte) matte møbler visuelt reduserer plassen. Etter å ha blitt kvitt tomhetsfølelsen, blir kjøkkenet mye mer behagelig, og innbyggerne trenger ikke å bruke tid, krefter og penger på ombyggingen..

Matt moderne kjøkken Stort matt kjøkken matt kjøkken i penthouse Matt kjøkkenoppsett Original matt kjøkkeninnredning

Små kjøkken

Små, multifunksjonelle, veldesignede kjøkken blir oftest høydepunktet i små leiligheter eller små, koselige landsteder. I dette tilfellet er hovedtrekk ved matte overflater reversert og blir et stort problem for designeren. Selv denne situasjonen forblir faktisk håpløs. I ingen tilfeller bør små matte kjøkken hauges opp med unødvendige kjøkkenutstyr og gjøre dem helt mørke eller lyse. Den beste løsningen ville være å helt forlate kontrastfarger, bare bruke teksturelementer, for eksempel dekorert med marmor eller tre. Slike overflater beholder alle egenskapene til en matt finish, og vil ikke frata små kjøkken så dyrebar plass til dem..

Allsidig matt kjøkken Moderne matt kjøkken Pent mat kjøkken Matt kjøkken minimalisme Strengt matt kjøkken Hvitt matt kjøkken Lyst matt kjøkken Matt kjøkken i varme farger

Mørke kjøkken

I tillegg til alt det ovennevnte, spiller nyanser av matte overflater en veldig viktig rolle. Mørke, matte finish er egnet for mennesker med et målt, rolig livstempo, fordi deres kall er å roe og slappe av. Et slikt kjøkken er ikke egnet for folk som bare har femten minutter til lunsj, det vil tiltrekke seg, fremkalle visse refleksjoner, slappe av og gjenoppbygge en persons livrytme for seg selv. I slike rom er hvile mye bedre, og måltidet blir målt og virkelig raffinert, fordi ingen begynner å skynde seg noe sted, og alle bare nyter livet..

Matt kjøkken i mørke farger Matt gotisk kjøkken

Lyse mellomrom

Matt kjøkken, dekorert i lyse (veldig ofte hvite) farger, har en helt motsatt effekt på en person. Denne typen design kan sammenlignes med forfriskende kaffe – raffinert, elegant, sofistikert, men samtidig forfriskende, fremdrift til handling, noe som indikerer problemløsning. Slike kjøkken er veldig bra for familier uten barn som tilbringer lite tid hjemme, men ønsker å være omgitt av luksus. Som oftest er slike mennesker aktive og proaktive, så alt rundt, inkludert kjøkkenet, bør støtte deres bestrebelser og ambisjoner..

Det mest matte kjøkkenet Snøhvit matt kjøkken Komfortabelt matt kjøkken Moderne matt kjøkken

Optimal løsning – stort vindu og matt overflate

Hvis det fremtidige kjøkkenet kan skryte av et stort vindu, og hovedfokuset i rombelysningen vil være på det, vil et matt kjøkken være det beste alternativet. Rolig og målt, bading i solen, et slikt kjøkken vil være det mest livlige og komfortable, uavhengig av hvilke farger det er dekorert i og hvilken størrelse det er plassert i. Mørke, matte overflater vil ikke hoper seg opp og eskalere situasjonen hvis de har nok sollys, så de kan installeres uten samvittighet, selv i små rom, og lyse kjøkken blir bare koseligere og friskere fra solstrålene som kommer seg gjennom løvverk.

Designer matt kjøkken Mørkt matt kjøkken med stort vindu Lyst matt kjøkken med vindu Teksturert matt kjøkken Store vinduer i frostede kjøkken