Rom

Moderne baderomsfliser

Hvis du må pusse opp et så viktig rom for hele familien som badet, så har du mange vanskelige beslutninger og dilemmaer foran deg. Du må bestemme stilen på rommet, velge etterbehandlingsmaterialer for alle overflater (beskyttelse av vegger, tak og gulv mot høy luftfuktighet er hovedoppgaven), bestemme modellene for VVS og tilbehør for det. Men i denne publikasjonen vil vi fokusere på metoden for etterbehandling av baderomsflatene med keramiske, glass- eller steinfliser..

I gråtoner

I mange år har fliser vært et av de mest populære etterbehandlingsmaterialene for bad, spesielt blant våre landsmenn. Og det er mange grunner til dette. Flis, glass, stein og dets kunstige motstykke har mange fordeler, som vesentlig oppveier mindre ulemper..

Gråhvitt område

For øyeblikket er utvalget av fliser til baderomsoverflater utrolig bredt. Uansett hvilket materiale flisen er laget av, har den følgende fordeler i forhold til andre etterbehandlingsmaterialer:

  • fuktmotstand. Kanskje ikke ett av de materialene som er mye brukt for å møte rommene i rommene for vannprosedyrer, ikke har så høy motstand mot høy luftfuktighet;
  • styrke og holdbarhet. Keramikk- og glassfliser vil vare lenge hvis installasjonen ble utført riktig og eierne av badet ikke brukte aggressive rengjøringsmetoder og mekanisk belastning under drift. Steinfliser kan tjene trofast for mer enn en generasjon av familien din, men du må være forberedt på at sliping kan være nødvendig (for eksempel males marmor hvert 3-4 år);
  • praktisk. Flisene er veldig enkle å ta vare på, de er ikke redde for effekten av kjemiske rengjøringsmidler;
  • flisen falmer praktisk talt ikke, utseendet forblir i sin opprinnelige tilstand i lang tid, fargen og mønsteret forsvinner ikke eller slites av;
  • et bredt utvalg av størrelser, former, teksturer og en enorm fargepalett;
  • allsidighet i søknaden. Flisen passer lett inn i enhver stilistisk retning som kan velges på badet.

I grønne nyanser

Blant manglene kan få nevnes:

  • kompleksiteten i installasjonen. Hvis du ikke har erfaring med flislegging, må du sannsynligvis henvende deg til en profesjonell for kompetent og korrekt, estetisk tiltalende flisinstallasjon. Slike tjenester er ikke billige, men kostnadene for økonomi, tid og energi blir kompensert av badets vakre utseende, holdbarhet og praktisk bruk av finishen;
  • hvis vi snakker om keramiske fliser og mosaikk, vil kostnadene variere innenfor gjennomsnittskostnaden for å forme et bad, glass og spesielt stein (selv laget av kunstig materiale) lister vil koste betydelig mer, installasjonstjenester vil øke i pris i forhold til kostnaden av materialet;
  • tilstedeværelsen av forbindelsessømmer (ledd). Jo mindre flisestørrelse, desto flere fuger blir det, som må behandles med en fuktresistent fugemasse. Over tid endres fargen på fugemassen, den mørkner, muligens utseendet på mugg, så rettidig omsorg og forebygging av dannelse av sopp er ekstremt nødvendig. Men dette problemet kan enkelt løses ved hjelp av moderne antiseptiske midler for bad..

Lyseblå palett

Valg av materiale for fliser

Keramisk flis

Den mest populære typen kledning (spesielt i vårt land) er keramiske fliser eller fliser. Å ha alle fordelene med etterbehandling av fliser, keramikk, blant annet, er også veldig rimelig når det gjelder kostnad. Valget av former, størrelser og farger på keramiske fliser er utrolig stort. Du kan være helt sikker på at utvalget av moderne butikker som selger keramiske fliser er i stand til å dekke behovene til kunder med forskjellige lommebokstørrelser, farger og stilistiske preferanser..

Krøllete fliser

Store krøllete fliser

Lyse krøllete fliser

Krøllete fliser i lyse farger er flotte for kledning av en aksentvegg, hvis resten av baderomsflatene er laget i lyse, nøytrale farger, vil effekten bli fantastisk.

Bomullsfliser

Et mursteinfarget støp av bomull er hentet fra rød leire og bruker oftest ikke glass. Naturlige farger, vanligvis innenfor terrakottafarget, gir et snev av originalitet og originalitet til baderomsinnredningen. Spesielt europeiske designere ble forelsket i bomullsfliser for sin naturlige farge og varme. Hvis du planlegger et baderomsinteriør i retrostil, er det vanskelig å finne en bedre type fliser..

Klinkerfliser

Klinkerfliser brukes hovedsakelig til kledningsbassenger, utendørs dusjer. Ekstrudering, takket være klinkeren, gjør det mulig å skaffe produkter med komplekse geometriske former. Derfor tilbyr produsenter ofte hele sett for å møte komplekse overflater av hjørner, nisjer og hull for kraner og andre egenskaper for vannprosedyrer..

Vertikalt arrangement

Ved å plassere flisene vertikalt, oppnår du en visuell økning i badehøyden. Med et horisontalt arrangement øker baderommet visuelt.

Flis

Mørke fliser

Mosaikk

Med alle de positive egenskapene til keramiske fliser, kan mosaikk blant annet tjene som et etterbehandlingsmateriale for komplekse overflater. For eksempel kan mosaikk brukes til å dekorere et badekar eller en vask, dekorere en nisje eller bue eller trimme et speil eller benkeplate..

Med en gyllen glans

Metallmosaikk

Lys mosaikk

Porselen steintøy

Flisene, som har alle fordelene med keramikk, er forsterket når det gjelder slitestyrke og holdbarhet. Porselen steintøy tåler høy belastning, fallende tunge gjenstander og mekanisk belastning. Det produseres vanligvis som gulvfliser med en grov overflate for å forhindre glidning, men det finnes også modeller for veggbekledning..

Under steinen

Laminatimitasjon

Kontrast trim

Ved produksjon av porselen steintøy brukes råvarer, som i sin sammensetning er nær de som brukes til produksjon av porselen, men utad ligner slike produkter mer stein. Porselen steintøy har den laveste vannabsorpsjonen blant sine keramiske kolleger. Det er inkludert i den høyeste gruppen når det gjelder motstand mot slitasje og aggressive miljøer.

Betong

Uten glasur

Klassisk uglasert porselen steintøy har en granulær struktur i hele flisens dybde, som naturstein, men i motsetning til sistnevnte er det blottet for uønskede inneslutninger og porer. Resultatet er en struktur som ikke er utsatt for sprekkdannelse. På grunn av sin høyere tetthet og ensartethet enn naturstein, overgår porselen steintøy det i noen teknologiske egenskaper, spesielt når det gjelder motstand mot ekstreme temperaturer.

I lys beige

Glasert porselen steintøy har også en ganske høy teknisk ytelse, men takket være glasuren, som kan brukes til å få forskjellige overflatefarger, har den et stort spekter av fargepaletter og mulighet for utskrift..

Grå skala

Mørkt bad

Nøytral palett

Mørkt porselen steintøy

Nylig har fliser blitt populære «under laminatet», store dørstykker med et mønster som etterligner en bestemt treslag, i en naturlig eller bleket versjon.

Mørke farger

Originalt design

Stor flisestørrelse

Glass

Badet, flislagt med glassfliser, har et attraktivt og unikt utseende, edelt og elegant. Men vær forberedt på at glasset kan gi badet litt kulhet. Som regel lages en slik finish i form av glassmalerier, men det er også alternativer med fotoutskrift. Til slutt kan produsentene oppfylle alle dine luner for en passende belønning..

Teksturert glass

Glassfliser kan være enten glatte eller teksturerte. Teksturert materiale er litt vanskeligere å ta vare på, men den visuelle effekten oppveier de mindre ulempene.

Glassfliser

Lyseblått glass

Alle nyanser av blått

Kledning med glassfliser

Stein

Marmor eller granitt, sjeldnere basalt kan tjene som et materiale for produksjon av motstående fliser. På grunn av de svært høye kostnadene for naturlige materialer (spesielt marmor) tilbyr produsenter av moderne baderomsfliser et bredt spekter av kunstig imitasjon av naturlige materialer. Utad er det ganske vanskelig å skille mellom et naturlig og et kunstig produkt, men forskjellene vil være i teknologiske egenskaper..

Marmor fliser

Kunstig stein

Lett marmor

Kunstig stein har en betydelig fordel i forhold til naturstein (i tillegg til kostnad) – den er mye lettere og lettere å installere..

Etterbehandling av stein

Badstein fliser

Velge størrelsen på baderomsflisene

Etter at du har bestemt deg for hvilken type fliser du vil bruke for å dekke overflatene, må du velge størrelsen på dysene. Alt vil avhenge av området, formen og kompleksiteten til geometrien til overflatene i rommet der dekorasjonen vil finne sted. Hvis det valgte materialet passer godt inn i dimensjonene og designfunksjonene på badet, blir det mye mindre avfall, og derfor økonomiske kostnader. I tillegg lar den riktige størrelsen på flisene deg redusere antall skjøter og små innsatser..

Store fliser

Fliser i stor størrelse

Store dør

Nylig har bruken av store fliser blitt mer og mer populær, noe som ikke er overraskende, fordi jo større størrelsen på dysene er, desto færre sømmer og raskere installasjon. Svært ofte begynte designere og huseiere å bruke porselen steintøy, som tidligere bare fungerte som gulvbelegg, for kledning av vegger eller deler..

Fliser i forskjellige størrelser

Mosaikk

Men store flisestørrelser er ikke egnet for hvert bad. Hvis overflatene på behandlingsrommet har kurver, søyler, buer eller nisjer, er små fliser eller mosaikk mer egnet for kledning..

Kombinert kledning

For originaliteten til baderomsinteriøret og betydelige budsjettbesparelser, kan du bruke forskjellige typer fliser og kombinere dem ikke bare i henhold til fargepaletten, men også størrelsen på etterbehandlingsmaterialet som er mer egnet for hver overflate.

Vi kombinerer etterbehandling

Variasjoner med forskjellige fliser

Flis

Flis

Bestemmer fargepaletten på badet

Et av de vanskeligste valgene, på grunn av det utrolig brede utvalget av etterbehandlingsmaterialer i moderne butikker, er utvalget av farger. I dette tilfellet avhenger alt av dine personlige preferanser og størrelsen på vannbehandlingsrommet. Det er ingen hemmelighet at lyse farger bidrar til visuell ekspansjon av plass (og for mange bad i standardleiligheter er dette problemet mer enn relevant). Hvis flisen du har valgt er liten, anbefaler designerne igjen å være i en lett skala. Men det er ingen kanoner og forbud.

Snøhvite fliser

Hvitt bad

Hvite fliser

Mange av våre landsmenn er redde for å dekorere badet i hvite og til og med snøhvite farger, og frykter økningen i tiden som må brukes på rengjøring og rengjøring av overflater. I praksis viser det seg at den viktigste hindringen for glans og renhet i flisbekledningen er en lys blomst som blir igjen fra vanndråper. Og på lyse, hvite fliser er det nesten usynlig, noe som ikke kan sies om de mørke nyanser av etterbehandlingsmaterialet..

Mørk farge

Lyse fliser

Lys fargeskjema

Aksentvegg

For elskere av lyse farger tilbyr produsenter av keramiske fliser og mosaikker et bredt utvalg av rike, fargerike farger. Men når du bestemmer deg for et desperat skritt for å forme badet i din favoritt skarlagensfarge, for eksempel, stopp og tenk at du må ta et bad i dette røde rommet i mange år (tross alt, slike reparasjoner blir utført, som de si i århundrer). Kanskje du vil begrense deg til bare en lys vegg, laget som en aksent. Eller du kan bruke din favoritt lyse nyanse som et kantmønster, og markere visse viktige deler av badet. Du kan understreke kantene på speilet med en fargerik kledning, understreke formen på et badekar eller en vask eller legge et dekorativt panel på veggen.

Lyst pryd

Lappeteppestil

Motley tegning

Keramiske fliser med mønster eller ornament bør også behandles med forsiktighet. Ut mot alle veggene på badet med fliser med variert trykk kan det ikke bare føre til en visuell reduksjon i badets område, men også til et psykologisk ubehagelig opphold i det. Igjen, det anbefales å bruke et lyst, variert mønster som aksenter, dosert og lokalt.

Asiatisk stil

Å lage et panel med et orientalsk mønster som aksentvegg vil ikke bare gi fargevariasjon til baderomsinteriøret, men også gjøre det mer personlig og unikt.

Middelhavsstil

Et snev av middelhavsstil på badet ditt vil bidra til å legge kant til fliser med lyse blå ornamenter, et veggmaleri på veggen eller en tegning på gulvet, lagt ut med fliser med intrikate mønstre..

Svart og hvitt interiør

Combinatorics

Vertikale striper