Rom

Oppsett av en ett-roms leilighet

Å arrangere en ett-roms leilighet er ikke en lett oppgave. Russiske realiteter er slik at en ett-roms leilighet ofte er en beskjeden bolig med et lite kjøkken, ofte med et enkeltrom med uregelmessig form. Men selv i et lite rom kan du utstyre et komfortabelt, funksjonelt og visuelt attraktivt hus. Livskvaliteten på et bestemt sted påvirkes ikke bare av leilighetens område. Med et godt valgt oppsett av de riktige fargeskjemaene og dosert bruk av innredning, kan du komfortabelt utstyre den mest beskjedne boligen når det gjelder areal. Vi har samlet et helt utvalg av praktiske og effektive måter å plassere flere funksjonelle områder i et lite rom, vi håper at de foreslåtte designprosjektene vil hjelpe deg med å organisere leiligheten din med størst effektivitet. Spørsmålet om å arrangere små ett-roms leiligheter er ganske akutt for våre landsmenn, så ethvert alternativ for å spare plass, visuelt utvide et lite område og riktig utforming av møbler kan være en nøkkelløsning for eiere av en liten bolig..

Arrangement av en ett-roms leilighet

I et lite rom

Soveområde

Metoder for å arrangere en liten bolig

Alle alternativer for å skape et komfortabelt, funksjonelt og praktisk interiør i små lokaler kan legges til en bestemt liste, som ikke er et dogme, men kan bli et utgangspunkt for å skape et effektivt miljø for en ett-roms leilighet:

 • bruk av en åpen plan hjelper ikke bare med å spare plass, men også til å opprettholde en viss følelse av romslighet, frihet (alle funksjonelle områder, bortsett fra badet, kombineres i ett rom);
 • hvis det er en mulighet, er det nødvendig å utvide vindusåpningene – jo mer naturlig lys i rommet, jo mer romslig virker det;
 • bruk lysspillet til fordel for et beskjedent rom. Lys finish, der taket viser seg å være hvitt, veggene er litt mørkere og gulvet fremstår som det mørkeste stedet, forstørrer rommet visuelt;
 • bruke flere lokale kilder til kunstig belysning, for hvert funksjonelt segment – sin egen belysningsenhet eller belysningssystem;
 • blank tak og speil på veggene øker visuelt volumet i rommet;
 • hvis du streber etter plass, og et beskjedent boareal er hovedproblemet ditt, foretrekker du funksjonalitet fremfor innredning (kandelaber, tykke tepper og fløyelgardiner er vanskelig å kombinere med små mellomrom);
 • bli kvitt alt som er overflødig – det skal ikke være tilfeldige ting i en liten bolig;
 • prøv å bruke funksjonelle gjenstander som dekor (belysningsarmaturer, innrammede speil, fat), samt veggdekor;
 • innebygde møbler vil spare plass;
 • bruk modulære, bærbare møbler for sonering av funksjonelle sektorer;
 • hvis en innvendig skillevegg brukes som et soneringselement, vil det være mer praktisk å bruke et tosidig bokstativ.

Bad bak glass

Lette møbler for små mellomrom

Bruke innvendige skillevegger

Opprinnelig utforming av ettromsboliger

Bruken av lyse farger, oftest hvit, er i ferd med å bli en av hovedmetodene for å visuelt utvide rommet. I mange rom med uregelmessig form, med tilstedeværelse av forskjellige nisjer og avsatser, takfasinger og andre designfunksjoner, hjelper hvit farge visuelt å glatte hjørner, myke opp» ufullkommenheter». I tillegg er alle hvite nyanser det perfekte bakteppet for møbler, dekor og tekstiler. Men det er viktig å forstå at du ikke bør bruke utelukkende hvit farge – fargeaksenter er nødvendige. I denne saken er den enkleste måten å hente inspirasjon fra den skandinaviske stilen..

Lyst rom

Interiør i lyse farger

Skandinavisk design

Snøhvit finish

Åpen plan

Åpen planlegging har lenge opphørt å være en fremmed trend for våre landsmenn og har blitt det beste alternativet for å organisere interiøret i et lite rom, der flere funksjonelle områder må plasseres. Ved å fjerne vegger og dører får du tilgang til alle overflater i rommet, uten unntak, og øker dermed sjansene for å lage et komfortabelt og praktisk hjemmedesign. Det åpne oppsettet hindrer ikke bevegelse, hindrer ikke trafikk og fri lysstrøm. Vanligvis brukes en type overflate i alle soner når du bruker en åpen planløsning i et lite rom. Et unntak kan være utformingen av kjøkkensegmentet, hvor keramiske fliser kan brukes både til gulv og til å vende mot kjøkkenforkleet..

Lyst romdesign

Åpen plan

Effektiv oppsett av et lite rom

For å dekorere en leilighet i åpen planløsning, kan en loftstil være det ideelle alternativet. Åpen plass, store vinduer, bare isolering av badet, eksponerte ingeniørsystemer og et minimum av innredning. Hvis du ikke er forvirret over åpenheten til det fete stedet, er loftstilen ditt valg for å skape et moderne, praktisk og minneverdig interiør..

Loftstil

Loftstil i en liten leilighet

I et åpent rom fungerer møblene i selve rommet som sonelementer. Noen ganger brukes teppe for å skissere et bestemt område på en betinget måte. Et element som indikerer tilhørighet til et bestemt funksjonelt segment, er også belysningssystemet – lokale belysningsenheter eller bakgrunnsbelysning.

Leilighet i åpen planløsning

Kombinasjon av funksjonelle områder

TV i skapet

Stor seng i et lite rom

Stue-spisestue-kjøkken

I en leilighet der kjøkkenet ikke bare har blitt kombinert med spisestue og stue, men også med soverommet, blir en kraftig og maksimalt lydløs hette et viktig element i interiøret, til valget du må være spesielt oppmerksom på . For å kvitte seg med de funksjonelle segmentene for å sove og hvile fra matlukt og til og med sedimentering av fettdråper på overflater, er det nødvendig å organisere uavbrutt luftrensing over koketoppen eller komfyren.

Multifunksjonelle lokaler

Lite kjøkkenplassFor å holde oppsettet åpent, men samtidig skape litt intimitet i sovesektoren, kan du bruke gardiner. Vanligvis er gardinskinner (skinner) for gardiner eller gardiner festet direkte til taket. Når de ikke er gjemt inn, forstyrrer ikke strukturene oppfatningen av bildet av hele rommet.

Soverom bak gardinet

Søvn og hvileområde bak gardinet

Seng bak gardinet

Hvis det ikke er mulighet for å installere en seng i et lite rom, blir bruk av en sammenleggbar sofa hovedprioriteten. Hjørnestrukturer gjør det mulig å organisere den mest romslige køyen, og når den er montert, er den romslig nok til å huse flere personer. I tillegg kan slike strukturer installeres i hjørnet av rommet ved vinduet – et sted som ikke kan brukes til massive møbler som kan blokkere banen for inntrengning av sollys..

Rasjonelt oppsett

Sammenleggbar sofa i stedet for en seng

En annen måte å markere sovesegmentet på uten å installere innvendige skillevegger er å bygge et podium. Denne tilnærmingen gjør at plassen under sengen kan brukes til å romme romslige lagringssystemer. Skuffer kan bygges selv i plassen under trinnene.

Seng på pallen

Originalt design

Spørsmålet om å organisere lagringssystemer i ethvert rom er ikke lett å løse, men innenfor rammen av en liten leilighet blir det spesielt akutt. Med tilstrekkelig høye tak kan grunne modulsystemer plasseres helt øverst. Et helt system med åpne hyller og hengslede skap kan bygges rundt sengen. I samme design kan du bygge inn belysning ikke bare for visuell effekt, men også for å organisere muligheten for å lese før sengetid..

Lagringssystemer rundt sengen

Arrangement av et soveområde

Hyller i sovesektoren

Bruk av innvendige skillevegger og hyller

Det er mest effektivt å bruke lagringssystemer med forskjellige modifikasjoner som en innvendig skillevegg. Som du vet, er det aldri mye lagringsplass; denne regelen gjelder for små leiligheter enda mer. For å unngå å rote opp en liten plass, trenger du orden i fordelingen av ting som er nødvendige for livet. Som oftest er et soveplass utsatt for adskillelse fra det felles rommet. Som et resultat får du et nesten intimt sove- og hvileområde og et romslig lagringssystem..

Soverom bak kjøkkenskapet

Seng bak hyllene

Lavt stativ som skillevegg

For å gi soveområdet tilgang til naturlig lys kan du bruke hyllemodeller uten døve som ikke er installert i hele høyden av rommet. Som et resultat vil soveområdet være minst delvis opplyst. Og du får en partisjon som kan brukes til å henge åpne hyller eller plassere en videosone.

Opprinnelig løsning

Sonering med skillevegger

Art Nouveau Kontrasterende kombinasjoner

Åpen planplass er ikke et levedyktig alternativ for alle verter. Bruk av skillevegger, hyller og skjermer med forskjellige modifikasjoner er nødvendig i familier med et barn. Selv på en liten plass er det nødvendig å tildele et hjørne til babyen – det være seg et lekestativ eller et lite bord med en stol.

Modulære hyller

Hyller som soningsmiddel

Konvertible møbler for små og multifunksjonelle rom

I en leilighet i et beskjedent område blir møbler som kan utføre flere funksjoner ikke bare en hyggelig nyhet, men en nødvendighet. Når du kombinerer en stue og et soverom i ett rom, blir hovedproblemet avgrensningen av sove- og hvileområdene. Som et resultat står eierne overfor spørsmålet om å organisere soveplassen. Det kan enten være en sammenleggbar sofa, som fungerer som hovedattributtet til stuen i løpet av dagen og blir til en seng om natten. Det andre alternativet er å bruke en sammenleggbar seng, «skjult» i skapet. Og den siste muligheten til å skille funksjoner i ett rom er å bruke både en sofa i stuen og en seng i sovesektoren. Men dette alternativet er bare egnet for tilstrekkelig romslige lokaler (forbedret layout, bygging av det nåværende århundre).

Sammenleggbar seng i skapet

Konvertibel seng

Selvfølgelig er muligheten for å bruke en seng som kan gjemmes i et skap ikke egnet for alle eiere av en ett-roms leilighet. Dette gjelder spesielt for eldre ektepar. Men for unge mennesker med gjennomsnittlig oppbygning kan denne måten å organisere plass være en utmerket mulighet til å få et multifunksjonelt, praktisk og samtidig visuelt attraktivt hjem..

Soverom og stue 2 i 1

Bachelor leilighet

Vi bruker en to-lags struktur

Hvis ettromsleiligheten din er et rom med høyt tak som kan passe to etasjer, kan du trygt multiplisere kvadratmeteret i hjemmet ditt med to. Som regel ligger soverommet på det øvre nivået. Av åpenbare grunner bruker vi det meste av tiden i sovende segmentet, så takhøyden spiller ingen vesentlig rolle – hvis du bare kan komme deg til sengen uten hindringer. Men selv for slike lokaler kansellerte ingen hovedmulighetene for å øke plassen – lyse overflater, glass- og speiloverflater, målt innredning og tilstedeværelsen av lyse aksenter eller kontrasterende interiørdetaljer.

Soverom på øverste etasje

Soverom gulv tak

Interiør i to plan

De mest effektive designprosjektene for små leiligheter

Vi presenterer et prosjekt for en ett-roms leilighet, der det var mulig å ikke kombinere kjøkkenet med stuen. I denne lille plassen sameksisterer harmonisk en stue, et soverom og et minikontor. Takket være bruken av en sammenleggbar seng, som i løpet av dagen «skjuler» i et grunt skap kan rommet fungere som en fullverdig stue, og bli et soverom om natten. Den visuelle utvidelsen av plassen gjør det lettere å bruke speilflater for utførelse av dørene til den innebygde garderoben. Bak disse speildørene er en innebygd arbeidsstasjon gjemt. Liten benkeplate og åpne hyller passer kompakt selv i skap med grunne dybder.

Leilighet-transformator

Soverom-stue-studie

Modulær sofa for en multifunksjonell plass

Nok et eksempel på organisering av boareal i ett langt rom. Store vinduer, lyse overflater på de fleste overflater, kontrastspill og bruk av en varm fargepalett bidro til å visuelt utvide plassen og skape en behagelig og koselig atmosfære. I stedet for en stor sofa i stuen ble det brukt to mobile lenestoler, som om nødvendig kan festes til veggen og frigjøre mer ledig plass. Arbeidsplassen er representert med en liten konsoll og et sett med åpne hyller som ikke tar mye plass. Speilede dører i det innebygde garderobesystemet øker visuelt volumet i rommet. Og bruken av hele høyden på rommet for å arrangere mezzaninene gjorde det mulig å øke antallet lagringssystemer.

Designprosjekt for en liten leilighet

Speil for å øke plassen

Her er et designprosjekt for en beskjeden ett-roms leilighet. Bare badet forble isolert i dette lyse rommet. Det var gjennom bruk av lyse overflater, dosering av lyse aksenter og bruk av lyst tre i varme nyanser at et så effektivt bilde av et lite hjem ble oppnådd. Separasjonen av køyen bak en ikke-døv skillevegg gjorde det mulig å opprettholde lysinntrengning fra stueområdet, men samtidig skape noe privatliv for segmentet for å sove og slappe av. Avvisningen av massive møbler og bruken av innebygde lagringssystemer gjorde det mulig å lage et oppsett der det er nok ledig plass, ikke bare for å bevege seg rundt i rommet, men også for å opprettholde en følelse av frihet. Mange lokale lyskilder skaper en visuell utvidelse av rommet, for ikke å snakke om hovedformålet.

Leilighet i snøhvite tretoner

Skillevegg av tre til soverommet

Stue og kjøkken

Studer i stua

I en annen leilighet med et ganske romslig rom ble spørsmålet om å skille soveområdet løst ved hjelp av en mellomromspartisjon. Fordelen med slike strukturer er at strukturen kan brukes fra begge sider. Du kan henge TV -en fra siden av stuen, og i soveområdet – et bilde eller små åpne hyller.

Interiør i en ett-roms leilighet

Mørke møbler på lys bakgrunn