Rom

Modulære møbler i stuen: de beste ideene for moderne interiørmøbler

Stuen regnes som hjertet i ethvert hjem. Her tar vi imot gjester, slapper av og tilbringer tid med familie og venner. Derfor er grunnlaget for alle interiørløsninger i dette rommet praktisk, allsidighet og attraktivitet. Samtidig anbefaler designerne å være spesielt oppmerksom på valg av møbler, og den mest relevante løsningen i dette tilfellet er modulsystemer, som om ønskelig lar deg endre utseendet på stuen uten å ty til unødvendige kostnader for anskaffelse av nye møbler..

Hvis møbelsettet til stuen tidligere ble kjøpt basert på størrelsen på den lengste veggen, som den senere ble installert langs, så er dette i dag ikke nødvendig. Modulære møbler er et sett bestående av forskjellige gjenstander som, om ønskelig, kan kombineres med hverandre og omorganiseres..

Funksjoner i modulmøbler

Som vi sa før, er modulære møbelsystemer et ensemble av små og lett å flytte elementer. Det er som et sett med deler av den berømte designeren. «Lego», hvorfra du kan skape noe spesielt og individuelt. Du kan trygt legge til eller omvendt fjerne forskjellige seksjoner til du finner den optimale løsningen som vil understreke den moderne designstilen og passe til funksjonaliteten til alle innbyggere.

De positive aspektene ved modulsystemer for stua inkluderer muligheten til å skape et unikt interiør og mobiliteten til alle komponenter. Slike systemer er kompakte, lave kostnader og er perfekte for små mellomrom..

Listen over ulemper med modulmøbler inkluderer monotoni av former og minimalistisk design. Det må også tas i betraktning at produsentene i løpet av møbelproduksjonen ikke tar hensyn til størrelsen på lokalene. Hvis stuen har noen defekter eller en uvanlig utforming, for eksempel nisjer eller avrundede vegger, bør det i slike situasjoner kjøpes skreddersydde møbler..

Modulære systemer for stuen – typer møbler

Til tross for at moderne modulmøbler inneholder et stort utvalg av ting, trenger du ikke å kjøpe dem alle, og deretter kaste bort tid på kompakt plassering av deler i stuen eller til og med leiligheten som helhet. Hovedtrekk ved slike møbler er at hvert element ikke er avhengig av det andre og godt kan brukes som et uavhengig element..

Den lange listen med modulenheter inkluderer alle typer gulvskap og hengeskap med forskjellige dørdesigner, kompakte vegger, hjørnemodeller av skap, kommoder og skap i forskjellige størrelser, bord og miniatyrbord, romslige hyller og dekorative hyller, samt hyller , skjenker, sekretærer og andre skjenkelementer. Derfor, før du kjøper eller bestiller individuelle møbler, må du bare bestemme materialene, antall seksjoner, størrelsen og fargen på strukturene..

Materialer

I de fleste variasjoner brukes MDF, sponplater eller naturlig tre til fremstilling av rammen til modulmøbler, noe som senere påvirker kostnaden for ferdige produkter. Og i dette tilfellet avhenger valget av møbler bare av dine preferanser og økonomiske evner. Den øvre delen av seksjonene er foret med finer eller dekorativ folie og dekket med et lag lakk eller akryl, som beskytter overflaten av gjenstander mot mindre ytre skader, fuktighet og temperaturendringer.

Glass brukes til fremstilling av fasader eller som dekorative innsatser.

I designerprodukter kan du finne typer finish i ekte skinn eller tekstiler. Alle beslag og annen innredning er vanligvis laget av metall. Dette faktum utelukker imidlertid ikke i det hele tatt tilstedeværelsen av plast..

Faktiske størrelser

I likhet med andre typer møbler, er modulære strukturer laget i henhold til visse dimensjoner, og i dette tilfellet bør ikke mobiliteten til objekter med dimensjoner kombineres sammen. Evnen til å omorganisere seksjoner, om nødvendig, har ingenting å gjøre med høyden og bredden på gjenstander. Disse parameterne forblir uforandret, spesielt når det gjelder bestilling av skreddersydde møbler..

Dermed varierer den typiske bredden på et vertikalt skap, for eksempel fra 40 til 60 eller 80 cm. Du kan gjøre deg kjent med dimensjonene til horisontale eller hjørnestrukturer i noen av de foreslåtte katalogene til produsenten.

Fargeløsning

En like viktig og betydelig detalj ved valg av modulmøbler er fargen, fordi det ifølge designerne er fargepaletten i stuen som skaper det første inntrykket av interiøret, bidrar til å plassere aksenter og understreke verdigheten til rom.

Med tanke på de stadig skiftende motetrendene, prøver moderne produsenter å produsere modulsystemer i typiske og mest populære farger som ganske trofast etterligner tre. Det kan være bøk, alm, or, kirsebær eller epletre.

Møbler med fasader i skyggen av mahogny, sedertre, hvit eller mørk eik, gylden eller italiensk valnøtt, samt wenge eller patina ser ikke mindre originale og attraktive ut. Woody nyanser er akseptable for fremstilling av konstruksjoner av MDF, sponplater eller finér. Monokrome blanke fasader kan lages i svart, hvitt, rødt, blått og hvilken som helst annen farge.

Eksempler på modulmøbler i en moderne stil: fotoanmeldelse

Interiøret i stuen kan lages i hvilken som helst stil. Imidlertid presser konstante oppdateringer i designverdenen stadig flere huseiere til å foretrekke moderne trender, hvis grunnlag er lakonisme og en harmonisk kombinasjon av komfort med et minimum av varer. Vi vil fortelle deg hvordan du velger riktig modulsystem for en bestemt stil nedenfor..

Minimalisme

Den ideelle løsningen for å arrangere en stue i minimalistisk stil vil være kompakte modulsystemer som kjennetegnes ved enkelhet og konsistens. Design med klare linjer og rette vinkler i dette tilfellet er bare perfekt. Minimalisme er enkle, glatte fasader med minimal eller ingen innredning, samt dempede nyanser, et lite antall hyller og dører.

Høyteknologisk

Møbler til stuen i høyteknologisk retning er preget av et sett med moderne materialer. Her kan du trygt bruke plast, glass og metall. Blanke overflater, lyse aksenter og enkelhet i former skaper en fantastisk trio, som et resultat av at møbler ikke bare oppfyller sine funksjonelle plikter, men også dekorerer rommet..

Nyklassisk

Stuenes design i denne retningen er en kombinasjon av detaljer knyttet til konservatisme og modernitet. Med andre ord kan den spektakulære dekorasjonen av veggene trygt suppleres med lakoniske møbler, eller omvendt kan du oppdatere det rolige fargeskjemaet i stuen ved hjelp av sofistikerte og luksuriøse tilbehør..

Skandinavisk stil

Hovedtrekk ved denne stilløsningen er kvalitet, funksjonalitet og bekvemmelighet. Derfor vil den mest vellykkede løsningen være lakoniske modulsystemer laget av naturlig tre, med et minimum av dekor, i lyse farger, som visuelt vil utvide rommet og gi rommet en følelse av letthet og luftighet..

Modulære stuemøbler er samtidig et moderne, praktisk og komfortabelt møbleringsalternativ.

Massive hodesett med omfangsrike strukturer som ikke kan flyttes fra stedet under den innvendige renoveringen, har lenge falmet i bakgrunnen. I tillegg lar materialer av høy kvalitet, blanke fasader og fargevalg av modulsystemer justere plassen i rommet..

Ikke begrens deg i valget, lek med farge, stil og oversett dine egne ideer til virkelighet.