Rom

Optimal tilrettelegging av arbeidsplassen i stua

For å kombinere flere funksjoner i en stue, bør du arbeide spesielt nøye med møblene. Tildelingen av et arbeidsområde i det generelle interiøret vil kreve litt dyktighet og erfaring fra designeren på dette området..

Ikke alle møbler vil gi innbyggerne i et slikt rom den nødvendige komforten. Derfor bør fylling av stua med en arbeidsplass ta hensyn til all funksjonell belastning som vil falle på rommet..

Arbeidsplass i stua

Hvordan tilrettelegge arbeidsplassen

Det mest passende stedet å sette opp skrivebordet ditt er nær vinduet. Dette skyldes naturlig lys, som gjør at du ikke kan føle deg sliten på lang tid. Ideelt sett bør vinduet være til venstre for det som kjører..

Arbeidsplass i en lys stue

Hvis du plasserer bordet i midten av rommet, blir det grensen mellom to soner: et arbeid og et rekreasjonsområde. En slik inndeling er egnet for leiligheter med et lite område eller med ett rom, der alle viktige soner må innkvarteres. Videre kan to personer sitte på en gang for noen typer bord..

Hvis det ikke er noen annen vei ut, og den eneste tilgjengelige måten å plassere bordet på, er bare posisjonen med ryggen mot vinduet, så må du ta vare på tilstrekkelig kunstig belysning.

Hvis stuen har en nisje eller en uregelmessig struktur, kan denne funksjonen brukes. Skreddersydde møbler kan installeres i det resulterende rommet. Dette alternativet vil spare maksimal plass med rasjonell bruk av nisjen..

Arbeidsplass ved stuevinduet Arbeidsplass i en nisje med vindu Arbeidsplass under trappen

Hvis stuen har en loggia, er dette et ideelt sted for en studie. Hovedfordelen i dette tilfellet vil være isolasjonen som kreves for stille og produktivt arbeid. Den brede vinduskarmen kan brukes som skrivebord.

Plassen mellom skapene vil også gi skapet isolasjon. De resulterende veggene vil gjemme skrivebordet for fremmedlegemer og distraherende miljø fra arbeidet..

Stue med arbeidsplass

Å plassere arbeidsbordet langs en vegg med den brede siden forutsetter at det er en vegg foran arbeideren. I tillegg til at det ikke alltid er hyggelig, gjør slik bruk av plass en smal korridor fra et lite rom..

Samtidig blir det mye ubrukt plass igjen i det romslige firkantrommet i midten. Dette må også tas i betraktning, og den ergonomiske soningen av et slikt rom bør vurderes..

En interessant måte å markere arbeidsområdet på er å dekke bordet diagonalt og skille et av hjørnene i stua. Når du sitter i et koselig hjørne, kan du passe barna samtidig som du jobber.

Arbeidsplass ved sofaen Arbeidsplass på baksiden av sofaen

Hvilke møbler du skal velge

Å plassere en sofa eller sofa i arbeidsområdet som bidrar til søvn og hvile, kan redusere arbeidseffektiviteten betydelig. Bruken av lette strukturer og transparente elementer på kontoret er å foretrekke fremfor store møbler, som vil laste et multifunksjonelt rom..

En sekretær er egnet for oppbevaring av kontorrekvisita. Den kombinerer et skrivebord med et praktisk oppbevaringssystem. Klistremerker, blyanter, tusjer, penner og andre nødvendige småting vil bli sortert og plassert i dem. I tillegg kan du bruke hengslede hyller og skuffer, samt stativer for kontorrekvisita. Et speil på arbeidsplassen ville være malplassert. Det distraherer bare og tar opp en allerede begrenset plass..

Arbeidsplass ved vinduet i stua Lite skrivebord i stua

Et praktisk designbevegelse kan betraktes som et korkbrett, som enkelt kan henges på en vegg i nærheten. Du kan legge ved faktiske dokumenter, notater og klistremerker til den. Også dette dekorelementet kan bli en uvanlig detalj som tiltrekker seg oppmerksomheten til gjestene..

Godt opplyst arbeidsplass

Med en tilstrekkelig størrelse på bordet kan du dekorere det med søte små ting: fotografier, figurer, antikke lamper og andre..

Skrivebord mellom to vinduer

Den moderne møbelindustrien lar deg lage en skriveflate av enhver form og av hvilket som helst materiale. I tillegg kan strukturen være folding eller glidning. Dette mobile skrivebordet passer i alle rom.

Liten arbeidsplass på stueveggen

Et smalt bord forutsetter at det er så mange hyller og hyller i nærheten som mulig. På denne måten kan du sikre at all nødvendig dokumentasjon og verktøy er plassert. For dette er det bedre å bruke overflaten på veggen nærmest bordet..

En behagelig sittestilling er viktig. Det kan være en stol eller en lenestol. Det viktigste er absolutt komfort og riktig kroppsstilling under arbeid. Jo bedre stolen er, jo lengre og mer produktiv kan en person jobbe..

Arbeidsplass i en sofistikert design Uvanlig stol i arbeidsområdet

Hvis det er mulig å utstyre stolen med armlener og nakkestøtte, bør de ikke ignoreres. Korte pauser fra arbeidet bør gi maksimal avslapning, og utformingen av sitteposisjonen bør bidra til dette..

Stolens utseende har også betydning. Kombinasjonen av stil, nyanse og materialer for produksjon bør harmonisk passe disse møblene inn i det generelle miljøet. Minimalismestilen lar deg velge setetrekk i fargen på et dyrs hud. Skinnbelegg er mer egnet for et klassisk kontorinteriør. Materialet til stolen kan velges etter eget skjønn:

  • tre;
  • forkrommet metall;
  • plast.

Hovedkriteriet ved valg av møbler bør være bekvemmelighet, ergonomi og presentabelt utseende på settet..

Arbeidsområde i en koselig stue

Belysning og fargepalett

Valg av finish og farger for elementene på arbeidsplassen er også viktig. Her må du ta hensyn til nyansenes innflytelse på den psyko-emosjonelle tilstanden til en person..

  • blå farge vil berolige deg og hjelpe deg med å fokusere på viktige detaljer;
  • en kombinasjon av lyse nyanser av grønt, gult, fersken og blått vil skape en kreativ stemning;
  • kule nyanser gir det nødvendige fokuset på hovedoppgaven;
  • varme nyanser, tvert imot, lar deg ikke fordype deg i arbeidet;
  • gul, fersken, oransje, beige hjelper deg raskt å bli involvert i arbeidsflyten;
  • et lite antall røde nyanser vil gi tilførsel av energi til produktive aktiviteter.

Uvanlig stue med arbeidsplass Stue i blått

Vanligvis velges klassisk eller kolonial stil for kontorer og arbeidsområder. De vil diktere paletten som kan brukes til å dekorere stedet. Avantgardestilen er også populær. Hvis du vil ha en uvanlig setting, kan arbeidsområdet opprettholdes i retning av shabby chic eller provence. Kvinner har en tendens til å ty til slike designløsninger..

Du kan bruke geografiske kart, globus, levende planter som dekorative elementer..

Lite skrivebord i en liten stue

Belysningsinnstillingen er også viktig. Hvis det ikke er nok naturlig lys fra vinduene, kan bordlamper eller spotter brukes. Gulvlamper, sconces og bærbare lamper som kan monteres på hvilken som helst overflate vil også være passende..

Arbeidsområde midt i stua

Lyset i arbeidsområdet skal være moderat lyst, men ikke blendende. Den kule fargen på lysrør minner om kontorbelysning og tilpasser seg arbeidsstemningen. Samtidig er den vanlige gule gløden av vanlige lamper mer behagelig og nyttig for øynene..