Rom

Spisestue med kjøkkenkrok – elegant og praktisk

For alle som bestemte seg for å utføre reparasjoner på kjøkkenet eller bare ønsket å friske opp atmosfæren ved å utføre en liten rekonstruksjon, kan denne publikasjonen for kjøkkenhjørner være nyttig. Innenfor rammen av byleiligheter kombinerer kjøkkenområdet ofte funksjonene til en spisestue. Hvis to personer bor i en leilighet, kan du organisere en spisestue bak en bardisk eller en liten kjøkkenøy, avhengig av kjøkkenets størrelse. Men til familiemiddager trenger du et bord som du fremdeles trenger å skjære ut dyrebare kvadratmeter i små rom. I dette tilfellet kommer forskjellige modifikasjoner av kjøkkenhjørner til unnsetning, som er kompakt plassert i hjørnet av kjøkkenet, i karnappvinduet eller til og med mellom rommene i korridoren. Overraskende nok kan du på et lite stykke plass lage et fullverdig spisestue, som ikke bare vil spare plass, men også fungere som et lagringssystem.

Kjøkkenhjørne i et landsted

Asymmetrisk hjørne

La oss vurdere mer detaljert, ved å bruke spesifikke eksempler på kjøkkeninnredning, der kjøkkenhjørner eller analoger er installert, hvordan du kan organisere en spisestue i rom i forskjellige størrelser, konfigurasjoner og stiler. Med tanke på at du kan bestille produksjon av et kjøkkenhjørne av hvilken som helst form, størrelse og farge, vil modellutvalget være imponerende.

Romslig spiseplass

U-formet kjøkkenhjørne

Hvis kjøkkenet ditt har nok plass til plasseringen av det U-formede hjørnet, får du faktisk en fullverdig spisestue, som det er nok å kjøpe et spisebord med passende form for deg og 1-2 stoler for å arrangere husholdninger eller ta imot gjester.

U-formet

Denne spisestuen har plass til opptil 6 personer med ytterligere 2 stoler festet til bordet. Jeg er enig i at dette er mye, gitt den lille størrelsen på det polstrede kjøkkenhjørnet. Den snøhvite paletten til hjørnedekorasjonen, som matcher den generelle finishen, utvider og oppdaterer plassen. Og lyse tekstiler fortynner den monokromatiske paletten og gir et element av moro til kjøkkeninnstillingen..

Provence -stil

Det er veldig praktisk hvis hjørnet ditt har en stiv design, og de myke setene er avtagbare puter. Spisestuen, som kjøkkenet, er utsatt for økt forurensning, så evnen til å vaske putene kan være en avgjørende faktor for valg av kjøkkenhjørnemodell, i hvert fall for vertinnen..

I tøff utførelse

Noen huseiere liker muligheten til en helt stiv kjøkkenkrok uten puter eller sengetøy. For alle som ikke vil bruke mye tid ved bordet for ikke å spise for mye, kan en slik U-formet hjørnemodell være et utmerket alternativ for en praktisk dekorasjon av kjøkkenrommet..

Myke avtagbare seter

Lyst kjøkken

Den hvitgråblå spisegruppen blandet seg organisk i en liten nisje på dette snøhvite kjøkkenet med et lyst kjøkkenforkle og de samme tekstilene. Et romslig bord lar hele familien sitte til lunsj eller middag.

I nærheten av vinduet

Hvitt kjøkkenhjørne

Minimalistisk stil

Plasseringen av kjøkkenhjørnet nær vinduet er ideelt for spisestuen. Hvis det er en fantastisk utsikt over naturen utenfor vinduet, vil du ikke bli distrahert av det indre av spisestuen, og den enkle, stramme atmosfæren i rommet vil være veldig nyttig.

Romslig kjøkkenhjørne

I en varm fargepalett

Myk spisestue

L-formet kjøkkenhjørne

Det vanligste alternativet for å organisere en spisestue med et hjørne er L-formede møbler. Selv en liten struktur, som blant annet vil spare plass på kjøkkenet, vil gi deg et mykt sete ved spisebordet..

L-formet

I slike hjørner stiger setene som regel og åpner tilgang til romslige lagringssystemer. Disse skuffene kan brukes til å oppbevare kjøkkenutstyr som du ikke trenger til daglig bruk, men som brukes med jevne mellomrom..

Med skinnseter

Kombinert hjørne

Lite hjørne til kjøkkenet

Som regel brukes et stoff med vannavvisende impregnering som tekstil for de polstrede setene i kjøkkenhjørner, som lett kan vedlikeholdes med en fuktig svamp. Men noen ganger bruker de møbeltrekk laget av naturlig eller kunstskinn. Når du velger et kunstig materiale, må du huske de sannsynlige konsekvensene av å bruke hjørnet i en varm periode..

Solid ytelse

Trehjørne

Noen av hjørnene er i utgangspunktet helt solide, for eksempel denne, foret med hvitmalte trepaneler. Du kan legge myke puter på setene, plassere puter og bolster, eller la hjørnet stramt og spartansk, avhengig av hvor mye tid du planlegger å bruke ved spisebordet..

Eklektisk spisestue

I et moderne interiør er det ingen kanoner for utførelse av en spisegruppe i samme fargevalg eller fra de samme materialene. Hjørnet ditt kan være av tre, stolene dine kan være av plast, og spisebordet ditt kan være laget av glass. Hvis interiøret i kjøkken-spisestuen som helhet er eklektisk, vil en viss uenighet i spisestuen bare spille inn i hendene. På bakgrunn av en rolig, nøytral finish har du råd til lyse stoler eller tekstiler for et mykt hjørne..

Mellom kjøkkenet og gangen

Uttrekkbare eller nedtrekksskuffer som sitter under hjørnene på kjøkkenet, er en flott måte å legge til mer lagringsplass i kjøkkenområdet..

Slutt lagringssystemer

Hvis en del av kjøkkenhjørnestrukturen er en foring for kjøkkentekniske systemer, kan lagringssystemer plasseres ved foten av hjørnet fra enden av delen av strukturen vinkelrett på den..

Lys polstring av kjøkkenhjørnet

Kjøkken-spisestue

Den myke sonen i kjøkkenhjørnet, puter, tekstiler er ikke bare et sted for selvuttrykk i valg av farge- og teksturløsninger, men også muligheten til å koble forskjellige segmenter av samme rom til et harmonisk interiør.

I hvite og sølvfarger

Kombinasjonen av den snøhvite paletten i kjøkkenhjørnet med gråtonen på tekstilene, skinnet i rustfritt stål og perlemoren i stolens skinnpolstring har skapt en interessant setting for et lite spisestue..

Skinnbelegg for et romslig hjørne

Sammen med skinnpolstringen i det polstrede kjøkkenhjørnet ser bordplaten i glass eller speil flott ut. Sammen skaper de en luksuriøs presentasjonsgruppe som ikke bare kan brukes til daglige middager, men også til å ta imot gjester hvis leiligheten eller husstanden ikke har en egen spisestue..

For landlig stil

For et kjøkken i landlig stil har et sittehjørne med et spisebord i tre og en benk blitt ikke bare et sted for å organisere et måltid, men også en dekorasjon. Den opprinnelige løsningen var bruk av tre til spisegruppen, forskjellig fra den som gikk til produksjon av kjøkkenskap..

Kontrast spisegruppe

Romslig spisegruppe ved vinduet

Hvis du fortsatt planla å dekke alle ingeniørsystemene under vinduet med en skjerm, så hvorfor ikke arrangere komfortable myke seter på dette stedet, fest et romslig bord, flere komfortable stoler til dem og ikke få et fullt spisestue med et luksuriøst utseende?

Mørkt tre

Produksjonen av basen på kjøkkenhjørnet og det ovale bordet på benet av mørkt tre, som kjøkkenskapene, skapte en harmonisk, koselig atmosfære i et klassisk kjøkken.

Hjørne i midten av kjøkkenet

På baksiden av baren

For et ganske romslig kjøkken-spisestue kan du vurdere å installere et kjøkkenhjørne i midten. Denne, ved første øyekast, en merkelig idé kan gi utrolige resultater – å plassere et hjørne på baksiden av en øy eller en bardisk sparer plass, åpner tilgang til både spisestue og kjøkkenflater fra alle sider..

Kjøkkenøy og hjørne i ett sett

Med familie fotosamling

Kjøkken-stue med peis

For en kjøkken-stue med imponerende størrelse, kan du vurdere muligheten til å installere en myk hjørnesofa og et rundt eller ovalt bord med komfortable stoler for det. Hvis det er gjester i huset, kan bordet og stolene fjernes, etter å ha mottatt et fullverdig mykt område for avslapning og kommunikasjon.

I nærheten av trappene

Stedet nær trappen har blitt et utmerket alternativ for plasseringen av kjøkkenhjørnet. Som et resultat ble plassen brukt rasjonelt, og spisestuen viste seg å være praktisk, komfortabel og romslig..

I snøhvite farger

I en streng stil

Mykt, komfortabelt hjørne

Med et mørkt trebord

Spiseplass for et rundt bord

Hvis karnappvinduet er i form av en halvsirkel eller består av flere kanter du vil glatte ut, avrundes det, så er et logisk alternativ å plassere et rundt bord i spisestuen med seter arrangert i en bue.

Halvsirkel

Det femkantede karnappvinduet vedtar organisk spisestuen med et rundt bord og halvsirkelformede sitteplasser. Som du vet, kan du ta imot et større antall husstander eller gjester ved et rundt bord..

For et rundt bord

Et annet eksempel på en halvcirkelformet spiseplass innskrevet i et firkantet rom. Et mykt koselig hjørne med en overflod av landlig innredning gjør et utrolig hjemmekoselig inntrykk. Varme tretoner kombinert med lyse toner skaper en hyggelig og luksuriøs atmosfære i et lite rom.

I et rundt karnappvindu

Et slikt arkitektonisk trekk ved kjøkkenområdet krever bokstavelig talt en halvcirkelformet utforming av spisestuen med romslige myke seter og et rundt bord. Fargepaletten og materialvalget for å dekorere kjøkkenhjørnet er luksuriøst, men utrolig praktisk..

Bue plassering

Et rektangulært karnappvindu kan lett ha form av en halvsirkel fra innsiden av rommet. De skreddersydde ovale sitteplasser har et bredt nok toppnivå til å fungere som vinduskarmen. Hvis denne delen er løftet, kan lagringssystemer plasseres i hulrommet på setene..

Minihjørne eller spisestue for små mellomrom

Det hender ofte at det er veldig vanskelig å tildele plass til en spisegruppe innenfor et kjøkken. Men selv 1,5 kvadratmeter kan romme et fullverdig ensemble for lunsjer og middager. Vi gjør deg oppmerksom på flere designprosjekter for kjøkken og spisestue med små møblerhjørner, som beviser for hundrede gang at det ikke er små rom, det er en irrasjonell bruk av potensialet..

Mini hjørne

Et lite kjøkkenhjørne har plass til maksimalt tre husstandsmedlemmer, men med sidestoler i spisestuen er det allerede fem, noe som er ganske bra for et så beskjedent rom. Den snøhvite finishen i dette tilfellet bidrar selvfølgelig til å visuelt utvide omfanget av ikke bare spisegruppen, men også hele rommet..

Lite minimalistisk hjørne

Selv i en liten krok i hjemmet ditt kan du utstyre et kjøkkenhjørne, om ikke til lunsj, så til frokost, helt sikkert. En lys, solid farge som utvider plassen, skinnende overflater, litt lys innredning og et minimalistisk sitteområde.

I svart og hvitt

Et lite sete med skinnmøbler passet organisk inn i det kontrasterende interiøret i et lite kjøkken med elementer i retrostil, som sammen med et stålbord og stoler dannet en spisegruppe.

For et lite kjøkken

Beskjeden størrelse hjørne

Et lite sete er montert på en av de frie veggene, et bord er installert ved siden av, et par myke stoler og en spiseplass for et lite kjøkken er klar, hvor hver kvadratcentimeter teller.

Bærbar spisestue

For små mellomrom kan du bruke den mobile versjonen av kjøkkenhjørnet. En lenestol i beskjeden størrelse for to og et lysbord kan flyttes om nødvendig. Spisebordet kan bli et snackstativ, og det myke setet kan ganske enkelt bli et hvilested for gjestene..

For å matche kjøkkenskapene

Utformingen av kjøkkenhjørnet fra samme materiale som ensemblen lagringssystemer gir deg en harmonisk helhet i interiøret, et balansert og attraktivt utseende på kjøkkenet. Lyse tekstilelementer og møbeltrekk vil gi fargesammensetningen til kjøkkendesignet, oppdatere det.

Hjørne for et lyst kjøkken

I hjørnet av et lite kjøkken

Middagsone “som på en kafé”

En annen variant av temaet for å arrangere en spisegruppe kan være arrangementet av sitteplasser som på en kafé – på hver side av bordet for lunsjer og middager. For noen lokaler er dette den mest fordelaktige konfigurasjonen..

For smale og lange kjøkken, spiseplass «som på en kafé» ble vakker, et alternativ som ikke bare ga kjøkkenet et sted å spise, men også brakte symmetri til rommet. Et bord med bare en støtte og festing til veggen – sparer plass og er praktisk å sitte overfor hverandre, myke avtagbare seter er enkle å rengjøre, og generelt er hjørnet behagelig og praktisk.

Spisestue i Provence -stil

Interiøret i kjøkken-spisestuen i fransk landstil harmonisk adopterte det originale designet på kjøkkenhjørnet. Provence, uttrykt i dekorasjon, tekstiler og dekorartikler, gjenspeiles i spisestuen.

Bokser fra enden av strukturen

Når setene er plassert på begge sider av spisebordet, er det bedre å plassere lagringssystemer fra enden av strukturen, ellers vil de være upraktiske å bruke på grunn av manglende evne til å flytte bordet.

Svart skrivebord

På svart bakgrunn

En interessant designløsning kan være stedet bak det myke setet i hjørnet av et svart tavle, hvor du kan skrive oppskrifter, handlelister, notater eller bare meldinger til hverandre.