Rom

Shabby chic style in the bedroom – romantisk interiør

Hvis du liker antikke møbler, hvis du skjelvende beholder familietradisjoner, hvis ting du kjenner ditt hjerte er uunnværlige interiørartikler, hvis romantiske motiver i utformingen av lokalene bare gir deg varme følelser, kan den loslitt elegante stilen være en vellykket løsning for deg når du skal ordne hjemmet ditt. «Shabby chic» – stilen til romantikere og elskere av hjemmekomfort, litt uforsiktig, litt pretensiøs, men alltid behagelig og attraktiv. I shabby chic -stilen kan du ordne både hele boligen og individuelle rom, hvis et slikt interiør ikke sterkt motsier det generelle designkonseptet til et privat hus eller leilighet. I dag vil vi vurdere alternativene og designfunksjonene til soverom i stil med romantisk elegant eller loslitt bohemia.

Snøhvite overflater på soverommet

Den loslitte stilen kombinerer harmonisk elementer fra slike stiler som country, Provence, barokk, rokoko og vintage. På tidspunktet for stilens begynnelse ble den oftest brukt i utformingen av landsted eller deres individuelle rom. Men moderne tolkning «shabby chic» forutsetter bruk av stilistiske elementer og innenfor rammen av byleiligheter. Hvis tidligere den shabby chic -stilen oftest ble beordret av huseiere til å dekorere soverommene til unge jenter, romantisk natur, kan nå rommet for å sove og slappe av et ektepar bli en spektakulær refleksjon av motivene til romantikk og hjemmekomfort.

Tekstildekorasjon på soverommet

Funksjoner for å fullføre et soverom i shabby chic stil

Når det gjelder fargevalg, er den ideelle shabby chic soveromsveggdekorasjonen en snøhvit tone. Videre i den øverste fargelisten er lyse, pastellfarger – lyserosa, lys mynte, beige, sand. Skygger som ser solbrente ut, brukes ofte. Hvis bruk av gamle møbler og falmet tapet eller avskallende maling av overflater under utviklingen av stilen var et tvunget mål på økonomien, så i dag eldre designere spesielt interiørartikler, velg tapet med effekten av skrellende gips, bevisst uforsiktig malt overflater . Svært ofte, i rom i shabby-stil, kan du se grov veggdekorasjon i lyse farger. Slike designløsninger lar deg skape en rolig og avslappet atmosfære der det er enkelt og komfortabelt, ikke bare for eierne av huset, men også for gjestene..

Lys palett for soverommet

Hvit farge for å dekorere soverom kan med rette betraktes som den absolutte lederen blant fargevalg. Og årsaken til dette er ikke bare lyse fargeres evne til visuelt å utvide rommet, skyve grensene for rommet, men også hvitt innflytelse på en persons mentale og fysiske tilstand. Hvite nyanser beroliger følelsene våre, rydder tankene våre og setter oss i et positivt humør. For ikke å nevne, hvitt er det perfekte bakteppet for enhver veggdekorasjon og innredning i rom..

Snøhvit idyll i interiøret

Snøhvit finish og tekstiler

Hvit maling til treoverflater

Soverom - hvit sky

Lyse nyanser for å dekorere veggene på soverommet er ideelle for shabby chic -stilen, fordi konseptet med stilistikk gir aktiv bruk av dekor, tekstiler, forskjellige alternativer for å dekorere rommet og en nøytral bakgrunn er nødvendig for overflod av interiør elementer. Men et helt hvitt soverom er ikke et alternativ for romantisk natur, ikke for de som ærer familietradisjoner og elsker antikke interiørartikler, loslitt møbler og malerier – arven fra en bestemor i skrellende rammer. Shabby stil aksenter er veldig viktige. Det vanligste alternativet er å bruke en aksentvegg, som i motsetning til andre lyse overflater er lys og fargerik. Bruken av blomstermotiver, bilder av fugler, insekter, alle slags engler og amorider – troen «shabby chic».

Barokk aksentvegg

Tapet med blomster, små eller store, er ideell for en aksentvegg i et loslitt, elegant soverom. For å opprettholde fargebalansen i rommet. Bruk lyse toner av aksentoverflaten i møbler, lysarmaturer og ytterligere interiørelementer. Den enkleste måten er å bruke lyse farger for tekstildekorasjon av en seng eller vinduer, for å skape harmoni med dekorasjonen av rommet..

Blomstertrykk som aksent

Tapet med blomster som en del av dekorasjonen

For de som synes den hvite fargen på veggene er for kjedelig eller fremkaller assosiasjoner til sykehusrom, kan vi tilby muligheten til å bruke farger fra en pastellpalett med nyanser. Variasjoner i beige toner av varierende dybder og intensiteter kan passe til fargesmaken til nesten alle huseiere – en hyggelig, varm og avslappende atmosfære på soverommet ditt i dette tilfellet. I tillegg er dette fargevalget enkelt å kombinere med treoverflater av enhver art, takket være de naturlige kildene til blomsters opprinnelse. Og integreringen av hvitt i en beige palett reiser ikke noen spørsmål i det hele tatt, selv med en helt uavhengig soveromsdesign..

Beige farger

Pastellfarger for soveromsdekorasjon

Møbler for en romantisk setting

Sengen vil åpenbart være midtpunktet i soveromsmøblene. For et rom i shabby chic-stil, er det ideelle soveplassen en smijernsseng med dekorative elementer, oftest malt i lyse farger, noen ganger i flere lag, med peelingfragmenter. Hvis du ikke kan skille deg fra din bestemors arv, vil en gammel, men pålitelig seng med en metallramme dekorere soverommet ditt..

Smijernsseng - grunnlaget for møbler

Som regel er en smijernsseng dekket med lys maling, men det er også mulig å bruke en kontrasterende, mørk palett for å dekorere rammen på sengen. Noen ganger brukes kobber- eller bronsebelegg av smidde elementer..

Kontrastpalett på sengestellet

Hvis en smijernsseng for et soverom med «slitt interiør» ikke er tilgjengelig for deg, så er det mange variasjoner igjen i utformingen av den mest vanlige sengen ved hjelp av det originale hodegjerde. Treelementer, som om de ikke er spesielt malt over, er slitte og florerer i flis, eller kanskje du bestemte deg for å bruke gamle skodder, dører eller andre minner for å dekorere hodegjerden som ikke lenger kan utføre funksjonene som ble tildelt dem i utgangspunktet? Et soverom i shabby-stil vil bare få originalitet ved bruk av gjenstander med et nytt liv.

Originalt hodegjerde

Uvanlig dekorasjon av hodegjerde

Et alternativ til å bruke en smijernsseng som seng er den kongelige versjonen med baldakin, eller i det minste et design som gjør at sengestativet kan dekoreres med tekstiler. Hva kan være mer romantisk enn en seng dekorert med en lys gjennomskinnelig baldakin i lyse farger?

King seng - fokuspunkt

Himneseng for romantisk stil

Mørk sengeramme for kontrastmøbler

For utførelse av ekstra møbler er treoverflater som har passert en lang bruk eller dyktig lagret med vilje. Som regel er garderober, vitriner, kommoder, nattbord og coasters malt i lyse farger, men du kan også finne naturlige, naturlige nyanser blant møblene i det slitte, elegante soverommet. Oftest brukes tre som et materiale for utførelse av ekstra møbler, men bruk av smidde elementer, metallrammer, glassinnlegg er også velkommen for å dekorere soverom.

Dobbelt soverom

Et toalettbord er ikke bare en elskerinne drøm, men også mer enn en passende egenskap for en loslitt stil. Det romantiske utseendet på tilleggsmøblene vil effektivt utfylle soveromsstoppet. Lette konstruksjoner, buede ben, lett palett, lett slitasje, kanskje dekorative elementer i form av utskjæring, decoupage, gullblad eller bronseoverflater med ytre tegn på aldring. Speilet over toalettbordet, eller rettere sagt, rammen for det, trenger også nøye valg. Antikk utskjæring eller maling i flere lag, sprekker og sprekker trenger ikke bare å elimineres, men er også velkommen til å skape et følge som matcher stilen.

Elegante møbler i shabby chic stil

Snøhvit utførelse av møbler

Tekstiler og dekor som en integrert del av stilen «shabby chic»

Det er spesielt viktig å dekorere et rom i shabby chic -stilen; vi kan trygt si at mest oppmerksomhet er lagt til innredningen i loslitt stil. Og dekorasjonen av sengen og vinduene med tekstiler, møbeltrekk og flere interiørartikler bærer den viktigste konseptuelle bakgrunnen. Det er i det lurvete soverommet at det vil være selve stedet for bestemors gamle snørebånd eller et sengeteppe, sydd med egne hender. Enten det blir snøhvite luftige sengetepper med mange frills og volanger eller gardiner med blomstertrykk – det er viktig at rommet beholder en koselig, hjemmekoselig atmosfære uten å ofre noter av romantikk.

Tekstildekorasjon av soverommet

Snøhvit blonder og volanger

Vanlige og trykte soveromstekstiler

Blomstertrykket av tekstiler har en spesiell plass blant motivene i den loslitte stilen. Hvis det ikke var mulig å organisere et sengeteppe eller gardiner med blomster, kan du gå den enkleste og mest økonomiske måten – bruk blomsterfarger til å dekorere puter, ruller og annen dekor til en køye.

Blomstertrykk - stilens visittkort

Shabby Chic er et samlerparadis. Det er enkelt å montere samlingen av figurer eller kunstverk i en shabby chic stil. Det er bare viktig å kombinere dekorative gjenstander i farge eller tekstur, for å velge et fokuselement som hele komposisjonen skal bygges rundt. Ellers vil det ikke ta lang tid å gjøre soverommet til en useriøs butikk eller rommet til en kjent litterær helt.

Samleobjekter som en del av interiøret

Lysarmaturer på soverommet med elementer «shabby chic» – det er alltid luksus og en overflod av innredning. Smidde vegger eller hengende lysekroner med mange dekorative glasselementer, bordlamper stilisert som antikke lysestaker – det er mange alternativer for belysning av rommet med et snev av antikk og luksus. Den samme belysningen på soverommet krever ikke mye lysstyrke, men romantiske motiver for å dekorere rommet har en intim setting med dempet bakgrunnsbelysning..

Soverom med garderobe

Trykt trekk

Romantisk soverom

Shabby chic – utrolig og romantisk blanding av stilistikk

Kombinasjonen av interiørelementer fra forskjellige stiler av romdekorasjon lar deg lage et unikt design som vil utstråle hygge og komfort, skape en gunstig atmosfære med et romantisk preg. Landstil har mange manifestasjoner når du dekorerer rom med stil «shabby chic». Oftest manifesterer det seg i bruk av etterbehandlingsteknikker på forskjellige overflater. Trebjelker i taket, som et symbol på hjemmekomfort og varme, kom til shabby chic -stilen fra landstil, i mange nasjonale stiler kan du se lignende designløsninger diktert av en lang historie. Bruken av keramiske eller steinfliser til gulv finnes ikke ofte i utformingen av rom for sove og hvile. Det er også en innflytelse i landlig stil på loslitt elegante soverom-en praktisk og dramatisk tilnærming, men mer egnet for sørvendte husholdninger..

Countryelementer med shabby chic stil

Countrymusikk i en snøhvit forestilling

I utgangspunktet ble shabby chic -stilen en opposisjon til minimalisme, med sin kjærlighet til innredning, utsmykning og en overflod av forskjellige interiørartikler som ikke bærer en funksjonell belastning. Men moderne tolkning «loslitt stil» åpner grensene for en rekke muligheter. Hvorfor ikke prøve å kombinere elementer av minimalisme med en kjærlighet til antikviteter eller moderne møbler, spektakulært eldret spesielt for slike romdekorasjonsalternativer?

Shabby chic og minimalisme - en utrolig blanding

Det er mange shabby chic -stiler fra stiler som rokoko og barokk. Graciøse møbler, luksuriøse lysekroner, bruk av utskårne elementer belagt med gull eller sølv, kandelabre, smidde lysestaker – alle disse elementene vil berike soveromsinteriøret i stil med shabby chic bare hvis de bærer tidsstempel i utseendet eller er effektivt eldre. Hvis soverommet har nok plass til å arrangere en peis, vil luksusen i barokk- og rokokostilene være mer enn passende for å dekorere ildstedet.

Luksuriøs peisdekorasjon

Rokoko -elementer i shabby chic stil