Rom

Åpne hyller i kjøkkeninnredningen

Bruk av åpne hyller i kjøkkeninnredningen har blitt en ganske populær designteknikk som brukes av både fagfolk og vanlige eiere av leiligheter og private hus. Åpne hyller kan brukes som erstatning for kjøkkenskap eller bli et spektakulært tillegg til dem. Og de kan fungere ikke bare som lagringssystemer, men også som et dekorativt element i et moderne interiør. Rimelighet, praktisk og enkel utførelse tillot åpne hyller å bli en nesten universell designløsning for kjøkkeninnredning i en rekke forskjellige stiler. Det er lett å forestille seg åpne hyller i et moderne kjøkken eller landlig stil. Selv stiler som er så vanskelige når det gjelder utførelse som minimalisme og klassisk, kan enkelt overføre integrasjonen av denne designløsningen. Men først ting først.Åpne hyller i kjøkkendesign

Fordeler og ulemper ved å bruke åpne hyller i kjøkkendesign

Som alle andre designløsninger har bruk av åpne hyller i kjøkkenets indre sine fordeler og ulemper. Men samtidig er det åpenbart at alle begreper om ulemper og fordeler er subjektive – det faktum at for noen kjøkkeneiere kan det bli en grunn til ikke å bruke hyller som lagringssystemer, for andre vil det bli et insentiv.

Åpne hyller som ære for kjøkkenets ensemble

Hyller i kjøkken

Fordeler med å bruke åpne hyller:

  • i motsetning til kjøkkenskap, som reduserer det visuelle volumet i rommet betydelig, skaper åpne hyller en visuell plassøkning (muligheten for å bruke den i små kjøkkenrom oppmuntrer mange eiere av små leiligheter til denne designløsningen);
  • i tillegg til at hyllene i seg selv tar liten plass, trenger du ikke spare plass for å åpne dørene, slik tilfellet er med kjøkkenskap;
  • med tanke på at alle lagringsartiklene er foran øynene dine, er det åpenbart at du vil spare tid for å finne og få tilgang til de nødvendige kjøkkenutstyrene;
  • åpne hyller er perfekt kombinert med hengende kjøkkenskap og innebygde lagringssystemer;
  • vakre retter eller tilbehør er synlige, som om de er i et butikkvindu, som dekorerer interiøret og gleder eierne.

Kjøkken i mørke farger

Åpne hyller i arbeidsområdet

Ulemper med åpne hyller som et element i kjøkkeninnredningen:

  • hyllene selv og alle gjenstandene på dem blir raskt nok dekket av støv, og i mangel av en god hette – og fettdråper (løsningen kan være både installasjon av en kraftig hette og plasseringen av hyllene vekk fra koketoppen eller komfyren);
  • det er ikke alltid mulig å ordne store kjøkkenutstyr på åpne hyller – husholdningsapparater, store retter;
  • mange husmødre foretrekker å ikke skryte av oppvasken og kjøkkenutstyret.

Original forestilling

Innebygde lagringssystemer

Åpne hyller – design, alternativer og materialvalg

Tradisjonell versjon av kjøkkenhyller

Et av de mest populære alternativene for å utstyre kjøkkenplasser med åpne lagringssystemer er å bruke vanlige hyller som er festet direkte til veggene, uten noen tilhørende elementer. Hyllene kan tilpasses fargen på den nedre delen av kjøkkenskap eller kontrast med dem. En kombinasjon av farge- og teksturløsninger av materialet i hyller og kjøkkenbenker brukes ofte. Uansett hvilke beslutninger som er tatt, er dette designalternativet for kjøkkenhyller i stand til harmonisk å passe inn i nesten alle stilistiske design på kjøkkenet.

Hyller på kjøkkenet for oppbevaring og innredning

Hyller som matcher fargen på kjøkkenfrontene

I motsetning til kjøkkenskap kan åpne hyller plasseres uten avbrudd i vindusåpningen. Hvis rommet ditt er lyst nok og en liten overlapping av sollys ikke vil påvirke belysningsnivået, hvorfor ikke installere hyller selv i vindusområdet.

Kjøkkenhyller og vindu

Ved hjelp av spesielle festemidler er det ikke bare mulig å styrke hyllestrukturen, noe som betyr å øke maksimal belastning lanka, men også å dekorere dem. Festeanordninger kan være laget av samme materiale som hyllene selv, eller avvike ikke bare i sammensetning, men også i utførelsesstilen. For eksempel vil metallholdere med smiing se originalt ut med trehyller, noe som ikke bare gir originalitet til kjøkkeninnredningen, men også en spesiell sjarm..

Originale festemidler

Malt tre

Metall og tre

Åpne hyller kan brukes som et aksentstykke. Hvis kjøkkeninnredningen er laget i lyse farger (og vi forstår alle at små rom hovedsakelig er innredet i lyse farger), vil mørke trehyller se spektakulære ut og tiltrekke alles oppmerksomhet.

Hyller som aksent

Åpne hyller for et lite kjøkken

Hyller i rustfritt stål er veldig praktiske og praktiske. Slike design vil se bra ut på kjøkken innredet i en moderne stil, høyteknologisk, fusjon og til og med minimalisme. I kombinasjon med glansen av husholdningsapparater og benkeplater av lignende materiale ser de åpne hyllene i rustfritt stål harmonisk og relevant ut..

Åpne hyller i metall

Rustfritt stål for utførelse av hyller

Åpne hyller nær vinduet

Rustfritt stål på benkeplater og hyller

På samme måte som i den nedre delen av kjøkkenskap plassert over arbeidsflatene, kan belysning bygges inn i de hengende hyllene. Dermed vil du ikke bare gi kjøkkenområdet et tilstrekkelig lysnivå, men også kunne dekorere interiøret..

Små hyller med belysning

Belysning som dekor

Originalt design

Åpne hyller med feste til taket i rommet

Det er ikke alltid mulig å feste åpne hyller til kjøkkenets vegger. I dette tilfellet kan du bruke spesielle strukturer montert i taket. Hyllene henger bokstavelig talt opp fra taket – i tillegg til det opprinnelige utseendet, har strukturene tilstrekkelig høy styrke og kan oppleve høy belastning. Ulempen med et slikt vedlegg er bare at det er nødvendig å bore takflaten (kan ikke brukes i rom med strekkloft).

Suspenderte strukturer

Takmontert

Ofte i moderne designprosjekter av kjøkkenrom kan du finne en kombinert festing av hyller til overflater – ikke bare i taket, men også på veggene. Selvfølgelig er det ikke nødvendig å snakke om luftigheten i bildet av slike strukturer, men påliteligheten til installasjonen og evnen til å tåle tunge belastninger er en prioritet for mange eiere..

Kontrasterende kombinasjoner

Hengende hyller på snorer

Innebygde hyller

Mange kjøkkenområder (spesielt i eldre leiligheter) er uregelmessig formede rom med nisjer, avsatser og fordypninger. Men enhver ufullkommenhet av arkitektur kan brukes til fordel for hjemmet. Innebygde hyller på steder med tvungen nisjer er en ypperlig mulighet, ikke bare for å utnytte den tilgjengelige plassen maksimalt, men også for å bringe variasjon og kreativitet til kjøkkendesignet.

Innebygde hyller og mer

Hyller rundt kjøleskapet

Glasshyller i en kjøkkenplass er dyre, men ser luksuriøse ut. Gjennomsiktige glassstrukturer ser vektløse ut, og gir ikke bare letthet, men også friskhet til det indre av rommet. Glasshyller kan enkelt kombineres med møbler laget av tre (eller lignende), og med en liten glans av husholdningsapparater. I tillegg til hovedfunksjonen som lagringssystemer, fungerer glasshyller alltid som et dekorativt element..

Innebygde glasshyller

Oppvaskhyller i nisjer

Hyller i fasaden på kjøkkenøya

Hvis du har en stor nok kjøkkenøy, kan åpne hyller plasseres på en av sidene, avhengig av formen. Fasaden med hyller kan dreies både inne i kjøkkenområdet og mot spisestue- eller stuesegmentet, hvis rommet kombineres. Et slikt arrangement av åpne hyller med fat, kokebøker og andre kjøkkenartikler er praktisk først og fremst for korte mennesker som synes det er vanskelig å nå de øvre lagringssystemene.

Åpne hyller på kjøkkenøya

Oppvaskhyller på øya

Hjørnehyller i et moderne kjøkken

Hjørner for de fleste kjøkkenplasser er vanskelig å fylle ut områder. Hjørnesegmenter brukes sjelden rasjonelt. Derfor vil installasjonen av hjørne åpne hyller gjøre det mulig å bruke kjøkkenets nyttige plass så effektivt som mulig, selv om det vil påvirke kostnadene ved produksjonskonstruksjoner.

Hjørnehvite hyller

Små kjøkkenløsninger

Åpne hyller – en del av kjøkkenstativet

I motsetning til vanlige åpne hyller, er stativet i hovedsak de samme kjøkkenskapene, men uten fasader. Når det gjelder produksjonskostnader, må du bruke mer enn når du installerer konvensjonelle hyller, men betydelig mindre enn når du installerer skap med fasader, fordi det er dørene (med beslag av høy kvalitet, skap og annet tilbehør) som er de dyreste deler av headsettet. Avhengig av størrelsen på kjøkkenrommet og den valgte designstilen, kan stativer med åpne hyller plasseres i stedet for den øvre delen av skapene eller som et uavhengig møbel plassert mot veggen eller som en innvendig skillevegg.

Snøhvit oppvaskstativ

Åpne hyller mellom kjøkkenskap

Kjøkkenstativ som skillevegg

Ved å legge til bare en åpen hylle i bunnen av de øverste kjøkkenskapene, vil du ikke bare skape et praktisk oppbevaringsrom for de mest relevante kjøkkenartiklene, men også forvandle bildet av hele rommet. Det er praktisk å plassere de mest populære elementene på slike hyller – krydder, tekopper og fat, forskjellige enheter du bruker hver dag. Som et resultat trenger du ikke å åpne skapdørene hver gang for å ta et glass og drikke vann eller lage te til hele familien..

Små hyller under kjøkkenskap

Plass for installasjon av åpne hyller som lagringssystemer og et dekorativt element i kjøkkeninnredningen

Hvis det tas en beslutning på kjøkkenrommet om helt eller delvis å erstatte den øvre delen av kjøkkenskap med åpne hyller, er de oftest plassert på begge sider av hetten. Dette arrangementet hjelper på den ene siden med å forhindre at dråper varmt fett kommer inn i hyllens overflate, og på den andre siden holder de nødvendige kjøkkenartiklene i nærheten av arbeidsområdene – retter, krydder, tilbehør. I tillegg til at åpne hyller på begge sider av hetten som er plassert over komfyren (komfyren) er et utrolig praktisk og praktisk designtrekk, gir et slikt arrangement symmetri og orden i interiøret..

Hyller på begge sider av hetten

Symmetri og bestilling

Woody tegning på hvit bakgrunn

Et annet populært alternativ for plassering av åpne hyller i den øvre delen av kjøkkensettet er installasjon på begge sider av vinduet, som inneholder vasken. I dette tilfellet kan den motsatte veggen på kjøkkenrommet utstyres med det vanlige settet med kjøkkenskap – både i nedre og øvre del..

Kombinerte hyller

Landlige kjøkkenhyller

Hyller på begge sider av vasken

Diverse kjøkkenhyller

Ikke en så vanlig, men ikke mindre praktisk måte å arrangere åpne hyller på, er å henge en struktur over en kjøkkenøy eller halvøy. Tatt i betraktning at en koketopp, vask eller andre husholdningsapparater ofte er integrert i øyas benkeplate, blir muligheten til å ha retter og annet kjøkkenutstyr en prioritet for vertinnen (eieren). Men i dette tilfellet snakker vi hovedsakelig om hyller med festing til taket i rommet..

Hengende hyller over øya

Rustikke hyller

Et kompleks av hyller over kjøkkenøya

Grunne åpne hyller kan arrangeres i flere rader nær døråpninger. Som regel brukes ikke denne plassen til å installere lagringssystemer – de passer rett og slett ikke der. Men for små hyller trengs det veldig lite plass. Selvfølgelig vil du ikke kunne lagre store kjøkkenartikler på slike overflater, men retter, krydderglass, kokebøker og annet kjøkkenutstyr passer enkelt..

Grunne hyller ved døråpninger

Kompakte hyller for småting

Effektiv bruk av plass