Rom

Sovende kjøkken

Siden kjøkkenet i vanlige leiligheter inntar et spesielt sted, og ikke bare for matlaging og spising, men også for kommunikasjon med familie og venner, er vår oppgave å gjøre dette rommet så behagelig og funksjonelt som mulig. Dessuten har de fleste av våre innbyggere ikke store områder, spesielt på kjøkkenet. Derfor trengs det møbler på en slik måte at vi sparer plass. For eksempel, hvis du organiserer en ekstra seng på kjøkkenet, vil eierne ikke bare bli lagt til bekvemmelighet, men også kos..

romslig kjøkken med soveplassSoveplass på kjøkkenetKjøkken i tre med soveplass

Et kjøkkenhjørne med soveplass er bare en gave

Når du utstyrer et kjøkken, spesielt et lite, er det mest relevante å bruke bokstavelig talt hver centimeter av det tilgjengelige området med fordel og maksimal bekvemmelighet. For mange familier er et kjøkkenhjørne med soveplass, som er en original løsning for designere og tjener for multifunksjonelle kjøkken, en god hjelp til å organisere plassen på kjøkkenet. Dette alternativet er spesielt relevant for ett-roms leiligheter, der en ekstra seng ikke kan organiseres andre steder, bortsett fra på kjøkkenet. Det vil ikke være overflødig i 2 og 3-roms leiligheter. Blant annet ser et mykt, moderne kjøkkenhjørne veldig stilig ut og kan gjøre et vanlig kjøkken til en herlig, komfortabel spisestue eller bare et avslapningsområde..

Nydelig lite kjøkken med soveplassLuksuriøst romslig kjøkken med soveplassSpektakulært kjøkkenhjørne

Funksjonene til kjøkkenhjørnet

Generelt er kjøkkenhjørner med køye vanligvis universelle i seg selv. Men før du kjøper, er det fortsatt verdt å bestemme hvilke funksjoner vi trenger mest..

Faktum er at det er kjøkkenhjørner på enklere modeller, de tar mye mindre plass, og er også økonomiske når det gjelder penger. Det er også elegante kjøkkenhjørner med soveplass, slik at kjøkkenet kan brukes som et ekstra rom. Det er de som nå får mer og mer popularitet på grunn av ergonomien og allsidigheten. Vel, man kan ikke annet enn å innrømme at dette alternativet praktisk talt er det eneste og optimale, noe som gir den beste måten å kombinere kjøkkenmøbler med et soveplass. Dette er en universell løsning som fungerer som spisestue i løpet av dagen og som en seng om natten, spesielt siden hjørnet tar opp minst mulig plass når det er brettet, og designet er så enkelt at selv et barn kan håndtere det. Det viktigste er å velge riktig pålegg og størrelse..

Hvordan velge riktig kjøkkenhjørne

Når du velger en kjøkkenkrok, er det veldig viktig å ta hensyn til størrelsen på rommet så nøyaktig som mulig, fordi møblene skal passe perfekt inn i dem, dvs. kjøkken grupper bør være både komfortable og kompakte på samme tid, fordi moderne leiligheter har oftest ikke store dimensjoner, som leiligheter i gamle hus.

Den mest kompakte er hjørnemøblene, som inkluderer en hjørnesofaseksjon, samt et bord med stoler eller krakker. Det er også veldig enkle små hjørnesofaer for kjøkkenet, som skiller seg fra stua -sofaene bare i små dimensjoner. I tillegg er det sammenleggbare kjøkken sofaer, som representerer den optimale løsningen for små kjøkken..

Kompakt soveplass med hjørnesofaVellykket soveplass for kjøkkenet med hjørnesofaSoverom på kjøkkenet med stor hjørnesofa

Hvis du trenger å spare plass, bør du også bestemme antall personer som disse møblene skal være designet for. Herfra vil størrelsen på den nødvendige kjøkkenkroken bli bestemt. Samtidig skal sofaer ikke forstyrre når du arbeider på kjøkkenet..

I tillegg er det veldig viktig å nøye vurdere sonene og deres beliggenhet. For eksempel skal vasken ikke være for merkbar, og fra køya ville det være fint om døren kunne sees – i dette tilfellet ville det være psykologisk mer behagelig.

Det vil også være lurt å velge kjøkkenkrok hjørner med andre ting, for eksempel bord, stoler og ottomaner, slik at den generelle interiøret er ensartet, harmonisk og stilig..

Nydelig kjøkkenkrok med bord og stolerVinkel for kjøkkenet komplett med resten av møblene

Materialet som slike kjøkkenhjørner vanligvis er laget av er naturlig eller kunstskinn. Men flokk kan også brukes, som heller ikke er redd for damp, fuktighet eller forskjellige kjøkkenlukt. Moderne teknologier representerer et tilstrekkelig høy kvalitet og slitesterkt materiale for polstring av polstrede møbler. Kunstlær er forresten veldig populært i dag, hvis kvalitet, kan man si, ikke er verre enn naturlig. I tillegg er det et stort utvalg av farger og teksturer..

Når det gjelder hvilken farge du skal velge, er det ikke vanskelig å gjøre selv for de allerede installerte møblene. Hvis det er lite sollys på kjøkkenet, vil gul, beige, oransje, med et ord, solfylte nyanser som vil gjøre rommet lysere, mer romslig og koselig være ideelt. Den vanligste fargen på kjøkkenhjørner er brun med alle sine eksisterende nyanser. Dette valget bestemmes også av det faktum at møbler på kjøkkenet oftest er kjøpt med tretekstur..

Kjøkken med edel beige sofaEt originalt designet soveplass i en nisjeHvis du ønsker det, kan du legge til kontrast til interiøret, samt fokusere på nye møbler, hvis du velger en nyanse som er annerledes enn det generelle fargevalget. For eksempel brukes slike kombinasjoner ofte: grønt og oransje, hvitt og blått, rødt og svart eller hvitt – alt dette bidrar til å skape et uvanlig og sofistikert interiør på kjøkkenet..

Kontrast i interiøretSpektakulær soveplass med kontrast

Vel, den røde fargen på møbler i kombinasjon med tre- eller metallelementer anses som ultra -fasjonabel – denne løsningen bidrar til å skape et kreativt design..

Kjøkken sofaer

For øyeblikket er det et stort utvalg av kjøkkensofaer som er etterspurt, både blant eiere av små leiligheter og eiere av store romslige boliger. Ved å kjøpe en separat kjøkken sofa, får du:

  • estetisk utseende;
  • kompakthet;
  • et stort utvalg av former – sofaer, hjørnesofaer, klassiske med armlener og rygg og mange andre;
  • holdbarhet og brukervennlighet – takket være moderne materialer som avviser smuss og væsker;
  • i noen tilfeller tilstedeværelsen av transformasjon av modeller

Søt hjørnesofa på kjøkkenetSofa til kjøkkenSofa til et lite kjøkkenSoveplass for kjøkkenet på landetLuksuriøst romslig kjøkken med soveplass

Fordeler med kjøkkenhjørner

Kjøkkenhjørner har en rekke fordeler fremfor stoler og krakker:

  • det er mye mer behagelig å sitte på dem;
  • de tar mye mindre plass (plass er spart på grunn av at hjørnet er plassert i hjørnet eller mot veggen);
  • de rommer mange flere mennesker;
  • multifunksjonalitet (i motsetning til stoler og krakker, er hjørner et sted for oppbevaring av ting, sitte og også for å sove)

Et kjøkken med soveplass tjener først og fremst til å gjøre leiligheten mer multifunksjonell, mer praktisk og selvfølgelig mer komfortabel og stilig..